Temat: Hotele w Chorwacji
Czytałem, że w Chorwacji większość miejsc noclegowych to "wille", czyli typowe domki gospodarzy.
Czy prawdą jest, że Chorwacja ma bardzo mało nowoczesnych hoteli? Jeśli już, to ile trzeba tam zapłacić za dobry hotel?
Zaloguj się lub zarejestruj.
Strony 1
Czytałem, że w Chorwacji większość miejsc noclegowych to "wille", czyli typowe domki gospodarzy.
Czy prawdą jest, że Chorwacja ma bardzo mało nowoczesnych hoteli? Jeśli już, to ile trzeba tam zapłacić za dobry hotel?
To zależy jeszcze gdzie trafisz. Na Riwierze Makarskiej większość to właśnie domki prowadzone przez gospodarzy. Byłem w Makarskiej. Miejscowość jest duża, a hoteli naliczyłem może z 5? Nie wyglądają efektownie. Nie spodziewaj się ogrodów jak w Egipcie, ale zaplecze sportowe już będzie.
Memfis - w Chorwacji ciężko o dobry standard. Kraj nie tak dawno jeszcze był areną wojen - wciąż widać pozostałości po tym okresie. Nie sądzę by zbyt szybko powstały nowe hotele - wprawdzie sezon jest długi, ludzi mnóstwo, ale nie zauważyłem ogromnej liczby inwestorów na miejscu.
Chorwacja wkrótce wejdzie do Unii - podejrzewam, że już za niedługi czas wejdą tam spore inwestycje. Skoro mają turystów to znajdzie się zainteresowanie nowoczesnymi hotelami. Takie już teraz znajdziecie w Splicie... ale to już duże miasto... na świetne warunki w Chorwacji jeszcze trochę poczekamy.
Np. w Makarskiej, ulubionej miejscowości wypoczynkowej Polaków, hoteli jest ledwie kilka.
Będzie to Biokovo, Dalmacja, Osejava, Meteor. Niestety, ale w Chorwacji pod tym względem szału to nie ma i pewnie szybko nie będzie.
No i w zasadzie na tych pozycjach ta lista się kończy ;-)
Możliwe, że pominąłeś ze dwa, może trzy, ale w życiu nie doliczycie się tam 10 hoteli.
Po prostu Chorwacja dopiero rozpoczyna pracę nad standardem, ale jestem pewien, że wysoki poziom uzyskają.
A co tam po hotelach! Najważniejsze, że warunki na miejscu są naprawdę doskonałe. Kamienie, górki, ale co z tego! Piękne widoki, czyste morze, atrakcje, fajne kurorty. Może to taka fajna odmiana w stosunku do hoteli w Egipcie?
Posty [ 7 ]
Strony 1