Biuro podróży Exim Tours

Biuro Podróży Exim Tours - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 231 opinii)

4.3
  • Ogólne wrażenie
    4.3
    • Zgodność oferty z opisem 4.4
    • Opieka rezydentów 4.2
    • Stosunek jakości do ceny 4.4

Rekomendacja

67% poleca to biuro

Ranking

  • nr 25 z 58
  • 6.0

    marcin ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam biuro ze względu na rzetelność opisu do faktu rzeczywistego ,bardzo dobra opieka polskiego rezydenta -Pani Grażyna ,uczynna rzetelna i pomocna .

    2015-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    balbinkasz ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Składając zamówienie byłam pewna, że zamawiam hotel 5* (na stronie widniała taka informacja), po dokonaniu rezerwacji, na dokumentach zauważyłam, że hotel jest jednak 4*. Na moje zapytanie jak to możliwe otrzymałam informację, że faktycznie jest 4* i mają nieścisłość w ofercie za co jedynie zostałam przeproszona. uznali, że hotel (notabene sieciowy w ich mniemaniu jest dobrej jakości i nie widzą problemu). Oczywiście cena była odpowiednia dla hotelu o standardzie 5*. Jak widać, biuro tej rangi również oszukuje klientów. Pokaż »

    2015-07-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 6.0

    MIDO ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Witam. Wakacje w tym roku z rodzina spedzilismy na Djerbie. Byly to udane wakacje. Wszystko bez zarzutu. Dopiete na ostatni guzik. Bardzo duZo dobrych wspomnien zawdzieczamy Pani rezydent Iwonie. Pierwszy raz spotkanie z rezydentem bylo wypelnione konkretnymi informacjami. Nie bylismy zmyszani do zakupu wycieczek, a i tak pojechalismy na dwie z nich. Kobieta-skarbnica wiedzy. Uwielbiala mowic i opowiadac o Tunezji. Tym zachecila nas do zwiedzenia wielu miejsc pod jej przewodnictwem. Mieszkala u nas w hotelu. Wieczorami turysci siadali przy niej a ona opowiadala, opowiadala, opowiadala.. Pierwszy raz spotkalismy takiego rezydenta... Polecamy to biuro z pelna odpowiedzialnoscia... Wrocimy do Tunezji dzieki rzetelnosci biura i jego Pani rezydent. Pokaż »

    2015-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    zabkao ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Po raz kolejny wyjazd z tym biurem, tym razem 7+7 magiczne południe Maroka i po raz drugi pobyt w hotelu Iberostar Founty Beach...nie ma się do czego przyczepić, jedzenie ok, obsługa bardzo miła, opieka rezydenta na duży plus. Wszystko było w najlepszym porzadku. Polecam:) Pokaż »

    2015-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    gosska ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Trudno mi oceniać biuro, bo byłam tylko tydzien na pobycie w Hurgadzie. Jednak piszę. Wyloty w obie strony punktualne. Po przylocie do Hurgady byliśmy rozwożeni po hotelach z polską rezydentką, która pomagała przy meldowaniu. Spotkanie następnego dnia z rezydentka panią Grażyną było konkretne i rzeczowe. Ogólne informacje, krótka prezentacja wycieczek, ale nie było mowy o ewentualnych oszustach z lokalnych biur. Podane godziny dyżurów. Żadnych nacisków na zakup wycieczek z biura Exim. Oceniam spotkanie pozytywnie. Biuro rownież. Pokaż »

    2015-02-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    Jerzy Talik ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Zdegustowany zwiedzaniem końcem sierpnia Gruzji, postanowiłem zobaczyć równie coś mało sympatycznego i brudnego. Wybrałem Maroko. Chciałem polecieć z Rainbow, ten jednak zaczął dźwigać cenę, wybrałem więc ofertę Eximu i za dużo mniejsze pieniądze i w mniejszej grupie 28 osób objechałem południe Maroka. Wycieczka należała do bardzo udanych i moje pierwotne negatywne nastawienie uległo całkowitej zmianie. Trasa przez pasma Atlasu, oazy i miasta na południe od Marakeszu zapiera dech w piersiach swym urokiem, czystością i sympatycznymi Berberami. Jest co oglądać. Nie tylko pasma gór, ale i bogatą warstwę historyczno-etnograficzną. Stosunkowo niezawielka grupa i bardzo kompetentna oraz przychylna dla wszystkich pilotka - pani Małgorzata Mielcarek, stworzyły sympatyczny klimat towarzyski wycieczki. Moje zdziwienie budzi natomiast fakt dużo wyższej ceny tej samej wycieczki, po tej samej trasie i w tych samych hotelach, jaką zaoferowało biuro Rainbow, które wlokło do tego grupę prawie 50-cioosobową. Myślę, że po kilku latach przerwy powrócę do wyjazdów z Eximem, z którym kiedyś dużo jeździłem do Egiptu - polecam rejs po Nilu. Pokaż »

    2014-11-03
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.3

    RDanuta ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    chcesz mieć zepsuty urlop, chcesz być oszukany to wybierz Biuro EXIM. nie dostaniesz tego za co zapłacisz, a na dodatek bezczelnie zostaniesz potraktowany. wybrałam z oferty hotel, zapłaciłam przed terminem, a na 4 dni przed wyjazdem okazało się że tego hotelu nie ma. Dostałam propozycję inną i co na miejscu okazało się hotel zdecydowanie gorszy, wszędzie daleko, plaża z czarną flagą na stałe. Zapłaciłam dodatkowo za bezpośredni widok na ocean oczywiście nie było tego widoku, a w odpowiedzi na reklamację oczywiście nie dostałam zwrotu dopłaty. Osoba opiekująca się grupą na wycieczce zanim wystartowaliśmy poinformowała, że należy dać odpowiednią kwotę bo taki jest zwyczaj. chcesz mieć zepsuty urlop, zapłacić więcej niż powinieneś to tylko z EXIMEM. NIE POLECAM tego biura. Pokaż »

    2014-10-27
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (4)
  • 5.0

    ELAt ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Biuro nastawione głównie na czeskich turystów,nie znaczy jednak,że zaniedbują pozostałych Gości.Animacje w kliku językach. W sumie nie ma ,się do czego przyczepić ,wszystko zgodnie z opisem.

    2014-10-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.3

    gutka ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Na wstępie napiszę tylko, że nie jestem marudą, która na wszystko narzeka, jak to się często zdarza wśród ludzi piszących opinie. Parę dni temu wróciłam z Egiptu, Hurghada. Stosunek jakości do ceny oceniam dobrze, nie narzekam na ogólne warunki, jednak za skandaliczne uważam techniki marketingowe rezydentki, Pani Grażyny P., które w Polsce uznane byłyby przez sąd za naruszenie zasad uczciwej konkurencji. 1. Chciałam się wybrać na wycieczkę fakultatywną z innym lokalno-polskim biurem podróży - usłyszałam od rezydentki następujące rzeczy, które po późniejszym rozeznaniu okazały się być skończonymi bzdurami: - że nie obejmuje mnie na takiej wycieczce wykupione przeze mnie ubezpieczenie; - że na porządku dziennym jest zostawianie turystów na drodze/pustyni, którzy nie mają potem jak wrócić (podała przykład sprzed 2-óch dni, który po zrewidowaniu tej informacji się nie potwierdził); - że wszystkie biura poza tymi, z którymi lecimy z Polski działają nielegalnie; - że właścicielka tego, z którym ja się wybieram jest poszukiwana w Polsce przez policje (nie potwierdzone a biuro cieszy się bardzo dobrą opinią). 2. Podczas spotkania organizacyjnego, które miało miejsce zaraz po przyjeździe najbardziej nastawiona była na sprzedaż wycieczek fakultatywnych. 3. Nieuprzejmie, niechętnie i niekompletnie udzielała odpowiedzi na podstawowe pytania organizacyjne, tak jakbym zawracała jej głowę. 4. Na zakończenie wysadzili nas z autokaru pod lotniskiem, na którym musieliśmy radzić sobie już na własną rękę (w przeciwieństwie do innych biur podróży), a w busie pożegnał nas Pan, niemówiący po polsku i łamaną angielszczyzną podał nam jedynie nr terminala, z którego mieliśmy odprawę. Co dla wielu polskich turystów było niezrozumiałe. Podsumowując, ostatni raz jadę z tym biurem. Na większość rzeczy przymykam oko, ale nie na rezydentkę, która robi łaskę i stosuje tak płytkie taktyki marketingowe, przez co najadłam się niezłego stresu. Pokaż »

    2014-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    Pawel_1581 ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    We wrześniu byłam na wycieczce 7+7 "Tunezja w pigułce". Objazd zaczął się od tego ,że nikt z Eximu nie czekał na lotnisku po przylocie.Stały autobusy i jakiś tunezyjczyk z innego biura pokazał nam gdzie wsiadać!Sam objazd ciekawy, zabytki wiadomo. Przewodnik organizował dodatkowe rzeczy, których nie było w programie np jazdę szlakiem Paryż - Dakar. ,latanie na moto lotni ( spróbowałam, poleciała dwa razy tak mi się podobało) - polecam!, jechaliśmy zabytkowym pociągiem przez Saharę, to było też dodatkowo i było bardzo ciekawe. W Tunezji jest dużo sokolników, za kilka groszy można wziąć na rękę sokoła. Tak samo jest z lisami pustynnymi Fenkami, ale tu bym rozszarpała tych ludzi za to ,że liski są traktowane jak przerzucany towar z ręki do ręki bez delikatności brrrrrrrr PETA jak by tam wpadła to by się działo. MOżna było też karmić małe wielbłądy. Podczas objazdu dwa albo 3 razy nocuje się w Susse w Hanibalu, hotel jest ok , na patio skaczą małe kotki. Chciałam zabrać jednego po Polski ,ale za długo trwają formalności. 2 tygodnie a ja za późno się zdecydowałam. Można załatwić w tydzień jak się podpłaci ,ale mi wtedy zostały 4 dni do wyjazdu jak już byłam w Movenpicku na pobycie. Co do samego objazdu - koloseum świetne, miasteczko filmowe gdzie kręcono Gwiezdne wojny to ruina i nie ma co tam już oglądać. Hotele podczas objazdu dobre, lepsze niż w Egipcie. Jedzenie podczas objazdu dobre. Przewodnik w środku dnia zatrzymywał się by można było sobie coś kupić ekstra, pokazywał gdzie są sklepy....monopolowe :) - bardzo przydatne. Słone jezioro - mało ciekawe ,ale da się przeżyć. W TUnezji nie można wchodzić do meczetów, więc jak ktoś jedzie pierwszy raz to nic z tych rzeczy nie zobaczy. Ceny - znośne, jak dla nas polaków myślę, że ok, dość tanio. Taniej niż w Maroku, trochę drożej niż w Egipcie. Temperatury - wrzesień jest gorący ,choć jedną noc była ogromna burza - jednak na dworze było nadal gorąca a deszcz przyjemnie ciepły. Jeśli chodzi o zemstę - jest. Jak w Egipcie Pokaż »

    2014-10-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1023 24 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży