Biuro podróży Rainbow Tours

Biuro Podróży Rainbow Tours - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 499 opinii)

4.7
  • Ogólne wrażenie
    4.7
    • Zgodność oferty z opisem 4.8
    • Opieka rezydentów 4.6
    • Stosunek jakości do ceny 4.6

Rekomendacja

72% poleca to biuro

Ranking

  • nr 17 z 57
  • 5.3

    ZbigniewB ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    To nasz czwarty wyjazd z tym biurem no i po raz kolejny jesteśmy bardzo zadowoleni i dlatego wykupiliśmy kolejny wyjazd.Wy[ot z Poznania opuzniony jedynie 20 min a powrót punktualnie.Rezydenta bardzo sympatyczna i pomocna,Hotel więcej niż zgodny z opisem zaskoczył nas pozytywnie.POLECAM! Pokaż »

    2015-02-01
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.7

    Anna Kowalska ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Zarówno ja jak również moi znajomi nie polecamy BRT. Jeśli chodzi o cenę wycieczki to trafiliśmy bardzo dobrze ale po za tym to nic dobrego nie mogę napisać. 1.Zmiana godziny wylotu w w dniu wyjazdu o 12 god. jak również powrót przesunięty co najmniej o 4 godziny. 2.Problem przy zameldowaniu w pokoju a głownie brak na liście gości. 3.Żadna nasza prośba skierowana do biura nie została zrealizowana mimo tego ,że kupiliśmy pobyt co najmniej 2 miesiące wcześniej. 4.Brak pomocy ze strony rezydentki jak również przekazywanie przez nią błędnych informacji 5.Zakup pokoju rodzinnego dla 4 osób a otrzymanie standardowego i oczywiście BP oprócz przeprosin nic więcej nie mogło zrobić-kazano reklamować po powrocie. Ogólnie mówiąc bardzo się zawiedliśmy i z nimi już więcej na pewno nie pojedziemy - polecać również nie będziemy. Pokaż »

    2015-01-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 6.0

    zurawinka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    W listopadzie byłam na wycieczce- "RPA i Kapsztad - w cieniu Góry Stołowej". Organizacyjnie świetnie - bardzo dużo mozna zobaczyć w ciągu niecalych 2 tygodni:) program zrealizowano w calości z jedną małą zmianą - Lion Park został przeniesiony na godziny wieczorne, kiedy to zwierzęta były już mniej aktywne, małe lewki głaskaliśmy przez sen, a surykatki zupełnie się schowały do snu ;) możliwość drobnych zmian w programie byla jednak zastrzeżona przez biuro. Pozostałe punkty zaliczone z sukcesem :) Jak zawsze, w grupie było kilku maruderów narzekających na wszystko (zbyt długie trasy, krótki czas oglądania, jedzenie, spanie), ale dominowała aktywna część grupy, dla której intensywność nie była problemem, a każdy chciał zobaczyć jak najwięcej. Pilotka, pani Asia, pełna zaangażowania i wiedzy o kraju. Świetni przewodnicy, potrafiący zainteresowac słuchaczy. Hotele ok. 3*, w każdym łazienka, TV. Hotel w Durbanie - Southern Sun - pełnia luksusów :) Afrykańskie jedzenie - warto spróbować wszystkiego, choć na przekąszenie mopane ani pasztet z zebry sie nie zdecydowałam :P Pokaż »

    2014-12-05
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.0

    Gosia Jopp ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Hotel Playabonita w Benalmadenia, polecam. Trafiłyśmy na ofertę last minute i bardzo dobrą cenę więc z niepewnością wysiadałam z autokaru co nas czeka, ale hotel super, plaża, zjeżdżalnie, fajny hiszpański klimat. Trochę daleko od miasta ale jeśli ktoś nie nastawia się na imprezy nocne to bardzo fajny hotel. Pokaż »

    2014-12-05
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.3

    adami ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Właśnie wróciłem z wycieczki "RPA i Wodospady Wiktorii - dym który grzmi" i jestem bardzo zawiedziony tym, co za spore pieniądze zaoferował Rainbow Tours. Przy bardzo wczesnej rezerwacji (6 miesięcy) zapłaciłem za wycieczkę znacznie więcej tj ok. 30% niż klienci kupujący wycieczkę znacznie później. Program wycieczki kilkakrotnie zmieniano i to w trakcie wycieczki co miało negatywny wpływ na realizację programu wycieczki i wprowadzało niepotrzebne zdenerwowanie. Program wycieczki teoretycznie ciekawy w praktyce okazał się w wielu pozycjach zupełnie nieprawdziwy. Część programy realizowana była tylko częściowo lub wcale, podobno z braku czasu. Do tego słabe działania organizatorskie pilota biura jak i miejscowych kontrahentów, co wywoływało nasze zdenerwowanie i robiło wrażenie, że wycieczka była bardzo słabo zorganizowana. Do tego spory tzw. pakiet obowiązkowy (490 $) i konieczność realizowania ciekawszych punktów programu jako wycieczki fakultatywne za dodatkową opłatą (nie małą). W trakcie wycieczki dochodziło do nieprzyjemnych sytuacji i wymiany zdań z pilotem wycieczki dotyczących prawidłowej realizacji programu i skończyło się to spisaniem notatki reklamacyjnej podpisanej przez większość uczestników wycieczki. Duże niezadowolenie z wycieczki było spowodowane również tym, że większość uczestników brała udział już wcześniej w wielu wycieczkach, głównie egzotycznych i liczyła na to, że ten kierunek i za takie pieniądze zostanie zrealizowany poprawnie. Niestety w tym przypadku Rainbow Tours wyraźnie zlekceważył swoich stałych klientów, którzy z pewnością tak jak ja przy następnych wycieczkach wybiorą inne biuro. Moim zdaniem Rainbow Tours osiągając pewien wysoki pułap na turystycznym rynku zaczął nastawiać się głównie na zyski a nie zadowolenie klienta. A szkoda .... Pokaż »

    2014-11-27
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (2)
  • 2.7

    ElaId ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Program znacznie odbiegał od rzeczywistości i nie był w całości realizowany. Relatywnie wysoki koszt wycieczki nie adekwatny do poziomu wycieczki. Słabe działania organizatorskie pilota wycieczki i miejscowych kontrahentów. Ogólne wrażenia z wycieczki negatywne, głównie z powodów organizacyjnych. Nie polecam ani biura podróży ani tej wycieczki "RPA i Wodospady Wiktorii". Pokaż »

    2014-11-26
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.7

    PatrycjaA ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jeśli ktoś boi wydać się tysiąc więcej na wypoczynek w Azji Środkowo - Wschodniej to niech przynajmniej raz w życiu - na jakąś rocznicę ślubu - wybierze się na wypoczynek do Tajlandii. Coś niebywałego jak tam jest pięknie, jak inaczej, jak wyglądają plaże i woda, ale też miasta, jakie pyszne jest jedzenie. Jeśli chodzi o biuro, wybraliśmy Rainbow Tours i niech się wieść niesie w świat, że nie zawiedliśmy się. Biuro absolutnie profesjonalne, zapewniło nam najlepszy wypoczynek w naszym życiu. Pozdrawiamy, niestety już z Polski :( Pokaż »

    2014-11-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.3

    Freak ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Całkiem przyjemny wypoczynek z rainbow tours. Polecam przede wszystkim ze względu na fantastyczną opiekę rezydentki, która na prawdę robi to co lubi i kocha miejsce, w którym rezyduje.

    2014-11-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 6.0

    Oleslawa ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Niezdecydowanym rekomenduję Rainbow Tours na wypoczynek, a szczególnie Kretę, a uszczególniając już całkowicie - Hotel Kiani Beach. Fantastyczna obsługa, a na dodatek na terenie hotelu organizowane są animacje w ramach tzw. Figloklubów dla dzieci do 12 lat. Wyżywienie jedno z najlepszych na imprezach wypoczynkowych, podobnie obsługa. Pokaż »

    2014-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.0

    ELAt ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Biuro zasługuje na pochwałę ,od momentu wykupu w filii firmy w Legnicy -miła profesjonalna obsługa,do momentu wylotu i powrotu do kraju.Rezydentka dostępna niemalże na okrągło.Bardzo pomocna i życzliwa . Zebranie organizacyjne sprawnie i dobrze zrobione. Jedynie fakultety,jak to z każdego polskiego BP,mają ceny z kosmosu. Reszta bez zarzutu. Pokaż »

    2014-10-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1049 50 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży