Biuro podróży Alfa Star

Biuro Podróży Alfa Star - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 440 opinii)

4.1
  • Ogólne wrażenie
    4.1
    • Zgodność oferty z opisem 4.2
    • Opieka rezydentów 3.8
    • Stosunek jakości do ceny 4.2

Rekomendacja

59% poleca to biuro

Ranking

  • nr 34 z 60
  • 1.7

    damario ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Impreza pobytowa od dnia 01/02/2013 w hotelu 5* Premier Le Reje & Spa –Sahl Hasheesh charakter ultra all inclusive. W ramach tego pobytu otrzymaliśmy pokoje w piwnicy, bo Alfa Star wykupiła według informacji hotelu najtańsze pokoje, co ewidentnie kłóci się z ich zapewnieniem i reklamą na stronie internetowej, że oferują „Quality” pokoje. Ponadto w ramach pobytu powinien każdy z uczestników otrzymać bezpłatny 20-minutowy masaż twarzy, niestety również na miejscu okazało się, że jest to nieprawdą. Rezydent został powiadomiony o brakach, ale twierdził, że stosowną reklamację można złożyć do biura po powrocie do Polski. Pokaż »

    2013-02-12
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  • 5.7

    HAMER ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Właśnie wróciliśmy z wycieczki po Izraelu "Tajemnice Chrześcijaństwa". Standard hotelu w Betlejem - dobry, natomiast w Nazarecie fatalny i uważamy, że biuro powinno go zmienić. Całość imprezy oceniamy jednak wysoko, a to zasługa p. Oli Gromada, która była naszym przewodnikiem. Ogrom wiedzy świetnie przekazywanej. Pokaż »

    2013-02-04
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 6.0

    YARO ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wyjazd do Hurghady dobrze zorganizowany, od początku do końca bez niespodzianek, rezydenci na miejscu rzeczowo przekazywali informacje, polecam zarówno hotel (Grand Plaza Resort w Hurghadzie), jak i biuro Alfa Star.

    2013-02-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 2.0

    weneda ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie polecam tego biura . Byłam dwa razy w Egipcie z Alfa Star . Za pierwszym razem zmienili nam hotel (o tym ze jedziemy do innego hotelu dowiedzieliśmy się na lotnisku w Hurgadzie), następnym razem wybraliśmy rejs po Nilu (statek 5 gwiazdek i hotel wybraliśmy z katalogu za dopłatą )Pierwszą noc zawieźli nas do zupełnie innego hotelu , statek nie wiem czy miał trzy gwiazdki .Reklamowaliśmy wycieczkę w biurze Alfa star Wysłaliśmy zdjęcia i opis statku ,biuro podróży odpisało krótko mówiąc ,że to nasze fanaberie (za które nie mało zapłaciliśmy ) z opowieści naszych przyjaciół którzy byli na rejsie po Nilu z innego biura mówili że mieli super statek ,nawet rezydent Alfa Staru Arab Na miejscu mówił że Alfa Star wynajmuje najgorsze statki Pokaż »

    2013-01-27
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (2)
  • 5.0

    Magdalena Dworniczak ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Ogólnie jestem zadowolona z tego biura była jedna porażka na początku bo wsadzili mnie do Hotelu Bravo każdemu odradzam ten hotel!!!!!!Ale bez problemu po dopłacie 56 dolarów zostałam przemeldowana do innego o 100 razy lepszego hotelu:)Więc dwu tygodniowy pobyt był fantastyczny.I taka mała rada dla wszystkich wczasowiczów nie zniechęcajcie się od razu jak coś nie wypali bo naprawdę wszystko można załatwić z tym biurem a szkoda nerwów i psucia sobie wakacji jakimiś pierdołami:) Pokaż »

    2013-01-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 6.0

    Darek66 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Trzeci raz z tym biurem i mogę spokojnie polecić .

    2013-01-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 6.0

    paulisia8 ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jestem bardzo zadowolona z tego biura. Na pewno w przyszłości skorzystam z ich usług.

    2013-01-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 1.0

    Marta ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Witam Byliśm z tym biurem podróży na wycieczce objazdowej po Turcji. Piękny kraj tylko przez to, że autokar był klasy 0 musiliśmy wstawać o 4 rano gdzie inni jszcze spali. A do celu i tak dojechalismy prawie ostatni. Opiekunka poświęcała nam chwile i dała nam np 2h czasu wolnego na zwiedzanie. Sami musielismy dowiadywać się, jak chieliśmy coś wiedzieć, u inych grup . Pokaż »

    2013-01-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 1.3

    elzkol ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nikomu nie polecam biura Alfa Star. Szczytem ignorancji biura wobec klientów była podróż w jedną i druga stronę. Dzięki "pomysłowości" biura wylot w stosunku do terminu podawanego przy rezerwacji przesunął się o niemal dobę. Zamiast wylecieć 27-12-2012 o godz. 9:30 (KTW) wylecieliśmy o godz. 23 z minutami. W hotelu byliśmy o 6 nad ranem, a rezydent koniecznie chciał się z nami spotkać już tego dnia o 10:00 (innego terminu nie brał pod uwagę). Powrót, to zadrwienie z klienta. Mieliśmy wracać 03-01-2013 o godz. 5:00. Wylecieliśmy 04-01-2013 o godz. 9:30. Biuro wspaniałomyślnie zapłaciło za nasz pobyt w brudnym hotelu, kradnąc nam w sumie dwa dni urlopu - jeden przed wylotem drugi na koniec pobytu. Całości dopełnia fakt, że z Hurghady (wylot 9:30) lecieliśmy do Katowic przez Szczecin (międzylądowanie; jednocześnie zapakowanie nowych naiwnych, którzy lecieli do z tym pseudo biurem do Hurghady); następne międzylądowanie w Bydgoszczy (ponowne dobieranie naiwnych turystów). Wreszcie 16:40 Katowice. Miał nas uspokoić fakt, że biuro "zafundowało" nam 1 dzień extra w brudnym hotelu. Problem polega jednak na tym, że miał być już nasz dzień pracy. Rozumiem, że pracownicy Alfa Star mogą wracać po urlopie dzień później i pracodawcy to nie przeszkadza. Kpina. Nie jestem ubezwłasnowolniona przez to biuro i sama wolę decydować, jak mam zagospodarować własny czas. Z tym biurem byłam po raz pierwszy i ostatni. Latając po świecie od wielu lat, wiem, że czasami coś może być gorzej niż w ofercie ale Alfa star przeszła wszelkie oczekiwania. Moja umowa z tym biurem miała numer 627894. Pokaż »

    2013-01-05
    Opinia pomocna?
    Tak (9) / Nie (1)
  • 1.0

    silic ocenił biuro podróży Alfa Star

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Masakra!!!! Kupiłem wakacje z tego biura, Po zakupie wycieczki i wplaceniu pieniedzy kiedy zostało 3 dni do wyjazdu dostałem wiadomość mailem o 14:00 ze hotel ktory wybralem z oferty ALFA STAR, nie został potwierdzony, proponują inny - znacznie droższy albo coś innego z ich ofertyw wielkim poważaniu mając ustawę o usługach turystycznych nadal wpychali nam droższe hotele. Kiedy sprawa stanęla na ostrzu noża i kancelaria prawna napisała im, że albo będzie za te same pieniądze albo spotkamy się z pozwem o odszkodowanie. dostaliśmy miejsce w hotelu który naszym marzeniem nie był. Zgodę na zmianę wyraziłem dzisiaj czyli 29 godzin przed wylotem, jeszcze mi nie potwierdzili czy tą rezerwację zalatwia. Pokaż »

    2013-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)

« poprzednia 1 24 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1443 44 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży