Biuro podróży Skarpa Travel

Biuro Podróży Skarpa Travel - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 32 opinii)

3.2
  • Ogólne wrażenie
    3.2
    • Zgodność oferty z opisem 3.4
    • Opieka rezydentów 3.0
    • Stosunek jakości do ceny 3.2

Rekomendacja

59% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 50 z 58
  • 2.0

    Globa ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Totalna porażka. Niektóre hotele były wręcz skandaliczne. Do tego dochodzi totalny brak planowania - dojeżdżaliśmy do jakiejś atrakcji turystycznej żeby na miejscu się dowiedzieć, że nie jest możliwa do zwiedzenia i pozostawało nam pooglądanie samych murów, albo i nawet to nie. Na przykład na Etnę jechaliśmy ponad dwie godziny, żeby się dowiedzieć, że o tej porze roku nie ma możliwości wjazdu na nią. Bezsensowne pięć godzin (z drogą powrotną) w autokarze by następnego dnia pokonać dokładnie tę samą trasę jadąc do następnej miejscowości. Do tego dochodzi problem z autokarem, który zepsuł się w kilka godzin po wyruszeniu. Po 'naprawieniu' przez kierowców ruszyliśmy dalej. Mimo kolejnych dwóch awarii nie dali go do sprawdzenia i trzeciego dnia rozkraczył się całkowicie. W autokarze zastępczym brakowało miejsc, więc przez kolejne 6 dni dwie osoby siedziały na schodkach i jakoś nikt z organizatorów nie widział w tym nic niewłaściwego, bo przecież jechaliśmy dalej. A przejazdy między miejscowościami były wielogodzinne. Dopiero w drodze powrotnej dowiedzieliśmy się, że była możliwość wynajęcia autokaru o podobnym standardzie co polski autokar, ale firma poleciała po kosztach. Mimo, że mieli 6 dni na naprawę i tak przyszło nam czekać dodatkowo dzień na naprawę bo organizator nie zdecydował się na wynajęcie włoskiego autokaru na powrót (znowu cięcie kosztów). W wyniku czego wracaliśmy nocą co nie było ani komfortowe ani bezpieczne. Finał - 14 godzin opóźnienia i kupa nerwów bo do końca nie wiedzieliśmy kiedy i czy w ogóle wyjedziemy. Dobrze, że chociaż w hotelu się nad nami zlitowali i pozwolono nam zostać w pokojach aż do wieczora. Ktoś może powiedzieć, że awaria to zdarzenie losowe, ale totalne olewanie podróżnych przez właścicieli biura to już zupełnie inna sprawa (nie odbierali połączeń, wprowadzali nas w błąd podając nierealne i wręcz kłamliwe informacje- każdemu coś innego, nawet na dodatkowy obiad szkoda im było forsy). Jednym słowem nigdy więcej z tym biurem. Pokaż »

    2015-02-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    urszula k ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wróciliśmy z Czarnogóry 25.09.13-nie mamy żadnych zastrzeżeń- autokary,kierowcy / 3 /,pilotka Lidia-OK!Zakwaterowanie w pensjonacie Mimoza w Meljine-dla nie wymagających,ale czysto,gospodarze bardzo gościnni!!! Jedzenie- bardzo dobre,obfite,zawsze można było skorzystać z dokładki, jeśli ktoś był mega głodny.Gospodyni Sladzia przemiła,służyła pomocą w kontaktach z organizatorem wycieczek.Polecam miejsce i biuro,atrakcyjny wypoczynek za niewielką cenę! !!!!!! Pokaż »

    2013-09-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • Inna62 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      • Zgodność oferty z opisem 0.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Byliśmy z BP Skarpa Travel w Chorwacji we wrześniu 2013. Obsługa, czyli 3-ej kierowcy (brak pilota), którzy rzekomo winni pełnić tę funkcję dali plamę na całości. O ile nie mamy żadnych zastrzeżeń do umiejętności prowadzenia bezpiecznej jazdy, o tyle na pozostałych polach wykazali się kompletnym brakiem profesjonalizmu; zero umiejętności organizacyjnych – komunikaty nie dość że niekonkretne, w dodatku bełkotliwe i niezrozumiałe, wydawane w tonie rozkazującym, mające znamiona mobbingu. Ponadto brak przygotowania w zakresie umiejętności interpersonalnych – na jakiekolwiek pytania czy też prośby natychmiast przyjmowali pozycję siły i ekspresyjnej ręcznej gestykulacji. Wiele razy podróżowaliśmy, ale nie zdarzyło Nam się aby podczas gdy starsze Panie szarpały się wyciągając z luków bagażowych walizki, Panowie kierowcy stali i w najlepsze palili papierosy. Nawet zewnętrzny PR nie budził zaufania; przyzwyczajeni do kierowców w odprasowanych koszulach odróżniających się na tle pozostałych podróżnych, Panowie z BP Skarpa Travel odziani w t-schirty zachowywali się impertynencko traktując podróżnych jakbyśmy jechali „na gapę”. Nie polecamy wspomnianego BP. Pokaż »

    2013-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 4.0

    kingamoroz ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      4.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 4.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Byliśmy ze Skarpą w Kokkino Nero,wszystko było w porządku,jedynie autokary stare,smród z toalety w obie strony okropny,brak pilota i kompletny brak zainteresowania pasażerami ze strony kierowców.Jedyne o czym było wiadomo,to że nie rozkładamy foteli i że z toalety wyjątkowo można korzystać.Uważam,że na taką trasę,biuro nie powinno zezwalać na podróżowanie z niemowlętami,tak niestety było podczas naszego wyjazdu,dziecko siedziało w montowanym do siedzenia foteliku,przez co nastapił paraliż całego rzędu foteli przed i za fotelikiem,nikt nie mógł rozłożyć choć trochę fotela a jechaliśmy do Grecji 30 h.Jeśli już Skarpa chce umilać pasażerom podróż poprzez wsłuchiwanie się w płacz dziecka,niech choć wyznaczy miejsca dla niemowlęcia z tyłu autokaru,gdzie fotelik nie będzie dezorganizował i tak męczącej podróży.Poza tym apartamentu Pedros ładne,czyste,blisko plaży,rezydent starszy mocno Grek ale służył pomocą w każdej sytuacji. Pokaż »

    2013-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    galageti ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    W połowie sierpnia wykupiłyśmy z koleżanką sam przejazd (w dwie strony) do Igalo w Czarnogórze. Podróż w pierwszą stronę przebiegła raczej bez zastrzeżeń, pomijając fakt częstych przystanków celem ,,dopompowywania" koła;) Podróż powrotna to już zupełnie inna sprawa... Ponieważ miałyśmy wsiąść do autokaru w połowie drogi (autokar startował z Meljine), Pani pilot miała dać nam znać (telefonicznie, na godzinę przed przyjazdem), o której dokładnie będą w Igalo. Stawiłyśmy się na miejscu o 12:30 (mimo braku telefonu) i zaczęło się oczekiwanie... Zaniepokojone brakiem informacji od Pani pilot zadzwoniłyśmy do biura w Krakowie, gdzie poinformowano nas, że autokar już jedzie. O godzinie 14:30 na parkingu nagle pojawił się autokar Skarpy, po podejściu do niego okazało się, że to ten, którym mamy wracać do PL!!! W autokarze od pasażerów dowiedziałyśmy się, że Pani pilot zapomniała o nas!! i autokar wracał się z terenu...Chorwacji:/ Pani pilot twierdziła, że nie miała do nas numeru telefonu, mimo że mój numer widniał na umowie, a koleżanka podała jej swój, gdy dojechałyśmy do Igalo. Jak się okazało Pani pilot raczyła się jakimś trunkiem wyskokowym i po prostu nie do końca była świadoma co się dzieje. Dopiero, gdy dojeżdżaliśmy do Neum w Bośni wydusiła z siebie jakiś bełkot. Jednym słowem Pani pilot wykazała się totalnym brakiem profesjonalizmu (co potwierdziły jeszcze dwie sytuacje, które miały miejsce podczas podróży: 1) 2-godzinny postój w Sarejewie o 1:30 w nocy i brak jakiejkolwiek informacji odnośnie powodu zatrzymania, a sytuacja była dosyć napięta, ponieważ autokar został zatrzymany przez policję, 2 ) Pani pilot wysiadła z autokaru tuż za granicą Polski, bo jak stwierdziła ,,mieszka w pobliżu i zostawia nas pod opieką kierowców"). Podróż, która w normalnych warunkach powinna trwać 24 h trwała godzin 28:/ Jednym słowem nie polecam tego przewoźnika. Pokaż »

    2013-09-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.3

    Alexandra1977 ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wróciliśmy właśnie z wakacji w Bułgarii, mieszkaliśmy w pensjonacie Kerka w mieście Obzor. Pensjonat bardzo ładny, każdego dnia sprzątano nam pokoje, pościel zmieniona w połowie pobytu, jedzenie dwa razy dziennie obok w restauracji - śniadania - szwedzki stół - bardzo dobre, był wybór nawet dla wybrednych, obiadokolacja zupa + drugie danie - tu zależy kto co lubi - nigdy się wszystkim nie dogodzi. Rezydentka Pani Ania bardzo pomocna i sympatyczna, pozdrawiamy. Cena bardzo przystępna, więc nie wymagamy 4* hotelu, pokój mieliśmy z pięknym widokiem na morze, przestronny z balkonem idealnym na wieczorne piwko. Obok targ, plaża kawałek do przejścia deptakiem, ale sympatycznie po drodze pełno budek z jedzeniem, i suvenirami. Jeden mankament to podróż która jest długa, ale zawsze można wybrać samolot :-) Ogólnie było super i biuro dobrej jakości i godne polecenia. Przed wyjazdem po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opinii mieliśmy obiekcje co do wyjazdu z tym biurem ale okazało się że nie potrzebnie. Pokaż »

    2013-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.7

    Mala ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Tylko nie ze skarpą - nie wszyscy dostają ładne pokoiki ze zdjęcia – nam i jeszcze jedniej rodzinie z dziećmi dali małe zagrzybiałe pokoiki na parterze w pensjonacie obok - okno balkonowe było też wyjściowym wiec nie dało się wietrzyć. Odór stęchlizny był przytłaczajacy. Droga autokarem - ok kierowcy naprawdę super. Rezydent – Filip ok - choć w sprawie pokoi nic nie zrobił. Rafajlovici w sezonie - nie polecam - może wrzesień bo nie ma pewnie tyle ludzi. Plaża kamienista, morze przez pięć dni czyste, ale w ostatnie dni zaczeły przypływać śmieci i plamy oleju. Ceny - super. Jedzenie - polecam ich hamburgery regionalne -pychotka. W restauracjach świeże ryby i pyszna jagniecina. Rezydent pokazał nam fajny targ w nowej części Budvy. Do budvy na piechotke 1,5h. Często kursują autobusy ok 2 e. Jedzenie w hotelu Obala - śniadania super – szwecki stolik - owoce - melony arbuzy, bułeczki, pączki, ciasteczka, serki białe do wyboru i koloru. Mimo dużego naporu rosjan ok 8 nigdy niczego nie zabrakło. Z obiadokolacją dużo gorzej - różni się ona od tego co podajdą się restauracyjnym gością - zresztą poproszono nas by nie siadać w strefie vip - czyli na zewnątrz. Pięć dań do wyboru. W sumie - kupicie tylko bilety na przejazd - noclegów w tej części jest bardzo dużo - z głodu nie umrzecie a ceny są ok. Skarpie tylko zależy na prowizji za noclegi a to w jakich warunkach będziecie spać mają gdzieś. Zresztą z tego co usłyszelismy w autokarze od turystów z innych regionów to i tak mieliśmy szczęście bo mieliśmy wodę i prąd. A wycieczki fak - polecam Kotor spokojnie można jechać samemu – łatwy i tani dojazd z Budvy. Skarpa bardzo nas rozczarowała. Wiem że w tej cenie nie można liczyć na all ale bez przesady. Ta przemalowana pleśń jest niebezpieczna dla zdrowia. Jeszcze teraz mam w pamięci ten smród jak wracaliśmy z plaży. W tej części Czarnogóry są same pensjonaty – a oni wybrali takie slumsy. Poszli po bandzie byle zarobić. Pokaż »

    2013-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.3

    peper ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      3.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Wróciłem z Czarnogóry w połowie sierpnia ( dzięki o Panie dzięki...). Może po kolei.Pensjonat Mimoza ok jak za tą kasę nie mogę narzekać . Gospodyni Sladzia dwoi się i troi, jedzenie- powiem przyzwoite nikt nie miał kłopotów żołądkowych, dawali repety nikt głodny nie chodził. Czytałem gdzieś na forum , że nie było napojów , porcje małe i dziwę się ludziom którzy za 145 ero chcą mieć all --ale każdy ma prawo do swojej opinii --na moim turnusie śniadania plus bułeczki i kolacja były wystarczające a jestem rosłym facetem.Co do napojów to miejscowe wina i piwo jest całkiem przyzwoite i zabezpiecza przed drobnoustrojami :)( Więc pijcie je litrami. Kraj sam w sobie piękny, ceny niskie ,morze typowe dla Bałkanów plaże kamienisto- żwirowe piasku jak w Bułgarii nie znajdziecie ale wszyscy o tym piszą więc jak ktoś tam jedzie niech nie marudzi. Ludzie w sklepach i knajpkach bardzo mili. Polecam spacer do Herceg Novi i dalej, po drodze można się posilić np kawałek właściwie to kawał pizzy za 1,5 euroTeraz to co mnie raziło -- Mąż młodej gospodyni to leser,gnyp do potęgi ( brakło mi skali) wszystko jest na głowie tej młodej i ciągle uśmiechniętej kobiety. Proszę polskie feministki niech tam jadą ale nie rozbierać się, tylko zagonić tamtejszych facetów do roboty.Na początek dajcie temu mężowi dłuższą rurkę do odkurzacza bo nie mogłem patrzeć jak chłop 1,9 m udawał ,że odkurza a ssawka do podłogi nie sięgała. Rezydenta nie widziałem a telefonu do niego nigdzie nie było i tu biuro się nie popisało na wszystkie wycieczki grupę prowadziła Sladzia. Teraz gwóźdź programu czyli autokar marki neoplan nazwany przez nas nerwoplanem ,którym "jechaliśmy" do pensjonatu. Psuł się od Węgier regularnie co 200km klima nie istniała , zardzewiały grat , odpadały elementy (karnisze , klapy bagażników , zwijały się dywany a na koniec odpadła obudowa telewizora na którym próbowali nam wyświetlać 4 filmy żadnego do końca)do tego kierowcy umazani po łokcie którzy zabłądzili na Chorwacji. Pozdro peper Pokaż »

    2013-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 1.0

    MarekCiesielczyk ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Byliśmy ze Skarpą w Meljine na początku sierpnia 2013. Najpierw plusy: 1. Cena bardzo atrakcyjna - 1.000 zl od osoby - podróż+pensjonat Mimoza+ HB 2. Pensjonat wbrew innym opiniom - za tę cenę - super - klimatyzacja , TV, lodówka, bardzo dobre jedzenie, świetni, przyjaźni gospodarze - polecam !!! 3. Super baza wypadowa do Herceg Novi, Kotor, Budvy, Dubrownika etc ! 4. Fantastyczne krajobrazy, tanie , dobre wino! Minusy: 1. Fatalne, stare autokary Skarpy, katastrofalna klimatyzacja - pilotka tłumaczyła nam: klima chłodzi tylko o 12 stopni, jak jest na zewnątrz 40 (a było), to w autokarze będzie 28 stopni (i było!), to była sauna, inny autokar (z powrotem) się psuł (akumulator, pasek klinowy etc.). Turyści powinni te awarie zgłaszać na policję, by sprawdzała regularnie stan techniczny autokarów SKARPY! 2. Straszna plaża - kamienie, żwir, a najgorsze przepełnienie turystami z Serbii i Bośni, jeden leżał na drugim - plaże w Czarnogórze to katastrofa! 3. Bardzo długo trzeba czekać na granicy czarnogórsko-chorwackiej, gdy się jedzie do Dubrownika zwłaszcza w weekend! Polecam filmy obrazujące stan autokaru - tutaj: [url]http://www.youtube.com/watch?v=7Ab0L9MfJk4[/url] oraz film o pobycie w Czarnogórze: [url]http://www.youtube.com/watch?v=Vkr1Eh_Om5o[/url] a także artykuł i zdjęcia z pobytu w Czarnogórze: [url]http://powisle.prawdemowiac.pl/newsreader/items/lato-lato-wszedzie.html[/url] Marek Ciesielczyk e-mail: [email]dr.ciesielczyk@gmail.com[/email] tel.: +601 255 849 Pokaż »

    2013-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.0

    Kahaj ocenił biuro podróży Skarpa Travel

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    W ubiegłym roku byliśmy w Czarnogórze w Rafajlovici. Nie polecam tego wyjazdu. Może są osoby zadowolone, ja niestety nie. W budynku apartamentowym, pokazanym na zdjęciu są rożne pokoje i zależy do którego trafi się, do wyremontowanego lub ze starymi poplamionymi wykładzinami, zepsutymi żaluzjami w brudnych drzwiach balkonowych, tyci lodóweczką i niemiłosiernie ciasną łazienką, do której trzeba wchodzić bokiem. Nie jestem malkontentką i osobą wymagającą , ale to co tam zastałam było dla mnie nie do przyjęcia. Dlatego nie ma w ofercie biura fotografii pokoi. Jeśli ktoś już zdecyduje się, to proszę zastanowić się nad dopłatą do pokoju z widokiem na morze, bo to nie do końca tak jest, morze widać dopiero po wyjściu na mini balkon i to jest bardzo boczny widok na morze Generalnie rzecz biorąc Czarnogóra to ciekawy kraj z cudnymi miejscami, niestety zaśmiecony. Jednak wart uwagi. Proszę szukać sobie ciekawszych miejsc noclegowych i innych miejscowości Pokaż »

    2013-06-28
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży