Biuro podróży Best Reisen

Biuro Podróży Best Reisen - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 56 opinii)

3.7
  • Ogólne wrażenie
    3.7
    • Zgodność oferty z opisem 3.9
    • Opieka rezydentów 3.3
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

50% poleca to biuro

Ranking

  • nr 46 z 60
  • 1.3

    mal1964 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Każde biuro tylko nie Best Reisen!!!!!! Ja niestety nie przeczytałam opinii przed podpisaniem umowy z tym biurem i bardzo źle zrobiłam.....mądry Polak po szkodzie:( Teraz wiem i będę KAŻDEMU powtarzać "jak najdalej od best reisen" niestety to biuro to jedna wielka porażka!! Pokaż »

    2015-11-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 1.0

    Mirosława Wabnic ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Biuro podróży skróciło nam pobyt. Wylot zamiast nad ranem to o 21.00. Po pytaniu dlaczego tak, bo przecież to znacząco wpływa na długość pobytu dowiedziałam się, że to norma i powrotną godzinę też mogą zmienić. Czyli wychodzi na to, że tygodniowe wczasy mogą być weekendowym wypadem. Pokaż »

    2015-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    TERESA ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Czytając opinie miałam nutkę niepewności ale teraz po powrocie jestem pewna ,że następny wyjazd będzie z tym biurem .Obsługa miła ,każde zapytanie nawet błache nie było ignorowane.Rezydent był co 2 dzień a hotelu,nr telefonu otrzymał każdy od rezydenta. Biuro wszystką potrzebą dokumentacje i informacje podało w sposób prosty a jakże konkretny i wiarygodne opisy. Pozdrawiam całe biuro Best Reisen - jesteście wspaniali. Czyńcie to dalej z takim zapałem i rzetelnością. Pokaż »

    2015-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • Quentin12 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Wraz z rodziną wykupiłem wczasy w Tunezji. Miał to być hotel **** z Aquaparkiem. N tę okoliczność spisaliśmy umowę. Po przylocie do Tunezji w autokarze poinformowano nas, że w wybranym hotelu nie ma miejsc (wycieczkę kupiliśmy 2 miesiące wcześniej) i będziemy zakwaterowani w innym. Pomimo naszego sprzeciwu i żądania powrotu do kraju zawieziono nas i pozostawiono w innym hotelu. Dostaliśmy zarobaczone i śmierdzące pokoje w suterenie. Rezydent pokazał się tylko raz i nie chciał od nas przyjąć pisemnej reklamacji. Basen w hotelu był tylko jeden i zaczynał się od głębokości około 140 cm, tak wiec dzieci nie mogły nawet z niego korzystać. Best Reisen nie uznało jakiejkolwiek reklamacji twierdząc, że wykonało świadczenie zastępcze i wszystko jest ok. Sprawa obecnie jest w Sądzie. Nie polecam. Pokaż »

    2015-03-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    tnt22 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Wyjazd do Tunezji z tym biurem to porażka. Samolot opóźniony o 6 godzin przylot o 23.30 czyli dzień zaliczony i na lotnisku rezydent mówi o niespodziance - czyli zmiana hotelu bo Wasz ma 100% obłożenia. W hotelu znaleźliśmy się o 23.55 czyli zgodnie z umową w dniu wyjazdu. Nie wyraziliśmy zgody więc się obśmiali. Jesteśmy w sądzie dziś była z naszej strony sprawa o ugodę - nie wyrazili zgody. Tak działa BEST RAISEN więc nie polecam - nasza wycieczka z małymi dziećmi z AQUAPARKIEM skończyła się w innym hotelu bez atrakcji przez nas wybranych i pytanie biura podróży typu "o co Wam chodzi przecież byliście w hotelu o jedną gwiazdkę na nasz koszt" NIE POLECAM lepiej wydać parę stów więcej i lecieć ze znaną sprawdzoną firmą. Jeśli ktoś ma pytania to 228891584 Pokaż »

    2015-02-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Ania86 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam biuro best reisen, bylismy na wczasach w Dubaju, pani z biura z warszawy doskonale poinformowala mnie poprzez telefon o zwyczajach, wymogach i warunkach pobytu w typowym kraju arabskim. Ponadto bylismy milo zaskoczeni gdyz lot liniami emirates okazal sie bardzo przyjemny a hotel pomimo 3* moge smialo ocenic na europejski standard 5*. Nie bylo zadnyc dodstkowych oplat z wyjatkiem podatku zea w hotelu i ktory wynosil ok 70zl za dwie osoby za tygodniowy pobyt w hotelu. Polecam to biuro!!!! Pokaż »

    2015-02-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Agata ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wybrałam to Biuro bo oferowało najlepsza cenę Hotelu do którego chciałam lecieć z rodzina. Obawy były ogromne! Nigdy nie słyszałam o tym biurze. Czytając opinie byłam przerażona:(no ale cóż umowa była podpisana wiec trzeba było ryzykować! I musze przyznać ze to był DOSKONALY WYBOR! Wszystko było bardzo dobrze zorganizowane! Rezydent był na każde zawołanie, dzwonił nawet zapytać czy wszystko w porządku, co nas Bardzo mile zaskoczyło! Poznaliśmy ludzi z innych biur podroży, którzy bukowali wczasy w podobnym terminie do nas i byli zaskoczeni ze jesteśmy tam za tak niska cenę i ze mamy tak doskonały kontakt z Rezydentem!Ja Naprawdę nie miałam żadnych problemów, natomiast wiem ze były problemy z innymi Biurami. Ja jestem Bardzo zadowolona,zobaczymy jak dalej będzie wyglądać nasza współpraca z tym Biurem. Pokaż »

    2014-11-27
    Opinia pomocna?
    Tak (13) / Nie (2)
  • 1.0

    siwy56 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Ostrzegam przed tym biurem ,hotel który mi polecono był tak beznadziejny ,że trudno napisać o nim coś pozytywnego ,był zdewastowany brak było wszystkiego,nawet jedzenia a mimo to miał 4 gwiazdki w/g Best Reisen.Na moją reklamację biuro odpowiedziało lakonicznie nie uwzględniając moich zarzutów.Był to mój dziewiąty wyjazd do Egiptu ,więc wiem jak tam być powinno.Biuro zaś wypięło się na mnie i uważa ,że nie ponosi za to odpowiedzialności.Sprawę mam zamiar podać do sądu,zobaczymy wtedy jak się będą tłumaczyć.Na razie ostrzegam tylko potencjalnych klientów przed tym Biurem.Jeśli ktoś chce się więcej dowiedzieć podaję swój numer tel.602109481 Pokaż »

    2014-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (6)
  • 6.0

    kajul1 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Właśnie wróciliśmy z Turcji . Gdy przed wylotem czytałem opinie o tym biurze zastanawiałem się czy dobrze wybrałem . Bardzo miło się rozczarowałem na lotnisku w Antaly po wyjściu z samolotu czekał na nas przedstawiciel biura który zaprowadził nas do busa i wręczył koperty z godzina spotkania z rezydentem w hotelu . Na drugi dzień o wyznaczonej godz. pojawił się rezydent biura w trakcie pobytu był jeszcze raz . Rezydent to Turek doskonale mówiący po polsku i o dziwo nie wciskajacy wycieczek.Dzień przed odlotem na tablicy wisiała kartka z godzina wyjazdu z hotelu oraz godz odlotu . Od Best Reisena otrzymaliśmy to czego oczekiwaliśmy czyli przelot odbiór z lotniska transfer do hotelu spotkanie z rezydentem transfer z hotelu na lotnisko przelot do kraju . Jedyny mały minus to prosiliśmy i trzy pokoje obok siebie a otrzymaliśmy każdy na innym piętrze , ale nie stanowiło to problemu. Polecam to biuro wszystkim którzy się boją po przeczytaniu negatywnych opinii . Myślę że w przyszłym roku skorzystamy z ich usług tym bardziej że cena wycieczek jest atrakcyjna. Pokaż »

    2014-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 2.3

    damian2017 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    NIE POLECAM biura Best Reisen, rezydent Mahmed umie tylko zaoferować wycieczki nie podając wszystkich informacji dotyczących ich trwania. W razie problemów nie pojawia się w hotelu, kontakt z nim jest trudny. Sprawy udaje się rozwiązać kosztem gości! NIE POLECAM! Pokaż »

    2014-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży