Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Egipt » soczewki kontaktowe - czy warto brać do Egiptu ? » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez hitlon 2012-02-28 11:27:43

Okulary, jak okulary, ale nie rozumiem ludzi, którzy np. do morza wchodzą w obrączce.
Podczas naszych ostatnich wakacji znajomy zgubił ją w wodzie. Kosztowała ponad 2 tyś złotych, a zniknęła w chwili. Tak więc jeśli wchodzicie do wody to bez biżuterii ;-)

2 Post przez antekk 2012-02-17 11:36:40

Okulary na wakacjach, szczególnie w basenie czy w morzu to nieporozumienie. Chyba już lepiej wchodzić na ślepo ;P Ale tak poważnie to coraz mniej widzę na wakacjach ludzi w okularach. Chyba rzeczywiście ludzie wybierają soczewki jednodniowe ;-)

3 Post przez crazyefa 2012-02-16 14:11:28

Rzeczywiście,z okularami jest pewnie "klopot":) ale bardzo fajnie rozwiązuję go właśnie soczewkami jednodniowymi smile i wygoda gwarantowana smile)

4 Post przez memfis 2012-02-16 11:21:47

Jeśli wybieracie to tylko soczewki jednodniowe - jednostkowy koszt wyższy, ale rzeczywiście potencjalna strata wynikająca z ich zniszczenia będzie znacznie mniejsza. A okulary w takim miejscu raczej średnio się sprawdzą - takie jest przynajmniej moje zdanie.

5 Post przez turrist 2012-02-01 11:41:00

Na wakacje tylko jednodniowe. Osobiście nie chodzę w okularach, ani soczewkach, ale znam wiele takich osób, które chodzą. Na wakacje jednodniowe - bawiąc się, kąpiąc i robiąc inne rzeczy bardzo łatwo jest stracić soczewki, a to przecież sporo kosztuje ;/

6 Post przez dupson 2012-01-31 11:18:18

Jeśli miesięczne wypadną ci np. w basenie to trochę szkoda - mogłaś w nich chodzić przez cały tydzień.
A jednodniowe? Trudno. Założysz kolejne. Moja partnerka zawsze na wakacje zabiera jednodniówki, bo kiedyś już miesięczne straciła ;/

7 Post przez crazyefa 2012-01-30 21:41:37

No właśnie sama sie zastanawiam nad soczewkami, też używam miesięcznych,i myślałam,czy nie kupić jednodniowych  .... trzeba nad tym pomysleć

8 Post przez memfis 2012-01-09 12:36:32

Okulary na wakacjach to raczej tylko z konieczności. Skoro soczewki zapewniają komfort i swobodę, to po co w takim razie męczyć się z okularami? Można je zgubić w wodzie, a wtedy tylko nowe problemy i dodatkowe koszty. Raczej nie tędy droga. Warto nawet na same wakacje kupić soczewki jednodniowe by mieć pod tym względem święty spokój ;-)

9 Post przez DARGOS 2012-01-06 16:27:54

Zawsze biorę soczewki kontaktowe z tym ,że w Egipcie myję ręce wodą mineralną lub przegotowaną ,kiedy je zakładam/
ściągam i nigdy nie miałam problemów.

10 Post przez picia 2012-01-05 10:51:11

Pytanie i odpowiedź autora? Jeśli ktoś chodzi w soczewkach to musi je zabrać ze sobą ;-)
Oczywiście soczewki będą również przydatne dla tych, którzy dużo pływają i noszą okulary. W ich wypadku soczewki wydają się być konieczne. Generalnie - na każdych wakacjach soczewkami można swobodnie zastąpić okulary.

11 Post przez picia 2011-08-22 10:45:25

Nie ma z tym żadnego problemu. Moja żona zawsze zabiera soczewki na wakacje, bo tak jest łatwiej. 2 razy miała je w Egipcie - żadnych problemów nie było. Z tym, że na wakacje zawsze zabiera soczewki jednodniowe, które nawet jeśli się zniszczą jednego dnia, to idą do kosza, bo tak czy siak wieczorem by tam trafiły ;-)

12 Post przez MaTyS 2011-08-22 08:21:47

Soczewek używa moja żona i córka, są miesięczne więc ich nie zdejmują. Jeżeli chodzi o zakażenie to osobiście nie słyszałem o takich przypadkach. Jeżeli myję zęby ich wodą z kranu to jakoś nie widzę problemu z zakładaniem soczewek po umyciu rąk wink

13 Post przez hipokrates7 2011-08-21 19:50:41

a czy należy się przejmować wodą w Egipcie? Chodzi mi głownie o to czy jeżeli umyje się ręce w wodzie i potem bezposrednio zaklada sie soczewki lub zdejmuje soczewki z oka to czy nie dojdzie do jakiegos zakażenia oka itp.  Z góry dzięki za odpowiedz smile

14 Post przez MaTyS 2011-08-19 20:12:40

Jak najbardziej wink

Forum Oceniacz.pl » Egipt » soczewki kontaktowe - czy warto brać do Egiptu ? » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.