Temat: Egipt z jakim biurem.
Z jakiego biura podrózy wybieracie sie do Egiptu?
Zaloguj się lub zarejestruj.
Z jakiego biura podrózy wybieracie sie do Egiptu?
w Egipcie byłem z : Neckeramann, Alfa Star , Exim Tours , Oasis T. , TUI i Rainbow T.
w sumie dość mało zależy od biur np. z Ala - opóźniony( 5 godz.) samolot,Exim - 7 + 7 Nil > słaby hotel na pobycie ( ale to chyba moje skąpstwo UWAGA do Egiptu NIGDY hotel 3 -4 * !! ) Neckerman - dla mnie bomba
I jeszcze coś - bywam w E. dwa razy w roku od siedmiu lat i tak : polecam 3* to np. Jasminn Village
4* - SEA GULL !!! lub Alladni czy Ali Baba ,a 5*( tani ) Sea Star Beau Rivage , Prima Life makbi Resort, Jungle P...., Alfa Leila ..., Titanic palace ..
Oczywiście dobieram ( pod swoje upodobania) hotele do okolicznych raf których jeszcze nie zwiedziłem - nurkując . Tak aby mieć krótką drogę .
Byłem ze Sky-clubem i z Triadą. Za każdym razem wakacje były udane. Głównie to kwestia wyboru hotelu, bo na miejscu ci rezydenci jako tako się sprawują. Nie polecam hoteli bardzo tanich, bo wtedy nawet najlepszy pilot i rezydent nie sprawią, że wasze wakacje będą udane.
Większość biur ma w swojej ofercie Egipt.
Polecam Sky-club, Triada, Alfa-star, Summerelse. Pewnie inne biura również mają dobre hotele w ofercie.
To ostatnie biuro miało w zeszłym roku jedne z niższych cen np. na hotel Jungle.
Ja z rodzinką byłam z Oasis Tour w Egipcie. I powiem wam , że byliśmy wszyscy pod wrażeniem. Obawialiśmy się , że spotka nas coś nie miłego a tu taka niespodzianka. Na lotnisku co 2 metry stali bardzo sympatyczni arabowie z tabliczką "Oasis Tours" brali walizki i prowadzili do autokaru. I nie żądali żadnego bakszyszu , oczywiście aż trudno było nie dać tacy byli mili ale nawet jak się nie dało to nie zmieniało się ich podejście do pracy.
Rezydent biura też bardzo miły , arab mówiący biegle po polsku. Z wylotem i odlotem nie mieliśmy żadnych problemów. Teraz w czerwcu lecimy do Sharmu z Neckermanna. ![]()
Polecam Bee Free. Są własnością Rainbow i są super.Byłam z nimi dwa razy i żadnych niespodzianek nie miałam.Rezydentami są Polacy.Przynajmniej tak jest w Hurghadzie .Szczerze polecam
My byliśmy w Egipcie 2 razy, za każdym razem z innym biurem i zawsze było super.
Może to nawet nie kwestia biura, ale nastawienia i ludzi na których trafia się na miejscu.
Rezydentów, pilotów mieliśmy spoko. Z hotelu również byliśmy zadowoleni, tak więc nie ma co na narzekać ;-)
W Egipcie byliśmy raz i były to wakacje z Triadą. Dodam, że wakacje bardzo udane ;-)
Dobry rezydent, fajni piloci, dobrze zorganizowane wycieczki, hotel zgodny z opisem i wszystko na czas. Byliśmy mega zadowoleni ;-)
Mało istotne biuro, a ważny hotel, bo to głównie od niego uzależniona jest "jakość" na wakacjach.
A różnice w cenach bywają znaczące. Np. Summerelse na popularne wśród Polaków hotele proponowało zdecydowanie najniższe ceny. Alf Leila w maju kosztował 999 złotych na 7 dni. To buła cenowa masakra.
Posty [ 1 do 10 z 12 ]