Biuro podróży Sun & Fun

Biuro Podróży Sun & Fun - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 519 opinii)

4.3
  • Ogólne wrażenie
    4.3
    • Zgodność oferty z opisem 4.4
    • Opieka rezydentów 4.1
    • Stosunek jakości do ceny 4.4

Rekomendacja

65% poleca to biuro

Ranking

  • nr 25 z 58
  • 4.7

    Beata ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      4.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Moja opinia jest pozytywna co do Sun&Fun, chociaż po burzliwych emocjach, które nas spotkały na koniec wypoczynku doszliśmy do consensusu. Nasz wyjazd trwał 14 dni. Został skrócony o naście godzin, gdyż były problemy z dostaniem się do kraju. Było to spowodowane, tym iż do Egiptu decydowała się znacznie mniejsza liczba turystów przez zamach w Tunezji. Rozumieliśmy to i spodziewaliśmy się, że wylądujemy nie w Gdańsku, ale w Poznaniu lub Warszawie. Ale niestety, jak już wspomniałam skrócili nam pobyt o naście godzin i wylądowaliśmy w Katowicach. W pierwszej wersji zapewniono nam transfer tylko na PKP w Katowicach, gdzie mieliśmy zakupić sobie bilet drugiej klasy do Gdańska i na własną rękę dostać się na lotnisko w Gdańsku. Za bilet mieli zwrócić pieniądze po udostępnieniu kopii biletów. Po wstępnych negocjacjach zapewniano mnie, że innej opcji nie ma, ponieważ w tym locie było tylko 6 osób z rejonu Pomorza. Zaczęłam wydzwaniać do nich i negocjować inny transport. No i udało się z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Sun&Fun stanął na wysokości zadania. Po wyjściu z lotniska w Katowicach czekał na nas rezydent, który kierował do busów wczasowiczów, w zależności od kierunku z jakiego przylecieli. Nam podstawili osobowe auto, którym szybko nas przetransferowali na lotnisko do Gdańska. Także opinia jest pozytywna pomimo straconego przedostatniego dnia w czasie urlopu. Gdyż zamiast wypoczywać to było mnóstwo nerwów i obaw. Pokaż »

    2015-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 1.0

    maciejos ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    “Zostaliśmy oszukani przez biuro podroży SUN&FUN gdyż wykupiliśmy wczasy z polskimi animacjami natomiast po niepełnych 7 dniach polscy animatorzy wyjechali do polski i zostaliśmy bez animacji mało tego również z animatorami wyjechał rezydent i przez prawie trzy dni byliśmy bez opieki rezydenta. Z pisma jakie dostaliśmy po złożeniu reklamacji dostaliśmy odpowiedź że powinniśmy złożyć reklamacje od razu do rezydenta i reklamacji oni nie uwzględniają KOMU MAMY ZŁOŻYĆ REKLAMACJE JAK REZYDENT SOBIE POJECHAŁ DO POLSKI ? jest to kpina jak by było mało zaoferowali nam upust na 3% na następne wczasy to jest jakiś ŻART !!!” Pokaż »

    2015-08-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.0

    ludwincia ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 2.0

    Sun&Fun zero klasy, kompletna ignorancja klienta, brak jakichkolwiek wyjaśnień i przeprosin. SZCZERZE NIE POLCAM!!!! Tak krótko mogę opisać przygodę z biurem. Wykupując wczasy w lutym zapewniono mnie, że wylot będzie z Wrocławia - tym bardziej, że moja agentka odkupiła trzy miejsca z innego biura - leciało nas ponad 10 osób. Na dzień przed wylotem zmieniono nam godzinę - OK. W końcu czarter. Po dwóch godzinach otrzymałam e-mail, że lecę ze znajomymi z Katowic!!! Dobrze, że moja agentka zadzwoniła bo bym wczasy spędzała w Polsce - poprzednie dokumenty już wydrukowane i po co zaglądać do poczty. Dzwoniąc do Katowic nie uzyskałam żadnej informacji dlaczego taka sytuacji ma miejsce - pan nic nie wie, drug pani po moi telefonie (nie oddzwonili) pyta kierownika i zastanawia się nad transferem. Zero zapewnienia dzieciom choćby napojów. Po wysłaniu kilku maili do Warszawy i innych ważniejszych biur żadnej odpowiedzi czy choćby przeprosin za zaistniałą sytuację. A najlepsze jest to, że z ośmiu dni zrobiło się sześć - przylot w nocy, wylot w bardzo wczesnych godzinach porannych. NIGDY WIĘCEJ!!! Kliencie uważaj, gdy biuro ma klasę dzwoni i przeprasza za zaistniałą sytuację - tak było z innymi biurami. SUN&FUN ma FUN dla siebie i totalną olewkę klienta. w końcu zamówienie na ponad 33 tys. to jak pierdnięcie i klient niech się sam martwi i sprawdza co mu w kolejnych wiadomościach przysłano. Pokaż »

    2015-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.0

    grany ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Witam, byliśmy z dziećmi w Tunezji Hotel Houda Golf&Beach. Wszystko bardzo fajnie. Hotel polecam, ale proszę szukać ofert z innej firmy. Sun&Fun bardzo słabo opiekuje się swoimi turystami, skraca z godziny na godzinę pobyt. Mieliśmy wyjechać o godzinie 16 z hotelu, a wyjechaliśmy o godz. 23.00 DZIEŃ WCZEŚNIEJ, a zostaliśmy poinformowani o tym 4 godz. przed wyjazdem!!! Podczas pobytu słyszałem od innych, że większość turystów miała skracane pobyty!!! NIE POLECAM SUN&FUN!!! Dostałem odpowiedź na reklamację, że to nie ich wina!!!! Kpiny!!! Pokaż »

    2015-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.7

    grany ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 3.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Witam, byliśmy z dziećmi w tym hotelu w czerwcu. Wszystko bardzo fajnie. Hotel polecam, ale proszę szukać ofert z innej firmy. Sun&Fun bardzo słabo opiekuje się swoimi turystami, skraca z godziny na godzinę pobyt. Mieliśmy wyjechać o godzinie 16 z hotelu, a wyjechaliśmy o godz. 23.00 DZIEŃ WCZEŚNIEJ, a zostaliśmy poinformowani o tym 4 godz. przed wyjazdem!!! Podczas pobytu słyszałem od innych, że większość turystów miała skracane pobyty!!! NIE POLECAM SUN&FUN!!! Dostałem odpowiedź na reklamację, że to nie ich wina!!!! Kpiny!!! Pokaż »

    2015-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.0

    Dorothy ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    NIE POLECAM !! byłam z tym biurem w Egipcie w terminie 17.07.23015-31.07.2015.Pobyt sam ok.Ale potem przed odlotem to jakiś horror.Sami się przekonacie co potrafią zrobić z człowiekiem, bo tam w Egipcie to nie ma nawet możliwości swobodnej komunikacji wiadomo cena za połączenie itd, a rezydent on zawsze nic nie wie i to nie jego wina.Na reklamację u rezydenta na miejscu nie liczcie, bo przeważnie go nie ma, a ważne informacje przekazują listownie do pokoju przez bagażowego egipskiego hotelu, a on tym bardziej nic nie wie ,bo to tylko posłaniec.Uwierzcie, bo ja tak właśnie miałam. W swoim regulaminie podróży mają takie postanowienie: 4.10. SUN & FUN zastrzega sobie możliwość zmiany miejsca odlotu i przylotu, trasy lotu (międzylądowania), rodzaju samolotu, przewoźnika i czasów lotu, na krótko przed odlotem w przypadku nadzwyczajnych okoliczności, których nie można było uniknąć pomimo podjęcia wszelkich racjonalnych środków. I to jest ten punkt przez który bardzo wiele osób,a praktycznie wszyscy maja zniszczony pobyt,a zwłaszcza powrót z wypoczynku.W moim przypadku było tak: po obiedzie bagażowy hotelowy przyniósł mi list w kopercie, a w nim, że mimo iż miałam pobyt do dnia 31,07.23015 to już 30.07.2015 miałam opuścić pokój hotelowy, bo wylot miałam 31.07.2015 o dodz. 0:05 rozumiecie czyli zgodnie z ich regulaminem wylatywałam w prawidłowym terminie czyli 31.07.2015. czyli 5 min po północy i termin został zachowany. Wcześniej miałam w umowie, że wylatuję 31.07.2015 o godz. 15:35 do Wrocławia skąd wylatywałam.Nagle z dnia na dzień w Egipcie zmienili mi godzinę i miejsce przylotu tj. do Katowic, skąd busem zawieźli mnie pod lotnisko we Wrocławiu i wystawili bagaże przed wejściem na lotnisko, skąd znowu musiałam przedostać się do centrum Wrocławia, bo bus nie miał trasy do centrum tylko na lotnisko. W sumie wracałam 9 godz. Stamtąd oczywiście jeszcze do miejsca swojego zamieszkania jakieś 3 godziny=11 godz.Byli ze mną ludzie, których busem wieźli do Gdańska, do Poznania. Pokaż »

    2015-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 6.0

    Ania ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Biuro Sun & Fun spisało się na szóstkę z plusem.Wszystko zgodne z ofertą ,wycieczka na Saharę najlepsza na jakiej byłam,przewodnikiem był Tunezyjczyk niejaki Mucha z olbrzymią wiedzą i pięknie mówiący po polsku ,tryskający żartem i humorem.Jestem pod olbrzymim wrażeniem organizacji i punktualności biura Sun & Fun ,transfery i przeloty wszystko na czas.Animatorzy w hotelu Karina ,Michał,Agata bawią gości i są widoczni z daleka.Interesują się i zapraszają do wspólnej zabawy .Polecam serdecznie organizatora i dziękuję za wspaniałe i udane wakacje :) Pokaż »

    2015-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (51)
  • 1.0

    Tekla ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    Jeszcze nie wylecieliśmy a już problemy z wylotem. Wczasy zarezerwowaliśmy w lutym 2015 r. Byliśmy mile zaskoczeni, że oferta wczasowa była kompletna i już w lutym miała ustalone rozkłady lotów i to między innymi zadecydowało, że wybraliśmy wczasy organizowane właśnie przez to biuro. Z Katowic mieliśmy wylecieć o godz. 5 rano a powrót i wylot z Hurghady zaplanowany był na godz 19,55. Po pewnym czasie biuro zaczęło manipulować z wylotami i tak najpierw zmieniono godziny wylotu z Hurghady z godz. 19,55 na godz. 11, 00 a ostatnio zmieniono również wylot z Katowic tak, że obecnie zamiast o 5 rano wylatujemy o godz. 20,30. Podsumowując – wylatujemy później – wracamy wcześniej. Korzystaliśmy już z usług tego biura i wszystko było tak jak opisywała oferta. Obecnie jest inaczej. Zostaliśmy świadomie wprowadzeni w błąd. Oferta miała w lutym określone warunki przelotu lot z Katowic P7 8333 Small Planet Airlines i powrót P7 8334 Small Planet Airlines i to nie powinno się zmienić. Widać to tylko taki chwyt marketingowy aby przedstawić najkorzystniejszą ofertę i złapać jak najwięcej klientów. Gdyby w lutym biuro w ofercie nie miało ustalonych godzin przelotów to można zrozumieć, że „kupuje się kota w worku” i przyjąć obecnie ustalone przez biuro godziny lotów jako działanie normalne ale w opisanym przypadku tak nie jest. Z uwagi na ewidentne manipulowanie terminami lotów UOKiK powinien wymusić na Biurach podróży doprecyzowanie w jakich okolicznościach terminy wcześniej ustalonych wylotów mogą ulec zmianie. Obecnie interpretacja ta jest bardzo dowolna, z czego bardzo chętnie korzystają biura podróży. Nie polecę już nikomu tego biura bo jego działanie jest nieetyczne. Pokaż »

    2015-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (53) / Nie (1)
  • 1.0

    Anwlpl ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 0.0
      • Stosunek jakości do ceny 0.0

    itam, Jestem dopiero przed podróżą do Turcji organizowaną przez Sun&Fun, ale już mam duże obawy. W marcu 2015 wybrałam nie najtańszą ich ofertę z uwagi na bardzo atrakcyjne godziny podróży, które zapewniały maksymalny czas pobytu w Turcji. W dniu wczorajszym po zalogowaniu się w portalu klienta dowiedziałam się, że godzina wylotu uległa przesunięciu o ponad 14 godzin. Zgodnie z zachętą kilka miesięcy temu wylądowałabym w Turcji w dniu 08/07/2015 o godz 9:00 rano, a zgodnie z obecną ofertą będę na lotnisku 08/07/2015 o godz 23:00 ( czeka jeszcze transfer około 1,5h do hotelu). Podobnie wygląda sprawa wylotu z miejsca podróży. Prawda, jakie to proste stać się atrakcyjniejszym na rynku ofert turystycznych? Obecnie, jestem po wymianie korespondencji mailowej z ich przedstawicielem i jestem bogatsza o nowe doświadczenie - Pan słowem wyjaśnienia napisał:" Rozumiem Państwa rozczarowanie jednakże w OWU zostały zawarte dwa punkty 4.10 4.11 które mówią o tym iż klient ma pełną świadomość iż godziny mogą ulec zmianie i podpisując te warunki akceptuje je". Świadomość mam na szczęście i następnym razem dłużej się zastanowię, zanim popatrzę na ofertę tego biura. Bardzo obawiam się dalszych atrakcji, profesjonalizm już znam. Pokaż »

    2015-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (56) / Nie (2)
  • 5.7

    wioletta_w ocenił biuro podróży Sun & Fun

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Drugi rok leciałam z tym biurem,oferta zgodna z opisem, w tym roku rezydentka nasza była wspaniała( Pani Ania,miła sympatyczna, dobrze poinformowana,konkretna kobietka,przekazywała nam bardzo pomocne informacje,dotyczące różnych rzeczy,dla tej pani 6 z plusem :) :) Druga pani rezydentka,która była z nami na wycieczce fakultatywnej i w drodze powrotnej na lotnisko( niestety zapomniałam jej imienia :( również miła sympatyczna i konkretna kobietka. Pokaż »

    2015-05-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (86)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1051 52 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży