Biuro podróży Alfa Star

Biuro Podróży Alfa Star - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 440 opinii)

4.1
  • Ogólne wrażenie
    4.1
    • Zgodność oferty z opisem 4.2
    • Opieka rezydentów 3.8
    • Stosunek jakości do ceny 4.2

Rekomendacja

59% poleca to biuro

Ranking

  • nr 34 z 60
  • 4.3

    skopi ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Biuro tragedia!! Nie dość ze skrócili pobyt o jeden dzień i każdemu wręczyli w hotelu pismo iż wypłacą różnicę za jeden dzień to następnie po złożeniu reklamacji nie uznali reklamacji.Dziwne bo znajomej która leciała z nami uznali i wypłacili - więc widać że uznają losowo- na widzi mi się. Idę do rzecznika konsumentów i składam skargę i pójdę do sadu. Nawet dobrze po polsku nie potrafią napisać odpowiedzi na reklamację która jest napisana niezrozumiale . Mieli załatwić pokój bliżej restauracji gdyż jestem niepełnosprawnym i nie bardzo mogę chodzić dłuższe odcinki i załatwili w najdalszym zakątku hotelu .Mieli załatwić odprawę i załatwili- odprawiałem się ostatni.Rezydent spoko ale i tak nic nie załatwił. Nie dziwię gdyż biuro mu żadnych informacji pewnie nie przekazało a do hotelu na pewno nic gdyż nie wiedzieli o tym że jest osoba niepełnosprawna która miała mieć pokój w miarę blisko.następnym razem na wszystko będę składam reklamacje na piśmie i wręczał rezydentowi za potwierdzeniem - i tak wszyscy powinni robić, może wtedy te wszystkie biura zaczną traktować klientów normalnie. Pokaż »

    2012-12-16
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 3.3

    Ewu Nia ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      3.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Pierwszy raz bylam na zorganizowanym wypoczynku prze biuro podrozy. Hotel ktory wybralam(Radisson Blu) niestety nie spelnial wymogow hotelu w europejskim rozumieniu tego slowa, brak obslugi klienta! Co do biura podrozy nie mam wiekszych uwag, wiedzielismy o miedzyladowaniu, troche to bylo meczace wozic ludzi po afryce ale w koncu dotarlismy do Sharm, To byl tez moj pierwszy raz kiedy lecialam samolotem o tak niskim standardzie. Z afla pojechalismy do Cairo na wycieczke i tutaj moze mialabym wiecej uwag. Byla to wycieczka z z przewodnikiem Egipskim , ktory mowi bardzo slabo po polsku w sensie oprowadzania po museum. Mamy w polsce bardzo dobrych piloto o duzej wiedzy. Byl to tez jeden z atutow dla jakiego skorzystalam z polskiego biura podrozy( nie mieszkam w polsce) Niestety wycieczka byla pod tytulem" zakupy" Zostalismy zawiezieni do papirusow i perfum ok ale bylo malo czasu na museum i piramidy. Jedzenie na wycieczce bylo okropne i w brudnej restauracj i brak czasu na zregenerowanie sie po przejsciach z lokalnymi naciagaczami i kurzem. Generalnie przetrwalismy ale przeszkadzala mi jakosc przwodnika i zorganizowanie wycieczki. Jak wracalismy juz do sharm , przewodnik poprosil o napisanie opinii na kartkach na kolanie w autobusie. Wycieczka dla wytrwalych! Niestety pieniadze nieadekwatne do uslug. Pokaż »

    2012-12-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (4)
  • 3.7

    Małgorzata ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    W zasadzie oferta zgodna z zamówieniem, w punkcie dotyczącym hotelu. Natomiast podróż to już zupełnie inna bajka. Co prawda wylecieliśmy do Egiptu z niewielkim opóźnieniem, ale powrót do kraju to już prawdziwa gehenna. Zaplanowany był wylot z Taby o godz: 2:20 i przylot do Warszawy o godz: 5:20, rzeczywistość przerosła nasze wyobrażenie, bo czy ktoś z was leciał z Egiptu kiedyś 11 godzin? Właściwie większość czasu spędziliśmy na płytach róznych lotnisk (były 2 międzylądowania: w Hurgadzie i Katowicach). Trzy postoje na płytach: Taba - 1 h, Hurgada - 1 h i Katowice - 3 h... Podróż na zawsze pozostanie w mojej pamięci, biura po raz kolejny nie wybiorę, po za każdym razem jest gorzej - to był mój czwarty wyjazd z Alfa Star i jakość usług stacza się po równi pochyłej. Linie lotnicze Small Planet faktycznie są malutkie. Pokaż »

    2012-11-22
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    Kata Adonik ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Niedawno wróciliśmy z Egiptu. Biuro oceniamy pozytywnie, z pomocy rezydentów poza transferem nie korzystaliśmy a sam transfer bez zastrzeżeń. Hotel taki jak w ofercie, bez niespodzianek. Spędziliśmy miły, tani tydzień w ciepłym kraju i wróciliśmy zadowoleni. Pokaż »

    2012-11-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (5)
  • 3.0

    jarekg ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Trzeba się bardzo zastanowić nad wyjazdem z tą firmą.Z tego ,co tu czytam,niestety po fakcie,widzę,że nie ja jeden zostałem w ten sprytny sposób naciągnięty.Lot i dojazd na miejsce trwał ponad 12 godzin.Dzięki czemu biuro zaoszczędziło na jednym noclegu w hotelu.Po drodze słyszeliśmy jakieś bajki.A to kłopoty z odlotem ,potem podczas międzylądowania w Mars-salaam kłopoty z odprawą na w/w lotnisku,potem kłopoty z tankowaniem i na koniec wlokący się niemiłosiernie autokar.Koniec końców podróż trwała od 18 w Gdańsku do 8;00 w Sharm.A początkowo wylot miał być 0k 15.30.Hotel dosyć zużyty ale nie było tak źle,otoczenie ok.All incl. się nie opłaca jeśli ktoś liczy na drinki bo tego szajsu się nie da pić,no chyba że ktoś ma wprawę z borygo;-).Sniadania b. skromne ale reszta ok.Rozrywki na miejscu słabiutkie.Jasnym punktem ,jedynym ze strony organizatora,jest rezydent,Adam chyba,bardzo uczciwy i przyjazny Egipcjanin,mówiący doskonale po Polsku.Ogólnie ,za taką kasę ,lepiej w Turcji Pokaż »

    2012-11-15
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 1.0

    Darekk ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Kupiłem wakacje z tego biura, jeszcze nie wyjechalem a juz mam dość!!!!! Po zakupie wycieczki i wplaceniu pieniedzy po 3 dniach dostałem wiadomość ze hotel ktory wybralem sobie w ofercie ALFA STAR, został anulowany i mam wybrac sobie inny. Wkurzylem się bo chcieelismy konkretny hotel,trudno wybralismy inny. Po 2 dniach dostajemy wiadomosc ze ten hotel również jest anulowany !!!!! Do wylotu mamy nie całe 2 dni i nadl nie wiemy czy wybrany po raz 3 hotel bedzie nam gwarantowany !!!! ALFA STAR robi sobie zarty z klientów!! Nawet nei stać ich na wykupienie z gory miesc w hotelach tylko kupują miesca w hotelach po naszym wykupie wycieczki, a jak nie uda sie bo nie ma miesca to anuluja i tak w kółko, jakaś kpina!!!!!!!! Pewnie mają kiepsko z finansami i nie zdziwi mnie jak bedzie nastepnym biurem które zbankrutuje !!! Pokaż »

    2012-11-13
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (3)
  • 6.0

    alebazi ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam Alfa Star! W Sharm el Sheikh postawili na egipskich pilotów wg mnie to strzał w 10! Może niektórzy mają jeszcze trochę z problemów z płynnym j.polskim, ale toi też ma swój urok ;-) Mohab - super rezydent - cierpliwy, uśmiechnięty, życzliwy i zawsze pomocny. Polecam wycieczkę do Jerozolimy i nad Morze Martwe -REWELACJA!!!@ Pokaż »

    2012-11-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 6.0

    sylwia123 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Biuro godne polecenia, bez najmniejszych zarzutów. Rezydent super. Polecam

    2012-11-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 1.0

    t11 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Nigdy więcej tego biura!!! Dnia 5 listopada 2012 wykupiłem wakacje na Teneryfie z nowej oferty na lato 2013 - wpłaciłem 30% zaliczki a na drugi dzień dowiaduję się że ta oferta jest droższa o 2 500zł od osoby i albo dopłacam, albo oferta jest nieaktualna. Zresztą innym rodziną które się zapisywały też na te wakacje powiedzieli to samo. Beszczelność nie zna granic. Pokaż »

    2012-11-06
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  • 5.0

    Radolec ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Byliśmy z żoną w Egipcie po raz drugi z Alfa Star i oba wyjazdy możemy uznać za jak najbardziej udane.

    2012-11-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)

« poprzednia 1 25 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1543 44 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży