Biuro podróży Itaka

Biuro Podróży Itaka - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 726 opinii)

3.8
  • Ogólne wrażenie
    3.8
    • Zgodność oferty z opisem 4.0
    • Opieka rezydentów 3.5
    • Stosunek jakości do ceny 3.9

Rekomendacja

54% poleca to biuro

Ranking

  • nr 43 z 60
  • 1.3

    ginger888 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    NIGDY WIĘCEJ WAKACJI Z ITAKĄ. Po przyjeździe do Hotelu okazało się że nie ma dla nas wolnych miejsc i dwie doby musielismy spędzić w obskurnej chacie, czy nie wiem jak to nazwać, której bym 1 gwiazdki nie dała, były to chyba pomieszczenia dla pracowników hotelu, rezydent nie potrafił nic z tym zrobić, unikał kontaktu, pózniej w ogóle nie odbierał telefonu, rozłączał nas, masakra jakaś!!!!!! zdani byliśmy sami na siebie! to biuro nie traktuje ludzi poważnie, w życiu nikomu nie poleciłabym wakacji z ITAKĄ Pokaż »

    2014-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • gosska ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Moja opinia pochlebna nie będzie...Otóż: pod koniec maja zarezerwowałam wyjazd "Pergaminowy koń trojański"+pobyt w Side. Od początku objazd był niepotwierdzony, ale było jeszcze sporo czasu(do 12.07). Pod koniec czerwca terminy lipcowe spadły ze strony! Itaka nie raczyła nawet zawiadomić, że już jakieś decyzje zostały podjęte. To ja sama pisałam maile, dopytywałam i byłam zwodzona...Ostatecznie odpowiedź z biura otrzymałam 2 dni temu!!! Itaka zaproponowała w zamian "Orient Ekspres", w tym samym terminie i (O łaskawcy!!!) w tej samej cenie. Niestety, ja na tym objeździe byłam 2 lata temu. Logiczne jest, że niekoniecznie chcę ten sam program powtarzać. Nawet nikt nie raczył sprawdzić w ich bazach danych tej informacji. Uważam to za kpinę i niepoważne traktowanie klienta. Tak jak napisałam w jednym z maili do biura, potrafią tylko zebrać pieniądze od klientów, a potem już niewiele ich obchodzi! Byle tylko wpłacić im całość! Moje zadowolenie jest nieważne. Rozumiem to, że mogła się nie zebrać grupa na objazd (choć, do tej pory, co roku się zbierała), ale chodzi mi o to, kiedy informują o tym fakcie! Gdyby nie moje naciski, pewnie do dziś nic bym nie wiedziała i naiwnie myślała, ze za tydzień wyjeżdżam...Dodam jeszcze, że w końcu wybrałam pobyt w Turcji, też w Itace, bo w ostatniej chwili niewielki jest wybór. Ciekawe, czy zaproponują jakąś rekompensatę? "podróż marzeń"bowiem się nie odbędzie.... Pokaż »

    2014-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 1.0

    krzysztof37 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Witam Krzysztof37 I nie polecam wakacji z Itaką , byłem na Rodos od 06-06-2014 do 13-06-2014 w hotelu Hotel Virginia **** gwiazdki ,Już po przyjeździe na Rodos ,,Rezydent'' zaznaczył , spotka się z nami na drugi dzień do hotelu przyjechaliśmy z kierowcą zostawił nas przed recepcją i róbcie co chcecie jak nie znacie języka przydzielili nam pokój z 3-gwiazdek bo okazało się że niema w 4-gwiazdek już nie ma a my zapłaciliśmy za 4 Gwiazdki po interwencji biura podróży nie rezydenta bo nie odbierał dowiedzieliśmy się że dopiero w niedziele dostaniemy . A w recepcji menadzer powiedział ja sie nie podoba to do widzenia . Jedzenie Sama Chemia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja bym w barze mlecznym lepiej zjadł . 3-ka i 4 gwiastki stołówka razem jak dla bydła!!!! Obsługa hotelu wredna najlepiej jak by nić nie zamawiać Rezydent tłumaczy się cały czas że ma 200 ludzi i nie może wszystkiego dopilnować , Mieliśmy all inclusive ale o napoje trzeba było się prosić !!!!!!!!!!! Tak naprawdę ITAKA nie interesuje sie tobą byle dowieść i odebrać z hotelu wszystko na gablocie a jak się spóźnisz to się to trudno . Najgorszy Hotel i najgorsze biuro Podróży z jakim miałem okazje lecieć na wakacje odradzam wszystko ładnie na zdjęciach na miejscu jest inaczej plac zabaw stary ,stołówka beznadziejna , o pokojach nie wspomnnebo bym cały dzień pisał Pozdrowienie Krzysztof 37 Pokaż »

    2014-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.7

    irenus ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Dziwię się z kont tyle złych opini o ITACE,byłam z tym biurem drugi raz i naprawdę nie ma się czego doczepić.Planując wakacje, najpierw wybieram i dokładnie sprawdzam hotel a potem najatrakcyjniejszą cenę wśród BP.nigdy nie jadę w ciemno,nie potrzebuję też ,,niańki'' na wakacjach w osobie rezydenta bo wszystko z góry mam zaplanowane.polecam BP ITAKA Pokaż »

    2014-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.0

    pawell8 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam wspaniałe wczasy z Itaką na Ibizie w Hotelu Fiesta Milord 3* Chciałem dodać opinię przy hotelu ale oceniacz nie ujmuje tego hotelu w swoim wykazie. Bufet All Inklusiv superancki i atmosfera oraz pozostałe warunki pobytu.

    2014-06-26
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.3

    artur765 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Odradzam wszystkim organizatora Itaka. Odradzam hotel "Pashos" w Kalitea na Kasandra (Grecja). Porażka rezydent. Nie był w stanie zareagować na nasze skargi i prośby. Nie był w stanie zamówić po atrakcyjnej cenie wypożyczenie samochodu. W hotelu przez dwa dni nie było ciepłej wody. Kąpiele w "kałuży" nazwanej szumnie basenem dozwolone od godziny 8 - 22. Ciągła kontrola obsługi co mamy wlane do szklanek podczas przebywania przy stolikach na zewnątrz hotelu a po 23 na zewnątrz gaśnie światło. Codziennie rano o 6. 30 brak obsługi w recepcji. "Jedzenie" brak słów. Nasze pomidory i ogórki to milion złotych w porównaniu z hotelowymi. brak jakichkolwiek owoców. Bardzo się cieszę, że już jestem w Polsce. Rezydent na lotnisko nie dotarł na czas, bo zaspał. Właściwie niepotrzebnie w ogóle się pojawił, bo wszystko załatwiliśmy sami. Zabrakło, również z jej strony sympatycznych gestów pożegnania. Jedyne dobre wspomnienie z tej imprezy, to prywatna wyprawa na Masyw Olimpu. Nie polecam z trzema wykrzyknikami. ” Pokaż »

    2014-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 1.7

    IZA ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Rodziny z dziećmi NIE UFAJCIE PRACOWNIKOM ITAKI, którzy zachwalają hotele dla rodzin z dziećmi. To jakieś wielkie nieporozumienie. Hotel Magnolia w miejscowości Czajka (Złota Piaski) WIELKA PORAŻKA!!! wszędzie są schody!!! na plaże mnóstwo, ale to mnóstwo schodów, do restauracji głównej mnóstwo schodów!!! z Magnolii 2 musicie przejść do Magnolii 1 albo drogą pod górkę, albo wokół ogrodu, a tam tez pełno schodów. Mam dość noszenia i pchania wózka !!! To ma być wypoczynek??? nie ma też menu dla dzieci - BZDURA! Owszem, jeśli macie dzieci powyżej 3rż to możecie lecieć, tylko jedzenie jedno i to samo, nie dobre, mrówki w pokojach, i połamane łóżeczka dla dzieci, a krzesełka do karmienia są w niebezpiecznym stanie!!! Pokaż »

    2014-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 3.3

    Darias ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      3.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Witam, zdecydowanie nie polecam tego BP. Biuro olewa swoich klientów. najlepiej zapłacić i nie miec żadnych problemów. Jak pojawia sie jakis problem, pracownicy ITAKI umywaja ręce. Powrót z Bodrum - wrażenie niezapomniane, ok. 200 osób, wiekszość z małymi dziećmi koczowało cała noc na lotnisku, dosłownie spało na podłodze, m.in. ja. Zero zaiteresowania ze strony ITAKI, wszelkie proby kontaktu nie powiodly się. Ludzie, bez jedzenia, picia, bez czegokolwiek cala noc spali na ziemi na lotnisku. Mnie dodatkowo rezydentka w Bodrum w hotelu Armonia oszukała na kasę po rezygnacji z dodatkowej wycieczki z powodu pogody. Dzis puściłam doniesienie do prokuratury o oszustwo i kradzież. Czcecie mieć zepsutre wakacje, leżąc w upokorzeniu na lotnisku - wybierzcie ITAK. Pokaż »

    2014-06-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (4)
  • guteko ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    W lutym zapłaciłem zaliczkę, szybko z potwierdzeniem bo tak żądają w maju reszta wylot na 11 czerwiec; urlop planowany w lutym na ten okres.Wycieczkę odwołują więc ; proszę o zwrot pieniędzy A TU NIESPODZIANKA OKRES ZWROTU TO 7 DNI ROBOCZYCH CZYLI NAWET 9 DNI.RĘCE OPADAJĄ ŻE TEŻ JESZCZE KTOŚ TEGO BIURA NIE ZAMKNĄ MASAKRA MASAKRA. Pokaż »

    2014-05-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 2.3

    opolanka2 ocenił biuro podróży Itaka

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Bardzo nie uczciwe b.p. Zadowolonym z jego usług może być tylko osoba nie mająca porównania do innych b.p. (przynajmniej tych z usług których ja korzystałem : TUI , Alfa S. , S&F , Rainbow , Neckermann). Za znacznie wyższe pieniądze ( nawet kilkadziesiąt %) potrafi sprzedawać ten sam, a nawet niższej jakości produkt . Miłe są tylko Panie w punktach sprzedaży tego biura. To nie jest wystarczającym powodem żeby tak przepłacać. Pazerność właścicieli Itaki nie ma granic. Pokaż »

    2014-05-11
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (4)

« poprzednia 1 24 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1472 73 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży