Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Pamiątki za granicą » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez kurak 2012-02-13 11:02:56

Kupuję w danym kraju jeśli coś jest znacznie tańsze niż w Polsce. W Egipcie... hmmm... u nich szału nie było. Chociaż pamiętam, że kiedy dolar by po 2,2 zł to na bezcłówce u nich kupiliśmy perfumy i alkohole za śmieszne pieniądze. Teraz już tak fajnie nie jest - dolar kosztuje ponad 3 zł. To co sprzedają na ich "rynkach" najwyższej jakości nie jest i raczej nie korzystam.

2 Post przez bozena1511 2012-02-07 16:31:51

Ja kupuję obrazki jeśli znajdę coś godnego uwagi, lub filiżanki. Byłam na takich wakacjach, gdzie nie spotkałam ani jednego ani drudiego, dopiero na lotnisku kupiłam ładne filiżanki.

3 Post przez teraz 2012-02-07 11:19:06

Moja siostra, której mąż jest kierowcą ma już całą lodówkę w magnesach ;-) Przegięli. Najważniejsze jest to, by nie kupować czego popadnie. Dużą część rzeczy sprzedawanych na bazarach to zwyczajne śmieci, które nie są warte choćby złamanego grosza ;-)

4 Post przez gossia 2012-02-06 15:32:02

Pocztowki zostaw w hotelu albo u rezydenta,chetnie je wysla.Bedac w Betlejem zostawilismy pocztowki w sklepie w ktorym byly kupione i wlasciciel sklepu je wyslal.Skrzynek pocztowych nie ma,poczty tez ciezko znalezc.

5 Post przez wilson 2012-02-06 12:38:31

kurak napisał/a:

Za każdym razem kupujemy magnesy na lodówkę. Mamy ich kilkadziesiąt.
Inne rzeczy? Raczej nie. Chociaż mamy już sziszę, mamy również jakieś figurki Kapadocji itp.
Generalnie staram się unikać takich zakupów, bo i tak ostatecznie trafi to do kosza.

Również magnesy! jedyna pamiątki jakie przywożę zza granicy:P jak byłem młodszy to lubiłem zbierać różne figurki z charakterystycznymi dla danego regionu/miasta obiektami:)

6 Post przez lonia 2012-02-06 10:56:14

Pamiątki rajcują tylko na pierwszych wyjazdach. Później kupowanie kolejnego szajsu już nie ma sensu. Moja siostra np. zbiera koty i przywozi je z każdego kraju świata. Najczęściej stara się kupować u ludzi, którzy ręcznie je robią, by mieć pewność, że nie jest to kot made in china ;-)

7 Post przez teraz 2012-02-01 11:20:11

O kurde - byłem już w Egipcie, a tym pytaniem mnie zabiłaś.
Nie widziałem tam nigdzie skrzynek pocztowych, ale na 100% jest taka możliwość. Nawet jeśli będziecie  gdzieś na pustyni to na 100% rezydent może wrzucić ją do skrzynki gdzieś na mieście (tych również nie kojarzę)

8 Post przez Sabka 2012-01-31 11:12:36

wybiaram sie do egiptu...raczej nie planujemy zwiedzac (ze wzgledu na dziecko ) mam jakies szanse wyslac pocztówki??chodzi mi o to czy w hotelu lub w jego poblizu jest taka szansa?? to nasz pierwszy wyjazd...

9 Post przez dupson 2012-01-31 11:07:06

Moje pamiątki to rzeczy, które można kupić w danym kraju tanio. W Grecji kupowaliśmy perfumy po 3 Euro, a w Turcji spodenki Nike po 20 zł ;-) W Egipcie to już raczej same pierdoły. Typowych pamiątek unikam, chyba że kupuję coś dla innych, jakieś prezenty.

10 Post przez anna_63 2012-01-30 21:20:39

Kupuję różne rzeczy. Z Turcji - kraju podróbek - klapki Nike, prawdziwa skóra i noszę już 4 lata, z Rodos skórzaną torebkę, nie podróba, ale też pewnie z Turcji, bo kosztowała mnie 28 euro, Riwiera Olimpijska wazonik, Kreta alkohol, bo nie było co kupić, z Włoch różańce kupione w Watykanie, z Bułgarii też torebkę i tongue magnesy.

11 Post przez kurak 2012-01-30 10:45:37

Za każdym razem kupujemy magnesy na lodówkę. Mamy ich kilkadziesiąt.
Inne rzeczy? Raczej nie. Chociaż mamy już sziszę, mamy również jakieś figurki Kapadocji itp.
Generalnie staram się unikać takich zakupów, bo i tak ostatecznie trafi to do kosza.

12 Post przez annamg 2012-01-27 12:06:34

Ja "zbieram" 2 rodzaje pamiątek. Na każdym wyjeździe kupuję:
1. ręcznik dedykowany danemu regionowi
2. koszulkę animatorki.

13 Post przez memfis 2012-01-27 11:49:38

Czy kupuje za granicą pamiątki?
No wiecie... różne arabskie świecidełka, magnesy na lodówkę, kartki, jakieś koniki, wielbłądy itp?
Bo ja mam tego dosyć ;-)

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Pamiątki za granicą » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.