Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 709 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

54% poleca to biuro

Ranking

  • nr 40 z 60
  • 2.3

    edyta ratajczak ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    To juz nasz czwarty raz z tym biurem. Jest coraz gorzej. Dla mnie to juz ostatni raz z Itaką.Pobyt na Korfu jeśli chodzi o organizację to same minusy.Juz po wylądowaniu na lotnisku zrobił się bałagan, półtorej godziny czekania w kolejce do punktu Itaki. Hotel kupiony jako 4* w katalogu, a na miejscu wszyscy zgodnie przyznaliśmy mu 2*. Nieuczciwe to ze strony biura.Dla pani rezydentki Karoliny priorytetem jest sprzedanie wycieczek i tyle. Za każdym razem to samo. Na każdym kierunku powtrarzaja się te same błędy. Dlatego więcej szans nie będzie. Pokaż »

    2016-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.7

    Sceptyk ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Opinia dotyczy objazdówki autokarowej w sezonie letnim 2015. Zdecydowanie odradzam podróżowanie z Itaką osobom, którym zależy na zwiedzaniu zabytków i optymalnym wykorzystaniu czasu spędzanego w ciekawych zagranicznych miejscach. Moja wycieczka zawierała m.in. nieujęte w katalogowym rozkładzie plażowanie przez pół dnia. Pilot ingerował w program nie spytawszy wszystkich uczestników o zdanie. W efekcie zostaliśmy wywiezieni na odludzie, gdzie jedynym sposobem spędzania czasu mogło być leżakowanie na plaży lub w hotelu - podczas gdy przez kilka godzin moglibyśmy cieszyć się czasem wolnym w dużym mieście, którego pierwszorzędnych krajoznawczo atrakcji program wycieczki w żaden sposób nie wyczerpywał. Błędne opracowanie grafiku dnia miało miejsce prawie codziennie, przez co grupa przybywała do hotelu nawet ponad dwie godziny przed obiadokolacją zamiast spędzić ten czas w miejscach atrakcyjnych turystycznie. Warto odnotować, że biuro nie zapewniło systemu słuchawkowego tour guide, będącego już standardem u o wiele mniejszych operatorów. Obsługa pilocko-przewodnicka oraz standard noclegów i wyżywienia zmienne jak to na wycieczce objazdowej - ani na plus ani na minus, nie odbiegało od średniej innych biur, z którymi zdarzyło mi się jeździć. Osobnym tematem jest kuriozalna metoda zbierania grupy autokarowej, w ramach której ludzie z różnych stron Polski muszą zostać koniecznie dowiezieni na punkt zborny pod Opolem - co dla wielu z nich oznacza nadkładanie drogi i kolejną stratę paru godzin. Pokaż »

    2016-03-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Tinny ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Bardzo lubię podróżować z Itaką, choć nie jestem łatwym (bo marudnym) klientem. Tym razem byliśmy na Lefkadzie w pięknie położonym i świetnie pomyślanym Ionian Blue. Ładne pokoje, piękne widoki i bardzo przyjemne spa z zabiegami relaksującymi, do tego całkiem niezła kuchnia. Polecam i mam nadzieję, że tam jeszcze wrócimy. Pokaż »

    2015-12-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    shengi ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Kolejne udane wakacje z BP ITAKA. Tym razem na Południowym Cyprze. Super miejsce na wypoczynek. Polecam ten kierunek. Opieka ze strony BP bez zarzutu. Rewelacyjni przewodnicy wycieczek fakultatywnych.

    2015-10-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    TDK ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Żenada, żenada, żenada.... W trakcie mojego pobytu z żona w Grecji ( nr. rezerwacji 7944449) doszło do przykrego incydentu. Zostaliśmy wyproszeni z żoną z "wieczorku Greckiego" który mieliśmy wykupiony w ramach wczasów. Nikomu nie życzę uczucia, kiedy publicznie jesteście wypraszani z imprezy za którą macie zapłacone... Większość wczasowiczów byli Niemcy i ich miny "znowu cwani Polaczkowie kombinują" była wyjątkowo bolesna. Oczywiście natychmiast po powrocie złożyliśmy reklamację. Pomijam fakt ginących wysłanych do mnie listów poleconych(!), dzisiaj otrzymałem odpowiedź drogą mailową. I cóż... pan ***********, specjalista ds. turystyki Centrum Obsługi Klienta z "zakłopotaniem" potraktował mnie i żonę jak naciągaczy chcących wyłudzić rekompensatę!!! ŻADNEGO PRZEPRASZAMY!!! Po prostu jestem naciągaczem chcącym wyłudzić rekompensatę. BARDZO ŻAŁUJĘ, ŻE JUŻ WYKUPIŁEM NASTĘPNY WYJAZD ŚWIĄTECZNY Z BIUREM ITAKA. BĘDZIE TO NA PEWNO OSTATNI MÓJ WYPOCZYNEK Z PAŃSTWA ORGANIZACJĄ. Jednocześnie informuję, iż mnie nie chce się sądzić o te kilka groszy, tym bardziej, że nie o to w tym wszystkim chodziło, ALE MOJE BIURO PRAWNE PODEJMIE KAŻDĄ SPRAWĘ PRO BONO O ODSZKODOWANIE WOBEC BIURA ITAKA ZA NIE WYWIĄZANIE SIĘ Z UMOWY . Pokaż »

    2015-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (14) / Nie (1)
  • 1.7

    TDK ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Żenada, żenada, żenada.... W trakcie mojego pobytu z żona w Grecji ( nr. rezerwacji 7944449) doszło do przykrego incydentu. Zostaliśmy wyproszeni z żoną z "wieczorku Greckiego" który mieliśmy wykupiony w ramach wczasów. Nikomu nie życzę uczucia, kiedy publicznie jesteście wypraszani z imprezy za którą macie zapłacone... Większość wczasowiczów byli Niemcy i ich miny "znowu cwani Polaczkowie kombinują" była wyjątkowo bolesna. Oczywiście natychmiast po powrocie złożyliśmy reklamację. Pomijam fakt ginących wysłanych do mnie listów poleconych(!), dzisiaj otrzymałem odpowiedź drogą mailową. I cóż... pan ***********, specjalista ds. turystyki Centrum Obsługi Klienta z "zakłopotaniem" potraktował mnie i żonę jak naciągaczy chcących wyłudzić rekompensatę!!! ŻADNEGO PRZEPRASZAMY!!! Po prostu jestem naciągaczem chcącym wyłudzić rekompensatę. BARDZO ŻAŁUJĘ, ŻE JUŻ WYKUPIŁEM NASTĘPNY WYJAZD ŚWIĄTECZNY Z BIUREM ITAKA. BĘDZIE TO NA PEWNO OSTATNI MÓJ WYPOCZYNEK Z PAŃSTWA ORGANIZACJĄ. Jednocześnie informuję, iż mnie nie chce się sądzić o te kilka groszy, tym bardziej, że nie o to w tym wszystkim chodziło, ALE MOJE BIURO PRAWNE PODEJMIE KAŻDĄ SPRAWĘ PRO BONO O ODSZKODOWANIE WOBEC BIURA ITAKA ZA NIE WYWIĄZANIE SIĘ Z UMOWY . Pokaż »

    2015-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.0

    Stas Kowalski ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Jest to nasz kolejny wyjazd (5 –os.) do Egiptu i jednocześnie najgorszy jak do tej pory .Potwierdzam opinie poprzedników ,że po całonocnej podróży, itaka zostawia swoich klientów w hotelu do godz. 14 bez jedzenia i WODY !!!. My dokupiliśmy dobę hotelową ,aby nie koczować w holu hotelu. My POLACY nie gęsi i swój HONOR mamy Dobę hotelową ,próbowałem bezskutecznie dokupić przed wyjazdem,oczywiście po ‘’ NIESPODZIEWANEJ‘’zmianie godzin wylotu. Czyli normą już jest PRAKTYKA, dotycząca zmiany godzin odlotów ? Winien jest przewoźnik, a nie biuro, turysta to idiota i ma to ŁYKNĄĆ? Na początku sprzedawane są miejsca w samolocie przez RÓŻNE biura podróży o różnych godzinach lotu WIEDZĄC, że wszyscy polecą tym samym samolotem i tej samej godzinie wylotu i powrotu Biuro zapewniało , że jest po sezonie i nie powinno być problemów z wolnymi pokojami po przyjeździe. Prawdą było że nie było problemu z wolnymi pokojami ,wybraliśmy takie jakie nam pasowały, ale nie było to zasługą ani Itaki ,ani rezydenta Egipskiego, który szybko się ulotnił po zostawieniu nas w hotelu. Współczuje ludziom wyjeżdżającym z małymi dziećmi bo jak głodnemu i chcącemu pić dziecku wytłumaczyć, że musi czekać na pokój i ALL INCLUSIVE nie od godz. 8.00 czyli po przyjeździe do hotelu , a od godziny 14.00. I już słyszę tłumaczenie biura że przecież wszystko jest zgodne z umową Tylko umowa ta zabezpiecza interesy biura i ma w głębokim poważaniu zakupionej i już opłaconej usługi turystycznej klientów . Nasze rozczarowanie organizacją zakwaterowania zostało przekazane Pani rezydentce biura Itaka, ale czy nie powinno takim praktykami biura zająć się P.I.T. oraz Marszałkek Województwa Opolskiego, gdzie biuro zostało zarejestrowane. Piszę ku przestrodze i informacji dla innych, bez ściemy jak było .(Rodacy warto jadąc z ITAKĄ wrzucić do walizki wraz z płetwami i maską do nurkowania ,parę ugotowanych jajek na twardo i wodę do picia?) Opinia o hotelu ,Grand Oasis Sharks Bay to oddzielny temat. Pokaż »

    2015-10-17
    Opinia pomocna?
    Tak (11) / Nie (0)
  • 5.0

    Hanka Kosińska ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    my w tym roku wygralismy wycieczke z tym biurem do Hurghady. Wrocilismy tydzien temu. Bylismy w Hotelu Three Corners, ogólnie OK. Mogło być troszkę czyściej. Jednak obsługa Hotelu niezwykle sympatyczna. Jedzenie dobre, chociaz moim zdaniem malo zrozniocowane - mielismy HB. Na miejscu korzystalismy z wycieczki polaczonej z nurkowaniem, chociaz kolo siebie bylo tyle malych stateczków, ze nurkownie bylo nieco utrodnione. Ale i tak niesamowite wrazenie ;) w sumie nie bylo zadnych problemow ze strony organizatorow, wiec biuro oceniam dobrze. Pokaż »

    2015-10-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Jerzy Talik ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Świetnie zorganizowany objazd Iranu, z przesympatycznym pilotem Itaki panem Piotrem oraz uroczą i kompetentną przewodniczką irańską Baher - Wiosna. Pokazano więcej niż przewidywał program. Zakwaterowanie w hotelach 4 i 5 gwiazdkowych z fantastycznym wyżywieniem. Napoje do kolacji bezpłatne i w nieograniczonej ilości. Dodatkowo bezpłatne napoje w autobusie oraz postoje z poczęstunkiem ciasteczkowo - herbacianym. Irańczycy przesympatyczni. Pełne bezpieczeństwo. Bardzo sprawne i bezpłatne załatwienie przez Itakę wizy irańskiej, w terminie 2 tygodni przed wylotem. Polecam biuro i chcę z niego korzystać, a nie zaliczam się do łatwych klientów. Wymagam tego co zapisane jest w programie i umowie. Pokaż »

    2015-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • Juleslaw77 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Biuro Itaka to banda oszustów i naciągaczy. Kupiłem wczasy a inne dostałeb czuje się oszukany a biuro rozkłada ręce i mówi , że nic nie może poradzić

    2015-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1070 71 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży