Biuro podróży Exim Tours

Biuro Podróży Exim Tours - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 227 opinii)

4.3
  • Ogólne wrażenie
    4.3
    • Zgodność oferty z opisem 4.4
    • Opieka rezydentów 4.2
    • Stosunek jakości do ceny 4.4

Rekomendacja

67% poleca to biuro

Ranking

  • nr 26 z 57
  • 5.3

    gosska ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Trudno mi oceniać biuro, bo byłam tylko tydzien na pobycie w Hurgadzie. Jednak piszę. Wyloty w obie strony punktualne. Po przylocie do Hurgady byliśmy rozwożeni po hotelach z polską rezydentką, która pomagała przy meldowaniu. Spotkanie następnego dnia z rezydentka panią Grażyną było konkretne i rzeczowe. Ogólne informacje, krótka prezentacja wycieczek, ale nie było mowy o ewentualnych oszustach z lokalnych biur. Podane godziny dyżurów. Żadnych nacisków na zakup wycieczek z biura Exim. Oceniam spotkanie pozytywnie. Biuro rownież. Pokaż »

    2015-02-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Jerzy Talik ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Zdegustowany zwiedzaniem końcem sierpnia Gruzji, postanowiłem zobaczyć równie coś mało sympatycznego i brudnego. Wybrałem Maroko. Chciałem polecieć z Rainbow, ten jednak zaczął dźwigać cenę, wybrałem więc ofertę Eximu i za dużo mniejsze pieniądze i w mniejszej grupie 28 osób objechałem południe Maroka. Wycieczka należała do bardzo udanych i moje pierwotne negatywne nastawienie uległo całkowitej zmianie. Trasa przez pasma Atlasu, oazy i miasta na południe od Marakeszu zapiera dech w piersiach swym urokiem, czystością i sympatycznymi Berberami. Jest co oglądać. Nie tylko pasma gór, ale i bogatą warstwę historyczno-etnograficzną. Stosunkowo niezawielka grupa i bardzo kompetentna oraz przychylna dla wszystkich pilotka - pani Małgorzata Mielcarek, stworzyły sympatyczny klimat towarzyski wycieczki. Moje zdziwienie budzi natomiast fakt dużo wyższej ceny tej samej wycieczki, po tej samej trasie i w tych samych hotelach, jaką zaoferowało biuro Rainbow, które wlokło do tego grupę prawie 50-cioosobową. Myślę, że po kilku latach przerwy powrócę do wyjazdów z Eximem, z którym kiedyś dużo jeździłem do Egiptu - polecam rejs po Nilu. Pokaż »

    2014-11-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.3

    RDanuta ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    chcesz mieć zepsuty urlop, chcesz być oszukany to wybierz Biuro EXIM. nie dostaniesz tego za co zapłacisz, a na dodatek bezczelnie zostaniesz potraktowany. wybrałam z oferty hotel, zapłaciłam przed terminem, a na 4 dni przed wyjazdem okazało się że tego hotelu nie ma. Dostałam propozycję inną i co na miejscu okazało się hotel zdecydowanie gorszy, wszędzie daleko, plaża z czarną flagą na stałe. Zapłaciłam dodatkowo za bezpośredni widok na ocean oczywiście nie było tego widoku, a w odpowiedzi na reklamację oczywiście nie dostałam zwrotu dopłaty. Osoba opiekująca się grupą na wycieczce zanim wystartowaliśmy poinformowała, że należy dać odpowiednią kwotę bo taki jest zwyczaj. chcesz mieć zepsuty urlop, zapłacić więcej niż powinieneś to tylko z EXIMEM. NIE POLECAM tego biura. Pokaż »

    2014-10-27
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.0

    ELAt ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Biuro nastawione głównie na czeskich turystów,nie znaczy jednak,że zaniedbują pozostałych Gości.Animacje w kliku językach. W sumie nie ma ,się do czego przyczepić ,wszystko zgodnie z opisem.

    2014-10-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    gutka ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Na wstępie napiszę tylko, że nie jestem marudą, która na wszystko narzeka, jak to się często zdarza wśród ludzi piszących opinie. Parę dni temu wróciłam z Egiptu, Hurghada. Stosunek jakości do ceny oceniam dobrze, nie narzekam na ogólne warunki, jednak za skandaliczne uważam techniki marketingowe rezydentki, Pani Grażyny P., które w Polsce uznane byłyby przez sąd za naruszenie zasad uczciwej konkurencji. 1. Chciałam się wybrać na wycieczkę fakultatywną z innym lokalno-polskim biurem podróży - usłyszałam od rezydentki następujące rzeczy, które po późniejszym rozeznaniu okazały się być skończonymi bzdurami: - że nie obejmuje mnie na takiej wycieczce wykupione przeze mnie ubezpieczenie; - że na porządku dziennym jest zostawianie turystów na drodze/pustyni, którzy nie mają potem jak wrócić (podała przykład sprzed 2-óch dni, który po zrewidowaniu tej informacji się nie potwierdził); - że wszystkie biura poza tymi, z którymi lecimy z Polski działają nielegalnie; - że właścicielka tego, z którym ja się wybieram jest poszukiwana w Polsce przez policje (nie potwierdzone a biuro cieszy się bardzo dobrą opinią). 2. Podczas spotkania organizacyjnego, które miało miejsce zaraz po przyjeździe najbardziej nastawiona była na sprzedaż wycieczek fakultatywnych. 3. Nieuprzejmie, niechętnie i niekompletnie udzielała odpowiedzi na podstawowe pytania organizacyjne, tak jakbym zawracała jej głowę. 4. Na zakończenie wysadzili nas z autokaru pod lotniskiem, na którym musieliśmy radzić sobie już na własną rękę (w przeciwieństwie do innych biur podróży), a w busie pożegnał nas Pan, niemówiący po polsku i łamaną angielszczyzną podał nam jedynie nr terminala, z którego mieliśmy odprawę. Co dla wielu polskich turystów było niezrozumiałe. Podsumowując, ostatni raz jadę z tym biurem. Na większość rzeczy przymykam oko, ale nie na rezydentkę, która robi łaskę i stosuje tak płytkie taktyki marketingowe, przez co najadłam się niezłego stresu. Pokaż »

    2014-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    Pawel_1581 ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    We wrześniu byłam na wycieczce 7+7 "Tunezja w pigułce". Objazd zaczął się od tego ,że nikt z Eximu nie czekał na lotnisku po przylocie.Stały autobusy i jakiś tunezyjczyk z innego biura pokazał nam gdzie wsiadać!Sam objazd ciekawy, zabytki wiadomo. Przewodnik organizował dodatkowe rzeczy, których nie było w programie np jazdę szlakiem Paryż - Dakar. ,latanie na moto lotni ( spróbowałam, poleciała dwa razy tak mi się podobało) - polecam!, jechaliśmy zabytkowym pociągiem przez Saharę, to było też dodatkowo i było bardzo ciekawe. W Tunezji jest dużo sokolników, za kilka groszy można wziąć na rękę sokoła. Tak samo jest z lisami pustynnymi Fenkami, ale tu bym rozszarpała tych ludzi za to ,że liski są traktowane jak przerzucany towar z ręki do ręki bez delikatności brrrrrrrr PETA jak by tam wpadła to by się działo. MOżna było też karmić małe wielbłądy. Podczas objazdu dwa albo 3 razy nocuje się w Susse w Hanibalu, hotel jest ok , na patio skaczą małe kotki. Chciałam zabrać jednego po Polski ,ale za długo trwają formalności. 2 tygodnie a ja za późno się zdecydowałam. Można załatwić w tydzień jak się podpłaci ,ale mi wtedy zostały 4 dni do wyjazdu jak już byłam w Movenpicku na pobycie. Co do samego objazdu - koloseum świetne, miasteczko filmowe gdzie kręcono Gwiezdne wojny to ruina i nie ma co tam już oglądać. Hotele podczas objazdu dobre, lepsze niż w Egipcie. Jedzenie podczas objazdu dobre. Przewodnik w środku dnia zatrzymywał się by można było sobie coś kupić ekstra, pokazywał gdzie są sklepy....monopolowe :) - bardzo przydatne. Słone jezioro - mało ciekawe ,ale da się przeżyć. W TUnezji nie można wchodzić do meczetów, więc jak ktoś jedzie pierwszy raz to nic z tych rzeczy nie zobaczy. Ceny - znośne, jak dla nas polaków myślę, że ok, dość tanio. Taniej niż w Maroku, trochę drożej niż w Egipcie. Temperatury - wrzesień jest gorący ,choć jedną noc była ogromna burza - jednak na dworze było nadal gorąca a deszcz przyjemnie ciepły. Jeśli chodzi o zemstę - jest. Jak w Egipcie Pokaż »

    2014-10-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.3

    tomeks79 ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Exim to tragedia i zlodzieje ! Skracaja wycieczki , zmienaja hotele na gorsze ! z mniejsza liczba atrakcji a gdy napiszesz reklamacje o zwrot kosztów z uwagi na zlamanie ich regulaminu z ich strony to odpowaidaja bez konkratów szablonowym textem. jedynie roszczenia sadownie mozna dochodzic ! nie nabierzcie sie na ich praktyki i wybierajcie inne biura ! Pokaż »

    2014-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    nadmar ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Ostrzegamy przed tym biurem...z 7 dniowego pobytu robi się nagle 5...pięknie opisany wylot 5:50 to tak naprawdę 12:00...a powrót jeszcze lepiej..zamiast o 22 z sharmu jest 7:30 rano...i nie dajcie się omamic że godziny zmieniane są nagle..są to regularne loty egipskich linii lotniczych z których exim korzysta...pierwszy i ostatni raz z tym biurem...jedyny ogromny plus to rezydentka opiekująca się turystami w Naszym hotelu Sam hotel też rewelacja...polecamy Shores Amphoras...dwa lata z rzędu tam byliśmy i hotel cały czas bez zmian Pokaż »

    2014-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Witold ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Byłem już z kilkoma biurami i mam porównanie. Exim Tours zdecydowanie jest lepszym biurem podróży od pozostałych. Wszystkie formalności załatwiane bez żadnych problemów. Data i godzina wylotu i powrotu 100 % zgodna z planem. Rezydentka p.Elżbieta bardzo pomocna i miła. Zawsze punktualnie obecna w wyznaczonych godzinach. Wiadomo, że główny cel to "wciśnięcie" wycieczek po mało atrakcyjnych cenach, ale reszta super. SAMA OFERTA ZGODNA Z OPISEM I ATRAKCYJNA CENOWO Pokaż »

    2014-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.0

    Inorys ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Biuro Podróży Exim Tours wprowadziło precedens na wycieczkach objazdowych-wprowadzając na wycieczkach obiazdowych dodatkowe opłaty za wycieczki dodatkowe bardzo drogie (270 USD jedna) pozostawiając nie biorących udziału bez opieki i programu alternatywnego.Pilotka w Wenezueli nie załatwia podstawowych spraw uczestników.Biuro Exim Tours w reklamach powołuje się ż jest członkiem Krajowej Izby Turystyki a nie jest.. Nie polecam biura Exim Tours. Pokaż »

    2014-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1022 23 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży