Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Egipt » Rejs po Nilu » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez rafał 2012-05-21 12:18:19

WITAM wybieram sie w czerwcu na rejs po nilu z exximem na statku nie ma all;_( więc mam pytanie czy opłaca sie kupic all? ile to kosztuje i czy lepiej moze gdzies na miwscie zaopatrzyc sie w wode?dzięki za odpowiedz i pozdrawiam raszach7@wp.pl

2 Post przez lidek115 2012-04-25 17:59:27

Polecem rejs po Nilu z biurem podrózy SKY CLUB.Statek może nie najnowszy, ale czysty z sympatyczną obsługą i chyba jako jedyny z opcją ALL.Polecam również pilotów BP na statku NIL TREASURE.

3 Post przez kamilla_1 2012-04-25 06:34:35

Witam,
W kwietniu bylam na Rejsie po nilu z Sun Fun. Jestem bardzo zadowolona. Program odpowiednio przygotowany, najcizszy jest pierwszy dzień gdzie trzeba rano wczesnie wstac  a potem zwiedzać Luksor.
wieczorem nastepuje zaokretowanie na statek w opcji FB 5* - super komfortowy. Nie mielismy napojow, ale bylismy dobrze zaopatrzeni:). W Luksorze wieczorem skorzystalismy z przejażdżki bryczkami ok. 1,5h, polecam!! Potem sie plynie przez kolejne 2 dni po drodze zwiedza sie swiatynie (kom Ombo i edfu) az nastepnie doplywa sie do Asuanu.
Skorzystalismy z wycieczki do Abu simbel - naprawde warto zobaczyc te perełkę Egiptu!!!
Ogolnie rejs nie jest meczacy, bylismy z dziecmi 13 i 10 lat i one spokojnie dawaly rade, nawet lepiej jak dorosli.
Najgorszy był transfer powrotny z Asuanu do Hurghady, cały dzień w podróży, dlatego chyba nastepnym razem wykupilabym rejs ze sky clubu, gdzie jestes caly czas na statku.
Polecam wioske nubijska, spotkanie z krokodylami oraz kapiel w nilu smile

Gdzies przeczytalam ze warto zabrac jakies gadżety dla dzieci, ktore caly czas podchodzą cos chcac sprzedac albo dostac. Spakowalam wiec z corkami stare zabawki, typu pluszaki, z Macdonalda i inne laleczki, koniki itp. bylo tego ze 2 reklamowki. Były bardzo przydatne, chcialam je dac dzieciom w wiosce nubijskiej, jednakze kobiety tam żebrżące wyrwaly mi i same sie o nie pobiły.  No coż, mysle ze sie im nie przydadzą, a i tak dostana je dzieci z wioski nubijskiej.

W kwietniu woda w basenie zimna nawet w tym rzekomo podgrzewanym, morze natomist ciepłe.
Pogoda w dzien piekna, natomist wieczory chlodne, bez polarka nie dalo rady.

4 Post przez crazyefa 2012-04-19 21:22:20

już nie mogę się doczekać rejsu:) wyjazd z Wawy  czerwiec - ktoś sie wybiera?

5 Post przez Lotos 2012-04-19 11:47:46

laging napisał/a:

Witam,
a czy odczuwa się to, że jest się na statku? tzn. czy bardzo kołysze i co z zapachami bo nie jest tam pewnie najczysciej.

I czy warto zwiedzać świątynie Abu Simbel i miasta Luxor i Assuan?

To nie jest statek który się kiwa na boki,jeśli by nie zmieniające  się widoki pod czas rejsu,to by nawet do głowy nie przyszło,że płyniesz.Nic nie czuć. Miasto Luxor jest bardzo ładne.Polecam wycieczkę.

6 Post przez laging 2012-04-18 05:48:06

Witam,
a czy odczuwa się to, że jest się na statku? tzn. czy bardzo kołysze i co z zapachami bo nie jest tam pewnie najczysciej.

I czy warto zwiedzać świątynie Abu Simbel i miasta Luxor i Assuan?

7 Post przez DANA 2012-03-17 23:37:16

Wierze, nas tez bezczelnie okradli w Hughadzie na 70 dolarow. Tego wieczora chcialo mi sie jak najszybciej wracac do domu.

8 Post przez daw 2012-03-17 23:16:57

Właśnie wróciliśmy z Rejsu po Nilu 7+7.Zwiedzanie niezbyt męczące,ale chcę ostrzec ,uważajcie w Asuanie.Na mnie napadli 100 metrów od statku,chcieli wyrwać torebkę,zranili mi rękę ,mam 6 szwów.To był mój 7 pobyt w Egipcie Wydarzenie to miało miejsce o 12 w południe,dobrze ,że mąż mnie uratował,szedł dwa kroki przede mną z parą Niemców Nie wierzcie rezydentowi ,ze jest bardzo bezpiecznie ,bo wiele osób ,miało wiele przygód ,oszustwa,nawet próbę kradzieży portfela.Uważajcie,Egipcjanie są coraz bardziej bezczelni,A swoją drogą ciekawa jestem ,czy rezydent opowiada następnym turystom o wypadku.Za Mubaraka było bezpiecznie , a teraz robi się nieprzyjemnie,Egipcjanie myślą ,że już mają demokrację.Mój adres dawboz1@wp.pl.

9 Post przez pikos 2012-03-16 19:31:31

Wszystkie świątynie są blisko Nilu , do niektórych dojeżdża się autobusem lub bryczkami , zwiedzanie zaczyna się po śniadaniu i na obiad jest się z powrotem , świątynie w Luksorze zwiedzaliśmy raz w południe a drugi raz wieczorkiem ( pięknie oświetlona ) . Dla mnie rejs nie był męczący , a zobaczyć naprawdę można wiele - gorąco polecam i życzę niezapomnianych wrażeń !

10 Post przez Bea 2012-03-10 11:53:35

Czy rejs po Nilu nie jest meczacy ? W sensie codziennego zwiedzania. Jak to wyglada w praktyce? Sniadanie na statku a potem zwiedzanie ? Kiedy powrot ? Rozumiem ze chyba nie na obiad bo za malo czasu. Dzieki za odpowiedz.

11 Post przez pikos 2012-03-10 07:55:10

Byliśmy na rejsie dwa razy i właśnie z rejsu , a nie z pobytu w hotelu mam cudowne wspomnienia . Wioska Nubijska , którą koniecznie trzeba zobaczyć , katarakty , Tama Asuańska i wszystkie Świątynie położone na trasie rejsu - no cóż , niezapomniane przeżycie - gorąco polecam ! My z pewnością jeszcze kiedyś się wybierzemy na rejs ( byliśmy ze SKY CLUB-em )

12 Post przez tolek 2012-03-07 11:23:25

Kurak - tak jak mówisz... Reguły nie ma. Miejscowi również się starają, bo jeśli nie to stracą pracę. My mieliśmy bardzo miłego rezydenta, ale problem był z tym, aby się z nim dogadać. Poza tym ok. Z zatrudnieniem jego rzeczywiście przesadzili. Rozumiem oszczędności, ale bez przesady...

13 Post przez kamilla_1 2012-03-06 09:28:11

6 kwietnia 2012 lece na Rejs po nilu (7 dni) z sun Fun.
Czy ktos ma doswiadczenia z tym biurem, jaki jest statek, na co uważać?
Bardzo prosze o rady.

14 Post przez kurak 2012-03-05 11:41:50

U mnie również dwie wizyty w Egipcie. Raz Egipcjanin - średnio byliśmy zadowoleni,, a drugi raz Polak - było OK. Nie ma reguły, że Polak będzie się mnie interesował turystami niż miejscowy. Dla mnie ten rezydent Sky-clubu był zwyczajnym cwaniakiem, a Polska z Triady była naprawdę fajna.

15 Post przez puma1957 2012-03-02 22:06:55

hitlon napisał/a:

Byłem dwa razy w Egipcie. Zawsze przewodnik to miejscowy, który zna polski. Czy jednak jego język można rzeczywiście nazwać polskim? ;-) Starają się, ale biura powinny kontrolować to, kto jest wysyłany na wycieczki. By sprawnie posługiwać się polskim naprawdę trzeba posiadać odpowiednie doświadczenie, nawet wieloletnie.

Wybacz , ale to co piszesz moim zdaniem nie do końca tak wygląda . Podczas moich pobytów w Egipcie niemal  zawsze rezydentami i przewodnikami  byli egipcjanie mówiący po polsku ( lepiej - gorzej ale starający się bardzo mówić jak najbardziej poprawnie ). A przy tym wszystkim byli znacznie bardziej zaangażowani  i bardziej pomocni aniżeli rezydenci polscy , którzy z reguły dbają wyłącznie o swoje interesy . Ja osobiście wolę mieć miejscowych rezydentów , mimo iż czasami trzeba troszkę wysiłku włożyć aby ich zrozumieć .

Forum Oceniacz.pl » Egipt » Rejs po Nilu » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.