Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 726 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

54% poleca to biuro

Ranking

  • nr 43 z 60
  • 1.7

    Stachups1 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Już nigdy nie pojadę z biurem Itaka. Zapłaciłem 5400 zł za wycieczkę 7 dniową dla 2 osób jako podróż poślubna. Okazało się że musieliśmy wrócić dzień wcześniej. Cały dzień straciliśmy. posiłki all inclusive, drinki, możliwość oglądania oceanu i plaży itp. Pisałem reklamacje do biura kilkakrotnie. odpowiedzieli że rozpoczęła się siódma doba a oni mają prawo przesunąć lot. Ale w regulaminie pisze że mogą ale jak będą jakieś sytuacje np zagrażające bezpieczeństwu itp (każdy ma w regulaminie i może dokładnie przeczytać) Więc poprosiłem aby mi pokazali pismo które stwierdza że lot został przesunięty z jakiegoś z powodów wymienionych w regulaminie. Otrzymałem kolejne pismo gdzie nawet nie odnieśli się do tego i tylko zaproponowali 100 zł zadośćuczynienia, Jeśli 1/7 z 5400zł to jest 100 zł to gratuluję inteligencji osobie która to wyliczyła. Za więcej byśmy w 2 osoby zjedli obiad nie mówiąc o reszcie. Pisałem im że traktują mnie jak debila i domagam się 1/7 kosztu wycieczki na konto. Otrzymałem odpowiedź że zgodnie z preferencją zwrotu (na konto) przesłali już 100 zł. i że jest to kwota uznana za adekwatną. Gratuluję umiejętności liczenia. Zostałem potraktowany jak idiota. Olali fakt że chciałem o dowód że został lot przesunięty zgodnie z regulaminem. Nic. Ja jestem idiotą i dadzą mi ochłap i zadowoleni. Oby te osoby z itaki mieli wypadki samochodowe i otrzymali odszkodowania 1/10 tego co im się należy. Nigdy więcej z itaką gdzie traktują klienta jak idiotę a sami nie potrafią liczyć. Pokaż »

    2015-01-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    Gaba34 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Ja jestem bardzo zadowolona z tego biura. Złapaliśmy lasta do Grecji w październiku, naprawdę niewielkie pieniądze. Mieliśmy za nie ładny hotel, czyste pokoje, piękną pogodę i smaczne jedzenie. Jeśli będę wybierać się ponownie, wrócę do Itaki, bo nie miałam żadnych powodów do narzekania. Poziom zgodny z ofertą. Pokaż »

    2015-01-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    famai ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Taniec z Khmerami 4-15/11/2014 - polecam wszystkim ciekawym tej części Azji, szczególnie jeżeli będzie to tak, jak w moim przypadku pierwszy wyjazd w ten rejon świata. Oczywiście w tak krótkim czasie nie da się zobaczyć wszystkiego tego, co by chciało się zobaczyć, dostajemy jednak "w pigułce" dwa kraje i na pewno nabiera się ochoty na kolejne wyjazdy. Dla mnie dużą zaletą wyjazdu było to, że program wycieczki dawał sporą swobodę w organizowaniu sobie samemu dużej części czasu - najpierw zwiedzanie w grupie, zgodnie z programem, a później popołudnie, wieczór do własnej dyspozycji. Można na chwilę zapomnieć, że jest się na tzw. 'zorganizowanym" wyjeździe i mieć komfort decydowania o sposobie spędzenia czasu. W mojej opinii jedynym słabym punktem jest oferowane jako fakultet w Kambodży wyjście na kolację z pokazem tańców khmerskich - to coś takiego, co w Polsce nazywamy "cepelią", a do tego nienajlepsze jedzenie w cenie, jak na tamtejsze warunki mocno wygórowanej. Tradycyjne tańce, jako ważny element tamtejszej kultury na pewno trzeba zobaczyć, ale sugeruję poszukać samemu czegoś na lepszym poziomie. Niczego nie można zarzucić standardowi hoteli w Tajlandii i hotelowi w Kambodży (uwaga dla malkontentów - jeśli traficie na Ta Prohm, to część pokoi tam ma "widok" na szyb wentylacyjny). Przy okazji pozdrowienia i wyrazy uznania dla Pani Joanny, pilotki, która towarzyszyła nam w czasie tej wycieczki i mam nadzieję, że wkrótce znowu się spotkamy! Pokaż »

    2014-12-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    henrykaM ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Byłam 4-15.XI.2014 z ITAKĄ na objazdówce Tajlandia i Kambodża "Taniec z Khmerami". Program do przyjęcia ale... WSZYSTKO zależy od pilota wycieczki. A nam trafiła się pani Asia P. Znudzona, opryskliwa i mająca wszystko gdzieś. Odfajkowała program, bardzo skąpe i chaotyczne informacje przekazywała (dukała, ee.,ee.,ee.,) jak za karę. I masa wolnego czasu...chyba nie wiedziała co z nami zrobić. Po powrocie próbujemy uzupełniać wiadomości o tych krajach na stronach internetowych . Przed wyjazdem próbujcie sprawdzać KTO będzie się wami opiekował. "Łyżka dziegciu potrafi zepsuć beczkę miodu"... Pokaż »

    2014-11-26
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 3.0

    sokimb ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    pobyt Turcja Turunc skrucono pobyt 0 15 godzin . brak zadsośćuczynienia za skrucony pobyt. Rezydenci nie interesują się turystami ,cała opieka rezydentów to sprzedaż wycieczek.

    2014-11-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • travelmaniaczka ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Coraz częściej przekonuje się, że mniejszy TO bardziej się stara i dopieszcza klienta, a wielkie molochy działają schematycznie według zasady: zapłaciłeś to spadaj. Nie ma mowy o indywidualnym podejściu do klienta. Ale do rzeczy: wykupiłam wycieczkę objazdowa z krótkim pobytem po w klasie ELITE Dreamliner ( za co sporo dopłaciłam bo miałam nadzieję, że w tej klasie takie rzeczy to bez problemu się załatwia!!! ). Miałam dwie prośby: 1. zmiana posiłku ( mam nietolerancje pokarmowa na różne rzeczy) i 2. możliwość dopłaty do innego hotelu w części pobytowej. Na obydwie prośby dostałam odpowiedź negatywną. Więc teraz zostałam z dodatkowym bagażem w postaci własnego jedzenia i z rozczarowaniem. I będę czuła niesmak aż do dnia wyjazdu, no chyba, że miejsce i widoki mi to zrekompensują - na co mam ogromną nadziej Pokaż »

    2014-11-05
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  • 5.3

    gosska ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Ocenilam hotel, a zapomnialam ocenic biuro :) wyjazd do Bodrum do hotelu Mandarin oceniam pozytywnie. Loty w obie strony wg grafiku. Po przylocie oczekiwala na nas rezydentka, ktora była obecna podczas transferu do hoteli. Pomagala przy meldowanie w hotelu. Pokój otrzymaliśmy bardzo szybko, mimo, ze byliśmy przed czasem regulaminowym. Od razu korzystaliśmy z opcji all. Spotkanie z rezydentem odbyło się w dniu następnym. Standard. Czyli po krotce przybliżenie specyfiki kraju, potem reklama wycieczek. Wybrałam się z Itaka na Rodos, gdyż w czasie wycieczki był zapewniony przewodnik(lokalne biura tego nie oferują, a ceny mają zbliżone). Właściwie, gdy jestem na pobytowce, nie bardzo mam co oceniać. :-) ze wszystkimi sprawami radzę sobie we własnym zakresie, zgłaszając problemy w recepcji. Rezydent nie jest mi do szczęścia potrzebny. Nie mam wiec zastrzeżeń do jego pracy. Jedyny minus to brak jakiekogolwiek pakietu śniadaniowego w dniu wyjazdu (było jeszcze przed śniadaniem i nie można było go zjeść przed wykwaterowaniem). Tu ewidentne Itaka zawaliła. Taki mały minus. Zweryfikowalabym żagiel przyznany hotelowi, gdyż sprzątanie tez wchodzi w zakres usług, a jest najgorsze, z jakim spotkałam się do tej pory. Nigdzie tak fatalnie nie było! Podsumowując: polecam biuro i hotel Mandarin w Bodrum(ale nie oczekujcie tam 5*) Pokaż »

    2014-10-27
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.7

    Andre_66 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Pierwszy urlop z BP Itaka uważam za udany , wszystko zgodne z ofertą żadnych niedociągnięć, zgrzytów itp.Więc niepozostaje mi nic innego tylko polecić to biuro innym .

    2014-10-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 3.0

    Katarzyna ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Jestem rozczarowana, to nasz 4 wyjazd z Itaką i niestety nie można go zaliczyć do udanych. Fatalna organizacja wylotu z Katowic: planowany termin 4.10 godz.15.35, faktyczny wylot 5.10 godz.5.25. Stracona doba już na starcie. Informacja o przesunięciu wylotu została dostarczona sms na 1 godz. przed rozpoczęciem odprawy. Hotel polecany i opisywany przez biuro jako 5*, w rzeczywistości takim nie jest. Na dodatek skrócony pobyt z planowanego wylotu w dniu 11.10 o godz.20.50 przełożony na 11.10 godz.10.30, znowu odebrana 1 doba. Totalny chaos organizacyjny. Nie zorganizowana wycieczka do Kapadocji, rzekomo z powodu małego zainteresowania, to dziwne, bo turystów w okolicach Side Itaka miała w tym czasie bardzo dużo. Reasumując: z 7 dniowych wakacji pozostało do dyspozycji pełnych 5 i tłumaczenie, że to wina przewoźnika, nie biura nie robi na mnie wrażenia. Dla mnie stroną umowy jest biuro - organizator i to on ponosi całkowitą odpowiedzialność za wszelkie błędy i niedociągnięcia. Jestem rozczarowana!! Biura nie polecam!!! Pokaż »

    2014-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 1.0

    Cygi ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Złodzieje! Lot opóźniony o 12 godzin, co oznacza stratę całego dnia z 7 - dniowych wakacji. Napisałem prośbę o zwrot za stracony dzień. Odpowiedź: 1sza doba jest na dojazd i nie obchodzi ich czy 1sza doba trwała 24h, czy 1h. Istne złodziejstwo. NIGDY NIE POLECĘ Z NIMI WIĘCEJ. Skoro kupuję 7 dniową, to nie 6 cio dniową wy tępe OSŁY Z ITAKI. Latam ze znajomymi 3x do roku. A mam ich sporo. Straciliście mnóstwo klientów. Pocałujcie mnie w ... Pokaż »

    2014-10-13
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1072 73 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży