Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Hyde Park » Pierwsza podróż - ile mieliście lat? » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez szymonek 2012-01-31 11:20:54

Kiedyś moi rodzice jeździli do Bułgarii i ja jako małe dziecko byłem z nimi.
Oczywiście własnym samochodem. Wszystko wiem tylko z opowieści - nic nie pamiętam.
Szczerze mówiąc to nawet nie wiem w jakim kurorcie byliśmy.

2 Post przez malgorzata_3 2012-01-28 12:48:44

Chyba w wieku 8 lat i w kolejnych (lata 70-te) - wyjazdy do Bułgarii na camping w okolicach Albeny, później Jugosławia, aż wreszcie gdy miałam 14 lat - dużym fiatem do Grecji, Turcji, Włoch. Pamiętam tzw. Riwierę Olimpijską z czasów, gdy były tam "dziewicze" plaże, po których spacerowały żółwie, nie było campingu, wodę brało się ze studni artezyjskiej, a na pobliskich polach koło Katerini rosły arbuzy, które Grecy przynosili nam workami... Teraz dalej jeżdżę ze swoimi dziećmi - miały po 2 - 3 lata, gdy pierwszy raz zabrałam je do Grecji, i coraz dalej i dalej...

3 Post przez kurak 2012-01-23 12:26:16

Hehe... sam chcę się wybrać wkrótce nad Balaton. Czy tam woda jest ciepła?
Kiedyś jechaliśmy przez Węgry - wtedy upały były niemiłosierne. Fajnie byłoby wyjechać tak blisko Polski, bo to nawet samochodem można dojechać, ale jeśli pogoda będzie gwarantowana. To ma dla mnie kluczowe znaczenie.

4 Post przez wilson 2012-01-23 10:49:04

Węgry - Ballaton, Budapeszt - miałem niecałe 12 lat i pojechaliśmy na kolonię zakładową (z pracy ojca) wspominam bardzo ciepło:P Wtedy zobaczyłem pierwszy duży park rozrywki i rollercoaster tongue

5 Post przez tunezjomaniak 2012-01-20 11:37:40

Pierwsza moja wycieczka to Bułgaria, ale byłem małym dzieckiem. Wtedy był to wyjazd własnym samochodem i niewiele z niego pamiętam. Później byłem jeszcze raz sam w Bułgarii i bardzo mi się tam podobało. Ogólnie jednak teraz możliwości podróżowania są znacznie większe ;-)

6 Post przez anna_63 2012-01-19 22:15:29

No cóż, stuknęła mi pierwsza -siątką sad , ale należę do rocznika, który na studiach miał styczność, poprawka - widział komputer big_smile Był "na całą ścianę"!!! Uczono nas natomiast obsługi projektora filmowego, sami kręciliśmy filmy. NIE JESTEŚMY Z EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO tongue  Obecnie każde wakacje mam sfilmowane - super jest oglądać zimą i wspominać smile

7 Post przez bozena1511 2012-01-19 21:29:03

Anna, jestem pod wrażeniem, z Twoich postów wnioskuję, ze jesteś w wieku mojej mamy, a moja mama i komputer to dwie sprzeczne sprawy, Ty natomiast widzę szalejesz w sieci smile no cóż super. w roku 70...jeszcze mnie w planach pewnie nie było, wracając do tematu. Moja pierwsza podróż zagraniczna to 1997 Cypr. Pamiętam wszystko i tęsknię za tym krajem.

8 Post przez anna_63 2012-01-19 20:00:44

hi hi Drodzy Małolaci!: lata 70-te obozy harcersko - "pionierskie" w NRD i Czechosłowacji; lata 80-te saksy handlowe Węgry i NRD; lata 90-te pierwsze wycieczki na normalny paszport: Dania, Niemcy, Szwecja, Austria, wakacje w Czechach, na Słowacji i od 2006r. coroczne wakacje tam gdzie chcę i jak chcę smile

9 Post przez promos 2012-01-19 12:05:09

A ja pierwszy raz mając 16 lat byłem w Turcji z rodzicami. Kiedy osiągnąłem te 18 lat to już zaczęło się większe podróżowanie za własną kasę, ale oczywiście po minimalnych kosztach. Teraz staram się wypoczywać w coraz lepszym standardzie i oglądać coraz ciekawsze miejsca ;-)

10 Post przez justyncia 2012-01-18 10:16:29

kurcze ale mieliście fajnie,ja jako dziecko no powiećmy już od 6 roku życia co wakacje Polska ale jakby nie było co piękniejsze miejsca w Polsce widziałam,a że mieszkałam nad morzem, bo teraz mieszkam 60 km od morza,to jak wracaliśmy z wojaży to reszta wakacji na naszej plaży,a takie zagraniczne to byłam juz mężatką samochodem na Białoruś potem Niemcy nic ciekawego,moja przygoda prawdziwa z wakacjami zaczeła się w 2007 roku Turcja Side było zaje...............i od tego czasu rok w rok a nawet 2 razy w rok,to jest jak narkotyk

11 Post przez annamg 2012-01-17 12:56:20

10 lat- Gruzja (Batumi). Pierwszy raz samolotem- ależ to było przeżycie smile

12 Post przez Hugonka 2012-01-17 12:23:49

4 lata - Węgry smile
Jazda "dużym" fiatem i podziwianie wystaw sklepów gdzie można było kupić wszystko a u nas nic.

A sama to 14 lat - obóz, Hiszpania, costa brava. Świetny camping Interpals w Plaja de Pals, Istnieje do dzisiaj!

13 Post przez tolek 2012-01-17 12:12:17

17. Wakacje autokarem we Włoszech za jakieś kilka stów. Miejscowość Bibione - wyjazd był naprawdę rewelacyjny, ale zbyt prędko to ja na autokar się nie zdecyduję. Wtedy na wakacje patrzyło się zupełnie inaczej.

14 Post przez rabek 2012-01-16 11:42:58

Ile mieliście lat, kiedy po raz pierwszy byliście za granicą?
Ja aż 15 i była to bardzo tania Grecja ;-)
Jak to wyglądało w Waszym przypadku?

Forum Oceniacz.pl » Hyde Park » Pierwsza podróż - ile mieliście lat? » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.