Biuro podróży Best Reisen

Biuro Podróży Best Reisen - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 51 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.4
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

53% poleca to biuro

Ranking

  • nr 41 z 58
  • 6.0

    TERESA ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Czytając opinie miałam nutkę niepewności ale teraz po powrocie jestem pewna ,że następny wyjazd będzie z tym biurem .Obsługa miła ,każde zapytanie nawet błache nie było ignorowane.Rezydent był co 2 dzień a hotelu,nr telefonu otrzymał każdy od rezydenta. Biuro wszystką potrzebą dokumentacje i informacje podało w sposób prosty a jakże konkretny i wiarygodne opisy. Pozdrawiam całe biuro Best Reisen - jesteście wspaniali. Czyńcie to dalej z takim zapałem i rzetelnością. Pokaż »

    2015-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Agata ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wybrałam to Biuro bo oferowało najlepsza cenę Hotelu do którego chciałam lecieć z rodzina. Obawy były ogromne! Nigdy nie słyszałam o tym biurze. Czytając opinie byłam przerażona:(no ale cóż umowa była podpisana wiec trzeba było ryzykować! I musze przyznać ze to był DOSKONALY WYBOR! Wszystko było bardzo dobrze zorganizowane! Rezydent był na każde zawołanie, dzwonił nawet zapytać czy wszystko w porządku, co nas Bardzo mile zaskoczyło! Poznaliśmy ludzi z innych biur podroży, którzy bukowali wczasy w podobnym terminie do nas i byli zaskoczeni ze jesteśmy tam za tak niska cenę i ze mamy tak doskonały kontakt z Rezydentem!Ja Naprawdę nie miałam żadnych problemów, natomiast wiem ze były problemy z innymi Biurami. Ja jestem Bardzo zadowolona,zobaczymy jak dalej będzie wyglądać nasza współpraca z tym Biurem. Pokaż »

    2014-11-27
    Opinia pomocna?
    Tak (11) / Nie (2)
  • 1.0

    siwy56 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Ostrzegam przed tym biurem ,hotel który mi polecono był tak beznadziejny ,że trudno napisać o nim coś pozytywnego ,był zdewastowany brak było wszystkiego,nawet jedzenia a mimo to miał 4 gwiazdki w/g Best Reisen.Na moją reklamację biuro odpowiedziało lakonicznie nie uwzględniając moich zarzutów.Był to mój dziewiąty wyjazd do Egiptu ,więc wiem jak tam być powinno.Biuro zaś wypięło się na mnie i uważa ,że nie ponosi za to odpowiedzialności.Sprawę mam zamiar podać do sądu,zobaczymy wtedy jak się będą tłumaczyć.Na razie ostrzegam tylko potencjalnych klientów przed tym Biurem.Jeśli ktoś chce się więcej dowiedzieć podaję swój numer tel.602109481 Pokaż »

    2014-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (6)
  • 6.0

    kajul1 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Właśnie wróciliśmy z Turcji . Gdy przed wylotem czytałem opinie o tym biurze zastanawiałem się czy dobrze wybrałem . Bardzo miło się rozczarowałem na lotnisku w Antaly po wyjściu z samolotu czekał na nas przedstawiciel biura który zaprowadził nas do busa i wręczył koperty z godzina spotkania z rezydentem w hotelu . Na drugi dzień o wyznaczonej godz. pojawił się rezydent biura w trakcie pobytu był jeszcze raz . Rezydent to Turek doskonale mówiący po polsku i o dziwo nie wciskajacy wycieczek.Dzień przed odlotem na tablicy wisiała kartka z godzina wyjazdu z hotelu oraz godz odlotu . Od Best Reisena otrzymaliśmy to czego oczekiwaliśmy czyli przelot odbiór z lotniska transfer do hotelu spotkanie z rezydentem transfer z hotelu na lotnisko przelot do kraju . Jedyny mały minus to prosiliśmy i trzy pokoje obok siebie a otrzymaliśmy każdy na innym piętrze , ale nie stanowiło to problemu. Polecam to biuro wszystkim którzy się boją po przeczytaniu negatywnych opinii . Myślę że w przyszłym roku skorzystamy z ich usług tym bardziej że cena wycieczek jest atrakcyjna. Pokaż »

    2014-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 2.3

    damian2017 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    NIE POLECAM biura Best Reisen, rezydent Mahmed umie tylko zaoferować wycieczki nie podając wszystkich informacji dotyczących ich trwania. W razie problemów nie pojawia się w hotelu, kontakt z nim jest trudny. Sprawy udaje się rozwiązać kosztem gości! NIE POLECAM! Pokaż »

    2014-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 2.3

    Marek ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Wróciłem z Bułgarii po tygodniowym pobycie od 25.08-01.09. 2014,ofertę wybrałem w biurze Best Reisen w dniu 13.07.2014 miejscowość Sveti Vlas, zakwaterowanie ze śniadaniem w Hotelu Sveti Vlas ,była to taka dodatkowa niespodzianka dla żony gdyż w miesiącu sierpniu obchodziliśmy okrągłą rocznicę ślubu.Pełną kwotę wpłaciłem przelewem 14.07.2014 sześć tygodni przed wyjazdem,oczywiście cały czas w kontakcie z biurem,po kilku dniach otrzymałem potwierdzenie rezerwacji na której docelową godziną wylotu z Katowic była 5:00 (to nawet dobrze bo cały dzień nie jest stracony).Dwa dni przed wyjazdem otrzymałem dokumenty podróży w którym niestety wylot przesunięto na godzinę 13:50,trudno się mówi takie życie , po konsultacji z Pracownicą BR sprawa miała być dopięta na ostatni guzik.Po wstawieniu się i odczekaniu w kolejce na lotnisku w Katowicach do odprawy podczas okazywania dokumentów podróży miła Pani wyciągneła tajemniczą kartkę i o dziwo klienci BR nie polecą tym samolotem ,tylko innym o godzinie 14:40 zostaliśmy poproszeni o odejście na bok,gdzie już kilku takich nieszczęśników stało ,konsternacja, dzwonimy do biura Pan na infolinii coś próbuje "rzeźbić" ale przynajmniej naciskamy aby rezydent na tą grupkę czekał.Wracamy do ponownej odprawy(umożliwiono nam wejście bez kolejki po moich monitach bo swoje poprzednio odstaliśmy) to chyba koniec problemów myślę? jeszcze nie, oto nasi wybrańcy BR nie sa ujęci na liście pasażerów zmienionego lotu?! kilka nerwowych telefonów ,uff wreszcie jesteśmy po odprawie ,lecimy niech tam było minęło czas myśleć o wakacjach!! Na miejscu w Burgas czekał rezydent miły Pan Karol B przeprosił w imieniu firmy za problemy ,rozmieścił nas w autokarze i ruszyliśmy w drogę .Czy to koniec nie!! w autokarze dowiedziałem się że nie ma miejsca w wybranym przeze mnie hotelu?(wycieczkę opłaciłem 6 tygodni z wyprzedzeniem) Zakwaterowano mnie w hotelu Peshew bierzesz co dają bo nie masz wyboru, czy BR postępuje jak profesjonalne biuro moim zdaniem nie. Marek Pokaż »

    2014-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 3.0

    Eowyn3 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Właśnie wróciliśmy z Egiptu i niestety nie jestem zadowolona z biura Best Reisen. Zaraz po przylocie byłam już niemile zaskoczona bo nikt nie przyszedł bo nas na lotnisko. Za wizę musieliśmy zapłacić 29 $ zamiast 25$. Pan, który pobierał opłaty za wizy był bardzo niezadowolony, że parę osób zwróciło mu uwagę,że bierze za dużo pieniędzy bo powinno być 25$. Po odebraniu bagaży dalej nas nikt nie odebrał. Dopiero jak wyszliśmy przed lotnisko to po dłuższym czasie pojawił się przedstawiciel biura, który okazał się mało kompetentny. Nie potrafił odpowiedzieć na proste pytania. Spotkanie z rezydentem bez problemu. W hotelu gdzie byliśmy Best Reisen nie miało swojej tablicy informacyjnej ani segregatora więc rezydent o powrocie miał nas poinformować smsem. Niestety nie doczekaliśmy się. Późnym wieczorem na parę godzin przed odlotem mieliśmy rzuconą kartkę z informacją o powrocie przed bungalow, gdzie tą kartkę mógł zwiać wiatr lub mógł ją sobie ktoś wziąć. Przy transferze na lotnisko nie było polskiego opiekuna. To są niby szczegóły bo dotarliśmy i wróciliśmy w całości, ale to jednak sprawiło, że czuło się niekomfortowo. Najbardziej jednak jestem zła na to, że oszukują ludzi na wizę i nikt z tym nic nie robi. Pokaż »

    2014-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (1)
  • 5.7

    Mohikanin ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wróciliśmy właśnie z 2-tygodniowych wakacji w Alanyi w Turcji. Na początku się trochę obawialiśmy, że biuro jest praktycznie nieznane i niecieszące się zbyt pochlebnymi ocenami. Niemniej jednak teraz z perspektywy czasu oceniam je dosyć dobrze tym bardziej, że oferta cenowa wyjazdów jest konkurencyjna w stosunku do biur bardziej renomowanych. Otrzymaliśmy to co oczekiwaliśmy, przelot, transport do i z hotelu, opieka rezydenta. Nie było może luksusów ale cel został osiągnięty. I tak 99% zadowolenia zależy od trafności wyboru hotelu, biuro w moim przekonaniu miało nas tam sprawnie dostarczyć i zapewnić kontakt. To zostało w 100% wykonane, dlatego polecam na przyszłość. Pokaż »

    2014-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 1.0

    marcinzeus ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Właśnie wróciliśmy z Turcji napiszę krótko biuro best reisen będę odmawiał każdemu, dziadostwo z lotniska do hotelu Arabella w Asallar przejazd miał trwać ok 2h trwał 4h odwiedziliśmy przy okazji chyba z 6 innych hoteli po drodze rezydent dal nam koperty z godziną spotkania był ale stwierdził że na krótko przyjechaliśmy więc wycieczek się nie opłaca załatwiać o wylocie dowiedzieliśmy się z kartki na recepcji a rezydenta w drodze powrotnej nie było nie stawił się również przy odprawie na lotnisku w Antalya z autokaru przegoniono nas jak bydło i radziliśmy sobie sami nie polecam naprawdę uważajcie !!!! Pokaż »

    2014-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • kruszynka78 ocenił biuro podróży Best Reisen

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Witam wrocilismy z Turcji.Wyjazd super,na lotnisku czekal na nas przedstawiciel biura,szybki transfer do hotelu,kontakt z rezydentem b.dobry.korzystalam z pomocy lekarza wszystko szybko i bezproblemowo polecam biuro best reisen oraz hotel Eftalia Splash Resort Pokaż »

    2014-08-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży