Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 709 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

54% poleca to biuro

Ranking

  • nr 40 z 60
  • 4.7

    Krzysiek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      4.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    jest to mój kolejny wyjazd i na plus podobało mi się uczciwe podejście przy sprzedaży fakultetów gdzie każdy ma podane, że biuro nie jest organizatorem a jedynie pośredniczy w sprzedaży :) do pracy rezydentów nie mam zastrzeżeń aczkolwiek bywało nerwowo czasem ale to tylko ludzie którzy też czasem mają gorsze dni ( powinni czasem zachować odrobinę dyplomacji i powstrzymać się od wypowiedzi typu to proszę sobie przyjechać z tamtym biurem......) godziny lotów bez większych zmian,oferta zgodna z opisem,dostępność do rezydenta jak i jego dyżury tak jak miało być :) i dlatego tym razem wysoka nota dla biura :) Pokaż »

    2015-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.0

    abraka ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Toscania na zamówienie - czerwiec 2015. Biuro ITAKA najpierw prosi o opinie monitując wielokrotnie, a potem ich nie zamieszcza na swojej stronie. Przede wszystkim wycieczkę zepsuła nam wszystkim tragiczna pilotka p. Sylwia - unikajcie jak ognia. Uczestnicy stanowili dla niej uciążliwą przeszkodę w miłym spędzaniu czasu. Głównie raczyła nas plotkami o przewodniczkach lub opowieściami jaka ona jest świetna i jak wszystkie poprzednie wycieczki ją uwielbiały. (sic!) Lepiej jeśli nic nie mówiła, bo jej wiedza na temat regionu była żadna. Przerwa w wielogodzinnej podróży mogła być tylko wtedy kiedy ona lub kierowcy mieli na to chęć. Żadne nawet poważne potrzeby czy problemy uczestników nie były brane pod uwagę. Któregoś dnia autokar się zepsuł w szczerym polu - to się może zdarzyć. Ale ona usiłowała zamknąć ludzi w autokarze bez klimy przy temp. w słońcu ok. 50 stopni do czasu podstawienia nowego autobusu czyli ok. 3 godz. Awantury wymagało żeby drzwi zostały otwarte a na wpół uduszeni ludzie mogli wyjść na zewnątrz. Obwoziła nas po sklepach swoich znajomych z winami itp. robiąc nachalną akwizycję tych miejsc. I dopiero kolejna awantura spowodowała, że zatrzymaliśmy się przy jakichś normalnych sklepach, żeby móc kupić coś do jedzenia na kilkudziesięcio godzinną podróż do kraju. Nie mówiąc już o tym, że wolelibyśmy zobaczyć coś innego niż sklepy jej znajomych. No i bardzo kiepskie hotele - szczególnie jedzenie w nich było nie do przełknięcia. Nic dziwnego, że Itaka odmawia podania nazw hoteli do ostatniego dnia przed wyjazdem. Pokaż »

    2015-09-06
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    Dorota ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Byliśmy z biurem Itaka na Thassos,hotel zgodny z opisem,rezydentki fantastyczne,przelot o czasie.Wszystko na 6+

    2015-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.0

    ciuklek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Katastrofa! Tragedia! Najgorszy pobyt w moim życiu! Widząc inne opisy zastanawiam się na jakim pobycie byli inni, bo to jest nie realne żeby na tych samych wakacjach co ja! Brak jakiejkolwiek logistyki. Biuro wysłało nas na wakacje, jednak zarezerwowanych miejsc w hotelach dla nas nie było. Dlatego jedną noc musieliśmy spędzić w hotelu na stacji benzynowej przy autostradzie. Można sobie wyobrazić jakość tego hotelu! Brak działającej klimatyzacji w pokoju, upał, a okna nie można otworzyć, bo hałas z autostrady nie daje żyć. Pilot bezradny, na każde nasze skargi odpowiadał, że taki jest standard we Włoszech lub że on też nie ma fajnie. Hotel w Rimini to brak jakiegokolwiek standardu, ciasnota, nie można było wjechać walizką do pokoju, bo się nie mieściła, kontenery ze śmieciami za oknem, smród, brak połowy ściany w łazience, tak że można było przejść do sąsiedniego pokoju, prysznic umieszczony w takim miejscu ze woda lała się bezpośrednio na toaletę, a na dodatek jeden klucz pasował do wszystkich pokoi, a przecież obsługa hotelu nie odpowiada za kradzieże, więc cały pobyt musieliśmy zabierać ze sobą cenne rzeczy, nawet na plażę. Kierowcy nieuprzejmi, bardzo krótkie postoje na toaletę oraz bardzo krótkie przerwy czasu wolnego, czasem nie dawało się nawet zjeść obiadu. Faworyzowanie osób, które wykupiły wycieczkę fakultatywną - zostali umieszczenie w lepszych warunkach. Nie polecam zakupu alkoholi podczas degustacji, wszystko ustawione. Bywałam już w różnych miejscach na świecie, spałam w różnych warunkach, ale ten wyjazd obrzydził mi Włochy. Myślę, że za tą cenę można spędzić cudowny pobyt, jednak tej wycieczki nie polecam. Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (2)
  • 1.0

    ciuklek ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Katastrofa! Tragedia! Najgorszy pobyt w moim życiu! Widząc inne opisy zastanawiam się na jakim pobycie byli inni, bo to jest nie realne żeby na tych samych wakacjach co ja! Brak jakiejkolwiek logistyki. Biuro wysłało nas na wakacje, jednak zarezerwowanych miejsc w hotelach dla nas nie było. Dlatego jedną noc musieliśmy spędzić w hotelu na stacji benzynowej przy autostradzie. Można sobie wyobrazić jakość tego hotelu! Brak działającej klimatyzacji w pokoju, upał, a okna nie można otworzyć, bo hałas z autostrady nie daje żyć. Pilot bezradny, na każde nasze skargi odpowiadał, że taki jest standard we Włoszech lub że on też nie ma fajnie. Hotel w Rimini to brak jakiegokolwiek standardu, ciasnota, nie można było wjechać walizką do pokoju, bo się nie mieściła, kontenery ze śmieciami za oknem, smród, brak połowy ściany w łazience, tak że można było przejść do sąsiedniego pokoju, prysznic umieszczony w takim miejscu ze woda lała się bezpośrednio na toaletę, a na dodatek jeden klucz pasował do wszystkich pokoi, a przecież obsługa hotelu nie odpowiada za kradzieże, więc cały pobyt musieliśmy zabierać ze sobą cenne rzeczy, nawet na plażę. Kierowcy nieuprzejmi, bardzo krótkie postoje na toaletę oraz bardzo krótkie przerwy czasu wolnego, czasem nie dawało się nawet zjeść obiadu. Faworyzowanie osób, które wykupiły wycieczkę fakultatywną - zostali umieszczenie w lepszych warunkach. Nie polecam zakupu alkoholi podczas degustacji, wszystko ustawione. Bywałam już w różnych miejscach na świecie, spałam w różnych warunkach, ale ten wyjazd obrzydził mi Włochy. Myślę, że za tą cenę można spędzić cudowny pobyt, jednak tej wycieczki nie polecam. Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    anna_63 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Tegoroczne wakacje z Itaka spędziliśmy na Cyprze Pd. w Pafos, hotel Aloe. Wszystko przebiegało bez zastrzeżeń. Doskonała opieka rezydentki, pani Małgorzaty, świetne wycieczki fakultatywne; no może oprócz jednej, do Nikozji - w strasznym upale, więcej chodzenia niż zwiedzania - nie warto. Lepiej obejrzeć Nikozję z okien autokaru podczas wycieczki na Cypr Pn. Ogólnie kolejny urlop z Itaką udany - dziękujemy. Pokaż »

    2015-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.0

    inah2 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Biuro Itaki. To jakas jedna wielka kpina!!! Bylismy na lanzarote lot opoznil sie o 16h w sumie. Rezydecnci na lanzarote nie powinni pracowac w tym zawodzie. Maja ludzi kompletnie gleboko w d.... . zero jakich kolwiek informacji z ich strony !!! Pan p.Mikulski okazal sie osoba calkowicie bez uczuc. Zostawil ludzi samych sobie . musielismy koczowac w lobby hotelowym na fotelach cala noc bez jakiego kolwiek posilku czy picia. Nie zapewniono nam innego zakwaterowania ani nawet telefonu do bliskich miano nas gdzies ! Pan rezydent nawet nie byl laskaw odbierac telefonow od nas ! Mial gdzies ze cale rodziny z malymi dziecmi musieli spac na fotelach o podlodze po prostu KPINA !!! Nie polecam tego biura i napewno jak najdalej od rezydentow na Lanzarote ! Pokaż »

    2015-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    Lucyna ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Właśnie wróciłam z rodzinnego wyjazdu z Itaką do Hiszpanii Benidorm to niesamowite miasto, w którym nasz 12-piętrowy hotel Rio Park wyglądał jak mikrus pośród przeciętnie25-30 piętrowych wysokościowców. W hotelu dostaliśmy więcej niż zapłaciliśmy. Wspaniałe pod względem urozmaicenia i jakości, godne hotelu czterogwiazdkowego jedzenie. Gotowane pod Anglików stanowiących praktycznie 90% gości, ale pośród niezliczonej ilości potraw, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Współpraca od początku z Itaką układała się bardzo dobrze. Bez problemu uzyskiwałam dodatkowe. drobiazgowe informacje dotyczące pobytu. Na miejscu rezydentka pani Jaga, życzliwa przyjacielska z poczuciem odpowiedzialności za klientów Itaki. Niesamowity był też przewodnik wycieczek fakultatywnych , współpracujący z Itaką, pan Michał. O ogromnej wiedzy, erudyta, dzielił się z nami nie tylko opowieściami o regionie, który zwiedzaliśmy, ale także informacjami o codziennym życiu w Hiszpanii. Na koniec , życzliwe panie wystawiające faktury. To nie ta sama lekceważąco traktująca klienta Itaka z którą zetknęłam się dwa lata temu. Z czystym sumieniem polecam to biuro. Ma najszerszą najciekawszą ofertę ze wszystkich biur na rynku polskim. Dobrze opracowane katalogi z cennikami, pozwalają każdemu łatwo wybrać wyjazd zgodnie z jego upodobaniami i zasobnością kieszeni. Pokaż »

    2015-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    mikibona1 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Właśnie wróciliśmy z mężem z urlopu w Grecji na wyspie Kos . Jedno musimy głośno i dobitnie powiedzieć. ITAKO !!!! pomyśl o zmianie rezydentów. To co odwalają te panie ( za każdym razem inna w hotelu), zakrawa na kpiny! . Totalne olewanie klientów. O pomocy z ich strony można tylko pomarzyć. Jeżeli czegoś nie załatwisz sobie sam to nie licz na pomoc pani rezydent która ograniczyła się do wręczenia na lotnisku formularzy z proponowanymi wycieczkami i informacją o spotkaniu organizacyjnym na drugi dzień. Zakwaterowanie i problemy z tym związane pozostały na głowach wczasowiczów, bo pani rezydentka nie pofatygowała się do hotelu. Na drugi dzień po skasowaniu pieniędzy na wycieczki nie miała już czasu dla osób proszących o pomoc. Wiadomo różne sytuacje i problemy się zdarzają, ale odpowiedź pani rezydent na prośbę o pomoc, że ona już tutaj siedziała pół godziny i nikt nie przyszedł a teraz na koniec zgłasza się problemy jest nie tylko nieprofesjonalna ale wręcz bezczelna. Riposta w jej stronę , że dwie minuty chyba jej nie zbawią tym bardziej , że już po dwudziestu minutach siedziała na stołówce, podziałała na tyle, że z wielką łaską udała się do recepcji po odbiór złożonych tam dowodów osobistych !. Proszę wybaczyć ale co roku od sześciu lat wyjeżdżam na urlop z różnych biur podróży ale z takim stosunkiem rezydentek do klientów spotkałam się pierwszy raz. Na szczęście to nie ja potrzebowałam pomocy i broń mnie Panie Boże przed proszeniem się o pomoc rezydentów Waszego biura. Urlop i wypoczynek uważam za udany, jednak nie jest to zasługa rezydentów a bardziej pracowników hotelu, którzy z dużym zrozumieniem pomagali sami Waszym klientom. Pokaż »

    2015-07-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • janko890 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Szukam dziewczyny z lotniska Dalaman - Wrocław lądowanie 29.06.2015. Kiedy mnie odnajdziesz? Wycieczka była w terminie 15- 29.06.2015, może była w marmaris, może ktoś zna kogoś z lotniska, albo z biura podróży. Jeśli też leciałeś tym samolotem odezwij się. daaab@poczta.onet.pl Pokaż »

    2015-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1070 71 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży