Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 719 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

54% poleca to biuro

Ranking

  • nr 42 z 60
  • 4.3

    stiwen1 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Oferta zgodna z opisem ze strony Itaki ,rezydenta i innych pracowników na miejscu jestem zadowolony .Hotel zgodny z opisem , brak podziału na klient Itaki czy innych biur pokoje przydzielane przypadkowo wraz z moimi znajomymi mieliśmy 4 pokoje . Wszystkie odpowiadały opisowi i zdjęciom z folderu . Rezydent nie był mi potrzebny ale i tak zamieniłem kilka słów z miłym gościem . Kolejny udany wyjazd z Itaką , oby tak dalej !! Pokaż »

    2016-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Paweł ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Oferta zgodna z tym co rezerwowaliśmy w listopadzie 2015. Hotel Barcelo Margaritas był zgodny z tym co oferowano. Rezydenci ok. Animatorzy - Super. Wyjazd zorganizowany bardzo dobrze. Oferta zgodna z tym co rezerwowaliśmy.

    2016-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    justal ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Nie dojechałam na wakacje na Wyspy Kanaryjskie. Zapłaciłam zaliczkę w postaci 2309 zł 1 sierpnia .3 sierpnia otrzymałam z Itaki sms że mam przy zameldowaniu zapłacić około 100 euro ( jakiś deputat za osobę ). Zadzwoniłam i zrezygnowałam z takiego hotelu bo traktowanie tak klienta jest poniżej krytyki. Za rezygnację potrącili mi 1460 zł ....Złodzieje . teraz jestem z nimi na sprawie sadowej . UWAGA!! Zmienili warunki umowy i nie chcą się o tego przyznać. ale Ja nie popuszczę. UWAGA TO ZŁODZIEJE Pokaż »

    2016-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    malgosia1969 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Po zapłaceniu całej kwoty za wycieczkę zmieniono nam godziny powrotu z godzin popołudniowych na godziny wczesnoporanne. Zabrali tym sposobem cały dzień pobytu. Hotel będziemy musieli około godziny 3 - 4 rano. Wyjazd na wakacje jest również w godzinach nocnych, ale o tym wiedzieliśmy od początku. Czyli na tydzień urlopu 2 zarwane noce. Uważam, że biuro organizujące WYPOCZYNEK powinno zadbać o sensowną organizację wyjazdu i powrotu. Dlatego wybrałam biuro podróży i transport samolotem. Pomyliłam się. Następnym razem zorganizuję sobie wyjazd sama bez pośredników. Pokaż »

    2016-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    malgosia1969 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Po zapłaceniu całej kwoty za wycieczkę zmieniono nam godziny powrotu z godzin popołudniowych na godziny wczesnoporanne. Zabrali tym sposobem cały dzień pobytu. Hotel będziemy musieli około godziny 3 - 4 rano. Wyjazd na wakacje jest również w godzinach nocnych, ale o tym wiedzieliśmy od początku. Czyli na tydzień urlopu 2 zarwane noce. Uważam, że biuro organizujące WYPOCZYNEK powinno zadbać o sensowną organizację wyjazdu i powrotu. Dlatego wybrałam biuro podróży i transport samolotem. Pomyliłam się. Następnym razem zorganizuję sobie wyjazd sama bez pośredników. Pokaż »

    2016-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    zetkorni ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    I..Taka to ściema, czyli jak zmieniała się oferta. Postaram się opisać w paru słowach sytuacje jaka miała miejsce. Umowę podpisałem w lutym. Hotel Royal Park Albatros. Lipiec . W pokojach zgodnie z umową miał być bezpłatny bezprzewodowy internet , indywidualnie sterowana klimatyzacja. W miarę upływu czasu z opisu znikały te zapisy . O tym ,że nie mamy klimatyzacji dowiedzieliśmy się na 10 dni przed wyjazdem !!! Doszła też kaucja, 60 euro, pobierana przez hotel za ewentualne zniszczenia o której w opisie nie było mowy. Po interwencjach zaproponowano ofertę zastępczą , która okazała się fikcją . W końcu zaproponowano mi zniżkę 100 zł/os z której, dla świętego spokoju, skorzystałem. Jestem przekonany ,że było to celowe działanie biura, na niekorzyść klientów BP Itaka. Pokaż »

    2016-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    edyta ratajczak ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    To juz nasz czwarty raz z tym biurem. Jest coraz gorzej. Dla mnie to juz ostatni raz z Itaką.Pobyt na Korfu jeśli chodzi o organizację to same minusy.Juz po wylądowaniu na lotnisku zrobił się bałagan, półtorej godziny czekania w kolejce do punktu Itaki. Hotel kupiony jako 4* w katalogu, a na miejscu wszyscy zgodnie przyznaliśmy mu 2*. Nieuczciwe to ze strony biura.Dla pani rezydentki Karoliny priorytetem jest sprzedanie wycieczek i tyle. Za każdym razem to samo. Na każdym kierunku powtrarzaja się te same błędy. Dlatego więcej szans nie będzie. Pokaż »

    2016-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.3

    aneta2612 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Biuro podróży Itaka tak powszechnie reklamowane nie spełniło naszych najmniejszych oczekiwań. Była to nasza podróż poślubna, oprócz samej oferty dostępnej dla wszystkich klientów nie zaproponowano nam nic dodatkowego, gdzie inne biura oferują darmową wycieczkę lub sesję zdjęciową. Panie podczas podpisania umowy nie poinformowały nas o tym, że z racji zmiany godzin wylotów (tydzień przed wycieczką) musimy opuścić hotel jeden dzień wcześniej i 13 h siedzieć na korytarzu przy 36 stopniowym upale. Dowiedzieliśmy się o tym na miejscu, od Pani, której nazwać rezydentem nie można. Organizacja zerowa... Z lotniska nikt nas nie odebrał, tylko rozdano bloczki z nazwą hotelu, w autokarze nie sprawdzono listy osób, czy wszyscy są, po prostu odjechał. Rezydentka na wszelkie zarzuty odpowiadała, że ona ma 13 hoteli do ogarnięcia i nie może się skupiać na każdym z osobna. Brak słów. Nie polecamy!!!!! Pokaż »

    2016-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    aneta2612 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Biuro podróży Itaka tak powszechnie reklamowane nie spełniło naszych najmniejszych oczekiwań. Była to nasza podróż poślubna, oprócz samej oferty dostępnej dla wszystkich klientów nie zaproponowano nam nic dodatkowego, gdzie inne biura oferują darmową wycieczkę lub sesję zdjęciową. Panie podczas podpisania umowy nie poinformowały nas o tym, że z racji zmiany godzin wylotów (tydzień przed wycieczką) musimy opuścić hotel jeden dzień wcześniej i 13 h siedzieć na korytarzu przy 36 stopniowym upale. Dowiedzieliśmy się o tym na miejscu, od Pani, której nazwać rezydentem nie można. Organizacja zerowa... Z lotniska nikt nas nie odebrał, tylko rozdano bloczki z nazwą hotelu, w autokarze nie sprawdzono listy osób, czy wszyscy są, po prostu odjechał. Rezydentka na wszelkie zarzuty odpowiadała, że ona ma 13 hoteli do ogarnięcia i nie może się skupiać na każdym z osobna. Brak słów. Nie polecamy!!!!!” Pokaż »

    2016-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.3

    ZOFIA3 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    10.04.-24.04.2016 - Viwa, Iberia,Hiszpania,Portugalia. Biuro Itaka - opole. Totalny skandal : - stare pieczywo -odgrzewane - w dwóch hotelach na śniadanie kawa zbożowa -obiadokolacje stare odgrzewane w bardzo małych ilościach - w trakcie obiadokolacji w dwóch hotelach okradziono dwie rodziny - wycieczkę obsługiwały dwa autokary w jednym jechało 50 osób a w drugim 35 osób - w 80% wycieczka była jedną wielką pielgrzymką Pokaż »

    2016-05-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1071 72 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży