Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 679 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.6
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

55% poleca to biuro

Ranking

  • nr 38 z 57
  • 5.7

    Andre_66 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Pierwszy urlop z BP Itaka uważam za udany , wszystko zgodne z ofertą żadnych niedociągnięć, zgrzytów itp.Więc niepozostaje mi nic innego tylko polecić to biuro innym .

    2014-10-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 3.0

    Katarzyna ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Jestem rozczarowana, to nasz 4 wyjazd z Itaką i niestety nie można go zaliczyć do udanych. Fatalna organizacja wylotu z Katowic: planowany termin 4.10 godz.15.35, faktyczny wylot 5.10 godz.5.25. Stracona doba już na starcie. Informacja o przesunięciu wylotu została dostarczona sms na 1 godz. przed rozpoczęciem odprawy. Hotel polecany i opisywany przez biuro jako 5*, w rzeczywistości takim nie jest. Na dodatek skrócony pobyt z planowanego wylotu w dniu 11.10 o godz.20.50 przełożony na 11.10 godz.10.30, znowu odebrana 1 doba. Totalny chaos organizacyjny. Nie zorganizowana wycieczka do Kapadocji, rzekomo z powodu małego zainteresowania, to dziwne, bo turystów w okolicach Side Itaka miała w tym czasie bardzo dużo. Reasumując: z 7 dniowych wakacji pozostało do dyspozycji pełnych 5 i tłumaczenie, że to wina przewoźnika, nie biura nie robi na mnie wrażenia. Dla mnie stroną umowy jest biuro - organizator i to on ponosi całkowitą odpowiedzialność za wszelkie błędy i niedociągnięcia. Jestem rozczarowana!! Biura nie polecam!!! Pokaż »

    2014-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 1.0

    Cygi ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Złodzieje! Lot opóźniony o 12 godzin, co oznacza stratę całego dnia z 7 - dniowych wakacji. Napisałem prośbę o zwrot za stracony dzień. Odpowiedź: 1sza doba jest na dojazd i nie obchodzi ich czy 1sza doba trwała 24h, czy 1h. Istne złodziejstwo. NIGDY NIE POLECĘ Z NIMI WIĘCEJ. Skoro kupuję 7 dniową, to nie 6 cio dniową wy tępe OSŁY Z ITAKI. Latam ze znajomymi 3x do roku. A mam ich sporo. Straciliście mnóstwo klientów. Pocałujcie mnie w ... Pokaż »

    2014-10-13
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 1.3

    turystka55 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Nigdy więcej z ITAKĄ !!! Standard hotelu poniżej przeciętnej, brudny. Rezydentka niesympatyczna lalka Barbi o imieniu Ewa , zapomniała kto dla kogo jest na tej wycieczce. Jedzenie okropne ! To co nam podawali urąga opinii o kuchni włoskiej. Podróż samolotem trwała tyle co przejazd samochodem do Włoch. Śmiechu warte !!! NIE POLECAM NIKOMU ITAKII !!! Pokaż »

    2014-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 3.3

    izach88 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Moja opinia dotyczy opieki rezydentki z Itaki. Będąc w tym roku na wakacjach w Turcji, pierwszy raz spotkałam się z taką obojętnością rezydentki na problemy gości. Jej głównym celem była sprzedaż wycieczek fakultatywnych. W godzinach wieczornych na recepcji w hotelu Side Serenis pytałam o prowiant suchy na całodniową wycieczkę fakultatywną (wyjazd był przed godziną rozpoczęcia śniadań w restauracji). Poinformowano mnie, że przed śniadaniem stoły są już zastawione jedzeniem i można coś sobie przygotować. Rano w restauracji był kawałek chleba "z wczoraj", kilka plastrów pomidora i oliwki! Zwróciłam uwagę recepcjoniście, który jak się okazało, nie mówił po niemiecku ani po angielsku! Poszłam z tym do rezydentki. Na moją uwagę powiedziała "recepcjoniści w godzinach nocnych i porannych nie muszą mówić w językach obcych" SZOK! Rezydentka była lekceważąca i niepomocna. Moją uwagę skwitowała tym, że biorąc kupując wycieczkę z biura zewnętrznego, a nie u niej, suchy prowiant przed faktycznymi godzinami śniadań w restauracji nam nie przysługuje. Było to niekompetentne zachowanie. Płacąc za formułę all inclusive i uzyskując wcześniejszą informację na recepcji, rezydentka powinna wykazać więcej zainteresowania. Dodam, że w hotelowym segregatorze Itaki przy recepcji hotelu jest informacja, że restauracja jest całodobowa! Rezydentka na spotkaniu wprowadzała gości w błąd podając błędne godziny serwowania deserów z ulotki Itaki. Tłumaczyła, że to nie jej wina, bo ona tego nie sprawdza tylko przytacza informacje, które jej dostarczą. Jest to osoba, która chyba nie do końca wie na czym polega praca rezydentki. Pokaż »

    2014-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (2)
  • 2.7

    KasMich ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Z biurem podróży Itaka jechaliśmy po raz drugi i niestety bardzo się zawiedliśmy... Biuro kompletnie nie dba o swoich klientów. Zaczynając od początku, wielkim nieporozumieniem dla nas jest to że biuro nie zapewnia klientom po całonocnej podróżny pokoju lub chociaż od momentu przyjazdu do hotelu opaski all inclusive, przez co klienci biura muszą po całonocnej podróży spać na lobby bez żadnego jedzenia i picia od godziny 6 do 10:30 (o 10 30 dostaliśmy opaski ale z łaską od recepcjonisty, bo biuro zapewnia od 14, czyli klienci od 00:15(godziny wylotu) do 14 są bez niczego). Pani rezydent która była w pierwszym tygodniu, totalnie nie zainteresowana klientami, a Egipski rezydent Mohamend Nabi powinien nie pracować w tym biurze, opryskliwy i źle nastawiony do klientów biura, w ogóle nie pomocny i nie słowny. Powrót do Polski trwał 22 h zamiast 4.Z hotelu zabrali nas już o godzinie 15:40 a wylot miał być o 17:50.Godzina 17:50 nikt nas nie woła do odprawy a na tablicy brak informacji o opóźnieniu lotu po 40 minutach informacja o opóźnieniu 40 min i tak 3 razy po czym po 4 h Pan Mohamed Nabi przyszedł i poinformował nas o awarii samolotu ale kazał czekać bo awarię próbują naprawić. Miał nam przekazać po 40 min informacje czy lecimy czy zostajemy w Egipcie. Niestety się nie zjawił, w tym czasie rodzice w polce dzwonili na infolinie biura, ale na infolinia cały czas mówi ze lecimy, dopiero po 4 h powiedzieli ze mamy opóźnienie, biuro Itaka kompletnie nie wiedziała co się dzieje z turystami w Marsa Alam. Mohamed Nabi przyszedł po do nas po nie 40 min tylko 4 h i poinformował nas o transferze do pobliskiego hotelu(innego niż byliśmy 2 tyg i niższym standardzie) transfer miał być za 30 min był po 3 h, tak więc o 3 dostaliśmy się do hotelu. Kolejnego dnia wykwaterowali nas o godzinę 12, lot miał być o 13 i znów czekaliśmy na lotnisku bo dopiero o 13 przyleciał technik z polski i wylot był o godzinie 16.Biuro Itaka do samego powrotu prawie nic nie wiedział co z nami się dzieje. Pokaż »

    2014-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 1.3

    jorgpaw ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    byliśmy w bodrum to biuro to jakaś porażka turystów mają gdzieś

    2014-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 1.3

    Renata Nawrocka ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    nie polecam tego biura podróży, wykupujesz inne usługi na miejscu dostajesz inne, nie zgodne z wcześniejszym opisem w ofercie .brak opieki rezydentów na miejscu, przy transwerach brak ich opieki także...umiesz liczyć licz na siebie. Na miejscu spotkaliśmy więcej wykiwanych tak jak my rodzin...nie zostawimy tego tak bez ostatecznego rozwiązania. p.s rezydencji skupiają sie na sprzedaży wycieczek na miejscu.. OMIJAJCIE TO BIURO SZEROKI ŁUKIEM ..BO PORZĄDNIE OTWIER OCZY NA ŚWIAT!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2014-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.0

    Annapucman ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Biuro Itaka przereklamowane , Pan który dokonywał rearwacji nie raczył nas poinformować o godz wylotu ,na miejscu hotel o bardzo niskim standardzie , niezgodny z opisem .klub Scoobdu , który tak reklamują to jakaś młoda siksa pisząca przez cały czas opieki nad dziećmi SMsy,i wrzeszcząc "granat" do 4 latków , Przez cały dzień nic nie robią.Jedzcie z biurem Sun Fun , z którym byłam w Tunezji , tam animacje są od rana do nocy non stop a animatorzy pracują z pasją i każdym się zajmą .Nie polecam Itaki Pokaż »

    2014-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.0

    Sławek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Nie ma do czego się przyczepić . Biuro podróży ITAKA mogę w 100% polecić.

    2014-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1067 68 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży