Biuro podróży Tui Poland

Biuro Podróży Tui Poland - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 188 opinii)

3.4
  • Ogólne wrażenie
    3.4
    • Zgodność oferty z opisem 3.8
    • Opieka rezydentów 2.8
    • Stosunek jakości do ceny 3.6

Rekomendacja

56% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 51 z 60
  • 1.7

    Drahon ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      1.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Dramat. Problemy z Tui zaczęły się już na lotnisku w Katowicach , a konkretniej przy odbiorze kart turystycznych. Mielismy je odebrac przy stanowisku Tui a tymczasem podczas gdy odprawa sie już rozpoczęła w punkcie Tui..... nikogo nie było. Dopiero po telefonach wykonanych do Tui z wielką łaską przyszedł pracownik biura by wręczyć nam karty. Nastepne problemy zaczęły się już na pokładzie samolotu z miejscami które wcześniej rezerwowaliśmy odpłatnie. Okazało się że na tch miejscach nie możemy siedzieć z dzieckiem ponieważ znajdują się obok wyjść awaryjnych o czym podczas rezerwacji nikt z Tui nas nie poinformował. Dalsza przygoda rozpoczęła się podczas transferu do hotelu. Pracownik Tui informował nas że odbędzie się za pośrednictwem autokaru Tui. Niestety odbył sie za pośrednictwem prywatnego busika którego kierowca nie znał j.angielskiego i nie zwracał uwagi nawet na to że wiezie dzieci(bus bez jakichkolwiek systemów bezpieczeństwa typu pasy itp.). Ale hitem okazał sie nasz pokój hotelowy który miał być wyremontowany i za który była dodatkowa opłata. Na miejscu okazało się że owy pokój remontu nie widział dobrych parę lat, bród,pleśń, grzyb a najgorszy był smród który w tym pokoju panował. Rezydent stwierdził ze więcej osób się na to skarżyło i zbytnio się tym nie przejął. Zasugerował że po powrocie mamy złożyć reklamację. Poinformował również że jest tutaj pierwszy i ostatni raz w tym hotelu bo jest nas zaledwie 4 rodziny i nie opłaca mu się tutaj przyjeżdżać na dyżur. Po powrocie złożyliśmy reklamację załączyliśmy zdjęcia pokoju jako dowód i w odpowiedzi otrzymaliśmy ze w systemie Tui nie było żadnego zgłoszenia rezydenta i że podpisu rezydenta też nie mamy o zaistniałej sytuacji więc nie mają podstaw do uznania reklamacji - śmiechu warte! Sprawe skierowaliśmy do sądu. A Tui nigdy więcej! Zapomniałem dopisać hotel w którym byliśmy to Sirenis Cocotal Beach Resort Casino & Aquagames . Odradzam ten hotel. Pokaż »

    2017-01-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    Andrzej1920 ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Witam wycieczkę kupiłam w biurze tui w Bydgoszczy w Focus Mall. Sprzedawała mi ją pani Justyna L. z pozoru bardzo miła ale to tylko pozory jak sie potem okazało kobieta ma awersję do dzieci ( być może sama ich nie posiada i żal jej ściska 4 litery). Sam urlop zaliczam do udanych ale obsługa beznadziejna. Pokaż »

    2017-01-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    maciej_zawlocki ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Tui Polska to złodzieje , na 10,5 h lot wykupiliśmy za 120 pln wybrane miejsca w samolocie , wracaliśmy na nie właściwych najgorszych możliwych miejscach bo wielkie TUI burdel ma . W odpowiedzi na reklamację podziękowali za ZAUFANIE :) , i kazali się odwalić bo kart pokładowych nie dostarczyliśmy . Chyba biuro powinno mieć listę pasażerów , dodatkowo Kapitan też TUI obiecał notatkę zrobić Syf i kiła , to był ostatni raz z wielkim TUI . Polacy , ufajmy bardziej rodzimym biurom . Pokaż »

    2017-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Artur ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    To już nasz trzeci wyjazd z Tui, tym razem na Maderę. Organizacja najlepsza ze wszystkich, a to głównie za sprawą współpracującej z Tui polskiej przewodniczki po Maderze - Soni Otrębskiej. Ogrom wiedzy i sposób jej przekazania, budził zachwyt naszych rodaków i wycieczki były polecane sobie nawzajem. A ceny wycieczek niby kilkanaście euro wyższe, niż w lokalnych biurach ale w cenie obiad i transfer spod hotelu, więc wychodziło na to samo, a mieliśmy świetną, polską przewodniczkę. Opieka rezydentów bez zastrzeżeń, obecni podczas transferów z i na lotnisko, dostępni pod telefonami. Najlepsza jak dotąd organizacja, oby tak dalej! Polecamy. Pokaż »

    2016-10-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    Maciej478 ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      3.7
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Ze strony biura w sprawie załatwiania formalności wszystko było w najlepszym porządku.Problem zaczyna się po przybyciu na miejsce.Całkowity brak jakiejkolwiek pomocy ze strony rezydenta!! Rezydentka ogranicza się jedynie do sprzedaży wycieczek w zawyżonych cenach.Innej pomocy nie oczekujcie bo jej nie otrzymacie.Do Marmaris na pewno juz z tym biurem nie pojadę dopóki będzie tam rezydentem Pani Dorota B!!! Pokaż »

    2016-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.0

    MartaMac ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      4.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    TURCJA – MARMARIS „OPIEKA” rezydenta w osobie pani Doroty Biernackiej. Pani Dorota pierwsze spotkanie zorganizowała na drugi dzień po przyjeździe lub w przypadku osób przybyłych nad ranem nocnym lotem o godz 10 tegoż dnia. Wszystkim uczestnikom na lotnisku została przekazana koperta z rozpiską – przez pracownika TUI z innego kraju,. Pani Dorota juz pierwszego dnia przyszła z fochem, pobieżnie podając informacje o hotelu za to zachecała do kupna wycieczek. Z dnia na dzien była coraz bardziej niemila widzac ze osoby nie kupuja u niej wycieczek, mało pomocna.(cyt: Niech sobie pani radzi sama”) Przychodziła na dyżury ale mogłaby być choć miła dla nas, uczestników, te pół godziny dziennie. Widocznie to za dużo dla tej Pani. Nie bylo jej na przylotach i odlotach, TYLKO DYŻURY. Ok, TUI z innego kraju było wiec nie bede się mocno czepiać tego punktu. Jednym słowem – musieliśmy radzic sobie sami, i miedzy sobą wymieniac informacje których się dowiedzieliśmy. Dziwi mnie fakt ze biuro TUI zatrudnia takie osoby jak pani rezydent Dorota. W końcu rezydent pownien cechować się dobrym kontaktem z ludźmi i miłą aparycją. My jako grupa osób mieliśmy wrażenie ze ta pani pracuje jako rezydent za karę!!! Kto wybiera sie pierwszy raz do Turcji niech omija wielkim łukiem TUI w przepięknej miejscowości Marmaris bo tam jest p. Dorota Pokaż »

    2016-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    shar ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      2.0
      • Zgodność oferty z opisem 2.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 3.0

    Brak obsługi na lotniskach w kraju i za granicą, samemu trzeba wszystkiego dopilnować, bo na pomoc tui w podstawowych sprawach dotyczących informacji i transferów nie można liczyć, miał być polski rezydent, a nie było, oferta niezgodna z opisem, na skargi brak reakcji ze strony rezydenta na miejscu, po złożeniu reklamacji nie ma winnych i odbijają piłeczkę, dają na odczepnego bon wakacyjny na śmieszną kwotę, jakby mieli pewność, że znów zechcę z nimi wyjechać. To był bardzo stresujący wyjazd, nie polecam tego biura Pokaż »

    2016-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 4.3

    mariusz_62 ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      4.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Zamawianie wyjazdu, przebieg rezerwacji bez żadnych uwag. Dostałem czego chciałem, a nawet więcej. Wszystko na czas i dokładnie tak jak miało być. Co innego rezydentka na miejscu, nie dość że się spóźniła, to nie potrafiła zebrać całej grupy, a tak naprawdę spotkała się z nami by wcisnąć nam wycieczki taka drogie że o mało nie popłakałem się ze śmiechu. Żadnych informacji o miejscu w którym jesteśmy itp. Czyli słabo. Pokaż »

    2016-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    rozyczka53 ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Szczerze polecam biuro TUI.Z biura korzystałam 2 razy.Oferta zgodna z katalogiem.Wycieczkę kupowałam przez internet ,bez żadnych problemów.Opieka rezydenta na 5.Obecna była przy przylocie,w autokarze jak i w powrotnej drodze na lotnisko i przy odprawie bagażowej. Pokaż »

    2016-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.3

    AndrzejSawickowski ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      3.3
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Zdawałem sobie sprawę że TUI Poland ma problemy finansowe a ceny wycieczek są niskie aby zachęcić klientów. Olewają klientów a rezydentka najwięcej wiedziała o wycieczkach a w zasadzie tylko o nich. Hotel bez zarzutów ale TUI Poland oszczędza nie tylko na wyżywieniu w samolocie (każe dopłacać do kolejnego napoju) ale również na załodze pokładowej!! Podczas lotu z Warszawy na Dominikanę 22 stycznia widziałem najbrzydszą stewardessę w życiu. Była nieuprzejma, cyniczna i gruba. Tak dbają o wizerunek firmy. Zawsze myślałem że stewardessy są piękne zaradne. Prosiłem ją cztery razy aby sprzedała małą buteleczkę wody żeby nie biegać z kubeczkiem a ona na cztery razy mi odpowiedziała że muszę czekać godzinę na serwis!!! Żenada i brak profesjonalizmu!!! Jeśli ich profesjonalizm organizacji wycieczek, które słono kosztują są na tak słabym poziomie to nie dziwię się że zatrudniają takich ludzi na pokład. Pewnie nikt nie chce dla nich pracować. Biada temu kto poleci z Panią Ewą bo uschnie z braku wody. Jedyny plus to przytulny hotel i piękne widoki na plaży i przez okno w samolocie Pokaż »

    2016-04-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży