Biuro podróży Exim Tours

Biuro Podróży Exim Tours - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 238 opinii)

4.3
  • Ogólne wrażenie
    4.3
    • Zgodność oferty z opisem 4.3
    • Opieka rezydentów 4.2
    • Stosunek jakości do ceny 4.3

Rekomendacja

66% poleca to biuro

Ranking

  • nr 26 z 60
  • 1.0

    dajar ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Przestrzegam przed korzystaniem z usług tego biura. Wycieczka objazdowa po Izraelu : zakwaterowano nas w skandalicznych warunkach, nie w hotelu tylko bungalowach na dodatek w remoncie, bez infrastruktury. Odpowiedź na reklamację lakoniczna i generalnie biuro nie ma sobie nic do zarzucenia, jednak zaproponowano nam 8% rabatu na zakup kolejnej imprezy. Skoro wszystko było jak należy to skąd ten rabat? Zdecydowanie odradzam wyjazd z Exim Tours chyba,że ktoś lubi niespodzianki, np. w postaci braku opieki rezydenta Pokaż »

    2012-12-28
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  • 6.0

    lezak1968 ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Nasza wycieczka to Turcja w pigułce. Tydzień objazdu i tydzień pobytu. Wycieczka udana. Dużo zwiedzania. Opieka pilotki, pani Agaty wyśmienita. Dowiedzieliśmy się mnóstwo ciekawych rzeczy nie tylko o zwiedzanych obiektach, ale o życiu turków, ich zwyczajach, kulturze itp. Hotele na objeździe w miarę przyzwoite. Największe zastrzeżenia do hotelu Kelebek w Manavgacie. Stary, brudny, wręcz w opłakanym stanie, ale hammam (łaźnia turecka) w nim super. Trzeba z niego skorzystać. POLECAM tą wycieczkę z Eximem Pokaż »

    2012-12-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    elia ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wycieczka objazdowa do Meksyku zgodna z ofertą zawartą na stronie internetowej. Bardzo dobra obsługa. Wspaniała pilotka, olbrzymia wiedza, interesujący przekaz. Służyła pomocą w każdej sytuacji/ np. w jednym z hoteli na parterze były mrówki, gdy zgłosiłam pilotce, natychmiast zmieniono na pokój na dwa pietra wyżej. Hotele bez zastrzeżeń, w dobrych punktach, mogliśmy spacerować wieczorami po miastach. Wyżywienie znakomite- śniadania i obiadokolacje./ Kłopoty były na lotnisku w drodze powrotnej, ale to nie jest wina biura! /Opóźnienie samolotu o kilka godzin- przyczyna nieznana, spóźniliśmy się na zaplanowany lot z Paryża do Warszawy. Otrzymaliśmy bony na obiad i nocleg w Paryżu. Polecam to biuro. Byłam z Exim na Kubie dwa lata wcześniej- wypoczynek w Varadero (+wycieczki fakult.), również bez zastrzeżeń. W ciągu 10 dni 3 razy zmiana hoteli- nie wiem dlaczego, ale byłam zadowolona. W pierwszym - tym z oferty 4*-nas nie przyjęli ale w zamian dali 5*- luksus! Następny miał cudowny ogród, a ten trzeci doskonałe jedzenie. Polecam to biuro wszystkim. Dba o klienta pod każdym względem. Pokaż »

    2012-12-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.5

    Jedrek872 ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.5
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Jest to najgorsze biuro podróży z jakiego kiedykolwiek korzystałem. Po powrocie złożylem reklamacje na pobyt w Egipcie.Biuro nie odpowiedziało w terminie 30 dni.Nie chcą oddać pieniędzy które mi sie należą z tytułu niewywiązania się z umowy.Sprawa w najbliższym czasie trafi na drogę sądową.Nie polecam nikomu korzystania z uslug tego biura. Pokaż »

    2012-11-30
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 1.3

    Maciej4 ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Czuję się oszukany przez Exim Tours. Nie chcą oddać nam naszych pieniędzy za dojazd na inne lotnisko. Zmienili lotnisko wylotu i zaproponowali, że po powrocie zwrócą nam nasze koszty dojazdu na lotnisko. Teraz pisze do nich pisma, maile, dzwonie, a oni mnie od 2 miesięcy olewają. Nie odzywają się, jakbym wrzucił to wszystko w czarną dziurę. Gościu od reklamacji nie odbiera telefonu, nie odpisuje na maile i pisma ma wszystko gdzieś. Jedyne wyjście na nich sąd bo w normalny sposób nie da się z nimi gadać. Nie polecam, nigdy mi się nie takie tragiczne biuro. Panie za to w biurze ładnie się uśmiechają i palą głupa,bo nie wiedzą co się dzieje, bo normalnie to oni zwracają kasę w tydzień czasu. Bajere to oni mają dobrą. Pokaż »

    2012-11-15
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.7

    Zdzisław /lesioand/ Leszczyński ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Zakupiłem wypoczynek Juventur Łodz ale to Exim był prowadzącym. Więc dobra obsługa fachowa. polecam innym

    2012-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    ANIA H ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Rejs po Nilu polecam tlko z tego biura.Mam porównanie ,bo byłam juz z innym biurem .7 dni rejs, 7 dni pobyt.Rewelacja.Mina rezydent opiekujący sie nami to druga rewelacja.Pozdrawiamy Ania z grupą

    2012-10-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 6.0

    Natalia ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jestem zachwycona organizacją, sprawnością, rzetelnością. Po wpadce z Triadą i jej "córką" bałam się bardzo inwestować w wakacje, szczególnie, ze lubię małe luksusiki, lubię spokój, dobre warunki zakwaterowania. Poszłam najpierw do innego BP (nie będę wymieniała nazwy) zaproponowano mi wycieczkę objazdową po Maroku i Hotel 5* Royal Atlas, cena mnie troche poraziła, szczególnie, że "utopiłm" już w tym roku 6000 zł na dwie zaliczki. Poszłam ulicę dalej do Exim Tours, identyczna objazdówka, ten sam hotel był o 500 zł tanszy, czyli na 2 dwie osoby mam 1000 zł w kieszeni. Kupiłam, poczytałam opinie ale gdy przeczytałam, że komuś się nie podobał rezydent w Tunezji bo nie był Polakiem (a my mieliśmy o nim jak najlepsze zdanie bo dwa razy bardzo nam pomógł szybko i kulturalnie) to postanowiłam jechać z Eximem. I się nie zawiodłam. Od początku od wylądowania czułam opiekę, super organizacja. Pani Pilot Małgosia Milczarek super, co za wiadomości, cały czas opowiadała, gdy kilka minut milczała włączała nam muzykę marokańską. Pamiętam pilotów z innych biur, tu pan Małgosia w restauracjach nie usiadła dokąd nie wytłumaczył nam co jest w menu, co możemy zjeść. Objazdówka z Pani Małgosią to jedna wspaniała podróż. Po objazdówce, nie zostawiła nas w hotelu na pastwę losu, nie odeszła z recepcji dopóki wszyscy nie dostaliśmy bardzo dobrych pokoi. Pomimo, że pisało o dopłatach za pokój z widokiem na morze czy na basen, my bez dopłaty dostaliśmy wszyscy pokoje w cudnymi widokami bez dopłat. Teraz kolej na Pani Rezydentkę, Panią Izę Pawlak. Tu też wystawiam doskonałą opinię, była na każdym dyżurze, prowadziła wycieczkę do Antyatlasu, świetna opieka, super wiadomości i nawet gdy spotkaliśmy Ja przypadkowo w mieście pomogła nam w dogadaniu sie z taksówkarzem. Czuć było Jej opiekę przez cały czas. Nie jestem pracownikiem Eximu, dość długo jestem na Oceniaczu i pierwszy raz jestem tak zachwycona organizacją, bo w innych Biurach jak był dobry Pilot, to Rezydent był do bani Pokaż »

    2012-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 1.7

    Arkadiuszzzz ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Wyciczka do Bulgarii sierpien 2012 .... Rezydent nie pojawil sie ani razu... przyjazd... brak rezydenta... powrot ...oczywiscie bez rezydenta... Wylot opozniony o dobe!!!! oczywiscie brak jakiejkolwiek informacji ze strony biura.. zero orgsnizacji.. EXIM TOURS to biuro z kategorii sprzedac i reszta nas nie obchodzi... Nie polecam tego biura.. lepiej doplacic kilka zl i miec pewnosc ze ktos sie zainteresuje i powiadomi o ewentualnych poslizgach... aaaa. i o reklamacji w tym biurze mozemy zapomniec .... lepiej placicie ludzie karta i w razie problemow zrobcie cashback i nie pytajcie tych oszustow o zwrot kosztow poniesionych dodakowo przez nieudolniosc biura.... Pokaż »

    2012-10-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    romcio ocenił biuro podróży Exim Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Ostatnich kilka wyjazdów z Eximem i tym razem znowu się nie zawiodłem.Lekkie opóznienie wylotu z Hurghady ale to nie wina biura.Bardzo gorąco polecam.

    2012-10-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1023 24 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży