Biuro podróży Alfa Star

Biuro Podróży Alfa Star - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 433 opinii)

4.1
  • Ogólne wrażenie
    4.1
    • Zgodność oferty z opisem 4.2
    • Opieka rezydentów 3.8
    • Stosunek jakości do ceny 4.2

Rekomendacja

59% poleca to biuro

Ranking

  • nr 30 z 57
  • 6.0

    Anna Kowalska ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wyjazd kupiony z dużym wyprzedzeniem i zero zmian. Zakupiony pokój standardowy a otrzymaliśmy superiol z widokiem na baseny. Biuro spełniło nasze prośby zawarte przy zakupie imprezy. Obsługa od początku bardzo miła zarówno rezydent jak i osoby pracujące dla Alfy. Dodam że wyjazd dotyczy roku 2011 więc nie wiem jak to bywa z nimi teraz. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni i zapewne z ich usług jeszcze skorzystamy ponownie. Pokaż »

    2015-01-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    MarikaNova ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    mam już sprawdzone to biuro, kilka razy wyjeżdżaliśmy z alfa starem, mogę więc im znowu zaufać, powierzając kolejne rodzinne wczasy :-) w alfa starze lubię profesjonalizm agentów, którzy zawsze potrafią doradzić, świetnie znają ofertę hotelową w danym kraju. Nie ukrywam, że ważna jest też cena - alfa star ma sporo niedrogich wycieczek, co w przypadku dużej rodziny ma ogromne znaczenie. Pokaż »

    2015-01-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    letti2 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      4.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Biuro ok. Nie było żadnych problemów. Rezydent pojawił się na spotkaniu i już więcej nie mieliśmy z nim kontaktu bo nie było takiej potrzeby.

    2014-12-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    miwona ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Uważajcie na to biuro podróży , po przyjeździe na Teneryfę w hotelu pani recepcjonistka poinformowała nas , że pokoje nie są opłacone i nie może nam ich wydać ,po ponad 2 godzinach oczekiwania na opłacenie naszych pokoi , dowiedzieliśmy się , ze pokoje sa opłacone tylko na 1 dzień i to przez rezydentkę, która zapłaciła z własnych pieniędzy , ponieważ podawane przez biuro karty kredytowe nie wchodziły , było to już kolo 22 jak cała ta sytuacja się wyjaśniła . Ale niestety nie do końca 3 dni przed wyjazdem hotel poinformował nas , że w dalszym ciągu pokoje nie są opłacone . Następna grupa polaków , która przyjechała po nas również miała ten sam problem . Uważajcie na nich wybierzcie inne biuro jak nie chcecie mieć takich problemów. Pokaż »

    2014-10-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.0

    ELAt ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Jedna wielka beznadzieja.Rezydentki na oczy nie widzieliśmy,w momencie zmiany lotu ( z Wrocławia na Warszawę ,sic!-na parkingu Wrocław Strachowice mieliśmy samochód!) podesłała jakiegoś idiotę araba ,głupio się uśmiechającego i udającego durnia,który udał ,że problemu nie widzi. Sprawa w sądzie (każdy pozew rozpatrywany jest oddzielnie ,a złożyło go nas kilkadziesiąt osób) do dziś się wlecze. Jakie szczęście i miło przeczytać,że to pseudobiuro jest na skraju przepaści. Pan Bóg nie rychliwy.,ale sprawiedliwy. Nie chce mi przyjąć faktycznej daty wyjazdu ,więc jest ona fikcyjna. Pokaż »

    2014-10-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.0

    apple_2005 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    W dniu 08.09.2014 zakupiłam wycieczkę u pośrednika biura podroży ALAFA STAR, za która zapłaciłam karta kredytowa. Na 2 dni przed wyjazdem tj 10.09.2014, otrzymałam od pośrednika informacje, iz hotel nie potwierdził rezerwacji i mogę zostać zakwaterowana w innym o gorszym standardzie bądź taki sam za dopłata. Zgodnie z regulaminem Warunków Uczestnictwa ALFA STAR "8. Zmiany lub odwołanie imprezy. 8.1. W przypadku, gdy Organizator przed rozpoczęciem imprezy jest zmuszony, z przyczyn od niego niezależnych, zmienić istotne warunki umowy, bez zbędnej zwłoki powiadamia o tym Klienta. W takiej sytuacji Klient niezwłocznie zawiadamia czy: A) przyjmuje proponowana zmianę umowy albo, B) odstępuje od umowy za natychmiastowym zwrotem wszystkich wniesionych świadczeń i bez obowiązku zapłaty kary umownej" Poinformowałam ze nie mogę zgodzić się na proponowane warunki tj obniżenie standardu hotelu bądź dopłatę, w związku z tym zgodnie z punktem 8.1.B odstępuję od umowy oraz proszę o natychmiastowy zwrot wszystkich wniesionych świadczeń bez obowiązku zapłaty kary umownej. Niestety pomimo wielu e-maili, telefonów zwrotu pieniędzy do dziś nie otrzymałam i żaden z pracowników (pośrednik oraz ALFA STAR) nie udziela mi informacji kiedy otrzymam. Pokaż »

    2014-10-09
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (1)
  • 1.0

    witekkwiatkowski ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    UWAGA. Na 12 godzin przed wylotem odwołano wyjazd na wycieczkę bez propozycji alternatywnego wyjazdu do tego kraju. Witek

    2014-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.0

    tamarek ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Po raz kolejny byłam na wakacjach z alfą. Mam chyba szczęście bo jeszcze nigdy nie miałam z tym biurem problemów. Zarówno przelot jak i pobyt były dobrze zorganizowane. Rezydent miły, pomocny. Hotel taki jak w opisie w katalogu. Nie było żadnych wpadek, obsługa miła, jedzenie dobre. fajne wakacje. Byłam w Sharm w hotelu Amwaj Pokaż »

    2014-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.3

    dorotagr3 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Oferta w całości zgodna z opisem hotel fantastyczny transfer na i z lotniska bez zarzutów, trochę mało zainteresowania rezydentów ale i tak było super

    2014-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • MarikaNova ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    ja z alfa starem wyjeżdżałam już 3 razy, jestem więc chyba stałą klientką tego biura :) generalnie podobają mi się ich wyjazdy, po pierwsze można trafić wycieczkę w naprawdę dobrej cenie, po drugie ja nigdy nie miałam na miejscu żadnych nieprzyjemnych przygód, po trzecie mają kompetentnych i pomocnych rezydentów (wierzcie, nie zawsze tak jest, zdarzają się czasem rezydenci tak „mili” jak pani w okienku w jakimś urzędzie). Jak ktoś mi się pyta, czy polecam, to robię to bez wahania. Pokaż »

    2014-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1043 44 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży