Biuro podróży Gandalf Travel

Biuro Podróży Gandalf Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 80 opinii)

3.2
  • Ogólne wrażenie
    3.2
    • Zgodność oferty z opisem 3.1
    • Opieka rezydentów 3.1
    • Stosunek jakości do ceny 3.3

Rekomendacja

61% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 51 z 58
  • 1.0

    patka25 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Wakacje w Bułgarii " ZŁOTE PIASKI" - grupon - hotel ZDRAVEC Jedna wielka porażka i tragedia. W życiu nie byliśmy na tak beznadziejnych wakacjach Minusy -jedzenie okropne, wszystko mielone, przesolone, frytki w panierce z wegety, zupy codziennie inaczej wyglądające - smakujące tak samo zrobione z resztek (pływały w nich ziemniaki, makaron, ryż, wszystko) do wszystkiego używana jedna przyprawa. Jak "rzucili" rozgotowane skrzydełka to każdy się wręcz rzucał byle nie jeść kolejny dzień mielonki :p jeśli ktoś jest wegetarianinem to śmiało - pomidory i arbuzy ok :) jak na śniadanie były jajka to później na obiad sałatka z ogórków i jajek (ŁE!) -pokoje - wszystko odpadało, w prysznicu, muszle klozetowe się ruszały, łazienki były pozalewane ( sprawdzane w 6 pokojach) , okropny smród z kanalizacji, piloty do prastarych telewizorów nie działały, na balkonie plastikowe krzesełka rozjeżdżające się .... pokoje były czasami sprzątane, czasami nie - ręczniki wymienili nam dopiero jak o to poprosiliśmy; -obsługa nie mówiła po angielsku, "kelnerki" chodziły pół nago (krótkie bluzki kończące się pod biustem, krótkie spodenki), jedzenie w STOŁÓWCE było przez kelnera zrzucane na jeden talerz w trakcie konsumowania na tym samym stole przez inne osoby, -basen malusi, leżaków było niecałe 20 gdzie hotel mieści 150 osób, po 23 żądają 20€ za przepłynięcie a i co było kwintesencją pobytu przy owym basenie, byliśmy straszeni policją :) ponieważ siedzieliśmy przy basenie po 23:00. (Za stłuczoną szklankę 11,50zł) -od Złotych Piasków pieszo około 40 MINUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten cały hotel Zdravec nie mieści się w Złotych Piaskach tylko w Czajce obok Złotych piasków -piwo ohydne... inne alkohole ok, ale ileż można w tak ciepłe dni :) PLUSY -dobre towarzystwo Nie polecam ! Chyba że ktoś chce przeżyć najgorsze wakacje - jedzcie za te 1600 zł do Włoch i nie traćcie czasu na GANDALF TRAVEL ! Mogę podesłać zdjęcia potwierdzające moje słowa zainteresowanych zapraszam patka19-91@o2.pl Pokaż »

    2015-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.0

    mazder ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Od 19 do 31 lipca przebywałem w Sant Alessio Siculo w hotelu Kennedy.Wyjazd organizowało biuro Gandalf Travel.Oferta obejmowała zwiedzanie Rzymu,Florencji,Neapolu oraz wypoczynek na Sycylii.Jeśli chodzi o hotel to spełniał warunki oferty,tylko balkon był z widokiem na morze ale innych balkonów.Do hotelowej plaży bardzo blisko(2 strona ulicy),Posiłki syte,może zbyt monotonne śniadania.Miejscowość mała,dobrze położona,jeden super-market,drobne bary itd.Polecam rodzinom z dziećmi i tym ,którzy chcą zwiedzać.Biuro już na starcie sprzedaje w autokarze fakultety,ja wziąłem Etnę i Syrakuzy-nie żałuję.Do Taorminy kursują autobusy co godzinę za ok.4 euro powrotny a nie fakultatywnie za35.Gandalf zgodny ze swoją ofertą ale terminy to chyba 1 w lipcu a drugi w sierpniu.Mają lekki bałagan ,myślę że to kwestia doświadczenia i ceny.Brawa dla kierowcy-pana Darka rezydentka ogólnie dobra.Biuro polecam,może skorzystam jeszcze,tylko muszą wcześniej potwierdzać terminy. Pokaż »

    2015-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 1.0

    Agnieszka55 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie polecam tego biura nikomu, zwykli oszuści wzięli pieniądze za program obozu a go nie zrealizowali.

    2015-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • Agnieszka55 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Nie polecam tego biura nikomu, zwykli oszuści wzięli pieniądze za program obozu a go nie zrealizowali.

    2015-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    michal1985 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Ogólnie polecam! Makarska jest fantastycznym miejscem do wypoczynku! tam jest tyle do zwiedzenia, zobaczenia i zjedzenia że miejsce, w którym śpimy jest sprawą drugorzędną. Skorzystałam z oferty FORTUNA czyli "ryzyk-fizyk". nie znałam nazwy pensjonatu. i okazało się, że trafiłam do willi Bogumiła. Super! nie mogę mieć o nic pretensji. Pokaż »

    2015-04-15
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 6.0

    michal1985 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    JAK DLA MNIE BOMBA! Super wyjazd, który mile wspominam. Makarska jest przepiękna, zakwaterowanie w willi David. Duże, czyste pokoje. Bardzo miła Pani Asia :) i smaczne jedzonko. Za te pieniądze (wyszło mi z wyżywieniem, na 10 dni 1300 zł od osoby) to naprawdę rewelacja. W tym roku jedziemy do Budvy! I już nie możemy się doczekać Pokaż »

    2015-04-02
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (1)
  • 5.3

    Beata ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Byłam z chłopakiem w Złotych Piaskach w hotelu Zdravec w zeszlym roku. Jak czytam o tym wyjeździe to nie wierze w to co widze. Płaciliśmy 1300pln za all inclusive za osoba, wczasy były 12 dniowe i uważam że to totalnie rewelacyjna oferta! Hotel średniej wielkości z fajnym ogrodem, było gdzie się pobawić i poplażować. Napoje i świadczenia dostępne cały dzień w hotelu. Kompletnie nie rozumiem tych którzy mają jakieś uwagi do tego. Nie wyobrażam sobie gdzie miałabym kupić wyjazd nad Bałtykiem do hotelu, gdzie piwo podają mi wprost do basenu, jestem 5 minut od plaży a za 2 tygodnie płacę takie pieniądze:) Po prostu ręce opadają! Polecam Bułgarię i ten hotel wszystkim którzy szukają słońca za przyzwoite pieniądze! Dojazd i opieka Kristyny z biura Gandalf bardzo fajna! Moja ocena na 5+ Pokaż »

    2015-01-15
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 2.7

    czeczot1 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Wszytko zostało już chyba napisane KOMPLETNY BRAK ORGANIZACJI wykwaterowanie o 9 (wyjazd ok 17 do ostatniej chwili nikt nie znał godziny) Opieki rezydentek BRAK (zainteresowane wszystkim tylko nie opieką nad klientami ) . Ogólnie nie rezydentki zorientowane w niczym. Wycieczki tanie to pewnie rezydentki też z łapanki brane za grosze. Ogólnie jeśli chcesz zapłacić mało mieć pewność że wrócisz i na niczym innym innym ci nie zależy to spoko. Podróż "suuuper" Zwłaszcza z tyłu autokar (wypełniony w 100%) ostatnie 5 miejsc z tyłu bez możliwości regulacji i strasznie ciasno (mając PESEL klientów organizator powinien tam usadowić jedynie dzieci - no ale cóż organizacji w tym biurze kompletnie brak nikt nic nie wie Nie masz też pewności że będziesz miał ten pokój za który zapłaciłeś - potrafią rodzinie dać do dwóch różnych willi Wycieczka fakultatywne nie wiem nie byłem ale codziennie słysząłem opowieści tych co wrócili np. 1. Dubrovnik 4 godziny autokarem w jedna stronę na miejscu godzina zwiedzania i godzina czasu wolnego 2. Rafting nie 9 a z 3 godziny zabawy no cóż nie tylko nic nie wiedzą a także kłamią ;) reszta hmm Pokaż »

    2014-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.0

    marta1906 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    NIE POLECAM !!!!!!!! Kłamcy i oszuści, kompletny brak organizacji, osoby w biurze niedoinformowane, zmieniono nam termin wyjazdu, bo podobno gandalf mial polowe autokaru a druga polowe mialo miec to drugie biuro, okazalo sie, ze to zwykly przewoznik, a nie zadne zaprzyjaznione biuro, regularna trasa krakow -ateny ! Stary autokar, a kierowcy nie wiedzieli gdzie nas wysadzic, cudem sie udalo. Probowalismy uzyskac infromacje na temat powrotu, niejaki pan bartosz opisal wreszcie laskawie na maila , bardzo krotko, ze powrot w godzinach 12-14, choc ta regularna linia jest ZAWSZE o 16 w paralii, wiec wyssal te informacje z palca, a przez niego czekalismy o12 na walizkach przed hotelem. Powrot byl w niedziele, autokar sie spoznial, wiec dzwonilismy do niego, pisalismy maile, ale nie dostalismy odpowiedzi, a telefon w koncu wylaczyl,zeby nikt mu nie trul tylka. na szczescie udalo nam sie wrocic, ale serdecznie NIE POLECAM GANDALF TRAVEl, zorganizujcie sobie wycieczke sami, nie bedzie sie ona roznila od wyjazdu z tym beznadziejnym biurem, bedziecie zdani na siebie. Pokaż »

    2014-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.7

    1magda ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Witam. Wybraliśmy się z Gandalfem do Chorwacji. To co mogę zarzucić organizatorowi to kompletny brak organizacji, szczególnie w dniu wyjazdu. Wyproszono nas z pokoi o 9-tej rano, a wyjazd nastąpił dopiero o 20-tej. Bagaże kazano pozostawić w garażu jednej z willi i radź sobie turysto sam. Na nasze pytania co z możliwością umycia się, przebrania (upał ponad 30 stopni) usłyszeliśmy, że inni jakoś sobie do tej pory radzili. Pani Ania - rezydentka, która wydawało się, że ledwie zdanie jest w stanie sklecić, nagle wykazała się ogromną rezolutnością i na pytanie o prysznic odpowiedziała z rozbrajającym uśmiechem, że przecież nie ma żadnego problemu, bo prysznic jest na plaży. Tym, którzy kiedykolwiek byli w Makarskiej nie muszę nawet tłumaczyć tego absurdu. Z toalety mogliśmy korzystać w willi gdzie zgromadzone były bagaże, ale trzeba było unikać wkurzonego właściciela, którego palec bolał od wygrażania. Jednym słowem pozostawiono nas bez żadnego zaplecza socjalnego. I jeszcze kwestia opłat - opłata np. za klimatyzację liczona była za 10 dni. Doba hotelowa kończy się tam skoro świt i w żaden sposób nie mogliśmy doliczyć się dziesiątego dnia. Widoki piękne, ale nasuwa się jeden wniosek - omijać pośredników! Pokaż »

    2014-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży