Biuro podróży Citron Travel

Biuro Podróży Citron Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 37 opinii)

2.5
  • Ogólne wrażenie
    2.5
    • Zgodność oferty z opisem 2.5
    • Opieka rezydentów 2.2
    • Stosunek jakości do ceny 2.7

Rekomendacja

70% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 56 z 57
  • 1.0

    Igrek ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Zdecydowanie odradzam podróże z Citron Travel. Kupiliśmy u nich ofertę „Rajska Plaża 5*”. Po 2 dniach zostaliśmy przymusowo przeniesieni z naszego 5* hotelu w Famaguście do biznesowego hotelu niższej klasy w centrum Nikozji, oddalonego o około 30 kilometrów od najbliższej plaży. Pieniądze wyrzucone w błoto, zniszczone długo wyczekiwane wakacje. Citron oczywiście nie poczuwa się do niczego i obiecanego odszkodowania nie raczą wypłacić. Odradzam wszystkim tych oszustów. Pokaż »

    2014-04-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    wczasowicz11 ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Zdecydowanie odradzam wyjazdy z Citron Travel. Byłem w lipcu na Majorce. Nic nie było zgodne z ich folderem - ofertą. Brak klimatyzacji, dwa razy większa odległość od morza, brak parasoli na basenach. Parasole były na zdjęciach w ofercie. Rezydentka była bardzo zdziwiona tym faktem. Wg niej w tym hotelu nigdy nie było parasoli. W odpowiedzi na skargę odpowiadają, że nie są odpowiedzialni za stan oferty, którą sami proponują. Zdecydowanie odradzam. Tylko nerwy. Pokaż »

    2013-11-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    Anialgh ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam! Spędziliśmy świetne, chyba najlepsze wakacje do tej pory z grupką znajomych. Oferta Rajska 5* - hotel Kaya Artemis. Wszyscy bardzoo zadowoleni, a Polaków było naprawdę sporo. Bardzo miła obsługa ze strony Citron Travel, hotel cudny! Za takie pieniądze lepszych wakacji być nie może, przepiękna plaża, świetne jedzenie, obsługa hotelu na 6, atrakcji masa! Cypr Północny to świetny kierunek, na który warto się wybrać, to mój drugi pobyt w tym miejscu. Wróciliśmy wczoraj, pogoda idealna, non stop 30 stopni. Ci, którzy wystawiają słabe opinie niech się zastanowią nad swoimi oczekiwaniami, trochę latam i wiem, że w takiej cenie ciężko o tak świetne wakacje! Pokaż »

    2013-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.3

    teresa ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Właśnie wróciliśmy z Cypru Północnego z Citron Travel -program Rajska plaża 5. Jeden wielki nieład organizacyjny, brak opieki polskojęzycznego rezydenta,w dniu przylotu koczowaliśmy w recepcji hotelu 3 godziny czekając na zakwaterowanie, bo ponoć nie zgadzała się rezerwacja biura, po 2 dniach na jedną noc zmieniono nam pokoje, a w następny dzień przekwaterowano nas do innego hotelu, tracąc cały dzień, bo znów biuro nie dopełniło formalności i hotel nie chciał nas zakwaterować. Z 7 dni pobytu zrobiło się raptem 5 dni, bo 2 dni spędziliśmy w lobby hotelu. Zdecydowanie nie polecam tego biura !!!!!!!!!!!!!!!! Powinno się im zakazać działalności, bo narażają ludzi na duży stres i dodatkowe koszty. Pokaż »

    2013-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.3

    patka82 ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Dziwię się czytając tak negatywne opinie. Ja byłam dwukrotnie na Cyprze z Citron Travel. Mój syn jest zakochany w tym miejscu, więc na pewno polecimy tam znów. Stosunek jakości do ceny jest adekwatny, byłam na dwóch różnych ofertach, rok temu w Cratosie, a w tym roku spontanicznie wybrałam ofertę Rajska plaża3*. Na początku trochę się obawiałam standardu w hotelu 3*, jednakże byliśmy w uroczym hoteliku Mountain View, który bardzo polecam. Nie spotkałam się z żadnymi przykrymi niespodziankami podczas obydwu wyjazdów. Nie rozumiem też jaki wpływ na funkcjonowanie firmy może mieć narodowość właściciela.... myślę, że wiele z nas pacuje w firmach, których właścicielami są obcokrajowcy, nierzadko traktowani są lepiej niż przez właścicieli Polaków. Ja polecam i sama również będę korzystać z ich usług. Do zobaczenia na Cyprze Północnym. Pokaż »

    2013-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.0

    Beti ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Byliśmy na wakacjach z Citron travel o nazwie Rajska plaża 4gwiazdki, niestety zakwaterowano nas w hotelu o standarcie 3gwiazdkowym w górach daleko od centrum jakies 8km do morza. Rezydentka p.Danuta stwierdziła że ona nie jest rezydentka ona tylko rozwozi po hotelach , ludzie nie mogli się zalogować w swoich hotelach, w naszym zapytalismy ile hotel ma gwiazdek recepcjonista stwierdził że 3 na to ona nam przetłumaczyła ze 4. Druga rezydentka p.Jola nic niewiedziała i paliła głupa, raz mówiła że do plaży mamy 4 km raz że 1,5km, podpisała naszą reklamację, ale z uśmieszkiem powiedziała że to nic nie da. Jedynym plusem było to, że nie była to bardzo droga wycieczka więc stosunek ceny do jakości mówi sam za siebie ,zdecydowanie nie polecamy tego "biura " Pokaż »

    2013-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.0

    Mikolajj100 ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    WItam serdecznie Czytając wszystkie komentarze odnośnie biura Citron Travel oraz "wspaniałej" oferty Rajskiej plaży 5*nie mogłem nie dodać własnej opinii. Jak Wiele osób napisało wycieczka zapowiadałą się świetnie tzn, Cypr, Przepiekne raskie plaże, hotele 5* All In, NIestety czar prysł po dwóch dniach spędzonych we wspaniałym hotelu Kaya Artemis w którym było bardzo wiele atrakcji z których niestety nie skorzystaliśmy z powodu "wyrzucenia" Nas z hotelu ( nie można tego inaczej jak świadome wyrzucenie) o czym hotel wiedział od samego początku, ze grupa warszawska ma meldunek od 02 do 05. przypadkowa informacja od Polaków, ze zostaliśmy wymeldowani spowodowała u wielu osób płacz i strach co z nami dalej bedzie, ponieważ bylismy zdani na samych siebie bez jakiejkolwiek pomocy rezydenta nie wspominając juz o biurze Citron Travel... po kilkugodzinnym czekaniu na walizkach (na które pakowanie mieliśmy zaledwie kilka minut, niektórzy pakowali sie w towarzystwie ochrony hotelu) zjawiła się pewna pani nie znająca j.polskiego ani j.angielskiego z która trzeba było porozumiewac sie na migi i zadaniem jej bylo zebranie oszukanych ludzi i wpakowanie ich do autobusu ktorzy nie wiedzieli gdzie jada i po co.... dojechalismy do stolicy CYpru Nikosi, oddalonej od jakejkolwiek plazy ok 35km do hotelu biznesowego, który okazał się obozem polaków, ktorzy rowniez wykupili Rajska Plaze5* z hotelem przy plaży :) autobusy zapewniające nam transport nad morze przyjeżdzały jak chciały i tak samo Nas odwozili na noce do hotelu. Hotel nad morzem w którym spędzaliśmy całe dnie zwany OSCAR 3*, posiadał dostęp do morza, natomiast plaza? hmm..tez byla ale piasek wydawał sie piaskiem kupnym w OBI oraz miejsce na plazy na 4lezaki SUPER... na dodatek był to przerobiony port w którym Beton oddzielający wode od lądu odgrywał główną role... Wiec powinno nazywac się Rajski Beton 3* a co do czystości plażo-betonki, obejścia hotelowego, basenu itd można ją porównac z ofertą Rajska Plaża 5 biura C.Travel Pokaż »

    2013-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.0

    GT ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Prawda o Citron Travel . Biuro turystyczne prowadzone przez oszustów !!! Zdecydowanie ODRADZAM jakikolwiek wyjazd z tym biurem komukolwiek. Moja impreza trwała od 3-10/09/2013 wykupiona impreza to Rajska Plaża 5* Kyrenia lub Famagusta opieka rezydenta ect.. koszt 2400 zł ,gwarancja dostępności plaży do 1 km ,all inclusive. Fakty : - po przelocie na Cypr ,brak jakiegokolwiek rezydenta i jakiejkolwiek opieki transfer z lotniska autobus .. i gdyby grupa nie zorientowała się ze jest w Nicosii stolicy Cypru 35 km od plaży to zostawili by nas w hotelu bez jakiejkolwiek opieki ,takie były sugestie właściciela biura ,pozostawić i uciec !!! - po 4 godzinach negocjacji w autobusie (grupa nie chciała wysiąść z pojazdu) obiecano nam o godz 21.00 przeniesienie do innego hotelu po 2 dniach ,które oczywiście nie zostało dotrzymane a została spisana umowa z biurem tureckim na piśmie !!! - całość grupy będącej w hotelu musiała się sama zorganizować by wymusić na lokalnym biurze tureckim ,dojazd do jakiejkolwiek plaży z posiłkami inaczej ... spacery po stolicy Cypru przez 7 dni . - żadnej opieki rezydenta , wszyscy rezydenci Polscy wypowiedzieli umowy i opuścili miejsce pracy ,widząc co serwuje klientom to tandetne biuro . - na szczęście sami byliśmy w stanie zorganizować sobie pobyt za nasze pieniądze chodzi oczywiście o logistykę i resztę związana z transportem na plażę i naszym wypoczynkiem. Zdecydowanie ODRADZAM wszystkim wyjazd z tym biurem , to z czym się spotkałem osobiście to ewidentne oszustwo i ignorancja brak jakiegokolwiek zainteresowania turystami , po przylocie na Cypr wpychają klientów, byle jak ,byle gdzie niezgodnie z umowa z biurem co do wymagań i miejsca pobytu . Warszawska grupa dostała się do hotelu z którego została po 2 dniach wyrzucona ,powodem był przyjazd gości tureckich ...nic dodać ... właściciel hotelu miał pozbyć się klientów po 2 dniach tak wynikało z dyspozycji przekazanej do hotelu . - Rajska Plaza 4* All inclusive ,to akademik turecki i skompre Pokaż »

    2013-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    Jacek ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Prawda o Citron Travel . Biuro turystyczne prowadzone przez oszustów !!! Zdecydowanie ODRADZAM jakikolwiek wyjazd z tym biurem komukolwiek. Moja impreza trwała od 3-10/09/2013 wykupiona impreza to Rajska Plaża 5* Kyrenia lub Famagusta opieka rezydenta ect.. koszt 2400 zł ,gwarancja dostępności plaży do 1 km ,all inclusive. Fakty : - po przelocie na Cypr ,brak jakiegokolwiek rezydenta i jakiejkolwiek opieki transfer z lotniska autobus .. i gdyby grupa nie zorientowała się ze jest w Nicosii stolicy Cypru 35 km od plaży to zostawili by nas w hotelu bez jakiejkolwiek opieki ,takie były sugestie właściciela biura ,pozostawić i uciec !!! - po 4 godzinach negocjacji w autobusie (grupa nie chciała wysiąść z pojazdu) obiecano nam o godz 21.00 przeniesienie do innego hotelu po 2 dniach ,które oczywiście nie zostało dotrzymane a została spisana umowa z biurem tureckim na piśmie !!! - całość grupy będącej w hotelu musiała się sama zorganizować by wymusić na lokalnym biurze tureckim ,dojazd do jakiejkolwiek plaży z posiłkami inaczej ... spacery po stolicy Cypru przez 7 dni . - żadnej opieki rezydenta , wszyscy rezydenci Polscy wypowiedzieli umowy i opuścili miejsce pracy ,widząc co serwuje klientom to tandetne biuro . - na szczęście sami byliśmy w stanie zorganizować sobie pobyt za nasze pieniądze chodzi oczywiście o logistykę i resztę związana z transportem na plażę i naszym wypoczynkiem. Zdecydowanie ODRADZAM wszystkim wyjazd z tym biurem , to z czym się spotkałem osobiście to ewidentne oszustwo i ignorancja brak jakiegokolwiek zainteresowania turystami , po przylocie na Cypr wpychają klientów, byle jak ,byle gdzie niezgodnie z umowa z biurem co do wymagań i miejsca pobytu . Warszawska grupa dostała się do hotelu z którego została po 2 dniach wyrzucona ,powodem był przyjazd gości tureckich ...nic dodać ... właściciel hotelu miał pozbyć się klientów po 2 dniach tak wynikało z dyspozycji przekazanej do hotelu . - Rajska Plaza 4* All inclusive ,to akademik turecki i Pokaż »

    2013-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.0

    jaro7296 ocenił biuro podróży Citron Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Witam wszystkich zainteresowanych opiniami o kłamcach i oszustach z Citron Travel Nasza przygoda wyglądała cudownie tylko na kartach katalogu Rajska Plaża 5 Rzeczywistość przerosła najambitniejsze scenariusze filmowe zaraz po lądowaniu kłótnie z paniami które nie przyznawały się do tego skąd są i dla kogo pracują(żadna z tych pań w pierwszej wersji nie była rezydentem co mieliśmy zagwarantowane w umowie) a zarazem dlaczego osoby które po winne zostać przydzielone do hoteli z oferty katalogowej zostają wysłane w głąb lądu do Nikozji (około 25 km od morza) Po dotarciu do hotelu koleje problemy niektóre osoby nie był zgłoszone przez organizatora do zameldowania a kolejna para została rozdzielona do pojedynczych pokoi na osobnych piętrach. i tak byliśmy oszukiwani przez cały pobyt bez opieki rezydenta i organizatora dzień po dniu NIE POLECAM WYJAZDÓW Z TYM TUR OPERATOREM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2013-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży