Biuro podróży Tui Poland

Biuro Podróży Tui Poland - Logo

Ocena biura podróży (na podstawie 188 opinii)

3.4
  • Ogólne wrażenie
    3.4
    • Zgodność oferty z opisem 3.8
    • Opieka rezydentów 2.8
    • Stosunek jakości do ceny 3.6

Rekomendacja

56% nie poleca tego biura

Ranking

  • nr 51 z 60
  • 1.3

    kacprowski ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      1.3
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 2.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    począwszy od lotniska Tui olewa klientów..brak konkretnej informacji i chyba stand wystawiony żeby zarobić na drukowaniu dok podróży..po przylocie transfer wydłużył sie do ponad 3 godzin-samo rozwozenie po hotelach- co z lotem i dzieckiem stało się koszmarem i meka..podczas podwozenia kierowca za szybko najechal na prog zwalniajacy co spowodowalo ze z pasami uderzylem glowa o gorne nawiewy..ukruszone zeby przegryziona warga siny polik nos opuchniety a TUI nas wysadzilo pod hotelem i powiedzialo ze sam mam sobie wziasc taxi sam jechac na hiszpanska przychodnie wziasc fakture i po powrocie sobie to zalatwic..KPINA!!!nie dowiezli mnie nawet calego do hotelu..w pl po kazdym takim zajsciu chociac sie na badania wysyla..makabra i olewanie ludzi.nigdy wiecej z TUI!!!Marcin Kacprowski-siedzacy w pokoju opuchniety pasazer TUI Pokaż »

    2015-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    Artur ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 5.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Żadnych zmian godzin wylotów. Na lotnisku widoczni rezydenci TUI, nie sposób ominąć, w autokarze już brak, tylko kierowca z listą obecności i słabym angielskim :) Rezydentka hotelu Eftalia Village miła i zaangażowana. Pomagała przy wymianie pokoi, spotkania z wczasowiczami codziennie - dyżury. Powitanie miłe, opowiada długo o Turcji, nie czuć nachalnego wciskania wycieczek. Pierwsze wrażenie z Tui - pozytywne, polecamy. Pokaż »

    2015-06-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.7

    Danuta ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      2.7
      • Zgodność oferty z opisem 3.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Opieka rezydenta polega na sprzedaży wycieczek i to wszystko.W biurze zamawiałam pokój z balkonem na piętrze ,a dostaliśmy nore w piwnicy..Prosiłam o pomoc w wymianie pokoju rezydentkę to za bardzo nie miała ochoty negocjować w recepcji.Po przylocie na lotnisku jedna rezydentka przydzielała wczasowiczów do odpowiednich autokarów według hoteli --masakryczna kolejka .A w drodze powrotnej z hotelu na lotnisko przyjechał autobus bez klimatyzacji po 47 osób .Temperatura 27 st. nagrzany pojazd.Nie było czym oddychać .Niestety TUI nie popisało się .Zawiedliśmy się na takiej renomowanej firmie. Pokaż »

    2015-05-29
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (1)
  • 1.0

    wczasywczasy ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    ZERO dbałości o klienta. Klient nigdy nie ma racji. Zasada TUI: zdobyc klienta (obiecując złote góry) ,wycisnac z niego każdą żywą złotowkę. Reklamacji TUI nie uwzględnia!!! TUI -Prezes Marek Andryszak, nie ma kontroli nad samowolnymi i nieuczciwymi pracownikami (m.in. Agnieszka Michalska, Michał Mierzejewski, Sylwia Korzus). Kleintowi zarzucane są kłamstwa. Oferty katalogowe zawierają nieprawdziwe informacje. TUI otrzymuje najniższy standard pokoi, opcje bezpłatne okazują się płatne albo ich w ogóle nie ma. Pokaż »

    2015-04-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    Dorota ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      6.0
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 6.0

    Wszystko w jak najlepszym porządku,oferta zgodna z opisem,rezerwacja internetowa bez żadnych niespodzianek,dokumenty do pobrania na czas.Loty o czasie.

    2015-01-19
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (14)
  • 3.0

    Krzysztof ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      3.0
      • Zgodność oferty z opisem 4.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 4.0

    Miejsce i hotel przyzwoite i tu nie mam prawie żadnych zastrzeżeń i być może poleciłbym to biuro ale : na lotnisku czekał na nas autokar bez klimatyzacji (zepsuta/wyłączona/... ? - nie wiem, z kierowcą nie można się było dogadać , a przedstawiciel TUI pojawił się na 2 minuty przed odjazdem rozdał ulotki i tyle go widzieliśmy) , ponieważ autokar stał wcześniej dłuższy czas na pełnym słońcu to każdy może wyobrazić "przyjemność" jazdy w takim piekarniku. Rezydentka w hotelu to kolejna porażka - arogancka, niekompetentna (na temat wycieczek fakultatywnych potrafiła powiedzić tylko to co było w miniulotkach), niepunktualna, niezorganizowana - najgorszy rezydent na jakiego trafiliśmy podczas wszystkich wyjazdów. Sam hotel miał kilka atrakcji (np. codzienne wycieczki rowerowe po okolicy, strzelnicę z łukami), ale o tym rezydent już nic nie powiedział. Informacje były w hotelu po angielsku - my sobie poradziliśmy, ale Polacy z sąsiedniego hotelu (jeden kompleks) już nie. Powrót , też słabo, w autokarze był tylko kierowca nie mówiący ani po polsku ani po angielsku ani po niemiecku, nawet nie sprawdził czy ma wszystkich, na lotnisku oczywiście przedstawiciela TUI nie było. Ponieważ opieka rezydenta jest w ofercie wyjazdu, po powrocie złożyłem w TUI reklamację - musiałem im papier wysłać bo na mail'e reagują w ten sposób, że to nie tędy :) . Odpowiedź dostałem po 2 miesiacach, że zwrócili uwagę bułgarskiemu partnerowi i dalej w dość uprzejmych słowach, że mnie gdzieś. Jeździłem już z kilkoma biurami podróży, ale takiego olewania klienta jak w TUI jeszcze nie było. Pokaż »

    2014-12-31
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (2)
  • 5.7

    Michał ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      5.7
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 6.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Witam, We wrześniu skorzystałem z usług firmy PAI, wyjazd do Hiszpanii autokarem przez Paryż. Ogólnie ocena pozytywna jedyna uwaga to do słabego śniadania w Paryżu :P, podróż przeładowany tramwajem wodnym w Wenecji. Jeśli chodzi o opis oferty był zgodny z stanem który zastałem, stan autokaru ok. Pokaż »

    2014-12-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    wiesiek1 ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Ostrzeżenie !!!! to nie jest opinia ,to jest po prostu Ostrzeżenie' !!! Jeżeli chcecie spedzić spokojne ,miłe w przyzwoitych warunkach wakacje ,OMIJAJCIE TUI z daleka !!!! To co przeżyła nasza cała grupa w listopadzie 2014 r ,uczestnicy wycieczki Śladami Majów nie da się opisać .Byliśmy zmuszeni prosić o interwencję Konsula Polski w Meksyku i Ministerstwo Spaw Zagranicznych.Totalny brak pomocy ze strony rezydentów i przedstawicieli TUI ,skandaliczne wręcz nie do zaakceptowania zakwaterowanie w smierdzącym starym hotelu Dos Playas (***1/2* wg standardu TUI) w Cancun to niektóre tylko "atrakcje " makabrycznej eskapady .NIGDY WIĘCEJ nawet do Pacanowa z TUI !!!!! Pokaż »

    2014-12-29
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.0

    Pioplawski ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      1.0
      • Zgodność oferty z opisem 1.0
      • Opieka rezydentów 1.0
      • Stosunek jakości do ceny 1.0

    Biuro TUI w Polsce zachowało się jak klasyczna firma-wydmuszka. Żaden z pracowników infolinii (Mateusz Murias) nie wywiązał się z prośby o pomoc- zasłabło 2 uczestników w Meksyku, nie było pokoi na trasie, straciliśmy ponad dobę na betonie przed hotelem. UWAGA! TUI Polska nie ma rezydenta w Cancun (Milen Pawłow "nie jestem przedstawicielem TUI Polska") W krytycznej sytuacji, nie znając hiszpańskiego, wezwaliśmy pogotowie do chorego. Milen Pawłow (jedyny kontakt podany w recepcji) nie udzielil żadnego wsparcia) TUI Polska NIE DBA O TURYSTÓW W SYTUACJACH KRYTYCZNTYCH POZOSTAWIA NAS NA LODZIE Pokaż »

    2014-11-19
    Opinia pomocna?
    Tak (13) / Nie (1)
  • 5.3

    mi5634 ocenił biuro podróży Tui Poland

    • Ogólne wrażenie
      5.3
      • Zgodność oferty z opisem 6.0
      • Opieka rezydentów 5.0
      • Stosunek jakości do ceny 5.0

    Z TUI wypoczywaliśmy już kolejny raz. Jak dla nas wszystko było OK. Zarówno organizacyjnie, jak również na miejscu. Hotel zgodny z opisem, rezydentka pomocna i dostępna. Pokoje bardzo dobre.

    2014-11-05
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (4)

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Wyszukaj

Hotele

Biura podróży