Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 707 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

55% poleca to biuro

Ranking

  • nr 40 z 60
  • 6.0

    Dorota ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Byliśmy z biurem Itaka na Thassos,hotel zgodny z opisem,rezydentki fantastyczne,przelot o czasie.Wszystko na 6+

    2015-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    ciuklek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Katastrofa! Tragedia! Najgorszy pobyt w moim życiu! Widząc inne opisy zastanawiam się na jakim pobycie byli inni, bo to jest nie realne żeby na tych samych wakacjach co ja! Brak jakiejkolwiek logistyki. Biuro wysłało nas na wakacje, jednak zarezerwowanych miejsc w hotelach dla nas nie było. Dlatego jedną noc musieliśmy spędzić w hotelu na stacji benzynowej przy autostradzie. Można sobie wyobrazić jakość tego hotelu! Brak działającej klimatyzacji w pokoju, upał, a okna nie można otworzyć, bo hałas z autostrady nie daje żyć. Pilot bezradny, na każde nasze skargi odpowiadał, że taki jest standard we Włoszech lub że on też nie ma fajnie. Hotel w Rimini to brak jakiegokolwiek standardu, ciasnota, nie można było wjechać walizką do pokoju, bo się nie mieściła, kontenery ze śmieciami za oknem, smród, brak połowy ściany w łazience, tak że można było przejść do sąsiedniego pokoju, prysznic umieszczony w takim miejscu ze woda lała się bezpośrednio na toaletę, a na dodatek jeden klucz pasował do wszystkich pokoi, a przecież obsługa hotelu nie odpowiada za kradzieże, więc cały pobyt musieliśmy zabierać ze sobą cenne rzeczy, nawet na plażę. Kierowcy nieuprzejmi, bardzo krótkie postoje na toaletę oraz bardzo krótkie przerwy czasu wolnego, czasem nie dawało się nawet zjeść obiadu. Faworyzowanie osób, które wykupiły wycieczkę fakultatywną - zostali umieszczenie w lepszych warunkach. Nie polecam zakupu alkoholi podczas degustacji, wszystko ustawione. Bywałam już w różnych miejscach na świecie, spałam w różnych warunkach, ale ten wyjazd obrzydził mi Włochy. Myślę, że za tą cenę można spędzić cudowny pobyt, jednak tej wycieczki nie polecam. Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 1.0

    ciuklek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Katastrofa! Tragedia! Najgorszy pobyt w moim życiu! Widząc inne opisy zastanawiam się na jakim pobycie byli inni, bo to jest nie realne żeby na tych samych wakacjach co ja! Brak jakiejkolwiek logistyki. Biuro wysłało nas na wakacje, jednak zarezerwowanych miejsc w hotelach dla nas nie było. Dlatego jedną noc musieliśmy spędzić w hotelu na stacji benzynowej przy autostradzie. Można sobie wyobrazić jakość tego hotelu! Brak działającej klimatyzacji w pokoju, upał, a okna nie można otworzyć, bo hałas z autostrady nie daje żyć. Pilot bezradny, na każde nasze skargi odpowiadał, że taki jest standard we Włoszech lub że on też nie ma fajnie. Hotel w Rimini to brak jakiegokolwiek standardu, ciasnota, nie można było wjechać walizką do pokoju, bo się nie mieściła, kontenery ze śmieciami za oknem, smród, brak połowy ściany w łazience, tak że można było przejść do sąsiedniego pokoju, prysznic umieszczony w takim miejscu ze woda lała się bezpośrednio na toaletę, a na dodatek jeden klucz pasował do wszystkich pokoi, a przecież obsługa hotelu nie odpowiada za kradzieże, więc cały pobyt musieliśmy zabierać ze sobą cenne rzeczy, nawet na plażę. Kierowcy nieuprzejmi, bardzo krótkie postoje na toaletę oraz bardzo krótkie przerwy czasu wolnego, czasem nie dawało się nawet zjeść obiadu. Faworyzowanie osób, które wykupiły wycieczkę fakultatywną - zostali umieszczenie w lepszych warunkach. Nie polecam zakupu alkoholi podczas degustacji, wszystko ustawione. Bywałam już w różnych miejscach na świecie, spałam w różnych warunkach, ale ten wyjazd obrzydził mi Włochy. Myślę, że za tą cenę można spędzić cudowny pobyt, jednak tej wycieczki nie polecam. Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    anna_63 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Tegoroczne wakacje z Itaka spędziliśmy na Cyprze Pd. w Pafos, hotel Aloe. Wszystko przebiegało bez zastrzeżeń. Doskonała opieka rezydentki, pani Małgorzaty, świetne wycieczki fakultatywne; no może oprócz jednej, do Nikozji - w strasznym upale, więcej chodzenia niż zwiedzania - nie warto. Lepiej obejrzeć Nikozję z okien autokaru podczas wycieczki na Cypr Pn. Ogólnie kolejny urlop z Itaką udany - dziękujemy. Pokaż »

    2015-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.0

    inah2 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Biuro Itaki. To jakas jedna wielka kpina!!! Bylismy na lanzarote lot opoznil sie o 16h w sumie. Rezydecnci na lanzarote nie powinni pracowac w tym zawodzie. Maja ludzi kompletnie gleboko w d.... . zero jakich kolwiek informacji z ich strony !!! Pan p.Mikulski okazal sie osoba calkowicie bez uczuc. Zostawil ludzi samych sobie . musielismy koczowac w lobby hotelowym na fotelach cala noc bez jakiego kolwiek posilku czy picia. Nie zapewniono nam innego zakwaterowania ani nawet telefonu do bliskich miano nas gdzies ! Pan rezydent nawet nie byl laskaw odbierac telefonow od nas ! Mial gdzies ze cale rodziny z malymi dziecmi musieli spac na fotelach o podlodze po prostu KPINA !!! Nie polecam tego biura i napewno jak najdalej od rezydentow na Lanzarote ! Pokaż »

    2015-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    Lucyna ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Właśnie wróciłam z rodzinnego wyjazdu z Itaką do Hiszpanii Benidorm to niesamowite miasto, w którym nasz 12-piętrowy hotel Rio Park wyglądał jak mikrus pośród przeciętnie25-30 piętrowych wysokościowców. W hotelu dostaliśmy więcej niż zapłaciliśmy. Wspaniałe pod względem urozmaicenia i jakości, godne hotelu czterogwiazdkowego jedzenie. Gotowane pod Anglików stanowiących praktycznie 90% gości, ale pośród niezliczonej ilości potraw, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Współpraca od początku z Itaką układała się bardzo dobrze. Bez problemu uzyskiwałam dodatkowe. drobiazgowe informacje dotyczące pobytu. Na miejscu rezydentka pani Jaga, życzliwa przyjacielska z poczuciem odpowiedzialności za klientów Itaki. Niesamowity był też przewodnik wycieczek fakultatywnych , współpracujący z Itaką, pan Michał. O ogromnej wiedzy, erudyta, dzielił się z nami nie tylko opowieściami o regionie, który zwiedzaliśmy, ale także informacjami o codziennym życiu w Hiszpanii. Na koniec , życzliwe panie wystawiające faktury. To nie ta sama lekceważąco traktująca klienta Itaka z którą zetknęłam się dwa lata temu. Z czystym sumieniem polecam to biuro. Ma najszerszą najciekawszą ofertę ze wszystkich biur na rynku polskim. Dobrze opracowane katalogi z cennikami, pozwalają każdemu łatwo wybrać wyjazd zgodnie z jego upodobaniami i zasobnością kieszeni. Pokaż »

    2015-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    mikibona1 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Właśnie wróciliśmy z mężem z urlopu w Grecji na wyspie Kos . Jedno musimy głośno i dobitnie powiedzieć. ITAKO !!!! pomyśl o zmianie rezydentów. To co odwalają te panie ( za każdym razem inna w hotelu), zakrawa na kpiny! . Totalne olewanie klientów. O pomocy z ich strony można tylko pomarzyć. Jeżeli czegoś nie załatwisz sobie sam to nie licz na pomoc pani rezydent która ograniczyła się do wręczenia na lotnisku formularzy z proponowanymi wycieczkami i informacją o spotkaniu organizacyjnym na drugi dzień. Zakwaterowanie i problemy z tym związane pozostały na głowach wczasowiczów, bo pani rezydentka nie pofatygowała się do hotelu. Na drugi dzień po skasowaniu pieniędzy na wycieczki nie miała już czasu dla osób proszących o pomoc. Wiadomo różne sytuacje i problemy się zdarzają, ale odpowiedź pani rezydent na prośbę o pomoc, że ona już tutaj siedziała pół godziny i nikt nie przyszedł a teraz na koniec zgłasza się problemy jest nie tylko nieprofesjonalna ale wręcz bezczelna. Riposta w jej stronę , że dwie minuty chyba jej nie zbawią tym bardziej , że już po dwudziestu minutach siedziała na stołówce, podziałała na tyle, że z wielką łaską udała się do recepcji po odbiór złożonych tam dowodów osobistych !. Proszę wybaczyć ale co roku od sześciu lat wyjeżdżam na urlop z różnych biur podróży ale z takim stosunkiem rezydentek do klientów spotkałam się pierwszy raz. Na szczęście to nie ja potrzebowałam pomocy i broń mnie Panie Boże przed proszeniem się o pomoc rezydentów Waszego biura. Urlop i wypoczynek uważam za udany, jednak nie jest to zasługa rezydentów a bardziej pracowników hotelu, którzy z dużym zrozumieniem pomagali sami Waszym klientom. Pokaż »

    2015-07-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • janko890 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Szukam dziewczyny z lotniska Dalaman - Wrocław lądowanie 29.06.2015. Kiedy mnie odnajdziesz? Wycieczka była w terminie 15- 29.06.2015, może była w marmaris, może ktoś zna kogoś z lotniska, albo z biura podróży. Jeśli też leciałeś tym samolotem odezwij się. daaab@poczta.onet.pl Pokaż »

    2015-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    ssztorm ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Na wycieczce z ITAKA byliśmy (2os) na początku czerwca (tydzień) na Gran Canarii, jednej z Wysp Kanaryjskich. Hotel Koala Garden Suites ok, był to dla nas punkt wypadowy w różne części wyspy, pokoje czyste i przestronne, sprzątanie co drugi dzień. Polecam pokoje na piętrze gdyż na dole nie da się zostawić otwartego okna by się wietrzyła, bo są to drzwi "balkonowe" gdzie każdy z zew. mógłby wejść do środka. Aneks kuchenny ok, łóżka wygodne, klima sprawna. Jedzenie super, spory wybór, jedyny minus że do obiadów nie było picia. Do oceanu jakieś 30 minut z buta także luz, bo nie to było naszym celem. Basen hotelowy ok (codziennie sprzątany), leżaki ok. Minus to rezydentka Anna Jasnos oby nikt z Was na nią nie trafił. Jedyne co jej wyszło to powitać nas na lotnisku i rozdać ulotki z nazwą hotelu i jej nr telefonu no i oczywiście ofertami wycieczek które sprzedawała. Spotkanie organizacyjne zrobiła dopiero dzień później wieczorem, mimo iż przylecieliśmy w miarę wcześnie na miejsce. Nie umiała odpowiedzieć na żadne pytania, w dodatku bardzo jej się spieszyło, a jej tekst "autobusy nie są dla turystów a tylko dla miejscowych" był poniżej krytyki, szczególnie że tam gdzie chcieliśmy jechać mówiła że nic nie jeździ bo miejscowi tam nie jeżdżą (miała rozpiskę autobusów w ręku!), po spotkaniu temat ogarnęliśmy podpytaliśmy miejscowych i bez problemu busy wszędzie były, turyści bez problemu mogli się nimi poruszać. Były problemy po zakupie wycieczek na miejscu, nie wysyłała jak obiecała sms inf, źle wystawiała paragony, była bardzo opryskliwa i nie przyjemna. Przy powrocie na lotnisku mimo kolejki weszła przed nas wszystkich i wzięła dla swoich znajomych. Przy zdawaniu bagażu gł. kazała nam zostawić je same bez opieki, bo nie chciało jej się poprosić obsługi by ktoś podszedł (miejscowi raczej tylko mówią po hiszpańsku, ewentualnie dukają po ang), temat ostatecznie załatwiliśmy sami, bo byśmy czekali i czekali.. Sama wycieczka po za tym ok, polecam, ale raczej max na tydzień. Pokaż »

    2015-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 3.7

    ssztorm ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Na wycieczce byliśmy (2os) na początku czerwca (tydzień) na Gran Canarii, jednej z Wysp Kanaryjskich. Hotel Koala Garden Suites ok, był to dla nas punkt wypadowy w różne części wyspy, pokoje czyste i przestronne, sprzątanie co drugi dzień. Polecam pokoje na piętrze gdyżna dole nie da się zostawić otwartego okna by się wietrzyła, bo są to drzwi "balkonowe" gdzie każdy z zew. mógłby wejść do środka. Aneks kuchenny ok, łóżka wygodne, klima sprawna. Jedzenie super, spory wybór, jedyny minus że do obiadów nie było picia. Do oceanu jakieś 30 minut z buta także luz, bo nie to było naszym celem. Basen hotelowy ok (codziennie sprzątany), leżaki ok. Minus to rezydentka Anna Jasnos oby nikt z Was na nią nie trafił. Jedyne co jej wyszło to powitać nas na lotnisku i rozdać ulotki z nazwą hotelu i jej nr telefonu no i oczywiście ofertami wycieczek które sprzedawała. Spotkanie organizacyjne zrobiła dopiero dzień później wieczorem, mimo iż przylecieliśmy w miarę wcześnie na miejsce. Nie umiała odpowiedzieć na żadne pytania, w dodatku bardzo jej się spieszyło, a jej tekst "autobusy nie są dla turystów a tylko dla miejscowych" był poniżej krytyki, szczególnie że tam gdzie chcieliśmy jechać mówiła że nic nie jeździ bo miejscowi tam nie jeżdżą (miała rozpiskę autobusów w ręku!), po spotkaniu temat ogarnęliśmy podpytaliśmy miejscowych i bez problemu busy wszędzie były, turyści bez problemu mogli się nimi poruszać. Były problemy po zakupie wycieczek na miejscu, nie wysyłała jak obiecała sms inf, źle wystawiała paragony, była bardzo opryskliwa i nie przyjemna. Przy powrocie na lotnisku mimo kolejki weszła przed nas wszystkich i wzięła dla swoich znajomych. Przy zdawaniu bagażu gł. kazała nam zostawić je same bez opieki, bo nie chciało jej się poprosić obsługi by ktoś podszedł (miejscowi raczej tylko mówią po hiszpańsku, ewentualnie dukają po ang), temat ostatecznie załatwiliśmy sami, bo byśmy czekali i czekali.. Sama wycieczka po za tym ok, polecam, ale raczej max na tydzień. Pokaż »

    2015-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1070 71 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży