Biuro podróży Rainbow Tours

Biuro Podróży Rainbow Tours - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 537 opinii)

4.6
  • Ogólne wrażenie
    4.6
    • Zgodność oferty z opisem 4.8
    • Opieka rezydentów 4.6
    • Stosunek jakości do ceny 4.6

Rekomendacja

71% poleca to biuro

Ranking

  • nr 18 z 60
  • 3.0

    stantr ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Zamierzałem wybrać się z tym biurem na wycieczkę do Chorwacji. Próbując zrobic rezerwację stwierdziłem w kolejnym kroku niezgodność ceny z podaną na wstępie. "Konsultantka" nie widziała potrzeby wytłumaczenia mi różnicy w cenie podobnie jak i "Centrala" która nie raczyła nawet odpisać na moje pytania. Oczywiście słowo "przepraszam" nie jest pracownikom biura znane jak widać ..........niedaleko pada jabłko od jabłoni. Zatem niedoszły podróżniku nie licz w tym biurze na RAJ.. BO....W najlepszym ... przypadku czeka Cię olewanie klienta już na wstępnym etapie. Pokaż »

    2016-01-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Maria ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Biuro ponownie mnie nie zawiodło. Wycieczka do Wietnamu była perfekcyjnie opracowana,program ciekawy, pilotka rewelacyjna. Gdy zaistniała niecodzienna sytuacja, biuro stanęło na wysokości zadania i sprawnie, bez specjalnego uszczerbku dla turystów interweniowało skutecznie.Autokary wygodne,zapewniona codziennie butelka wody do picia, przy istniejących upałach, była rewelacją. Pokaż »

    2016-01-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Artur_W ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Polecam biuro, obsługa przy zakupie bardzo dobra, bardzo dobra opieka rezydentów (porównując do innych biur duża różnica).

    2015-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    gogunia ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      4.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Muszę przyznać, że jestem rozczarowana co do jakości usług biura. To był mój 3 pobyt z tym organizatorem i z roku na rok jest gorzej. Transfer do hotelu ponad godzina, wcześniej z innym biurem trwało pół godziny! Bo niby korki i trzeba było jechać inną drogą do okoła Słonecznego Brzegu. Co może nie byłoby problemem, gdyby nie upał ponad 30 stopni, a autokar bez klimatyzacji! W zeszłym roku byłam z tym biurem w Bodrum i było podobnie, niczy nie różnią się od Itaki, która też tak postępuje. Rezydentka słabo zorientowana, hotel ok, fatalne godziny lotów z Gdańska. Pokaż »

    2015-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    Radas66 ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Brak opieki rezydenta po przylocie (transfer do hotelu i na lotnisko realizuje kierowca). Walkę o przyzwoity (normalny) pokój musiałem prowadzić osobiście.

    2015-07-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (5)
  • 1.3

    nevka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    W grudniu 2014 r złożona reklamacja wraz ze zdjęciami potwierdzającymi stan hotelu określonego na 4 gwiazdki: pleśń, brud, oblepione syfem futryny, zagrzybiona łazienka, remont w hotelu itd. Do dzisiaj czyli lipca 2015 brak odpowiedzi na reklamacje co zgodnie z prawem wiąże się z uznaniem ją przez biuro. Niestety do dnia dzisiejszego nie wypłacono odszkodowania. Zero kontaktu. Po wielu mailach i telefonach do działu reklamacji pod nr tel 426803864 i zapewnieniach o rozwiązaniu sprawy ze strony biura CISZA! Na Facebooku kasują negatywne wpisy! Na lotnisku w PL nie było nawet rezydenta! NIE POLECAM TEGO BIURA! Pokaż »

    2015-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.3

    nevka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    W grudniu 2014 r złożona reklamacja wraz ze zdjęciami potwierdzającymi stan hotelu określonego na 4 gwiazdki: pleśń, brud, oblepione syfem futryny, zagrzybiona łazienka, remont w hotelu itd. Do dzisiaj czyli lipca 2015 brak odpowiedzi na reklamacje co zgodnie z prawem wiąże się z uznaniem ją przez biuro. Niestety do dnia dzisiejszego nie wypłacono odszkodowania. Zero kontaktu. Po wielu mailach i telefonach do działu reklamacji pod nr tel 426803864 i zapewnieniach o rozwiązaniu sprawy ze strony biura CISZA! Na Facebooku kasują negatywne wpisy! Na lotnisku w PL nie było nawet rezydenta! NIE POLECAM TEGO BIURA! Pokaż »

    2015-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Marek Ka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Polecam biuro, pomimo ze kupilismy wczasy poprzez agenta biuro w pelni wywiazalo sie z umowy. Na miejscu w Bulgarii super opieka rezydenta. Nie bylo zadnych opoznien. Po przylocie z uwagi na klopoty z hotelem docelowym zmieniono nam hotel. Nie musielismy czekac na zmiane, rezydentka juz miala przygotowany hotel. Polecamy Pokaż »

    2015-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.7

    Bladziak ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    RAINBOW - TOURS NA BAWARSKIM SZLAKU Podczas wyjazdu na bawarski wieczór chciałem wsiąść do autokaru który odwoził chętne osoby do Garmisch-Partenkirchen żeby sobie samemu zwiedzić miasto - PILOT ODMÓWIŁ mi wejścia do autokaru argumentując to iż cyt. "Taka jest polityka firmy" !!! W efekcie pojechałem pociągiem do miasta do którego grupa udała się autokarem wycieczki. Na infolini Rainbow Tours żadna z pytanych osób tj. M.L. D.M. A.T nie była w stanie wytłumaczyć co to jest ta polityka firmy dlaczego odmówiono mi przejazdu autokarem. Pomimo składanych obietnic (najpierw za 2h potem nastepnego dnia) infolinia nie skontaktowała się ze mną jak również odmówiła połączenia z kierownikiem kierunku. Dlaczego DYSKRYMINACJA ? Następnego dnia biorąc udział w wyjeździe na Zugspitze (ja też) grupa osób została pozostawiona w Garmisch-Partenkirchen a reszta - ze mną - udała się na Zugspitze - następnie autokar zjechal do Garmisch-Partenkirchen po te pozostawione tam osoby (pomimo iż nie brały w niej udziału) i wywiózł je do końcowej stacji kolejki na Zugspitze. Pomimo iż tak musiałby by po drodze przejeżdzac przez Garmisch-Partenkirchen. TUTAJ POLITYKA FIRMY już nie przeszkadzała wywieź osoby do końcowego punktu wycieczki którego nie mieli w programie - ba autokar musiał wykonać dodatkowy kurs. czyli DYSKRYMINACJA. Dowód 2. Na prośbę kilku osób (niewielka grupa) poproszono o zatrzymanie się przy skoczni w Insbrucku. Pilot oznajmił przez interkom iż na prośbę kilku osób zatrzymamy się przy skoczni w Insbrucku (w środku realizacji planu dnia) OK. Ale w analogicznej sytuacji na prośbę większej grupy osób o zatrzymanie się przy stadionie Alianz Arena - FC Bayern Monachium w którym obecnie gra Robert Lewandowski odpowiedziano cyt "nie ma takiej możliwości" pomimo iż stadion znajduje się przy autostradzie A9 (widać go było z okien autokaru o czym pilot złośliwie nawet nie wspomniał) oraz sytuacja miała miejsce po zrealizowaniu wszystkich zaplanowanych na ten dzień punktów wycieczki i ud Pokaż »

    2015-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 1.0

    arek73 ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    NIE POLECAM TEGO BIURA!!! W czwartek wylecieliśmy do Tunezji.Jak wszyscy wiecie w piątek doszło do tragicznego zamachu w tym kraju. Wszystkie biura podróży, które zorganizowały wyjazdy Polaków do tego kraju za pośrednictwem swoich rezydentów na miejscu, skonsultowało ze swoimi klientami termin powrotu - rezydenci zaproponowali swoim klientom natychmiastowy powrót do Polski lub (jeżeli tego chcą) również możliwość pozostania w hotelu do końca turnusu. Jedynie Rainbow i TUI nie dało możliwości wyboru swoim klientom i wszystkim nakazali natychmiastowy powrót do domu. Rezydentka na miejscu tłumaczyła tą decyzję tym że mają wyczarterowane samoloty wspólnie z TUI i skoro TUI zabiera klientów do domu to Rainbow nie ma innej możliwości. Rezydentka w Tunezji przekazała nam informację, że po powrocie do Polski należy kontaktować się z biurem w zakresie ewentualnego zwrotu kosztów za przymusowy wcześniejszy powrót do Polski. Zaraz w poniedziałek skontaktowaliśmy się z biurem - na infolinii usłyszeliśmy że biuro przekaże oficjalny komunikat jeszcze w tym samym dniu i skontaktuje się indywidualnie z każdym z klientów. Oczywiście nic takiego się nie stało, dziś na infolinii usłyszeliśmy, że nie będzie żadnego komunikatu, biuro nie przewiduje żadnych rekompensat, bo dbało o bezpieczeństwo swoich klientów... Wg mnie mocno naciągane, nie dano żadnemu z klientów wyboru czy wracają czy chcą zostać-pozostałe biura tak zrobiły (m.in. Itaka, Neckerman,Sun&Fun), zmusili wszystkich do powrotu. Nie mają pieniędzy na własne czartery, nie konsultują swoich decyzji z klientami (czy ja jestem ubezwłasnowolniony), nie zamierzają zrekompensować/zwrócić pieniędzy za wcześniejszy powrót, panna na infolinii jest od dziś chamska i opryskliwa. KRĘTACZE, KŁAMCY i OSZUŚCI i tyle na temat "super biura" rainbow Pokaż »

    2015-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1053 54 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży