Biuro podróży Alfa Star

Biuro Podróży Alfa Star - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 440 opinii)

4.1
  • Ogólne wrażenie
    4.1
    • Zgodność oferty z opisem 4.2
    • Opieka rezydentów 3.8
    • Stosunek jakości do ceny 4.2

Rekomendacja

59% poleca to biuro

Ranking

  • nr 34 z 60
  • 1.0

    nurek ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Chcialabym ostrzec wszystkich przed tym biurem. Brak kompetencji i poczucia odpowiedzialnosci za swoich klientow, brak profesjonalizmu! Liczy sie tylko liczba sprzedanych wycieczek, a co pozniej to juz nie biura sprawa. Czesto przekladane loty, opoznienia, niedociagniecia, zle opisy hoteli! W trakcie powrotu do domu, wydarzyl sie bardzo niemily incydent za ktory nawet nie uslyszalam przeprosin ze strony biura! Mianowicie w trakcie i( tak juz opoznionego o 40min) transferu na lotnisko, kierowca jechal z tak szybka predkoscia, ze na predkosciomierzu strzalka byla ponizej 130km i wiekszej skali nie bylo. Na zakrecie otworzyl sie luk bagazowy i wypadly trzy walizki, ktore podkresle, ze wkladal sam kierowca. W nocy, na autostradzie pasazerowie szukali swoich walizek, gdyz nie bylo wiadomo ile i czyje wypadly. Jakies 200m dalej znalazly sie trzy totalnie zniczczone walizki. Sugerowano nam o wystapienie o odszkodowanie w kraju. Jenak na miejscu okazalo sie, ze bagaz jest ubezpieczony tylko i wylacznie w trakcie lotu i nie walizka tylko jej zawartosc. A to co sie dzieje w drodze z hotelu na lotnisko nikogo nie obchodzi. To, ze zostalismy narazeni na stres i koszta nikogo nie obchodzilo! Zastanawiam sie tylko co by bylo gdyby nikt nie zauwazyl, ze luk sie otworzyl i dopiero na lotnisku by sie okazalo, ze brakuje bagazy? Alfa Star umylo rece poslugujac sie firma ubezpieczeniowa, a ta swoimi niejasnymi warunkami. Pokaż »

    2013-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • jasinskaiwona ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Z całą pewnością nie polecam biura Alfa Star W związku z zaistniałą sytuacją w Egipcie i deklarowanej zamiany wycieczki na inny kraj ,nie było to takie proste jak wszystkie media to przedstawiły. Pomijam że mimo informacji MSZ "nie podróżuj " organizator uparcie wysyłał naszą grupę 11 osób do Egiptu Panie w biurach nie podjeły chęci zaoferowania nam nic w zamian.Musieliśmy zrobić to na własną rękę ok w porządku ale ludzkie pojęcie przechodzi fakt że w momęcie rezerwacji hotelu w Turcji musielismy najpierw wpłacić różnicę a pani poinformowała nas że odpowiedz dostaniemy za dwie godziny.Oczywiście jeśli okaże się ze jest brak miejsc zaoferują nam inny hotel z lisy gdzie wczesniej prosiliśmy żeby pomogli nam znaleśc hotel na miarę naszych możliwości.To teraz mamy do wyboru najtańszy dwu gwiazdkowy lub pięcio gwiadkowy najdrozszy to jest żart.Rzecznik Alfa Star wypowiadał się że nie będzie zmuszał ludzi do odwoływania wczasów w Egipcie ale to że zmusza nas do kolejnych wpłat na ich konto to jest w porządku ? Lecieliśmy z tym biurem dwa razy ale koniec to był trzeci i ostatni raz pani w biurze powiedziała " że tak to jest jak się wybiera najtańszą ofertę to teraz trzeba liczyćs się z tym że trzeba dopłacić " No cóż nie sądziłam ze tylko biedaki jeżdżą do Egiptu Porazka i tyle strasznie zawiodłam się na tym biurze zyczę szybkiego ogłoszenia upadłości przynajmniej nie bdęą naciągać ludzi na pieniądze.N chwile obecną czekamy aż łaskawie nas poiformują o dostępności hotelu Pokaż »

    2013-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 1.0

    Irek Chrzan ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    SZKODA ZDROWIA I PIENIĘDZY, ZOSTALIŚMY POINFORMOWANI NA LOTNISKU W TURCJI O ZMIANIE HOTELU (pomimo iż kontakt z przedstawicielem biura był dwa dni przez wylotem). ŻADNEGO WYJAŚNIENIA, SŁOWA PRZEPRASZAM, MIELIŚMY WRAŻENIE, ŻE TO "BIURO" NAM SPONSORUJE TEN WYJAZD !!!!! NIE POLECAM Pokaż »

    2013-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 3.7

    mona124 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Był, to nasz drugi wyjazd z tym biurem. Mimo iż po pierwszym razie zarzekaliśmy się, że z nimi nie polecimy, ponieważ zmienili nam hotel, zaryzykowaliśmy i było ok. Choć powinni bardziej przeszkolić rezydentów co do udzielanych przez nich informacji i pomocy turystom. Pokaż »

    2013-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • jessy12 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Jesli nie chcecie Panstwo poswiecic swojego urlopu i pieniedzy to w zyciu nie wybierajcie tego biura podrozy ! Niedosc ze na miejscu na lotnisku w obcym kraju osiwadczaja ze zmienili nam bez naszej zgody hotel na inny to jeszcze zostalismy pozostawieni sobie sami na pastwe losu , rezydenci do niczego zero zainteresowania nie polecam z calego serca tego biura podrozy . Pokaż »

    2013-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.7

    Tomek121 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Apartamenty Maria , Analipsi , Kreta , Grecja . Rzeczywistość rozmija się całkowicie z ofertą biura Alfastar , przynajmniej w tym apartamencie , który dostaliśmy . Odległość do morza jest 0 300 metrów większa , apartamenty brudne , przez tydzień nie zmieniono nam ani pościeli ani ręczników pomimo zagwarantowanej przez biuro 2-krotnej zmiany , klimatyzacja nie działa , na sejf czekałam cały dzień aż właściciel zmieni zamek bo mu się klucze zagubiły , wyposarzenie aneksu kuchennego naprawdę podstawowe (jakieś stare kubki , patelnia i garnek , i 2 talerze , sztućce fatalne ), widok z okna w sypialni na magazyn butli z gazem i mur ( wszystko to w odległości 2-3 metrów od okna ) całę to miejsce stanowiło obiecany indywidualny taras , hmmmmm. Brak telefonu stacjonarnego pomimo tego ,że w opisie biura miał być w każdym pokoju ,brak czajnika elektrycznego . Okna i drzwi balkonowe na poziomie gruntu bez blokad tak , że wychodząc gdziekolwiek trzeba zamykać wszystko i wracać do rozgrzanego i niezbyt przyjemnie pachnącego apartamentu .Właściwie reakcja rezydentki żadna . Stanowczo odradzam Apartamenty Maria w Analipsi .Uważam ,że w tym przypadku informacja podana przez Alfastar na stronie www i potwierdzona pozniej na pismie bardzo odbiega od rzeczywistego stanu Apartament Maria w Analipsi . Pokaż »

    2013-08-14
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 6.0

    iza2603 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam biuro , dobra opieka rezydenta informacje podane przez biuro zgodne ze stanem faktycznym ,

    2013-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.7

    Tomasz ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Był to Nasz 5 wyjazd do Egiptu ale pierwszy raz z Alfą żadnych problemów od początku do końca.

    2013-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.7

    justa90 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    to pierwszy i ostatni lot z biura alfa star, cała noc spędzona w recepcji, brak klimatyzacji w pokoju, sejf nie działa, brudno, bo hotel dopiero co otwarty i nikt nie zdążył posprzątać,wszędzie biały pył , ręczniki plażowe dostaliśmy za 3 dni, bo nie było, za mało łóżek w pokoju, masakra!!! po kontakcie z biurem alfa star miało być ok, zanim wszystko naprawiono, za 2 dni był powrót do domu:-), po kilkakrotnym dzwonieniu do biura nikt juz nie odbierał od nas telefonu, swoją drogą hotel coral hills w marsa alam, który miał być 5*, omijajcie szerokim łukiem, zasługuje na 3*, moze za 5 lat jak się ogarną:-) wielu turystów zmieniało hotel, nigdy wiecej alfa star i coral hills !!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2013-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 6.0

    Madzia64 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wielki pozytyw, pełna satysfakcja. Wszystko zorganizowane perfekcyjnie.Super rezydentka -Pani Tosia, fajny hotelik zgodny z opisem, żadnych przykrych niespodzianek. Udany urlop dzięki Alfa Star. dodam, że byłam w Analipsi na Krecie

    2013-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1043 44 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży