Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Egipt - Aqua Blu Hurghada - 20 lipca

Forum Oceniacz.pl » Kontakty i towarzystwo w podróży » Egipt - Aqua Blu Hurghada - 20 lipca

Strony 1

Napisz odpowiedź

Informacja przez RSS

Posty [ 8 ]

1 Temat przez gosia72 2012-01-28 22:30:39

• gosia72
  • zobacz proifl »

Temat: Egipt - Aqua Blu Hurghada - 20 lipca

Witam, jak w temacie: czy ktoś leci  20 lipca do Aqua Blu w Hurghadzie z Wroclawia, albo z jakiegoś innego miasta. Ja wybieram się z mężem i 2 dzieci - dziewczynka 12 lat i chłopiec 5 lat. Fajnie byłoby spotkac się na miejscu.

Raportuj Post 1 Cytuj Post 1

2 Odpowiedź przez marcin_lodz 2012-01-29 20:56:01

• marcin_lodz

Odp: Egipt - Aqua Blu Hurghada - 20 lipca

Witam. Miałem okazję być w tym hotelu w 2010r. Powiem tak: dla dzieciaków będzie okay, mi się nie podobało. Dostęp do morza przez sąsiedni hotel, plaża porażka jak na Egipt, w zasadzie mętna woda, nic ciekawego, dlatego polecam w tej sytuacji wybrać się chociaż na wycieczkę rejsem na Giftun, tam to już inna bajka, woda lazur i dzieciaki też skorzystają. Co do samego aqua blu, położony tuż nad tunelem lotniczym, więc musicie się pogodzić z tym, że co 10 minut nad głowami leci samolot, obok coś typu meczet, więc czasami nad ranem wyją (ich modlitwy rzecz jasna), ale być może traficie na lepszą częśc a.blu. Polecam jeśli się uda, część Aqua Vista, na terenie tego hotelu, zupełnie inny standard i ciekawsza część. Mam nadzieję, że chociaż tyle pomogłem., pozdr.

Raportuj Post 2 Cytuj Post 2

3 Odpowiedź przez gosia72 2012-01-30 15:44:44

• gosia72
  • zobacz proifl »

Dziękuję bardzo za te wszystkie informacje. Cóż, wybierałam hotel stricte pod dzieci, więc myślę, że będą zadowolone, a zadowolone dzieci to też zadowoleni rodzice. Dla mojego syna to myślę, że te samoloty to będą nawet super atrakcją. Był czas że jeździliśmy specjalnie na lotnisko podziwiać samoloty. A córce to do szczęścia brakuje tylko towarzystwa, ale mam nadzieję, że i towarzystwo się znajdzie. Co do hałasu to ostatnie 2 lata z rzędu jeździliśmy do Turcji i mieliśmy zawsze pokój w pobliżu hotelowej dyskoteki, więc już chyba przywykliśmy i meczet nam niestraszny, ale dobrze wiedzieć. A czy dalej przydzielają pokoje w Viście za dolce w paszporcie? - czytałam na starszych forach że tak to dzialało. Czy pokoje w Viście są lepsze? - dotychczas czytałam, że warto mieszkać w Viście ze wzgledu na restauracje.

Raportuj Post 3 Cytuj Post 3

4 Odpowiedź przez Julia 2012-01-30 16:27:53

• Julia
  • zobacz proifl »
  • Poznań

Witam. W roku 2010 byłam w hotelu Beach Albatros Garden , który jest połączony z ów Aqua Blu i Aqua Vista. Hotele jak bajka. Dużo osób z z beach albatrosa i visty przychodziło do basenu ze sztuczną falą (oczywiście mają do tego prawo ponieważ jest to sieć Pickalbatros i można korzystać) oraz codziennie na animacje do amfiteatru. Za to w Viscie przepiękny duży basen. Chodziłam nie raz do Blu na obiady czy śniadania , jedzonko przepyszne , każdy znajdzie coś dla sb. Animatorzy bardzo mili. Ogółem położenie hotelów nie najgorsze. Do miasta można dotrzeć taksówkami w ciągu ok. 15 min. z tego co pamiętam. A jeśli chodzi o plaże to można było jechać busikiem lub przejść się pieszo (ok. 7 min wolnym krokiem) przez ogród hotelu , który prowadził na nią. Na plaży bar all inclusive wraz z jedzeniem.  Plaża według mnie nie należy do najpiękniejszych ale jest ładna. Woda czysta i cieplutka , dno piaszczyste. Pokoje ładne i czyste , sprzątane codziennie. Polecam te hotele bardzo gorąco ! W tym roku lecę do Sharmu mam nadzieję , że za rok znowu wybiorę się do Hurghady smile

Raportuj Post 4 Cytuj Post 4

5 Odpowiedź przez Julia 2012-01-30 16:38:41

• Julia
  • zobacz proifl »
  • Poznań

Co do pytania odpowiem tylko tak :
Nie ważne , w którym hotelu się jest (chodzi mi o te 3) można korzystać z jedzenia,basenów i all inclusive. Chociaż płaci się za jeden smile Ponad 2500 zł. z tego co pamiętam tyle chyba nas kosztował pobyt więc według mnie jak najbardziej się opłaca. A co do dzieci to była z nami 11 letnia córka. Synkowi na pewno nie będzie się nudziło smile Tym bardziej wieczorami ponieważ codziennie były animacje dla dzieci a następnie dla dorosłych. Co do naszej córki raczej ją nie interesowały te animacje ale za to ciągle zjeżdżała na zjeżdżalniach , które były w Beach Albatros Garden , z których również będziecie mogli korzystać smile Chodziła także na darmowe dyskoteki , które były w Albatrosie nad restauracją włoską i podajże chińską. Myślę , że wasza córka też się tam odnajdzie gdyż nie tańczyli tam tylko dorośli ale młodzież również. Wydaje mi się , że pomogłam. Jak będą jeszcze jakieś pytania proszę pisać , będę odwiedzała często ten post. Służę pomocą smile Z góry pozdrawiam.

Raportuj Post 5 Cytuj Post 5

6 Odpowiedź przez gosia72 2012-01-30 22:54:54

• gosia72
  • zobacz proifl »

Super, dziękuję za miłe słowo, zwłaszcza za te informacje o dyskotece, moja córka jest jak najbardziej "imprezowa" więc na pewno skorzysta, na animacje też zresztą zwykle biega, te dzienne i te wieczorne. Myślę, że dla dzieciakow to faktycznie powinien być raj. Rozumiem, że nie ma żadnych problemów z przemieszczaniem sie między hotelami na terenie kompleksu tych 3 hoteli i korzystaniem ze zjeżdżalni i barów? Pytam, bo ostatnio spotkałam się z informacją, że ktoś mieszkając w Albatros Beach miał problemy żeby skorzystać ze zjeżdżalni w pozostalych hotelach - przyznam, że pierwszy raz coś takiego przeczytałam i nie bardzo rozumiem, czy ktoś tam w ogóle kontroluje opaski jak przechodzi się z hotelu do hotelu - chodzi mi oczywiście tylko o zjeżdżalnie i bary, wiem  że nie można korzystać z restauracji w Viście, ale żeby nie móc korzystać ze zjezdżalni to przyznam, że mnie zadziwiło.

Raportuj Post 6 Cytuj Post 6

7 Odpowiedź przez Julia 2012-01-31 11:12:07

• Julia
  • zobacz proifl »
  • Poznań

Zapewniam was , że nie ma żadnych problemów. Albatros Beach a Beach Albatros Garden to inne hotele. Oba należące do sieci Pickalbatros lecz Garden leży w drugiej lini brzegowej (ten , w którym byłam) a Albatros Beach w pierwszej. Z all inclusive możemy korzystać tylko na terenie tych 3 kompleksów (Aqua Blu,Vista i Garden) i oczywiście także na plaży. Z basenów można korzystać na pewno w hotelach Blu,Vista,Garden,Albatros Beach i obok Albatrosa był też jakiś lecz nie pamiętam nazwy ale byliśmy tam tylko raz sprawdzić z ciekawości , reszty nie wiem bo nie próbowałam. Zjeżdżalnie są tylko w Gardenie i Albatros Beach i z obu możemy korzystać bezproblemowo , wiem bo sama zjeżdżałam smile Nie ma żadnych problemów z przedostaniem się z hotelu do hotelu. Opaski sprawdzają tylko przy wydawaniu napojów. Sieć Pickalbatros jest bardzo duża i na samym początku też nie mogliśmy załapać , z których hoteli możemy korzystać , a z których nie.

Raportuj Post 7 Cytuj Post 7

8 Odpowiedź przez gosia72 2012-01-31 23:34:57

• gosia72
  • zobacz proifl »

To super, dziękuje za odpowiedź. Trochę się przestraszylam, bo Aqua Blu ma tylko duże zjeżdżalnie, na ktore obawiam się, że mogą nie wpuścić 5 latka i dlatego zależy mi na skorzystaniu tez z tych mniejszych zjeżdżalni i z tej na pontonach, która chyba jest przy albatros beach o ile się nie mylę. A czy dzieciaki mogą korzystać z basenów w koszulkach (gdyby sie nadmiernie spiekły) czy jest zakaz? Mam nadzieję, że nie bedzie takiej potrzeby żeby kąpać sie w ubraniu  - stosuję filtry 50, ale tak pytam na wszelki wypadek. Acha i jeszcze jedno pytanie, czy dokuczały Wam podczas pobytu komary, bo nie wiem czy zabierać z polski jakies specyfiki na komary. I już ostatnia sprawa - czy mieliście jakiekolwiek objawy "zemsty", to moj pierwszy pobyt w Egipcie, w Turcji i Tunezji nie mieliśmy nic, ale w Egipcie chyba może coś sie przytrafić ?

Raportuj Post 8 Cytuj Post 8

Posty [ 8 ]

Strony 1

Napisz odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Kontakty i towarzystwo w podróży » Egipt - Aqua Blu Hurghada - 20 lipca

Szybka odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki