Temat: Czego nie zabieracie na wakacje?
Mamy już temat o dziwnych rzeczach zabieranych na wakacje, a czego pod żadnym pozorem nie zabieracie?
Ja laptopa, komórkę tak
Staram się zabrać minimum kosmetyków ;-)
Zaloguj się lub zarejestruj.
Mamy już temat o dziwnych rzeczach zabieranych na wakacje, a czego pod żadnym pozorem nie zabieracie?
Ja laptopa, komórkę tak
Staram się zabrać minimum kosmetyków ;-)
u mnie odwrotnie komórka zazwyczaj zostaje w domu (jeżeli bierze jakiś znajomy - jeżeli nie to z obowiązku biorę). co ciekawe nie biorę też portfela dokumenty i pieniądze skrzętnie ukrywam w tajemniczych miejscach:)
Zawsze chciałem zostawiać komórkę w domu, ale jakoś trudno - przecież kontakt z rodziną zawsze trzeba mieć. Nie wiadomo co się stanie. Ja nie biorę kartek, ani długopisów. Gdybym je zabrał, to na pewno bym notował coś związanego z pracą. Chociaż... długopis czasami zabieramy, ale tylko wtedy gdy mamy ze sobą krzyżówki ;-)
Na ostatnich wakacjach poznałem gościa, który nie zabrał telefonu. Cóż... żałował tego, bo ... umarł jego tata. Mama dobijała się do niego przez biuro podróż, dalej przez rezydenta i hotel. Nie zdążył załatwić sobie samolotu powrotnego na czas. Nie wiem czy zatem brak telefonu na wakacjach jest dobrym pomysłem.
nie no moja rodzina zawsze kontaktuje się na maila jakby co:P
Ale jeśli nie masz telefonu ani lapka to nie masz również maila.
Owszem możesz zerknąć na skrzynkę w kafejce internetowej, ale ile razy to zrobisz? Raz? Może dwa? Ja tam zawsze na wakacje zabieram komórkę i nie widzę w tym nic złego.
Nie no ja też nie widzę niczego złego w zabieraniu telefonu, jak jadę sam to też zabieram, ale przeważnie nie potrzebuje bo albo przez maila się ze mną kontaktują, albo przez telefon znajomych. Generalnie głupotą jest nie zabierać telefonu, bo coś ci się stanie to nawet pogotowia nie wezwiesz, więc...:P
A wielu nie zabiera komórki. Wielu ją wyłącza...
Ja tak naprawdę nie mogę się od niczego uwolnić. Zabieram telefon, mptrójkę, netbooka bo wcale nie uważam, że muszę od nich odpocząć ;-)
Wakacje powinny być czasem wypoczywania, ale uciekanie od techniki nie ma najmniejszego sensu. I tak zdecydowana większość osób idzie do kafejki i korzysta ze Skype. Musimy mieć jakiś kontakt z innymi - w czasie naszych wakacji może się niestety stać wiele złego... To problem. Tak więc telefon mimo wszystko zabierajcie ;-)
Złego nastawienia, problemów codzienności, pracy i wszystkiego co męczy przez cały rok. Te 2 tygodnie są po to, by zapomnieć o wszystkich zmartwieniach ;-)
Posty [ 1 do 10 z 40 ]