Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 679 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.6
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

55% poleca to biuro

Ranking

  • nr 38 z 57
  • 2.0

    niezadowolona2015 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Itaka ,pfeeeeeeeeee! Jeszcze nie wyjechałam, a już czuję się oszukana.W lutym 2015 dokonałam rezerwacji i przedpłaty na wycieczkę do Hiszpani w kwocie 2.595.- Oczom nie wierzyłam, że ta sama wycieczka kosztuje teraz 2.489.- Last minute - ponad miesiąc przed wyjazdem! Dzwoniłam, prosiłam o tę zniżkę, ależ skąd!!! Dla ITAKI dobra i stówka. Na pewno dla mnie to już ostatni wyjazd z tego biura. Dla moich dzieci też. Znajomym także odradzę omijanie tego biura szerokim łukiem.Barbara. Pokaż »

    2015-03-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    kasia 22 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    My byliśmy z Itaką już pięć razy i wszystko zawsze było ok,w 2014 byliśmy w Turcji w hotelu Narcia Resort i pani rezydentka której nie pamiętam imienia bardzo pomocna

    2015-03-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    aga_a ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    To biuro, to jakaś pomyłka. W opisie oferty było zaznaczone, ze hotel Serxhio ma własną plażę (nadal taka informacja widnieje w ofercie), gdy o to zapytałam w hotelu, to pracownicy byli zdziwieni, bo takowej plaży nie było i nie będzie! Przed wyjazdem dokładnie o wszystko się wypytywałam...a tu niespodzianka...z 8 dniowego wyjazdu zrobił się 6 dniowy. Zamiast wylatywać o 6.00 rano lecieliśmy ok 23. Po wylądowaniu na Korfu czekalismy ok 5 godz. na lotnisku, potem zawieźli nas do portu, gdzie czekalismy kolejne 4 godziny na odprawę promową do Albanii. koszmar! W ostatnim dniu pobytu o 11 juz siedzielismy w autokarze, który wiózł nas do portu na odprawę (czyli kolejny dzien zabrany z wycieczki). Rezydent- beznadziejny! Piękne widoki, wycieczki, które sami sobie organizowaliśmy (bo tak było taniej i nikt nas nie poganiał) oraz przesympatyczna obsługa hotelu wynagrodziła żal i zdenerwowanie ITAKĄ. Pokaż »

    2015-02-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.0

    Bartek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Bardzo niepoważna firma. Jak można wziąść pieniądzę za usługę i twierdzić, że nie bierze się odpowiedzialności za rzetelne wykonanie tej usługi ? W Itace można !! Ostrzegam przed tą firmą. Latałem na wakacje przez kilka biur podróży, ale czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem. Okradli mnie w Egipcie w Sharm el Sheikh, a rezydent Itaki stwierdził że nic się nie stało. Nie polecam. Pokaż »

    2015-02-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    gremlinek28 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    bardzo dobre biuro!!a rezydentka pierwsza klasa!polecam http://www.mojegipt.com/

    2015-01-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    Gaba34 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Ja jestem bardzo zadowolona z tego biura. Złapaliśmy lasta do Grecji w październiku, naprawdę niewielkie pieniądze. Mieliśmy za nie ładny hotel, czyste pokoje, piękną pogodę i smaczne jedzenie. Jeśli będę wybierać się ponownie, wrócę do Itaki, bo nie miałam żadnych powodów do narzekania. Poziom zgodny z ofertą. Pokaż »

    2015-01-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.7

    henrykaM ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Byłam 4-15.XI.2014 z ITAKĄ na objazdówce Tajlandia i Kambodża "Taniec z Khmerami". Program do przyjęcia ale... WSZYSTKO zależy od pilota wycieczki. A nam trafiła się pani Asia P. Znudzona, opryskliwa i mająca wszystko gdzieś. Odfajkowała program, bardzo skąpe i chaotyczne informacje przekazywała (dukała, ee.,ee.,ee.,) jak za karę. I masa wolnego czasu...chyba nie wiedziała co z nami zrobić. Po powrocie próbujemy uzupełniać wiadomości o tych krajach na stronach internetowych . Przed wyjazdem próbujcie sprawdzać KTO będzie się wami opiekował. "Łyżka dziegciu potrafi zepsuć beczkę miodu"... Pokaż »

    2014-11-26
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.0

    Florencja ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Wylądowaliśmy w nocy 20 maja 2014 w Izmirze.Brak jakiejkolwiek osoby z Itaki przy stanowiskach aby pomóc turystom po przylocie. Ludzie odebrali swoje bagaże i wyszliśmy poza budynek i tam na zewnątrz stała pani z Itaki, powiedziała byle jak gdzie iść. Trasa piesza na parking bardzo długa i znowu cała grupa czuje się zagubiona. Turcy słyszący rozmowy i wymieniane przez grupę nazwy miast pokierowali wszystkich do odpowiednich busów. Dopiero przy busach do danego hotelu były panie z Itaki. Dalej było ok. W powrotnej drodze niespodzianek nie było. Moja uwaga-więcej zadbać o turystę po przylocie, może czuć się zagubiony i potrzebować pomocy. Pokaż »

    2014-11-16
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • travelmaniaczka ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Coraz częściej przekonuje się, że mniejszy TO bardziej się stara i dopieszcza klienta, a wielkie molochy działają schematycznie według zasady: zapłaciłeś to spadaj. Nie ma mowy o indywidualnym podejściu do klienta. Ale do rzeczy: wykupiłam wycieczkę objazdowa z krótkim pobytem po w klasie ELITE Dreamliner ( za co sporo dopłaciłam bo miałam nadzieję, że w tej klasie takie rzeczy to bez problemu się załatwia!!! ). Miałam dwie prośby: 1. zmiana posiłku ( mam nietolerancje pokarmowa na różne rzeczy) i 2. możliwość dopłaty do innego hotelu w części pobytowej. Na obydwie prośby dostałam odpowiedź negatywną. Więc teraz zostałam z dodatkowym bagażem w postaci własnego jedzenia i z rozczarowaniem. I będę czuła niesmak aż do dnia wyjazdu, no chyba, że miejsce i widoki mi to zrekompensują - na co mam ogromną nadziej Pokaż »

    2014-11-05
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.3

    gosska ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Ocenilam hotel, a zapomnialam ocenic biuro :) wyjazd do Bodrum do hotelu Mandarin oceniam pozytywnie. Loty w obie strony wg grafiku. Po przylocie oczekiwala na nas rezydentka, ktora była obecna podczas transferu do hoteli. Pomagala przy meldowanie w hotelu. Pokój otrzymaliśmy bardzo szybko, mimo, ze byliśmy przed czasem regulaminowym. Od razu korzystaliśmy z opcji all. Spotkanie z rezydentem odbyło się w dniu następnym. Standard. Czyli po krotce przybliżenie specyfiki kraju, potem reklama wycieczek. Wybrałam się z Itaka na Rodos, gdyż w czasie wycieczki był zapewniony przewodnik(lokalne biura tego nie oferują, a ceny mają zbliżone). Właściwie, gdy jestem na pobytowce, nie bardzo mam co oceniać. :-) ze wszystkimi sprawami radzę sobie we własnym zakresie, zgłaszając problemy w recepcji. Rezydent nie jest mi do szczęścia potrzebny. Nie mam wiec zastrzeżeń do jego pracy. Jedyny minus to brak jakiekogolwiek pakietu śniadaniowego w dniu wyjazdu (było jeszcze przed śniadaniem i nie można było go zjeść przed wykwaterowaniem). Tu ewidentne Itaka zawaliła. Taki mały minus. Zweryfikowalabym żagiel przyznany hotelowi, gdyż sprzątanie tez wchodzi w zakres usług, a jest najgorsze, z jakim spotkałam się do tej pory. Nigdzie tak fatalnie nie było! Podsumowując: polecam biuro i hotel Mandarin w Bodrum(ale nie oczekujcie tam 5*) Pokaż »

    2014-10-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1067 68 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży