Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Jaki hotel na Pierwsze wczasy w Egipcie? (Strona 1 z 2)

Forum Oceniacz.pl » Egipt » Jaki hotel na Pierwsze wczasy w Egipcie?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się, aby napisać odpowiedź.

Informacja przez RSS

Posty [ 1 do 10 z 19 ]

1 Temat przez AgnesTheGreat 2012-08-02 21:11:04

• AgnesTheGreat

Temat: Jaki hotel na Pierwsze wczasy w Egipcie?

We wrzesniu mamy zamiar z chlopakiem wybrac sie wczasy do Egiptu. Będzie to nasz pierwszy wyjazd tego typu i zupełnie nie wiem ktory hotel wybrac. na zdjeciach wszystkie wyglądaja pięknie, ale szukam informacji o naprawde sprawdzonych hotelach, zeby potem nie pluc sobie w brode ze jedzenie nie dobre, że syf, czy ze obsluga niemiła.....Jaki hotel możecie polecic w 100% ??

2 Odpowiedź przez gonia1 2012-08-03 07:32:04

• gonia1

Odp: Jaki hotel na Pierwsze wczasy w Egipcie?

sprawdzony super hotel to SULTAN GARDENS w Sharm piękny ogród sama zieleń ,jedzenie wyśmienite to nasz 3 pobyt w Egipcie ale z takim jedzeniem się nie spotkałam ,obsługa na stołówce w barach  mili i uśmiechnięci ,super animacje , plaża przy hotelu rafa śliczna morze cieplutkie, w hotelu dużo anglików ,włochów, mało rosjan praktycznie ich nie ma, co bardzo mnie ucieszyło NA PEWNO TAM WRÓCE ZA ROK życzę miłego wypoczynku

3 Odpowiedź przez Zetka1973 2012-08-03 08:36:47

• Zetka1973
  • zobacz proifl »

AgnesTheGreat napisał/a:

We wrzesniu mamy zamiar z chlopakiem wybrac sie wczasy do Egiptu. Będzie to nasz pierwszy wyjazd tego typu i zupełnie nie wiem ktory hotel wybrac. na zdjeciach wszystkie wyglądaja pięknie, ale szukam informacji o naprawde sprawdzonych hotelach, zeby potem nie pluc sobie w brode ze jedzenie nie dobre, że syf, czy ze obsluga niemiła.....Jaki hotel możecie polecic w 100% ??

Najlepiej wejdź sobie w ranking hoteli - tych najwyżej ocenianych z największą ilością ocen.
Na początku warto zrobić sobie rozeznanie czego właściwie oczekujemy: czy  chcemy zwiedzać i jeździć na wycieczki czy tylko odpoczywać, czy chcemy wielki hotel z tysiącami turystów w centrum miasta czy mały kameralny hotelik w spokojnej okolicy, czy hotel nowoczesny czy w stylu nubujskim; trochę poczytać też o kraju tym bardziej że dla niektórych pierwszy pobyt w innej kulturze może być szokujący.
Wtedy dopiero można wg mnie zasięgną opinii konkretnych osób co do wrażeń - jak się okazuje w opiniach hoteli jeden i ten sam hotel potrafi zebrać dwie  graniczne skrajne opinie za ten sam okres.
Dla jednych niemiła obsługa to taka która cię zaczepia ( a to normalne wśród Egipcjan) dla innych jedzenie egipskie ogólnie jest "syfem" bo smak i przygotowanie diametralnie różni się od kuchni polskiej i nie każdemu będzie smakowało - wtedy chodzi się głodnym smile
Dla kogoś kto po prostu Egipt kocha,  niczym są te wszystkie różnice i będzie wracał tam stale - tak jak ja i moja rodzina smile
Jeśli miałabym polecić  hotel to byłby to Iberotel Makadi Saraya Resort w Makadi Bay.

4 Odpowiedź przez sofik 2012-08-03 09:55:53

• sofik
  • zobacz proifl »

Dokładnie - najlepiej zobaczyć jakie hotele mają najlepsze opinie na Oceniaczu i na tej podstawie je wybierać ;-) A jeśli szukacie czegoś w stosunku optymalnej ceny do jakości, to polecam Albatrosy - np. Aqua Vista. Zarezerwujecie za mniej niż 2 tysiące, a wakacje na 100% będą super.

5 Odpowiedź przez Lotos 2012-08-03 11:36:18

• Lotos
  • zobacz proifl »
  • Kraków

A gdzie wybieracie się w Egipcie? Bo pytasz o hoteli a nie napisałaś gdzie????? Co was tak na prawdę interesuje,nurkowanie,wyjazd na wycieczki może do Izraela,do Kairu itd itp,bo każdy rejon jest inny i inne wymagania do nich.Nie z każdej miejscowości można wszędzie dotrzeć i nie wszędzie są piękne rafy koralowy.

-Hurghada
-Sharm El Sheik
-Taba
-Marsa Alam

6 Odpowiedź przez Łukasz nikto 2012-08-06 11:48:01

• Łukasz nikto

AgnesTheGreat napisał/a:

Polecam sieć hoteli picalbatros super hotel to beach albatros Garden w hurghadzie (zobacz filmiki na youtube świetna obsługa iitp jak chcecie troszkę wiecej wydać to polecal Jungle aqua park w hurghadzie lub aqua blue w sharmie te hotele są jak z bajki

7 Odpowiedź przez Lotos 2012-08-06 11:51:48

• Lotos
  • zobacz proifl »
  • Kraków

Osobiście byłam w Hurghadzie w hotelu Alf Leila Wa Leila jest świetny,zaraz obok również świetny!!
Jungle aquapark

8 Odpowiedź przez turrist 2012-08-06 13:48:00

• turrist
  • zobacz proifl »

Tak jak pisze lotos - alfa leila, jungle - świetne hotele z dobrymi opiniami od lat.
Generalnie każdy Pickalbatros ma dobre ceny i świetny standard, tak więc możecie śmiało korzystać.
Szukając hoteli zwracaj uwagę przede wszystkim na opinie na Oceniaczu. Można sobie włączyć odpowiednie segregowanie.

9 Odpowiedź przez Zetka1973 2012-08-06 13:51:03

• Zetka1973
  • zobacz proifl »

sofik napisał/a:

Dokładnie - najlepiej zobaczyć jakie hotele mają najlepsze opinie na Oceniaczu i na tej podstawie je wybierać ;-) A jeśli szukacie czegoś w stosunku optymalnej ceny do jakości, to polecam Albatrosy - np. Aqua Vista. Zarezerwujecie za mniej niż 2 tysiące, a wakacje na 100% będą super.

Zależy czego się oczekuje - ten hotel nie jest przy samej plaży np. Dlatego tak jak pisałam najpierw trzeba coś założyć a potem szukać i czytać opinie.

10 Odpowiedź przez Filip Perski 2012-08-06 17:14:59

• Filip Perski
  • zobacz proifl »
  • Wrocław

Dreams Vacation każdy poleca smile Hotel na klifie. Super widoki itp

Posty [ 1 do 10 z 19 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się, aby napisać odpowiedź.

Forum Oceniacz.pl » Egipt » Jaki hotel na Pierwsze wczasy w Egipcie?

Szybka odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki