Biuro podróży Rainbow Tours

Biuro Podróży Rainbow Tours - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 552 opinii)

4.6
  • Ogólne wrażenie
    4.6
    • Zgodność oferty z opisem 4.7
    • Opieka rezydentów 4.5
    • Stosunek jakości do ceny 4.5

Rekomendacja

70% poleca to biuro

Ranking

  • nr 18 z 60
  • 1.3

    nevka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    W grudniu 2014 r złożona reklamacja wraz ze zdjęciami potwierdzającymi stan hotelu określonego na 4 gwiazdki: pleśń, brud, oblepione syfem futryny, zagrzybiona łazienka, remont w hotelu itd. Do dzisiaj czyli lipca 2015 brak odpowiedzi na reklamacje co zgodnie z prawem wiąże się z uznaniem ją przez biuro. Niestety do dnia dzisiejszego nie wypłacono odszkodowania. Zero kontaktu. Po wielu mailach i telefonach do działu reklamacji pod nr tel 426803864 i zapewnieniach o rozwiązaniu sprawy ze strony biura CISZA! Na Facebooku kasują negatywne wpisy! Na lotnisku w PL nie było nawet rezydenta! NIE POLECAM TEGO BIURA! Pokaż »

    2015-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.3

    nevka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    W grudniu 2014 r złożona reklamacja wraz ze zdjęciami potwierdzającymi stan hotelu określonego na 4 gwiazdki: pleśń, brud, oblepione syfem futryny, zagrzybiona łazienka, remont w hotelu itd. Do dzisiaj czyli lipca 2015 brak odpowiedzi na reklamacje co zgodnie z prawem wiąże się z uznaniem ją przez biuro. Niestety do dnia dzisiejszego nie wypłacono odszkodowania. Zero kontaktu. Po wielu mailach i telefonach do działu reklamacji pod nr tel 426803864 i zapewnieniach o rozwiązaniu sprawy ze strony biura CISZA! Na Facebooku kasują negatywne wpisy! Na lotnisku w PL nie było nawet rezydenta! NIE POLECAM TEGO BIURA! Pokaż »

    2015-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Marek Ka ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Polecam biuro, pomimo ze kupilismy wczasy poprzez agenta biuro w pelni wywiazalo sie z umowy. Na miejscu w Bulgarii super opieka rezydenta. Nie bylo zadnych opoznien. Po przylocie z uwagi na klopoty z hotelem docelowym zmieniono nam hotel. Nie musielismy czekac na zmiane, rezydentka juz miala przygotowany hotel. Polecamy Pokaż »

    2015-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 1.7

    Bladziak ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    RAINBOW - TOURS NA BAWARSKIM SZLAKU Podczas wyjazdu na bawarski wieczór chciałem wsiąść do autokaru który odwoził chętne osoby do Garmisch-Partenkirchen żeby sobie samemu zwiedzić miasto - PILOT ODMÓWIŁ mi wejścia do autokaru argumentując to iż cyt. "Taka jest polityka firmy" !!! W efekcie pojechałem pociągiem do miasta do którego grupa udała się autokarem wycieczki. Na infolini Rainbow Tours żadna z pytanych osób tj. M.L. D.M. A.T nie była w stanie wytłumaczyć co to jest ta polityka firmy dlaczego odmówiono mi przejazdu autokarem. Pomimo składanych obietnic (najpierw za 2h potem nastepnego dnia) infolinia nie skontaktowała się ze mną jak również odmówiła połączenia z kierownikiem kierunku. Dlaczego DYSKRYMINACJA ? Następnego dnia biorąc udział w wyjeździe na Zugspitze (ja też) grupa osób została pozostawiona w Garmisch-Partenkirchen a reszta - ze mną - udała się na Zugspitze - następnie autokar zjechal do Garmisch-Partenkirchen po te pozostawione tam osoby (pomimo iż nie brały w niej udziału) i wywiózł je do końcowej stacji kolejki na Zugspitze. Pomimo iż tak musiałby by po drodze przejeżdzac przez Garmisch-Partenkirchen. TUTAJ POLITYKA FIRMY już nie przeszkadzała wywieź osoby do końcowego punktu wycieczki którego nie mieli w programie - ba autokar musiał wykonać dodatkowy kurs. czyli DYSKRYMINACJA. Dowód 2. Na prośbę kilku osób (niewielka grupa) poproszono o zatrzymanie się przy skoczni w Insbrucku. Pilot oznajmił przez interkom iż na prośbę kilku osób zatrzymamy się przy skoczni w Insbrucku (w środku realizacji planu dnia) OK. Ale w analogicznej sytuacji na prośbę większej grupy osób o zatrzymanie się przy stadionie Alianz Arena - FC Bayern Monachium w którym obecnie gra Robert Lewandowski odpowiedziano cyt "nie ma takiej możliwości" pomimo iż stadion znajduje się przy autostradzie A9 (widać go było z okien autokaru o czym pilot złośliwie nawet nie wspomniał) oraz sytuacja miała miejsce po zrealizowaniu wszystkich zaplanowanych na ten dzień punktów wycieczki i ud Pokaż »

    2015-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (2)
  • 1.0

    arek73 ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    NIE POLECAM TEGO BIURA!!! W czwartek wylecieliśmy do Tunezji.Jak wszyscy wiecie w piątek doszło do tragicznego zamachu w tym kraju. Wszystkie biura podróży, które zorganizowały wyjazdy Polaków do tego kraju za pośrednictwem swoich rezydentów na miejscu, skonsultowało ze swoimi klientami termin powrotu - rezydenci zaproponowali swoim klientom natychmiastowy powrót do Polski lub (jeżeli tego chcą) również możliwość pozostania w hotelu do końca turnusu. Jedynie Rainbow i TUI nie dało możliwości wyboru swoim klientom i wszystkim nakazali natychmiastowy powrót do domu. Rezydentka na miejscu tłumaczyła tą decyzję tym że mają wyczarterowane samoloty wspólnie z TUI i skoro TUI zabiera klientów do domu to Rainbow nie ma innej możliwości. Rezydentka w Tunezji przekazała nam informację, że po powrocie do Polski należy kontaktować się z biurem w zakresie ewentualnego zwrotu kosztów za przymusowy wcześniejszy powrót do Polski. Zaraz w poniedziałek skontaktowaliśmy się z biurem - na infolinii usłyszeliśmy że biuro przekaże oficjalny komunikat jeszcze w tym samym dniu i skontaktuje się indywidualnie z każdym z klientów. Oczywiście nic takiego się nie stało, dziś na infolinii usłyszeliśmy, że nie będzie żadnego komunikatu, biuro nie przewiduje żadnych rekompensat, bo dbało o bezpieczeństwo swoich klientów... Wg mnie mocno naciągane, nie dano żadnemu z klientów wyboru czy wracają czy chcą zostać-pozostałe biura tak zrobiły (m.in. Itaka, Neckerman,Sun&Fun), zmusili wszystkich do powrotu. Nie mają pieniędzy na własne czartery, nie konsultują swoich decyzji z klientami (czy ja jestem ubezwłasnowolniony), nie zamierzają zrekompensować/zwrócić pieniędzy za wcześniejszy powrót, panna na infolinii jest od dziś chamska i opryskliwa. KRĘTACZE, KŁAMCY i OSZUŚCI i tyle na temat "super biura" rainbow Pokaż »

    2015-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 6.0

    Gosia ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    P.Małgorzata miła i kompetentna. W recepcji bardzo nie miła obsługa czego sama doświadczała. Ale starała się jak mogła nam dogodzić, niezwykle cierpliwa w stosunku do marudnych turystów.

    2015-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.0

    wioletta ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Objazdówka- Między niebem ziemią a morzem,polecam :-)

    2015-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.0

    Damian_Jastrzebie ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Totalne dno biuro 2 miesiące przed wylotem zmienia miejsce wylotu, 2 tygodnie przed wylotem stwierdza ze HOTELU NIE MA W OFERCIE NA SEZON LETNI. Sprzedawali coś czego z góry wiedzieli że nie mają w ofercie. NIE POLECAM BIURA. Pani z infolinii niekompetentna, nie potrafi udzielić informacji z kim się kontaktować. Jeszcze raz nie polecam, wielki minus dla biura pierwsze i ostatnie wczasy które u nich kupiłem. Biuro oferowało inne hotele ale co z tego jak BEZ AQUA PARKU. NIE POLECAM Pokaż »

    2015-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 1.7

    MarekDE ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Dojazd do oraz zakwaterowanie w miejscu pobytu - Val di Sole i Tonale z lodowcem Presena oceniam pozytywnie. Jednakże brak informacji na temat tras zjazdowych oraz możliwości używania różnych sprzętów zjazdowych na stoku np. zakaz jazdy na snowbike'u - na czym osobiście jeżdżę. Bardzo utrudniona droga reklamacji, tylko drogą listową. Brak możliwości kontaktu telefonicznego z działem reklamacji. Call centre niedoinformowany. Warto dobrze przeczytać ogólne warunki umowy, które bardzo uszczuplają możliwości ubiegania się o odszkodowanie. Praktycznie je do minimum redukują pod wieloma względami. Biuro oceniam negatywnie. Pokaż »

    2015-06-18
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  • 6.0

    KatiaK2 ocenił biuro podróży Rainbow Tours

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Polecam biuro, moja objazdówka po Maroko się udała znakomiecie, super organizacja (system walizkowy w hotelach, słuchaweczki - to cos czego nei maja inne biura), FENOMENALNY przewodnik p.Nina spowodowała że pokochaliśmy Maroko i na pewno tam jeszcze wrócimy. Program ciekawy, hotele w [rządku (objazd), nie moge powiedziec złego słowa. Jedynie rezydentka w hotelu pobytowym w Agadirze beznadziejna (Patrycja) ale akurat nam nei była potrzebna do niczego. Było jakies spore zamieszanie z wylotem do kraju ale to nie wina biura. Pokaż »

    2015-06-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1055 56 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży