Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Kieszonkowcy w Hurghadzie

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Kieszonkowcy w Hurghadzie

Strony 1

Napisz odpowiedź

Informacja przez RSS

Posty [ 6 ]

1 Temat przez Roman Poznań 2012-02-09 18:34:36

• Roman Poznań
  • zobacz proifl »
  • Poznań

Temat: Kieszonkowcy w Hurghadzie

witam, chciałbym przestrzec wyjeżdżających do Hurghady i spacerujących z pobliskich hoteli do Cleopatra Bazar czy Senzo Mail.Dzieciaki handlują przy chodniku pseudo papirusami i w sprytny sposób zasłaniając rękę, dobierają się do kieszeni.Wyciągnęli mi tak 3 dolce że wogóle nie zauważyłem ani nie poczułem.Szliśmy paczką w 8 osób, ale żona zobaczyła jak mi cyknął do kieszeni.Postraszyłem policją i oddał.UWAŻAJCIE bo mogło być w kieszeni np.100 lub 200$.
pozdrawiam cool

Raportuj Post 1 Cytuj Post 1

2 Odpowiedź przez Anna 2012-02-09 21:02:21

• Anna

Odp: Kieszonkowcy w Hurghadzie

To i tak miales szczescie. Cala rodzina wzialismy taxi z Jungle Aqua do centrum Hurgady. Tam , 5 min po wyjsciu z taxi dzieciaki okradly mojego meza na 70 dolarow. Zaznaczam, ze zadne z nas nie jest fajtlapa i jak one to zrobily tego nie wiem do tej pory. Maz mial pieniadze w bocznej kieszeni spodni do kolan. Po dwie kieszenie na kazdej nogawce. Podbiegla do nas grupa malych brudasow, cos pokazywali, jakies papirusy, nawet sie nie zatrzymalismy bo nas nie interesowaly. Nagle, jakby musnely blizej mojego meza i odlecialy w poplochu. Dopiero po chwili zorietowalismy sie ,ze nie ma pieniedzy. Jak one to zrobily ? Skad wiedzialy, ze malutka portmonetka znajduje sie akurat w tej kieszeni? Ja idac metr z tylu tez nic nie zauwazylam poza szybkim zblizeniem sie ich do meza na doslownie jedna sekunde. Zrobilo sie zamieszanie, podlecieli do nas inni tubylcy wskazujac na oddalajace sie dzieci i mowiac ze jest to znana szajka w centrum Hurgady.Wiem , moglismy pobiec za nimi - jednak jests sie troche w szoku a czas dzialal na ich korzysc. Oto tak wszystkim ku przestrodze...

Raportuj Post 2 Cytuj Post 2

3 Odpowiedź przez memfis 2012-02-10 11:11:08

• memfis
  • zobacz proifl »

W Egipcie jest bieda - dzieci są wykorzystywane do kradzieży bo ciężko ich wyczuć. Jeszcze gorzej jest w Maroku. Tam na każdej ulicy mnóstwo żebraków w każdym wieku, a poza tym, skala kieszonkowców na podobnym poziomie. Trzeba strasznie uważać.

Raportuj Post 3 Cytuj Post 3

4 Odpowiedź przez kurak 2012-02-13 11:01:19

• kurak
  • zobacz proifl »

Nie mieliśmy takich problemów w Egipcie, tj. w kurorcie, ale np. w Dolinie Królów była pod tym względem masakra. Tam jest mnóstwo dzieci, które próbują coś wcisnąć turystom i trzeba mieć się cały czas na baczności. Te dzieci są brudne i po prostu źle wyglądają... Szkoda gadać...

Raportuj Post 4 Cytuj Post 4

5 Odpowiedź przez memfis 2012-02-16 11:08:11

• memfis
  • zobacz proifl »

Inna sprawa - najczęściej do kradzieży dochodzi na rynkach, bazarach, tam gdzie jest dużo ludzi. Na ulicy kurortu trzeba mieć wybitnego pecha, żeby okradli. Tak apropo - jak kradzieże mają się do ich wiary, która przecież stawia tak wielkie oczekiwania?

Raportuj Post 5 Cytuj Post 5

6 Odpowiedź przez parys 2012-02-24 11:06:09

• parys
  • zobacz proifl »

Byliśmy w Egipcie, nawet sporo chodziliśmy po mieście i nic takiego nas nie spotkało. W Egipcie boją się policji, mają surowe prawo. Wprawdzie bieda im doskwiera, ale mimo wszystko trudno mieć do czynienia z przestępczością na terenach hoteli czy miasta. Zupełnie inaczej wyglądało to w Tunezji. Tam przestępczość była gruba ;/

Raportuj Post 6 Cytuj Post 6

Posty [ 6 ]

Strony 1

Napisz odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Kieszonkowcy w Hurghadzie

Szybka odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki