Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 684 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.6
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

55% poleca to biuro

Ranking

  • nr 38 z 58
  • 1.0

    ciuklek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Katastrofa! Tragedia! Najgorszy pobyt w moim życiu! Widząc inne opisy zastanawiam się na jakim pobycie byli inni, bo to jest nie realne żeby na tych samych wakacjach co ja! Brak jakiejkolwiek logistyki. Biuro wysłało nas na wakacje, jednak zarezerwowanych miejsc w hotelach dla nas nie było. Dlatego jedną noc musieliśmy spędzić w hotelu na stacji benzynowej przy autostradzie. Można sobie wyobrazić jakość tego hotelu! Brak działającej klimatyzacji w pokoju, upał, a okna nie można otworzyć, bo hałas z autostrady nie daje żyć. Pilot bezradny, na każde nasze skargi odpowiadał, że taki jest standard we Włoszech lub że on też nie ma fajnie. Hotel w Rimini to brak jakiegokolwiek standardu, ciasnota, nie można było wjechać walizką do pokoju, bo się nie mieściła, kontenery ze śmieciami za oknem, smród, brak połowy ściany w łazience, tak że można było przejść do sąsiedniego pokoju, prysznic umieszczony w takim miejscu ze woda lała się bezpośrednio na toaletę, a na dodatek jeden klucz pasował do wszystkich pokoi, a przecież obsługa hotelu nie odpowiada za kradzieże, więc cały pobyt musieliśmy zabierać ze sobą cenne rzeczy, nawet na plażę. Kierowcy nieuprzejmi, bardzo krótkie postoje na toaletę oraz bardzo krótkie przerwy czasu wolnego, czasem nie dawało się nawet zjeść obiadu. Faworyzowanie osób, które wykupiły wycieczkę fakultatywną - zostali umieszczenie w lepszych warunkach. Nie polecam zakupu alkoholi podczas degustacji, wszystko ustawione. Bywałam już w różnych miejscach na świecie, spałam w różnych warunkach, ale ten wyjazd obrzydził mi Włochy. Myślę, że za tą cenę można spędzić cudowny pobyt, jednak tej wycieczki nie polecam. Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.3

    anna_63 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Tegoroczne wakacje z Itaka spędziliśmy na Cyprze Pd. w Pafos, hotel Aloe. Wszystko przebiegało bez zastrzeżeń. Doskonała opieka rezydentki, pani Małgorzaty, świetne wycieczki fakultatywne; no może oprócz jednej, do Nikozji - w strasznym upale, więcej chodzenia niż zwiedzania - nie warto. Lepiej obejrzeć Nikozję z okien autokaru podczas wycieczki na Cypr Pn. Ogólnie kolejny urlop z Itaką udany - dziękujemy. Pokaż »

    2015-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • janko890 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Szukam dziewczyny z lotniska Dalaman - Wrocław lądowanie 29.06.2015. Kiedy mnie odnajdziesz? Wycieczka była w terminie 15- 29.06.2015, może była w marmaris, może ktoś zna kogoś z lotniska, albo z biura podróży. Jeśli też leciałeś tym samolotem odezwij się. daaab@poczta.onet.pl Pokaż »

    2015-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    ssztorm ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Na wycieczce z ITAKA byliśmy (2os) na początku czerwca (tydzień) na Gran Canarii, jednej z Wysp Kanaryjskich. Hotel Koala Garden Suites ok, był to dla nas punkt wypadowy w różne części wyspy, pokoje czyste i przestronne, sprzątanie co drugi dzień. Polecam pokoje na piętrze gdyż na dole nie da się zostawić otwartego okna by się wietrzyła, bo są to drzwi "balkonowe" gdzie każdy z zew. mógłby wejść do środka. Aneks kuchenny ok, łóżka wygodne, klima sprawna. Jedzenie super, spory wybór, jedyny minus że do obiadów nie było picia. Do oceanu jakieś 30 minut z buta także luz, bo nie to było naszym celem. Basen hotelowy ok (codziennie sprzątany), leżaki ok. Minus to rezydentka Anna Jasnos oby nikt z Was na nią nie trafił. Jedyne co jej wyszło to powitać nas na lotnisku i rozdać ulotki z nazwą hotelu i jej nr telefonu no i oczywiście ofertami wycieczek które sprzedawała. Spotkanie organizacyjne zrobiła dopiero dzień później wieczorem, mimo iż przylecieliśmy w miarę wcześnie na miejsce. Nie umiała odpowiedzieć na żadne pytania, w dodatku bardzo jej się spieszyło, a jej tekst "autobusy nie są dla turystów a tylko dla miejscowych" był poniżej krytyki, szczególnie że tam gdzie chcieliśmy jechać mówiła że nic nie jeździ bo miejscowi tam nie jeżdżą (miała rozpiskę autobusów w ręku!), po spotkaniu temat ogarnęliśmy podpytaliśmy miejscowych i bez problemu busy wszędzie były, turyści bez problemu mogli się nimi poruszać. Były problemy po zakupie wycieczek na miejscu, nie wysyłała jak obiecała sms inf, źle wystawiała paragony, była bardzo opryskliwa i nie przyjemna. Przy powrocie na lotnisku mimo kolejki weszła przed nas wszystkich i wzięła dla swoich znajomych. Przy zdawaniu bagażu gł. kazała nam zostawić je same bez opieki, bo nie chciało jej się poprosić obsługi by ktoś podszedł (miejscowi raczej tylko mówią po hiszpańsku, ewentualnie dukają po ang), temat ostatecznie załatwiliśmy sami, bo byśmy czekali i czekali.. Sama wycieczka po za tym ok, polecam, ale raczej max na tydzień. Pokaż »

    2015-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.7

    MonikaPK ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Zgodnosc oferty z opisem...jedynie mozna sie przyczepić do lobby którego nie było. Rezydent dostepny 24 godz na dobę. Bardzo pomocny i zyczliwy. Cena adekwatna do jakosci usług i pokoju.

    2015-06-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    Krzysiekaaaaa ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Jak to powiedział jeden polityk: "Hu.. dupa i kamieni kupa" Z Itaką polecieliśmy na Cypr, hotel nie był jeszcze oceniony, więc polecieliśmy trochę w ciemno. Jak się okazało w zasadzie wszystko z oferty się NIE zgadzało. Po powrocie oceniliśmy hotel - i okazało się, że opinie negatywne niestety lubią znikać w jakiś przedziwnych okolicznościach - zatem system opinii Itaki o hotelach kochani czytający możecie sobie wsadzić w cztery litery - nigdy więcej Itaki. Pokaż »

    2015-05-30
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 2.0

    niezadowolona2015 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Itaka ,pfeeeeeeeeee! Jeszcze nie wyjechałam, a już czuję się oszukana.W lutym 2015 dokonałam rezerwacji i przedpłaty na wycieczkę do Hiszpani w kwocie 2.595.- Oczom nie wierzyłam, że ta sama wycieczka kosztuje teraz 2.489.- Last minute - ponad miesiąc przed wyjazdem! Dzwoniłam, prosiłam o tę zniżkę, ależ skąd!!! Dla ITAKI dobra i stówka. Na pewno dla mnie to już ostatni wyjazd z tego biura. Dla moich dzieci też. Znajomym także odradzę omijanie tego biura szerokim łukiem.Barbara. Pokaż »

    2015-03-12
    Opinia pomocna?
    Tak (15) / Nie (10)
  • 5.3

    kasia 22 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    My byliśmy z Itaką już pięć razy i wszystko zawsze było ok,w 2014 byliśmy w Turcji w hotelu Narcia Resort i pani rezydentka której nie pamiętam imienia bardzo pomocna

    2015-03-03
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 1.7

    aga_a ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    To biuro, to jakaś pomyłka. W opisie oferty było zaznaczone, ze hotel Serxhio ma własną plażę (nadal taka informacja widnieje w ofercie), gdy o to zapytałam w hotelu, to pracownicy byli zdziwieni, bo takowej plaży nie było i nie będzie! Przed wyjazdem dokładnie o wszystko się wypytywałam...a tu niespodzianka...z 8 dniowego wyjazdu zrobił się 6 dniowy. Zamiast wylatywać o 6.00 rano lecieliśmy ok 23. Po wylądowaniu na Korfu czekalismy ok 5 godz. na lotnisku, potem zawieźli nas do portu, gdzie czekalismy kolejne 4 godziny na odprawę promową do Albanii. koszmar! W ostatnim dniu pobytu o 11 juz siedzielismy w autokarze, który wiózł nas do portu na odprawę (czyli kolejny dzien zabrany z wycieczki). Rezydent- beznadziejny! Piękne widoki, wycieczki, które sami sobie organizowaliśmy (bo tak było taniej i nikt nas nie poganiał) oraz przesympatyczna obsługa hotelu wynagrodziła żal i zdenerwowanie ITAKĄ. Pokaż »

    2015-02-25
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 1.0

    Bartek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Bardzo niepoważna firma. Jak można wziąść pieniądzę za usługę i twierdzić, że nie bierze się odpowiedzialności za rzetelne wykonanie tej usługi ? W Itace można !! Ostrzegam przed tą firmą. Latałem na wakacje przez kilka biur podróży, ale czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem. Okradli mnie w Egipcie w Sharm el Sheikh, a rezydent Itaki stwierdził że nic się nie stało. Nie polecam. Pokaż »

    2015-02-07
    Opinia pomocna?
    Tak (9) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1068 69 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży