Biuro podróży Skarpa Travel

Biuro Podróży Skarpa Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 39 opinii)

3.3
  • Ogólne wrażenie
    3.3
    • Zgodność oferty z opisem 3.4
    • Opieka rezydentów 3.2
    • Stosunek jakości do ceny 3.2

Rekomendacja

59% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 52 z 60
  • 6.0

    Anna15 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tego biura podróży. Bardzo dobrze przygotowany wyjazd Czarnogóra Rafailowici 14-23 09.15 miejsce rewelacyjne! Pierwszy raz byliśmy w Czarnogórze zrobiła na nas ogromne wrażenie. Oferta w pełni pokrywała się z opisem na stronie biura i nic nie było zaskoczeniem. Pilot- właściciel biura był sympatyczny dysponował ogromną wiedzą która dzielił się podczas mijania kolejnych miast i granic. "Skarpa" dobrała Pana rezydenta, któremu naprawdę nie był obojętny nasz los, co daje poczucie bezpieczeństwa, w tym skądinąd odległym kraju. Pan B... pochodzący z Bośni w niespektakularny sposób przybliżył historię kulturę miejsca w którym przebywaliśmy a także w drodze powrotnej realia krajów byłej Jugosławi wiedza bezcenna. Anna Pokaż »

    2015-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Anna15 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tego biura podróży. Bardzo dobrze przygotowany wyjazd Czarnogóra Rafailowici 14-23 09.15 miejsce rewelacyjne! Pierwszy raz byliśmy w Czarnogórze zrobiła na nas ogromne wrażenie. Oferta w pełni pokrywała się z opisem na stronie biura i nic nie było zaskoczeniem. Pilot- właściciel biura był sympatyczny dysponował ogromną wiedzą która dzielił się podczas mijania kolejnych miast i granic. "Skarpa" dobrała Pana rezydenta, któremu naprawdę nie był obojętny nasz los, co daje poczucie bezpieczeństwa, w tym skądinąd odległym kraju. Pan B... pochodzący z Bałkanów w niespektakularny sposób przybliżył historię kulturę miejsca w którym przebywaliśmy a także w drodze powrotnej realia krajów byłej Jugosławii wiedza bezecna. Pokaż »

    2015-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    edyta317 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Byłam w tym roku w Bułgarii w Obzorze. Podróż przebiegała bez zakłóceń, postoje były co parę godzin. Autokar ok, nie nówka, ale pamiętając wyjazdy ze Skarpą w ubiegłych latach tym razem nic się nie psuło (czasem tylko nie działał odtwarzacz DVD :) . Podczas podróży nie było pilota a jego rolę częściowo pełnili kierowcy. Jechali oni bezpiecznie, dobrze znali drogę więc przejazd trwał przyzwoicie ok 26 godz. Jako kierowcy spisywali się super natomiast jako piloci niezbyt sympatyczni i mało kontaktowi. Ale najważniejsze że bezpiecznie dowieźli nas do celu . Mieszkałam w pensjonacie Kerka. Pokoje zależy jaki się komu trafi, jedne duże inne małe. Skromnie urządzone ale każdy ma balkon, łazienkę, lodówkę, klimatyzację i czajnik bezprzewodowy. Jak dla mnie zupełnie wystarczająco. Codziennie były sprzątane pokoje i wyrzucane śnieci. Raz w czasie pobytu były wymieniane ręczniki. Jest też ogródek , a w nim altanka ze stołem i krzesłami, gdzie można posiedzieć wieczorami. Pensjonat położony tuż obok targu owocowo-warzywnego, do morza też nie jest daleko. Właścicielka pani Kerka , w dniu przyjazdu oprowadziła chętnych po mieście i pokazała najbardziej przydatne rzeczy. Mieszka ona w tym samym budynku więc w razie potrzeby cały czas jest na miejscu. Pełni rolę rezydentki w Obzorze. Odpowiada chętnie na wszystkie pytania. Nie miałam wykupionego wyżywienia ponieważ uważam, że w Bułgarii jedzenie w lokalach jest smaczne i w dobrych cenach i lepiej pokosztować w mieście lokalnych potraw. W dniu wyjazdu tradycyjnie trzeba było rano opuścić pokoje, bagaże można było złożyć w wyznaczonym do tego miejscu oraz korzystać z pomieszczenia z prysznicem, umywalką i wc. Za tylko kilkaset złotych które zapłaciłam za ten pobyt, jestem bardzo zadowolona. Wszystko było jak w ofercie i za te pieniądze więcej nie wymagałam. Oczywiście to tani wyjazd, dla osób które same sobie lubią organizować czas na wakacjach, bez luksusów, animacji itp. Ja odpoczęłam i fajnie spędziłam czas Pokaż »

    2015-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    werow ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Biuro podróży Skarpa Travel - Porażką!!! Pierwszy i ostatni raz byliśmy na wyjeździe pobytowym w Albanii z w/w biurem. Porażka! Warunki w hotelu fatalne ( mimo przystępnej ceny jaką zapłaciliśmy- nie spodziewaliśmy się cudów, natomiast wypadałoby sobie doliczyć koszty posiłków, które musieliśmy sobie „serwować” zamiast posiłków hotelowych oraz sprzątanie własnego pokoju i wynoszenie śmieci! ) Hotel brudny, zaniedbany, pokoje nie posprzątane ani po poprzednich wczasowiczach ani nie sprzątany ANI RAZ w czasie pobytu, nawet ani razu nie były wyniesione śmieci z pokoju ( 10 dni ) ! Śmieci musieliśmy wynosić sobie sami. Śniadania hotelowe: jajko, ser kozi i dżem – codziennie to samo. „Obiadokolacje” – poprawiły się dopiero po zrobieniu awantury właścicielowi hotelu, ale były marne i jałowe. Niskobudżetowe. Przykład: talerz jogurtu jako zupa oraz spalone udka z kurczaka z ryżem. Pani rezydentka, pozostawiła po sobie nie lada wrażenie. Na każdą prośbę/ pytanie reagowała pięknym uśmiechem i na tym się kończyło. Już w pierwszy dzień okłamała nas, uprzedzając nas do innych turystów w hotelu, mówiąc że suszarki w pokojach zostały skradzione przez turystów z Macedonii i Kosowa ( co okazało się być kłamstwem, ponieważ suszarek nie było w ogóle ). Gdy pytaliśmy czy na śniadaniach się cos zmieni – odpowiadala ze możemy sobie pojsc do sklepu i kupic ser i szynkę. Na pytanie czy możemy dostać ręczniki – kazała pojsc do recepcji, gdzie mówiono nam że recznikow nie ma. Na prośbę o zmiane pokoju, który był niekompletny i niezgodny z ofertą ( brak TV, balkonu ) również kazała sobie załatwić na własną rękę. Pani była kompletnie nie uchwytna w hotelu, nie pojawiała się na posiłkach ( na które sama nam wyznaczyła godziny ), była głównie zajęta swoim chłopakiem, który przyjechał z nami na turnus. Pilot - właściciel... oszust i arogant! Pokaż »

    2015-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    Piotr11 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    “Pobyt w Albanii w dniach 9.08-21.08.2015r. Podróż z właścicielem biura w roli pilota. Zachowanie pilota poniżej wszelkiej krytyki. Nie będę wchodził w szczegóły powiem tylko, że w drodze powrotnej został nam "zafundowany" 3-godzinny postój na granicy węgierskiej ponieważ pilot z kierowcami przewozili zbyt dużą ilość alkoholu. Zero samokrytyki ze strony pilota i właściciela biura w jednej osobie. Rzeczywistość na miejscu w hotelu Grand daleko odbiegająca od oferty. Kłopoty z otrzymaniem ręczników, brak suszarek sprzątanie raz w czasie pobytu, walka o leżaki na plaży, które były w połowie uszkodzone. Śniadania w czasie pobytu codziennie takie same: kawałek sera, jajka, dżem, i trzy razy opiekane parówki. Podobno raz nam podano wędlinę ale nikt jej nie widział na oczy. Dodam tylko, że już w drodze powrotnej została napisana zbiorowa skarga do biura i Krajowej Izby Turystyki. Najbardziej żenujące jest to, że pi lot i właściciel biura w jednej osobie na prośby wyjaśnienia pewnych spraw reagował odwracając się i odchodząc od uczestników wyjazdu. W autobusie zacytował słowa pewnego pisarza; "psom wolno szczekać na Boga" to chyba najlepiej obrazuje jaki stosunek miał do ludzi, którzy zapłacili za wypoczynek organizowany przez Skarpa Travel.” Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.3

    Pwiola ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    totalna porażka , jeszcze NIGDY nie byłam w TAKIM 4 gwiazdkowym hotelu - także w Chorwacji - bo to mój kolejny raz w tym kraju ale 1 i ostatni ze SKARPĄ . Pokój standard może turystyczny a może i nawet nie. Reklamacja oczywiście negatywnie załatwiona bo TAKI pokój sobie KUPIŁAM !!! były nas 4 osoby i aby przemieszczać się trzeba było po lóżkach chodzić, poza tym niemiła obsługa, paskudne jedzenie i w ogóle ... minął już miesiąc a ja z wielkim wstrętem wspominam te wakacje pierwszy raz w życiu za takie pieniądze takie paskudne . Pokaż »

    2015-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    Globa ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Totalna porażka. Niektóre hotele były wręcz skandaliczne. Do tego dochodzi totalny brak planowania - dojeżdżaliśmy do jakiejś atrakcji turystycznej żeby na miejscu się dowiedzieć, że nie jest możliwa do zwiedzenia i pozostawało nam pooglądanie samych murów, albo i nawet to nie. Na przykład na Etnę jechaliśmy ponad dwie godziny, żeby się dowiedzieć, że o tej porze roku nie ma możliwości wjazdu na nią. Bezsensowne pięć godzin (z drogą powrotną) w autokarze by następnego dnia pokonać dokładnie tę samą trasę jadąc do następnej miejscowości. Do tego dochodzi problem z autokarem, który zepsuł się w kilka godzin po wyruszeniu. Po 'naprawieniu' przez kierowców ruszyliśmy dalej. Mimo kolejnych dwóch awarii nie dali go do sprawdzenia i trzeciego dnia rozkraczył się całkowicie. W autokarze zastępczym brakowało miejsc, więc przez kolejne 6 dni dwie osoby siedziały na schodkach i jakoś nikt z organizatorów nie widział w tym nic niewłaściwego, bo przecież jechaliśmy dalej. A przejazdy między miejscowościami były wielogodzinne. Dopiero w drodze powrotnej dowiedzieliśmy się, że była możliwość wynajęcia autokaru o podobnym standardzie co polski autokar, ale firma poleciała po kosztach. Mimo, że mieli 6 dni na naprawę i tak przyszło nam czekać dodatkowo dzień na naprawę bo organizator nie zdecydował się na wynajęcie włoskiego autokaru na powrót (znowu cięcie kosztów). W wyniku czego wracaliśmy nocą co nie było ani komfortowe ani bezpieczne. Finał - 14 godzin opóźnienia i kupa nerwów bo do końca nie wiedzieliśmy kiedy i czy w ogóle wyjedziemy. Dobrze, że chociaż w hotelu się nad nami zlitowali i pozwolono nam zostać w pokojach aż do wieczora. Ktoś może powiedzieć, że awaria to zdarzenie losowe, ale totalne olewanie podróżnych przez właścicieli biura to już zupełnie inna sprawa (nie odbierali połączeń, wprowadzali nas w błąd podając nierealne i wręcz kłamliwe informacje- każdemu coś innego, nawet na dodatkowy obiad szkoda im było forsy). Jednym słowem nigdy więcej z tym biurem. Pokaż »

    2015-02-27
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.0

    Globa ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Totalna porażka. Niektóre hotele były wręcz skandaliczne. Do tego dochodzi totalny brak planowania - dojeżdżaliśmy do jakiejś atrakcji turystycznej żeby na miejscu się dowiedzieć, że nie jest możliwa do zwiedzenia i pozostawało nam pooglądanie samych murów, albo i nawet to nie. Na przykład na Etnę jechaliśmy ponad dwie godziny, żeby się dowiedzieć, że o tej porze roku nie ma możliwości wjazdu na nią. Bezsensowne pięć godzin (z drogą powrotną) w autokarze by następnego dnia pokonać dokładnie tę samą trasę jadąc do następnej miejscowości. Do tego dochodzi problem z autokarem, który zepsuł się w kilka godzin po wyruszeniu. Po 'naprawieniu' przez kierowców ruszyliśmy dalej. Mimo kolejnych dwóch awarii nie dali go do sprawdzenia i trzeciego dnia rozkraczył się całkowicie. W autokarze zastępczym brakowało miejsc, więc przez kolejne 6 dni dwie osoby siedziały na schodkach i jakoś nikt z organizatorów nie widział w tym nic niewłaściwego, bo przecież jechaliśmy dalej. A przejazdy między miejscowościami były wielogodzinne. Dopiero w drodze powrotnej dowiedzieliśmy się, że była możliwość wynajęcia autokaru o podobnym standardzie co polski autokar, ale firma poleciała po kosztach. Mimo, że mieli 6 dni na naprawę i tak przyszło nam czekać dodatkowo dzień na naprawę bo organizator nie zdecydował się na wynajęcie włoskiego autokaru na powrót (znowu cięcie kosztów). W wyniku czego wracaliśmy nocą co nie było ani komfortowe ani bezpieczne. Finał - 14 godzin opóźnienia i kupa nerwów bo do końca nie wiedzieliśmy kiedy i czy w ogóle wyjedziemy. Dobrze, że chociaż w hotelu się nad nami zlitowali i pozwolono nam zostać w pokojach aż do wieczora. Ktoś może powiedzieć, że awaria to zdarzenie losowe, ale totalne olewanie podróżnych przez właścicieli biura to już zupełnie inna sprawa (nie odbierali połączeń, wprowadzali nas w błąd podając nierealne i wręcz kłamliwe informacje- każdemu coś innego, nawet na dodatkowy obiad szkoda im było forsy). Jednym słowem nigdy więcej z tym biurem. Pokaż »

    2015-02-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    urszula k ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wróciliśmy z Czarnogóry 25.09.13-nie mamy żadnych zastrzeżeń- autokary,kierowcy / 3 /,pilotka Lidia-OK!Zakwaterowanie w pensjonacie Mimoza w Meljine-dla nie wymagających,ale czysto,gospodarze bardzo gościnni!!! Jedzenie- bardzo dobre,obfite,zawsze można było skorzystać z dokładki, jeśli ktoś był mega głodny.Gospodyni Sladzia przemiła,służyła pomocą w kontaktach z organizatorem wycieczek.Polecam miejsce i biuro,atrakcyjny wypoczynek za niewielką cenę! !!!!!! Pokaż »

    2013-09-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • Inna62 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Byliśmy z BP Skarpa Travel w Chorwacji we wrześniu 2013. Obsługa, czyli 3-ej kierowcy (brak pilota), którzy rzekomo winni pełnić tę funkcję dali plamę na całości. O ile nie mamy żadnych zastrzeżeń do umiejętności prowadzenia bezpiecznej jazdy, o tyle na pozostałych polach wykazali się kompletnym brakiem profesjonalizmu; zero umiejętności organizacyjnych – komunikaty nie dość że niekonkretne, w dodatku bełkotliwe i niezrozumiałe, wydawane w tonie rozkazującym, mające znamiona mobbingu. Ponadto brak przygotowania w zakresie umiejętności interpersonalnych – na jakiekolwiek pytania czy też prośby natychmiast przyjmowali pozycję siły i ekspresyjnej ręcznej gestykulacji. Wiele razy podróżowaliśmy, ale nie zdarzyło Nam się aby podczas gdy starsze Panie szarpały się wyciągając z luków bagażowych walizki, Panowie kierowcy stali i w najlepsze palili papierosy. Nawet zewnętrzny PR nie budził zaufania; przyzwyczajeni do kierowców w odprasowanych koszulach odróżniających się na tle pozostałych podróżnych, Panowie z BP Skarpa Travel odziani w t-schirty zachowywali się impertynencko traktując podróżnych jakbyśmy jechali „na gapę”. Nie polecamy wspomnianego BP. Pokaż »

    2013-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży