Biuro podróży Gandalf Travel

Biuro Podróży Gandalf Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 74 opinii)

3.1
  • Ogólne wrażenie
    3.1
    • Zgodność oferty z opisem 3.1
    • Opieka rezydentów 3.0
    • Stosunek jakości do ceny 3.3

Rekomendacja

62% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 49 z 57
  • 5.3

    Beata ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Byłam z chłopakiem w Złotych Piaskach w hotelu Zdravec w zeszlym roku. Jak czytam o tym wyjeździe to nie wierze w to co widze. Płaciliśmy 1300pln za all inclusive za osoba, wczasy były 12 dniowe i uważam że to totalnie rewelacyjna oferta! Hotel średniej wielkości z fajnym ogrodem, było gdzie się pobawić i poplażować. Napoje i świadczenia dostępne cały dzień w hotelu. Kompletnie nie rozumiem tych którzy mają jakieś uwagi do tego. Nie wyobrażam sobie gdzie miałabym kupić wyjazd nad Bałtykiem do hotelu, gdzie piwo podają mi wprost do basenu, jestem 5 minut od plaży a za 2 tygodnie płacę takie pieniądze:) Po prostu ręce opadają! Polecam Bułgarię i ten hotel wszystkim którzy szukają słońca za przyzwoite pieniądze! Dojazd i opieka Kristyny z biura Gandalf bardzo fajna! Moja ocena na 5+ Pokaż »

    2015-01-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    czeczot1 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Wszytko zostało już chyba napisane KOMPLETNY BRAK ORGANIZACJI wykwaterowanie o 9 (wyjazd ok 17 do ostatniej chwili nikt nie znał godziny) Opieki rezydentek BRAK (zainteresowane wszystkim tylko nie opieką nad klientami ) . Ogólnie nie rezydentki zorientowane w niczym. Wycieczki tanie to pewnie rezydentki też z łapanki brane za grosze. Ogólnie jeśli chcesz zapłacić mało mieć pewność że wrócisz i na niczym innym innym ci nie zależy to spoko. Podróż "suuuper" Zwłaszcza z tyłu autokar (wypełniony w 100%) ostatnie 5 miejsc z tyłu bez możliwości regulacji i strasznie ciasno (mając PESEL klientów organizator powinien tam usadowić jedynie dzieci - no ale cóż organizacji w tym biurze kompletnie brak nikt nic nie wie Nie masz też pewności że będziesz miał ten pokój za który zapłaciłeś - potrafią rodzinie dać do dwóch różnych willi Wycieczka fakultatywne nie wiem nie byłem ale codziennie słysząłem opowieści tych co wrócili np. 1. Dubrovnik 4 godziny autokarem w jedna stronę na miejscu godzina zwiedzania i godzina czasu wolnego 2. Rafting nie 9 a z 3 godziny zabawy no cóż nie tylko nic nie wiedzą a także kłamią ;) reszta hmm Pokaż »

    2014-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.0

    marta1906 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    NIE POLECAM !!!!!!!! Kłamcy i oszuści, kompletny brak organizacji, osoby w biurze niedoinformowane, zmieniono nam termin wyjazdu, bo podobno gandalf mial polowe autokaru a druga polowe mialo miec to drugie biuro, okazalo sie, ze to zwykly przewoznik, a nie zadne zaprzyjaznione biuro, regularna trasa krakow -ateny ! Stary autokar, a kierowcy nie wiedzieli gdzie nas wysadzic, cudem sie udalo. Probowalismy uzyskac infromacje na temat powrotu, niejaki pan bartosz opisal wreszcie laskawie na maila , bardzo krotko, ze powrot w godzinach 12-14, choc ta regularna linia jest ZAWSZE o 16 w paralii, wiec wyssal te informacje z palca, a przez niego czekalismy o12 na walizkach przed hotelem. Powrot byl w niedziele, autokar sie spoznial, wiec dzwonilismy do niego, pisalismy maile, ale nie dostalismy odpowiedzi, a telefon w koncu wylaczyl,zeby nikt mu nie trul tylka. na szczescie udalo nam sie wrocic, ale serdecznie NIE POLECAM GANDALF TRAVEl, zorganizujcie sobie wycieczke sami, nie bedzie sie ona roznila od wyjazdu z tym beznadziejnym biurem, bedziecie zdani na siebie. Pokaż »

    2014-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    1magda ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Witam. Wybraliśmy się z Gandalfem do Chorwacji. To co mogę zarzucić organizatorowi to kompletny brak organizacji, szczególnie w dniu wyjazdu. Wyproszono nas z pokoi o 9-tej rano, a wyjazd nastąpił dopiero o 20-tej. Bagaże kazano pozostawić w garażu jednej z willi i radź sobie turysto sam. Na nasze pytania co z możliwością umycia się, przebrania (upał ponad 30 stopni) usłyszeliśmy, że inni jakoś sobie do tej pory radzili. Pani Ania - rezydentka, która wydawało się, że ledwie zdanie jest w stanie sklecić, nagle wykazała się ogromną rezolutnością i na pytanie o prysznic odpowiedziała z rozbrajającym uśmiechem, że przecież nie ma żadnego problemu, bo prysznic jest na plaży. Tym, którzy kiedykolwiek byli w Makarskiej nie muszę nawet tłumaczyć tego absurdu. Z toalety mogliśmy korzystać w willi gdzie zgromadzone były bagaże, ale trzeba było unikać wkurzonego właściciela, którego palec bolał od wygrażania. Jednym słowem pozostawiono nas bez żadnego zaplecza socjalnego. I jeszcze kwestia opłat - opłata np. za klimatyzację liczona była za 10 dni. Doba hotelowa kończy się tam skoro świt i w żaden sposób nie mogliśmy doliczyć się dziesiątego dnia. Widoki piękne, ale nasuwa się jeden wniosek - omijać pośredników! Pokaż »

    2014-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    Kropkaala ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Włąśnie wróciłam z wakacji w Grecji organizowanych przez to biuro. Można powiedzieć, że biuro , poza wzięciem od klientów pieniędzy, nie przyłożyło ręki do wywiazania się z tego, co było zapewnione w ofercie. Począwszy do "komfortowego autokaru", który okazał się zwyczajnym, kursującym a trasie Kraków-Ateny autokarem z biura "Juwentur", poprzez zmianę teminu wyjazdu o dzień później ( biuro uprzedziło wprawdzie, że z uwagi na małą ilość chętnych wycieczka zostanie połączona z zaprzyjaźnionym biurem i pojedziemy z nimi wspólnie na wczasy. Okazało się to jednak zwykłym kłamstwem, z żadnym biurem się nie połączyliśmy, tylko wykupiono nam bilety na autobus typu PKS , gdzie jechaliśmy z przypadkowymi podróżnymi, wysiadającymi w różnych miejscach. ) Poza tym zostawiono nas samych sobie, bez opieki żadnego rezydenta, wycieczki załatwialiśmy sobie w miejscowych biurach podróży, na własną rękę. Właścicielak hotelu, w którym byliśmy zakwaterowani, powiedziała, że żadne wczasy i wycieczki z tego biura do niej nie przyjeżdżają. Do samego końca nie wiedzieliśmy o której godzinie i jakim autokarem wrócimy. Nikt się z nami nie skontaktował, a na nasze telefony i maile nikt w biurze nie odpowiadał. W końcu tuż przed wyjazdem otrzymaliśmy informacje drogą mailową, że mamy czekać na autokar o godzinie 12:00/Okazało się jednak, że autokar ( ten sam, który nas przywiózł) przyjechał 0 godz. 16:40. Straciliśmy pół pięknego, słonecznego dnia, na czekanie w holu na walizkach, zamiast spędzić dzień np. na plaży. Kierowca cudem przypomniał sobie, że przywoził grupę 8 osób na wczasy z "Gandalfa", bo biuro też się z nim nie kontaktowało , i tylko dlatego wróciliśmy z powrotem. Nie życzę nikomu takich "wczasów" organizowanymch ponoć przez biuro podróży. Nam niczego nie zorganizowano i pozostawiono samych sobie. Biuro wzięło pieniądze za nic. Nigdy więcej nigdzie z tym biurem, a raczej z oszustami! Pokaż »

    2014-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    karolinachelm ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Ostrzegam przed wakacjami w Bułgarii w Złotych Piaskach z Gandalf Travel z Łodzi !!!. W ofercie było że hotel Zdravec jest w Złotych Piaskach, a w rzeczywistości jest w miejscowości Czajka- 45 min szybki chodem, (do plaży najbliższej).Wyjazd autokarem, liczyliśmy się z tym że będzie długo, ale zapewniano nas że autokar pełen lux. Autokar fakt nowy, ale jest w nich bardzo ciasno. Wysokie osoby mają problem wysiedzieć i zmieścić nogi. Autokar wyposażony w WC, ale nie wolno korzystać. Kierowcy zatrzymują się kiedy im się podoba, na takich stacjach, że lepiej załatwić swoje potrzeby na zielonej trawce niż skorzystać ze śmierdzących toalet. To jeszcze nic w porównaniu z hotelem. Do hotelu przyjechaliśmy o godz. 9 rano, a zakwaterowali nas o 15, podobna sytuacja z wykwaterowaniem o 9. 30 opuścić pokoje i do 19 wieczorem oczekiwanie na wyjazd z tobołami przy basenie. Hotel Zdravec niby 3 gwiazdki, a nie dałabym mu nawet pół, taki późny Gierek. W pokojach stare meble, śmierdzące materace, w łazienkach woda wyciekająca z pod brodzika, smród no i szczury, wielkie szczury. Chociaż obsługa hotelu twierdzi że to wiewiórki . Kupując wczasy w Gandalf Travel które kosztowały mnie z mężem 3300zł, (all inclusive) wydawało mi się że jak all inclusive to chociaż troszkę na poziomie, a tu…. Jedzenie totalny syf, codziennie na obiad kotlety „mielone”- burgery śmierdzące, na śniadania parówki i jajecznica wszystko zimne, zamiast normalnego pieczywa chleb tostowy. Porażka. Piwo w barze z dodatkiem wody, alkohol najniższego gatunku. Obsługa nie miła, wszyscy łaskę robią. A i najważniejsze w hotelu jest klimatyzacja ale za dopłatą, mu zapłaciliśmy nie świadomie w biurze 50 euro, po czym okazało się że koszt takiej klimatyzacji za cały pobyt-zakup w recepcji hotelu 40zł. Złodziejstwo ten Gandalf Travel z Łodzi!!!!! NIE POLECAM i OSTRZEGAM!!!!!!!!Chyba że ktoś chce przeżyć ekstremalne wakacje  Pokaż »

    2014-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    monika1661 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Odradzam wczasy z tym biurem. Jeszcze dobrze nie wyjechaliśmy a już były problemy. Biuro kompletnie nie wywiązało się z tego co oferowało. Nie ten autokar, nie ten hotel, nie te posiłki. Zapłaciliśmy za wczasy, które oferowało biuro a pojechaliśmy na zupełnie inne wakacje. Pół sukces, że zgadzało się miejsce docelowe :P ale to już chyba trzeba podziękować kierowcy. Naprawdę ODRADZAM Pokaż »

    2014-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    aga9309 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Uwaga na oszustów z Gandalftravel Lódź. Miał być obóz młodzieżowy, a bylo 5 dzieci dołączonych do wczasowiczów. Biuro nie poinformowało, że nie ma chętnych i wywiozło dzieci do Czarnogóry. dzieci chciały wracać do kraju ale biuro zlekceważylo prośby dzieci i rodziców. Według nich 5 osób na obozie mlodziezowym to normalne. Zawiedzione dzieci zmuszone były wytrwać do końca pseudo obozu Pokaż »

    2014-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.3

    Mariusz30 ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Wybrałem się z nimi rok temu do Czarnogóry... tragedia, chamstwo, niekompetencja, nic nie było zgodne z uzgodnieniami. Pewna paczka znajomych (4 osoby) zarezerwowała pokój z czterema łóżkami, po dotarciu na miejsce okazało się, że mają pokój 5 osobowy z obcym mężczyzną (ten zaś zarezerwował jedynkę) oczywiście nic nie dało się zrobić zaś cena pozostała ta sama. Autokar w opłakanym stanie, nie poinformowano nas o zmianie godziny wyjazdu, ponieważ .... nie było zarezerwowanego przez nas pokoju i nas przeniesiono do innego obiektu, na szczęście mieliśmy kontakt z innymi uczestnikami wyjazdu. Tragedia. Pokaż »

    2014-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 6.0

    BeataChojnacka ocenił biuro podróży Gandalf Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    W czwartek tj.26.06 wróciłam z Makarskiej, szczerze polecam wyjazd z tym biurem.Wszystko zgodnie z opisem, wyżywienie bardzo dobre, opieka rezydentki P.Oli jak najlepsza, zresztą pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że zobaczymy się w przyszłym roku. Pokaż »

    2014-06-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży