Temat: Gdzie w góry na narty
Witam,
Mam zamiar wyjechać na narty w lutym, szukam jakiejś fajnej miejscowości, z dogodnymi warunkami narciarskimi. Jeżeli ktoś może mi taka polecić, wraz z namiarem na nocleg.
Zaloguj się lub zarejestruj.
Witam,
Mam zamiar wyjechać na narty w lutym, szukam jakiejś fajnej miejscowości, z dogodnymi warunkami narciarskimi. Jeżeli ktoś może mi taka polecić, wraz z namiarem na nocleg.
Wiesz, malo sprecyzowane masz wymagania. Napisz, czy jestes poczatkujacy, czy jezdzisz na nartach, czy na desce, czy chcesz spac w hotelu, kwaterach prywatnych, willach, apartamentach, pensjonatach ?
Ja Ci moge polecic kilka miejsc, ale to zalezy od Twoich preferencji.
Jak już ten wątek został poruszony to ja polecam wyciąg w Wierchomli. Generalnie jakoś w tamtym sezonie chyba wyciąg w Wierchomli został połączony z wyciągiem w Muszynie-Szczawniku co wydarzyło się chyba pierwszy raz w Polsce. Wyciąg, o którym pisze jest oświetlony, co generalnie akurat z mojej perspektywy jest dużym atutem. Warto wejść sobie na oficjalną stronę tego ośrodka narciarskiego i poczytać: http://www.wierchomla.com.pl/wyciagi.html,240.
Jeżeli chodzi o noclegi to nie orientuje się, gdyż raczej dojeżdżam na ten wyciąg i nie nocuje. Pozdrawiam!
Korbielów- wyciągi na Pilsku
Wisła - liczne nowe ośrodki i wyciągi dla mniej i bardziej zaawansowanych narciarzy, no i sympatyczne miasteczko.
W Szczyrku są bardzo fajne połączenia zjazdowe z GATu, ale tam można wybrać się tylko w tygodniu jak się chce więcej jeździć niż stać w kolejce do wyciągu. Preferowana przeze mnie trasa zjazdowa to:
- zatrzymać się samochodem pod Golgotą. Wjechać na pośrednie na Solicku, wjechać wyżej na Solisko i jeszcze wyżej na Małe Skrzyczne.
- zjechać z Małego Skrzycznego i skierować się na trasę fis'owską na Czyrnej
- wjechać z powrotem na górę i zjechać na sam dół Soliska
- przejść na Golgotę - wjechać na górę i skierować się na Juliany
- pojeździć tam na różnych trasach: zielona, niebieska i czerwona
- na niebieskiej znajduję się również Snow Park, jeżeli ktoś lubi jazdę freestylową
- następnie z zielonej trasy przekierować się na zjazd z Golgoty
- zjazd
Z taką trasą jestem w pełni usatysfakcjonowana ![]()
Szczyrk?
Wszystko ok pod warunkiem ze śniegu będzie ze 2m i nie porysujesz nart lub nie uszkodzisz siebie na wystających kamieniach. No i że akurat wszystkie wyciągi będą działały:)
Ja tam polecam Zakopane są tam wyciągi po za nimi atrakcje lodowiska jest się gdzie przejść a ja lubię spacerować pięknie widać góry. Byłam rok temu w Bukowinie oprócz wyciągu nic się tam nie dzieje uliczki ciemnie wieczorem bałam się chodzić bo nic nie widać !! Zdarzało się nawet że wody ciepłej nie było i nikt nie dbał o to żebyśmy ją mieli !! W Zakopanem byłam w Ostoi na Olczy i wszystko było Ok mogę Polecić
Polecam Wisłę. Od kiedy Adaś stał się popularny warunki tam uległy poprawie. Coraz lepsze miejsca noclegowe, a również i trasy dobrze przygotowane. Cenię sobie w Wiśle atrakcyjne ceny. Trudno liczyć na podobne w innych miejscach, choćby w Zakopanym i Szczyrku. Teraz jest tam jeszcze do podziwiania nowiutka skocznia narciarska ;-)
Jesli ktoś z Was wybiera sie w góry z dzieckiem niech o niczym nie zapomni. Taki wyjazd to nie lada wyzwanie, pamiętajmy o tym.
Piszcie o Waszych doświadczeniach, uwagach i pomocnych radach dla innych.
Pozdrawiam
ja wam polecam Krynice Górska i osrodek wypoczynkowy Amadeusz bardzo ladny osrodek polecam
Posty [ 1 do 10 z 13 ]