Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 725 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

54% poleca to biuro

Ranking

  • nr 42 z 60
  • 4.3

    Krzysiek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    od lat korzystam z usług tego biura i większych uwag nigdy nie miałem bo to rzetelny operator ,natomiast pragnę tu przekazać w formie informacji jak i przestrogi dla innych przekazać że dokąd przeloty będą realizowane przy udziale ENTERAIR to nie spojrzę na ofertę tego biura bo choć nie jest to lot transatlantycki to nawet podczas 4-5 godzinnego lotu oczekujemy jako pasażerowie komfortu a tworzenie przez przewoźnika konfiguracji nastawioną na jak największą liczbę miejsc nie idzie w parze z wygodą podróży,pomijam fakt że są to dość stare statki powietrzne (nie neguje ich sprawności technicznej) to w jednym z nich fotele są z wypatroszonym wypełnieniem foteli (przy standardowych 30 rzędach jak usuniemy po 10cm z każdego ....) lub i te samoloty które posiadają wypełnienie foteli mają tak samo dostawione 2-3 rzędy co powoduje że przy 180cm wzrostu siedzimy jak sardynki w puszcze +tylko w niektórych fotelach opcja odylania oparcia choć powinno jej nie być wcale przy takim ciasnej konfiguracji ,kolejne rozczarowanie to zadysponowanie na tą destynacje samolotu z nie sprawną klimatyzacją ( prosze sobie wsiąść do środka i oczekiwać na start przy temp powietrza bliskiej 40^ - leje się z ludzi) dopiero po interwencji zadysponowano podłączenie zewnętrznego agregatu który schłodził wnętrze samolotu ale takie rzeczy nie powinny mieć miejsca i to obsługa zanim rozpocznie się przyjmowanie pasażerów na pokład powinna to wykonać (oszczędności i jeszcze raz oszczędności) dlatego my nie wybierzemy oferty dobrej ITAKI gdy obsługiwał bedzie ją ten przewoźnik Pokaż »

    2016-10-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.0

    martusia_149 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie polecam wycieczki objazdowej pt. „Buongiorno pepperoncino”. Ogromny stres i ostatecznie, niezadowolenie z pobytu, są wynikiem m.in. braku ówczesnego poinformowania o hotelu i miejscowości, w której będziemy stacjonować. Najgorszym aspektem całego pobytu były dramatyczne warunki zakwaterowania i wyżywienia. Nie mogliśmy wybrać żadnego posiłku, otrzymywaliśmy zimne jedzenie i nie wiedzieliśmy co otrzymamy. Z racji takich zachowań towarzyszyło nam uczucie poniżenia i kompletnego braku szacunku do nas ze strony obsługi. Nie było także wsparcia w tych kwestiach ze strony redydentów. Pokaż »

    2016-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    Hanna Sadowczyk ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie lećcie na Wyspy Kanaryjskie i Itaką. Korzystaja z taniego przewoźnika, prawie wszystkie loty sa opóźnione - mój był o 12 godzin na wyjeździe i 1 godz. na powrocie. Zamiast z Poznania, lecieliśmy na Lanzarote z Wrocławia. Po 7 godzinach oczekiwania na lotnisku przewieżli nas w nocy autokami do Wrocławia, dając jako posilek dwa 7-Day-sy i 2x0,5 l wody. Aha, na lotnisku był posiłek za 35 zł (starczyło na kanapkę i kawę). Straciliśmy cały dzień wakacji, a biuro raczyło zrekompensowac się jedynie bonem na kolejny wyjazd z nimi w wysokości 100 zł. Hańba!. I...TAKI świat NIE jest piękny! Pokaż »

    2016-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.7

    milka15478 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Wszystko zgodne z opisem i warunki mieliśmy super:) pokój widok na morze, jedzenie super,obsługa bardzo miła. Problem w tym ze animatorki nie robiły nic (no moze poza jedna która podrywała mojego męża podczas greckiego wieczoru,kiedy ja siedziałam obok ...) ta sytuacja popsuła nam tydzień miodowy !! Takie osoby powinny pracować w innych miejscach... Pokaż »

    2016-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Sławek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Po raz kolejny z ITAKĄ .Jak dla mnie rewelacyjne biuro.Polecam w 100%

    2016-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    Adam Tomicki ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Itaka nie zapewnia swoim klientom warunków jakie podaje w opisie. W naszym przypadku ( hotel Happy Days - Kreta, Kavros) Polacy otrzymują pokoje od strony ulicy - hałas !!!, łazienki bez prysznicy. Traktowani jesteśmy jak ludzie 2 kategorii (faworyzowani Niemcy) Zenada. Firma nie potrafi zadbać o swoich klientów. Absolutnie NIE POLECAM Itaki !!!!!! Pokaż »

    2016-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.3

    stiwen1 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Oferta zgodna z opisem ze strony Itaki ,rezydenta i innych pracowników na miejscu jestem zadowolony .Hotel zgodny z opisem , brak podziału na klient Itaki czy innych biur pokoje przydzielane przypadkowo wraz z moimi znajomymi mieliśmy 4 pokoje . Wszystkie odpowiadały opisowi i zdjęciom z folderu . Rezydent nie był mi potrzebny ale i tak zamieniłem kilka słów z miłym gościem . Kolejny udany wyjazd z Itaką , oby tak dalej !! Pokaż »

    2016-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Paweł ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Oferta zgodna z tym co rezerwowaliśmy w listopadzie 2015. Hotel Barcelo Margaritas był zgodny z tym co oferowano. Rezydenci ok. Animatorzy - Super. Wyjazd zorganizowany bardzo dobrze. Oferta zgodna z tym co rezerwowaliśmy.

    2016-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    justal ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie dojechałam na wakacje na Wyspy Kanaryjskie. Zapłaciłam zaliczkę w postaci 2309 zł 1 sierpnia .3 sierpnia otrzymałam z Itaki sms że mam przy zameldowaniu zapłacić około 100 euro ( jakiś deputat za osobę ). Zadzwoniłam i zrezygnowałam z takiego hotelu bo traktowanie tak klienta jest poniżej krytyki. Za rezygnację potrącili mi 1460 zł ....Złodzieje . teraz jestem z nimi na sprawie sadowej . UWAGA!! Zmienili warunki umowy i nie chcą się o tego przyznać. ale Ja nie popuszczę. UWAGA TO ZŁODZIEJE Pokaż »

    2016-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.0

    malgosia1969 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Po zapłaceniu całej kwoty za wycieczkę zmieniono nam godziny powrotu z godzin popołudniowych na godziny wczesnoporanne. Zabrali tym sposobem cały dzień pobytu. Hotel będziemy musieli około godziny 3 - 4 rano. Wyjazd na wakacje jest również w godzinach nocnych, ale o tym wiedzieliśmy od początku. Czyli na tydzień urlopu 2 zarwane noce. Uważam, że biuro organizujące WYPOCZYNEK powinno zadbać o sensowną organizację wyjazdu i powrotu. Dlatego wybrałam biuro podróży i transport samolotem. Pomyliłam się. Następnym razem zorganizuję sobie wyjazd sama bez pośredników. Pokaż »

    2016-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1072 73 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży