Biuro podróży Skarpa Travel

Biuro Podróży Skarpa Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 42 opinii)

3.4
  • Ogólne wrażenie
    3.4
    • Zgodność oferty z opisem 3.5
    • Opieka rezydentów 3.2
    • Stosunek jakości do ceny 3.4

Rekomendacja

55% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 52 z 60
  • 5.0

    edyta317 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    c.d. cz. 2. Teren jest ogrodzony, więc raczej kradzież im nie groziła, ale takie pomieszczenie jest jednak przeważnie standardem. Podobnie nie dostaliśmy jakiejś jednej łazienki do korzystania przed wyjazdem. Na szczęście rezydent powiedział, że dopóki nie będą sprzątane nasze pokoje, możemy korzystać cały czas ze swoich łazienek, a pokoje były sprzątane dopiero około 12.00. Potem natomiast pozwolił korzystać ze swojej łazienki, ponieważ tak jak wcześniej pisałam, też mieszkał w Petrosie. Prawie do końca nie była znana godzina odjazdu. Po wykwaterowaniu, na pytanie czy coś wiadomo, Vangelis , jak to Grek, odpowiadał ze spokojem, że trzeba po prostu czekać na autokar wiozący następną grupę z Polski. Trochę to było niekomfortowe, bo nie było wiadomo, czy jest czas, żeby np jeszcze iść na plażę, czy coś zjeść do tawerny, czy trzeba siedzieć na walizkach, bo za chwilę przyjedzie autokar. Wyjechaliśmy około godz. 14. Ja jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. Lubię Kokkino Nero, chciałam znowu odpocząć w tej małej wiosce wśród zieleni, trochę pochodzić po okolicznych lasach, poplażować na Platia Ammos, pojechać na wycieczkę do Ambelakii i to mi się udało. Trzeba jednak mieć świadomość, że za niewielką kwotę, jaką się płaci za wyjazd, warunki są skromne i jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do wczasów w kurortach i dobrych hotelach, ten wyjazd może nie być dla niego. IP: 37.190.226. Pokaż »

    2016-07-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    edyta317 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      4.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Byłam w tym roku znowu ze Skarpą , tym razem w Grecji w Kokkino Nero w apartamentach Petros. Do przejazdu w obie strony nie mam zastrzeżeń. Autokary: w jedną stronę Man, w drugą Setra, nie najnowsze, ale całkowicie sprawne, bez usterek. Kierowcy jechali bezpiecznie, widać było, że mają doświadczenie i dobrze znają drogę. Z Krakowa jechało dwóch polskich kierowców, natomiast w Grecji zaraz za granicą, wsiadał kierowca grecki. W czasie przejazdu nie było pilota, więc nie było mowy o udzielaniu jakichkolwiek informacji o krajach przez które się przejeżdża. Zbieraniem paszportów na granicach i organizowaniem postojów zajmowali się kierowcy, którzy dobrze sobie radzili, a przy tym byli sympatyczni i kulturalni. W porównaniu z tymi, z którymi jechałam w tamtym roku do Bułgarii, to ci z tego roku do Grecji, na duży plus. Zakwaterowanie po przyjeździe na miejsce odbyło się natychmiastowo, pokoje były już przygotowane, nie trzeba było czekać. Ja byłam w tym miejscu już trzeci raz, więc wiedziałam czego oczekiwać. Apartamenty Petros składają się z pokoju, kuchni i łazienki. Są bardzo skromne, można powiedzieć, że klasy turystycznej i nie pierwszej już nowości. WYPOSAŻENIE POKOJU to dwa łóżka, szafa, toaletka, lustro i krzesło. Na balkonie jest stolik z krzesłami. Plusem jest osobne pomieszczenie kuchenne z oknem. Łazienki natomiast są malutkie i wg mnie wymagają już remontu. Ale, że nie przyjechałam tam siedzieć w pokoju, a właściwie to rano wychodziłam, a wracałam wieczorem, więc niski standard nie miał dla mnie jakiegoś wielkiego znaczenia. Rezydentem na miejscu był mówiący po polsku starszy Grek Vangelis. Mieszkał on również w Petrosie na parterze, a w ciągu dnia miał dyżur w biurze mieszczącym się kawałek dalej, więc w razie potrzeby był na miejscu. Z tego co wiem, to jednak nikt nie potrzebował żadnej pomocy. W dniu wyjazdu pokoje trzeba było opuścić do 9.00. Nie było żadnego pomieszczenia przeznaczonego na bagaże, trzeba było je po prostu złożyć na placu obok budynku. Pokaż »

    2016-07-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Maobitka ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.0
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Jestem zadowolona z tego biura, Chorwacja , Grecja, Bułgaria, Czarnogóra - wszędzie byłam, biuro długo istnieje, solidne, co było w ofercie otrzymałam. Tak trzymać ! W tym roku byliśmy w Albanii - super - polecam. Nie zgadzam się z opinią ze zły hotel itp. Wszystko było zgodnie z opisem i ofertą. Obsługa hotelu, plaża, miejscowość, transport BRAWO !!! W tym roku na pewno skorzystam, może znowu Grecja ? Pomyslimy Pokaż »

    2015-12-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Anna15 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tego biura podróży. Bardzo dobrze przygotowany wyjazd Czarnogóra Rafailowici 14-23 09.15 miejsce rewelacyjne! Pierwszy raz byliśmy w Czarnogórze zrobiła na nas ogromne wrażenie. Oferta w pełni pokrywała się z opisem na stronie biura i nic nie było zaskoczeniem. Pilot- właściciel biura był sympatyczny dysponował ogromną wiedzą która dzielił się podczas mijania kolejnych miast i granic. "Skarpa" dobrała Pana rezydenta, któremu naprawdę nie był obojętny nasz los, co daje poczucie bezpieczeństwa, w tym skądinąd odległym kraju. Pan B... pochodzący z Bośni w niespektakularny sposób przybliżył historię kulturę miejsca w którym przebywaliśmy a także w drodze powrotnej realia krajów byłej Jugosławi wiedza bezcenna. Anna Pokaż »

    2015-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Anna15 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tego biura podróży. Bardzo dobrze przygotowany wyjazd Czarnogóra Rafailowici 14-23 09.15 miejsce rewelacyjne! Pierwszy raz byliśmy w Czarnogórze zrobiła na nas ogromne wrażenie. Oferta w pełni pokrywała się z opisem na stronie biura i nic nie było zaskoczeniem. Pilot- właściciel biura był sympatyczny dysponował ogromną wiedzą która dzielił się podczas mijania kolejnych miast i granic. "Skarpa" dobrała Pana rezydenta, któremu naprawdę nie był obojętny nasz los, co daje poczucie bezpieczeństwa, w tym skądinąd odległym kraju. Pan B... pochodzący z Bałkanów w niespektakularny sposób przybliżył historię kulturę miejsca w którym przebywaliśmy a także w drodze powrotnej realia krajów byłej Jugosławii wiedza bezecna. Pokaż »

    2015-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    edyta317 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Byłam w tym roku w Bułgarii w Obzorze. Podróż przebiegała bez zakłóceń, postoje były co parę godzin. Autokar ok, nie nówka, ale pamiętając wyjazdy ze Skarpą w ubiegłych latach tym razem nic się nie psuło (czasem tylko nie działał odtwarzacz DVD :) . Podczas podróży nie było pilota a jego rolę częściowo pełnili kierowcy. Jechali oni bezpiecznie, dobrze znali drogę więc przejazd trwał przyzwoicie ok 26 godz. Jako kierowcy spisywali się super natomiast jako piloci niezbyt sympatyczni i mało kontaktowi. Ale najważniejsze że bezpiecznie dowieźli nas do celu . Mieszkałam w pensjonacie Kerka. Pokoje zależy jaki się komu trafi, jedne duże inne małe. Skromnie urządzone ale każdy ma balkon, łazienkę, lodówkę, klimatyzację i czajnik bezprzewodowy. Jak dla mnie zupełnie wystarczająco. Codziennie były sprzątane pokoje i wyrzucane śnieci. Raz w czasie pobytu były wymieniane ręczniki. Jest też ogródek , a w nim altanka ze stołem i krzesłami, gdzie można posiedzieć wieczorami. Pensjonat położony tuż obok targu owocowo-warzywnego, do morza też nie jest daleko. Właścicielka pani Kerka , w dniu przyjazdu oprowadziła chętnych po mieście i pokazała najbardziej przydatne rzeczy. Mieszka ona w tym samym budynku więc w razie potrzeby cały czas jest na miejscu. Pełni rolę rezydentki w Obzorze. Odpowiada chętnie na wszystkie pytania. Nie miałam wykupionego wyżywienia ponieważ uważam, że w Bułgarii jedzenie w lokalach jest smaczne i w dobrych cenach i lepiej pokosztować w mieście lokalnych potraw. W dniu wyjazdu tradycyjnie trzeba było rano opuścić pokoje, bagaże można było złożyć w wyznaczonym do tego miejscu oraz korzystać z pomieszczenia z prysznicem, umywalką i wc. Za tylko kilkaset złotych które zapłaciłam za ten pobyt, jestem bardzo zadowolona. Wszystko było jak w ofercie i za te pieniądze więcej nie wymagałam. Oczywiście to tani wyjazd, dla osób które same sobie lubią organizować czas na wakacjach, bez luksusów, animacji itp. Ja odpoczęłam i fajnie spędziłam czas Pokaż »

    2015-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    werow ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Biuro podróży Skarpa Travel - Porażką!!! Pierwszy i ostatni raz byliśmy na wyjeździe pobytowym w Albanii z w/w biurem. Porażka! Warunki w hotelu fatalne ( mimo przystępnej ceny jaką zapłaciliśmy- nie spodziewaliśmy się cudów, natomiast wypadałoby sobie doliczyć koszty posiłków, które musieliśmy sobie „serwować” zamiast posiłków hotelowych oraz sprzątanie własnego pokoju i wynoszenie śmieci! ) Hotel brudny, zaniedbany, pokoje nie posprzątane ani po poprzednich wczasowiczach ani nie sprzątany ANI RAZ w czasie pobytu, nawet ani razu nie były wyniesione śmieci z pokoju ( 10 dni ) ! Śmieci musieliśmy wynosić sobie sami. Śniadania hotelowe: jajko, ser kozi i dżem – codziennie to samo. „Obiadokolacje” – poprawiły się dopiero po zrobieniu awantury właścicielowi hotelu, ale były marne i jałowe. Niskobudżetowe. Przykład: talerz jogurtu jako zupa oraz spalone udka z kurczaka z ryżem. Pani rezydentka, pozostawiła po sobie nie lada wrażenie. Na każdą prośbę/ pytanie reagowała pięknym uśmiechem i na tym się kończyło. Już w pierwszy dzień okłamała nas, uprzedzając nas do innych turystów w hotelu, mówiąc że suszarki w pokojach zostały skradzione przez turystów z Macedonii i Kosowa ( co okazało się być kłamstwem, ponieważ suszarek nie było w ogóle ). Gdy pytaliśmy czy na śniadaniach się cos zmieni – odpowiadala ze możemy sobie pojsc do sklepu i kupic ser i szynkę. Na pytanie czy możemy dostać ręczniki – kazała pojsc do recepcji, gdzie mówiono nam że recznikow nie ma. Na prośbę o zmiane pokoju, który był niekompletny i niezgodny z ofertą ( brak TV, balkonu ) również kazała sobie załatwić na własną rękę. Pani była kompletnie nie uchwytna w hotelu, nie pojawiała się na posiłkach ( na które sama nam wyznaczyła godziny ), była głównie zajęta swoim chłopakiem, który przyjechał z nami na turnus. Pilot - właściciel... oszust i arogant! Pokaż »

    2015-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    Piotr11 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    “Pobyt w Albanii w dniach 9.08-21.08.2015r. Podróż z właścicielem biura w roli pilota. Zachowanie pilota poniżej wszelkiej krytyki. Nie będę wchodził w szczegóły powiem tylko, że w drodze powrotnej został nam "zafundowany" 3-godzinny postój na granicy węgierskiej ponieważ pilot z kierowcami przewozili zbyt dużą ilość alkoholu. Zero samokrytyki ze strony pilota i właściciela biura w jednej osobie. Rzeczywistość na miejscu w hotelu Grand daleko odbiegająca od oferty. Kłopoty z otrzymaniem ręczników, brak suszarek sprzątanie raz w czasie pobytu, walka o leżaki na plaży, które były w połowie uszkodzone. Śniadania w czasie pobytu codziennie takie same: kawałek sera, jajka, dżem, i trzy razy opiekane parówki. Podobno raz nam podano wędlinę ale nikt jej nie widział na oczy. Dodam tylko, że już w drodze powrotnej została napisana zbiorowa skarga do biura i Krajowej Izby Turystyki. Najbardziej żenujące jest to, że pi lot i właściciel biura w jednej osobie na prośby wyjaśnienia pewnych spraw reagował odwracając się i odchodząc od uczestników wyjazdu. W autobusie zacytował słowa pewnego pisarza; "psom wolno szczekać na Boga" to chyba najlepiej obrazuje jaki stosunek miał do ludzi, którzy zapłacili za wypoczynek organizowany przez Skarpa Travel.” Pokaż »

    2015-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.3

    Pwiola ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    totalna porażka , jeszcze NIGDY nie byłam w TAKIM 4 gwiazdkowym hotelu - także w Chorwacji - bo to mój kolejny raz w tym kraju ale 1 i ostatni ze SKARPĄ . Pokój standard może turystyczny a może i nawet nie. Reklamacja oczywiście negatywnie załatwiona bo TAKI pokój sobie KUPIŁAM !!! były nas 4 osoby i aby przemieszczać się trzeba było po lóżkach chodzić, poza tym niemiła obsługa, paskudne jedzenie i w ogóle ... minął już miesiąc a ja z wielkim wstrętem wspominam te wakacje pierwszy raz w życiu za takie pieniądze takie paskudne . Pokaż »

    2015-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    Globa ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Totalna porażka. Niektóre hotele były wręcz skandaliczne. Do tego dochodzi totalny brak planowania - dojeżdżaliśmy do jakiejś atrakcji turystycznej żeby na miejscu się dowiedzieć, że nie jest możliwa do zwiedzenia i pozostawało nam pooglądanie samych murów, albo i nawet to nie. Na przykład na Etnę jechaliśmy ponad dwie godziny, żeby się dowiedzieć, że o tej porze roku nie ma możliwości wjazdu na nią. Bezsensowne pięć godzin (z drogą powrotną) w autokarze by następnego dnia pokonać dokładnie tę samą trasę jadąc do następnej miejscowości. Do tego dochodzi problem z autokarem, który zepsuł się w kilka godzin po wyruszeniu. Po 'naprawieniu' przez kierowców ruszyliśmy dalej. Mimo kolejnych dwóch awarii nie dali go do sprawdzenia i trzeciego dnia rozkraczył się całkowicie. W autokarze zastępczym brakowało miejsc, więc przez kolejne 6 dni dwie osoby siedziały na schodkach i jakoś nikt z organizatorów nie widział w tym nic niewłaściwego, bo przecież jechaliśmy dalej. A przejazdy między miejscowościami były wielogodzinne. Dopiero w drodze powrotnej dowiedzieliśmy się, że była możliwość wynajęcia autokaru o podobnym standardzie co polski autokar, ale firma poleciała po kosztach. Mimo, że mieli 6 dni na naprawę i tak przyszło nam czekać dodatkowo dzień na naprawę bo organizator nie zdecydował się na wynajęcie włoskiego autokaru na powrót (znowu cięcie kosztów). W wyniku czego wracaliśmy nocą co nie było ani komfortowe ani bezpieczne. Finał - 14 godzin opóźnienia i kupa nerwów bo do końca nie wiedzieliśmy kiedy i czy w ogóle wyjedziemy. Dobrze, że chociaż w hotelu się nad nami zlitowali i pozwolono nam zostać w pokojach aż do wieczora. Ktoś może powiedzieć, że awaria to zdarzenie losowe, ale totalne olewanie podróżnych przez właścicieli biura to już zupełnie inna sprawa (nie odbierali połączeń, wprowadzali nas w błąd podając nierealne i wręcz kłamliwe informacje- każdemu coś innego, nawet na dodatkowy obiad szkoda im było forsy). Jednym słowem nigdy więcej z tym biurem. Pokaż »

    2015-02-27
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży