Biuro podróży Orbis Travel

Biuro Podróży Orbis Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 10 opinii)

3.1
  • Ogólne wrażenie
    3.1
    • Zgodność oferty z opisem 3.7
    • Opieka rezydentów 2.0
    • Stosunek jakości do ceny 3.6

Rekomendacja

50% poleca to biuro

Ranking

  • nr 51 z 57
  • 3.7

    Martin nowak ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Wróciliśmy zadowoleni,hotel był ok,miła obsługa,szczególnie w recepcji. Tubylcy nastawieni pozytywnie.Marzymy już o kolejnym wyjeżdzie.

    2010-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    Marek ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Jako biuro jest dobre ale rezydentka ..... Przyjechała w 1 dzień do mnie do Hotelu jak jej powiedziałem że nie bede brał wycieczek fakultatywnych u niej bo jest 5,6 razy drożej ... no to pózniej już jej nie widziałem .... żal.pl

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.3

    pindolcio ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wyjazd generalnie zaliczam do bardzo udanych ale rezydenci na których trafiłem powinni zastanowić się nad zmianą zawodu :( Zdziwiło mnie to że takie biuro jak Orbis zatrudnia tak niekompetentne osoby.

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    Egeria ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Nasza ocena dotyczy TYLKO wyjazdu do Egiptu, być może inne kierunki Biuro Podróży OrbisTravel obsługuje dużo lepiej.W Egipcie panował brak doinformowania i organizacji. Po wylądowaniu na lotnisku okazało się, że wiza w kolejce "Orbisu" jest droższa o dolara(w sumie niewiele, ale miło być poinformowanym wcześniej). Pani rezydent pokazała się wręczając kopertę z nazwą hotelu, wsiadła do autobusu i oznajmiła, że spotkamy się następnego dnia popołudniu.Do hotelu jechaliśmy w ciemno z egipskim kierowcą,który po dojechaniu otworzył bagażnik i wyciągnął rękę...W hotelu musieliśmy sobie radzić sami,nikt nas nie powitał wysadzeni przed hotelem szukaliśmy informacji gdzie, dalej się zgłosić; następnie otrzymaliśmy pokoje dużo dalej niż te, które oferowała po dopłaceniu dodatkowej kwoty pani w biurze...mogliśmy zmienić pokój, ale dopiero po 5 dniach. Wycieczki fakultatywne dużo droższe niż w innych biurach, średnio 15-20%więcej..Wniosek?Lepiej było jechać z innymi, konkurencyjnymi biurami.Rezydent nie informuje o tym,że podczas wycieczek brak opieki polskiego pilota.Owszem chętnie pomaga rozwiązać różne bieżące sprawy,ale lepiej zbierać wszystkie "problemy" na karteczce ,bo rezydent w hotelu bywa dwa razy w tygodniu,raz mając spotkanie z nowymi turystami,drugi raz w porze porannej,lub wieczornej bez ustalenia konkretnej godziny.Chcesz się spotkać? Napisz, dzwoń lub czekać cały dzień w lobby barze,przy recepcji... I teraz skandal-rezydent nie informuje,że w naszym hotelu jest osoba,która świetnie włada językiem polskim i może pomóc w każdej jednej sytuacji,nie opowiada o hotelu,nie udziela żadnych wskazówek ani rad,wręcz nie wie co się dzieje w hotelu,nie ma pojęcia o imprezach na terenie,ani o tym które obiekty są otwarte,które nie. I najzabawniejsze-w hotelu widać rezydentów Itaki,Sun&Fun,Pegazusa i innych,OrbisTravel...niewidoczny!Tamci rezydencji mieli półtoragodzinne dyżury z wypisaniem dat i konkretnych godzin na tablicy ogłoszeń z wyprzedzeniem tygodniowym. Nie polecam Pokaż »

    2010-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.7

    zofiija ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    TOTALNA PORAŻKA !!!! jeżeli chcecie spędzić w lepszych warunkach urlop, zdecydowanie radzę UNIKAĆ ORBISU, byliśmy z tym biurem dwukrotnie, najpierw w turcji 5* hotel, problem okazał się wówczas gdy musiałam skorzystać z pomocy lekarza, drugim razem byliśmy w egipcie również 5* hotel, tu dopiero przeżylismy TRAGEDIĘ, począwszy od przełożenia daty i miejsca wylotu z gdańska musieliśmy zapiepszać do Wwy, na miejscu rezydentka akurat w godzinach naszego przylotu i meldunku w hotelach miała ... rozładowany telefon, bez komentarza! nie przychodziła na spotkania w hotelu, potem wmawiała nam że była..., nieprofesjonalna, wycieczki fakultatywne na niskim poziomie, aby odpękać zebrać, kase, napiwek i do widzenia, a kiedy pojawił się problem nagle wszyscy zapomnieli jezyka polskiego, przez cały tydzień mówili a tu nagle zaćmienie i nie mówią po pl i nic nie rozumieją po powrocie do kraju oczywiście złożyliśmy skargę ale organizator uznał że wszystko było ok i żywił nadzieję na następ Pokaż »

    2010-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    indianin ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wszystko było dobrze zoorganizowane. Informacje i opieka powszecnie dostępna. Brak żadnych zastrzeżeń.

    2010-03-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    ladymagbet ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Byłam z Orbisem na Majorce i gorąco polecam biuro. Wakacje to był prawdziwy wypoczynek i zero stresów!

    2010-03-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    Krystian Borowik ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Oferta niezgodna ze stanem faktycznym,warunki stwarzające zagrożenie dla życia i zdrowia .Okres świetności oferta ma dawno za sobą,najprawdopodobniej nie weryfikowana od dawna ,rezydent staje w obronie interesów hotelu a nie klientów biura , PIERWSZY I OSTATNI RAZ Z ORBISEM. Pokaż »

    2010-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.0

    Bartosz Kozak ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Byłam pierwszy raz z Orbisem na Krecie, poprzednio z Triadą w Egipcie. Triada wygrała pod każdym względem. Opieki, przewodników przygotowania wycieczek i wywiązania się z planów wyjazdowych. Niestety Orbis zostawił nas samych sobie. Najgorsza była wycieczka na Santorini gdzie nasza grupa musiała trzymać się razem z obawy przed zostawieniem lub nie zabraniem. Nie było przewodnika, opiekuna a kierowca tylko łamaną angielszczyzną wymamrotał numery autobusów, którymi mamy wrócić do hotelu. Oczywiście przewodnik był opłacony a wycieczka nie należała do tanich 120EU. Przykro mi bardzo nie zdążyłam nacieszyć się pięknem Santorini bo nie mieliśmy czasu ani wiadomości. Niestety źle wspominam Orbis chociaż sama Kreta cudna. Muszę tam wrócić ale chyba nie z Orbisem. Pokaż »

    2010-03-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • Joanna Bryk ocenił biuro podróży Orbis Travel

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Jestem zadowolona z organizacji biura,wszystkie sprawy były dopięte na ostatni "guzik".Pracownicy dopilnowali wszystkiego,rezydentka bardzo miła i przyjaźnie nastawiona.Jedyne co nie było zgodne z folderem to ilość gwiazdek hotelu w którym mieszkałam. Pokaż »

    2010-02-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży