Biuro podróży Gandalf Travel

Biuro Podróży Gandalf Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 89 opinii)

3.3
  • Ogólne wrażenie
    3.3
    • Zgodność oferty z opisem 3.3
    • Opieka rezydentów 3.2
    • Stosunek jakości do ceny 3.5

Rekomendacja

57% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 52 z 60
  • 1.0

    patka25 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Wakacje w Bułgarii " ZŁOTE PIASKI" - grupon - hotel ZDRAVEC Jedna wielka porażka i tragedia. W życiu nie byliśmy na tak beznadziejnych wakacjach Minusy -jedzenie okropne, wszystko mielone, przesolone, frytki w panierce z wegety, zupy codziennie inaczej wyglądające - smakujące tak samo zrobione z resztek (pływały w nich ziemniaki, makaron, ryż, wszystko) do wszystkiego używana jedna przyprawa. Jak "rzucili" rozgotowane skrzydełka to każdy się wręcz rzucał byle nie jeść kolejny dzień mielonki :p jeśli ktoś jest wegetarianinem to śmiało - pomidory i arbuzy ok :) jak na śniadanie były jajka to później na obiad sałatka z ogórków i jajek (ŁE!) -pokoje - wszystko odpadało, w prysznicu, muszle klozetowe się ruszały, łazienki były pozalewane ( sprawdzane w 6 pokojach) , okropny smród z kanalizacji, piloty do prastarych telewizorów nie działały, na balkonie plastikowe krzesełka rozjeżdżające się .... pokoje były czasami sprzątane, czasami nie - ręczniki wymienili nam dopiero jak o to poprosiliśmy; -obsługa nie mówiła po angielsku, "kelnerki" chodziły pół nago (krótkie bluzki kończące się pod biustem, krótkie spodenki), jedzenie w STOŁÓWCE było przez kelnera zrzucane na jeden talerz w trakcie konsumowania na tym samym stole przez inne osoby, -basen malusi, leżaków było niecałe 20 gdzie hotel mieści 150 osób, po 23 żądają 20€ za przepłynięcie a i co było kwintesencją pobytu przy owym basenie, byliśmy straszeni policją :) ponieważ siedzieliśmy przy basenie po 23:00. (Za stłuczoną szklankę 11,50zł) -od Złotych Piasków pieszo około 40 MINUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten cały hotel Zdravec nie mieści się w Złotych Piaskach tylko w Czajce obok Złotych piasków -piwo ohydne... inne alkohole ok, ale ileż można w tak ciepłe dni :) PLUSY -dobre towarzystwo Nie polecam ! Chyba że ktoś chce przeżyć najgorsze wakacje - jedzcie za te 1600 zł do Włoch i nie traćcie czasu na GANDALF TRAVEL ! Mogę podesłać zdjęcia potwierdzające moje słowa zainteresowanych zapraszam patka19-91@o2.pl dzięk Pokaż »

    2015-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.0

    mazder ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Od 19 do 31 lipca przebywałem w Sant Alessio Siculo w hotelu Kennedy.Wyjazd organizowało biuro Gandalf Travel.Oferta obejmowała zwiedzanie Rzymu,Florencji,Neapolu oraz wypoczynek na Sycylii.Jeśli chodzi o hotel to spełniał warunki oferty,tylko balkon był z widokiem na morze ale innych balkonów.Do hotelowej plaży bardzo blisko(2 strona ulicy),Posiłki syte,może zbyt monotonne śniadania.Miejscowość mała,dobrze położona,jeden super-market,drobne bary itd.Polecam rodzinom z dziećmi i tym ,którzy chcą zwiedzać.Biuro już na starcie sprzedaje w autokarze fakultety,ja wziąłem Etnę i Syrakuzy-nie żałuję.Do Taorminy kursują autobusy co godzinę za ok.4 euro powrotny a nie fakultatywnie za35.Gandalf zgodny ze swoją ofertą ale terminy to chyba 1 w lipcu a drugi w sierpniu.Mają lekki bałagan ,myślę że to kwestia doświadczenia i ceny.Brawa dla kierowcy-pana Darka rezydentka ogólnie dobra.Biuro polecam,może skorzystam jeszcze,tylko muszą wcześniej potwierdzać terminy. Pokaż »

    2015-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (6)
  • 5.0

    mazder ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    31 lipca 2015 wróciłem z wycieczki na Sycylię,impreza zgodna z ofertą.Mankamentem było to,że terminy na stronie sobie a rzeczywistość sobie.Gandalf chyba robi jeden wyjazd w lipcu a drugi sierpniu.Wycieczka super,Sycylia niesamowita,zwiedzanie Rzymu,Neapolu i Florencji zgodne z programem a nawet bogatsze.Fakultety godne uwagi to Etna i Syrakuzy,do Taorminy bardziej się opłaca indywidualnie(bilet 2 strony ok.4euro) .Miejscowość spokojna dla chcących odpocząć od zgiełku,mieszkają tam Włosi a nie sami turyści,dla imprezowiczów polecam Taorminę.Hotel adekwatny do ceny,śniadania monotonne ale syte,kolacje serwowane ale dokładki makaronu,2 kolejne dania i deser załatwiają sprawę.Prywatna hotelowa plaża chroni przed tłumem-uwaga-wskazane buty do wody.Ogólnie polecam w skali od 1-6 śmiało+4. Pokaż »

    2015-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    Agnieszka55 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie polecam tego biura nikomu, zwykli oszuści wzięli pieniądze za program obozu a go nie zrealizowali.

    2015-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • Agnieszka55 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Nie polecam tego biura nikomu, zwykli oszuści wzięli pieniądze za program obozu a go nie zrealizowali.

    2015-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.0

    cis111 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Przestrzegam wszystkich przed biurem Gandalf Travel. Złodzieje i oszuści!!!!!!!!!! Byliśmy z tym pseudobiurem w Grecji . Wykupiliśmy ofertę w hotelu w centrum Paralii. Na miejscu okazało się , że w tym hotelu będzie mieszkać inna grupa. Po awanturach zakwaterowano nas na odludziu w odległości 1 km od miasta. Zamiast posiłków serwowanych na miejscu musieliśmy chodzić do pobliskiej jadłodajni. Jedzenie zimne i niesmaczne. Zamiast oferowanej 80 m odległości od plaży musieliśmy chodzić ponad 700 m. Zamiast atmosfery greckich wakacji, sączącej się wraz z muzyką z licznych tawern i nadmorskich kafejek w hotelu zastaliśmy ” atmosferę” przedmieść z całodziennym widokiem na „atrakcyjnie” śmietniki lub niezagospodarowany teren. Podróżowaliśmy starym autokarem, który lata swojej świetności miał już dawno za sobą. Z tyłu zamiast klimatyzacji było ogrzewania podłogowe pochodzące od silnika. Pourywane niektóre elementy autokaru, Niesprawne pasy bezpieczeństwa. Prowadziło dwóch leciwych kierowców, którzy przekroczyli wszelkie normy czasu pracy. Podróż była ekstremalnym przeżyciem, którego nikomu nie polecam. Nie życzę nikomu takich „wczasów” i zepsutego urlopu. Zdecydowanie nie polecam tych oszustów!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2015-07-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    marianihela ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Bylam z nimi w tym roku w Makarskiej i jestem naprawde zadowolona. Moze nie bylo perfekcyjnie ale mam swiadomosc tego ze za tak niska cene nie mozna wymagac niewiadomo jakich wakacji. Tak wiec uwzgledniajac cene jestem nawet wiecej niz zadowolona z wyjazdu z Gandalf Travel Pokaż »

    2015-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 6.0

    marianihela ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Bylam z nimi w tym roku w Makarskiej i jestem naprawde zadowolona. Moze nie bylo perfekcyjnie ale mam swiadomosc tego ze za tak niska cene nie mozna wymagac niewiadomo jakich wakacji. Tak wiec uwzgledniajac cene jestem nawet wiecej niz zadowolona z wyjazdu z Gandalf Travel Pokaż »

    2015-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    marianihela ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam zdecydowanie szczególnie budve ale nie tylko

    2015-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    marianihela ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam zdecydowanie szczególnie budve ale nie tylko

    2015-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży