Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Dziecko na wakacjach » Z dzieckiem do Egiptu » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez chorwat 2011-09-01 11:21:02

Mam wrażenie, że to właśnie z wakacji w Polsce znajomi wracają ze sporymi problemami. Pogoda w tym roku nie dopisała, a dzieci mimo wszystko do morza. Temperatura wody... 17 stopni. To dopiero jest ryzykowne! W Egipcie przynajmniej dziecko nie będzie musiało wiecznie chodzić ciepło ubrane, a co więcej, będzie mogło się normalnie kąpać ;-)

2 Post przez Hugonka 2011-09-01 10:00:11

turrist napisał/a:

Dziecko może poważnie rozchorować się w Polsce, a nie na wakacjach. Tylko panikarze twierdzą, że wyjazd na wakacje z małym dzieckiem to spory problem. Wręcz przeciwnie - taki wyjazd jest dla dziecka znakomitą przygodą. Wiem - i tak nic nie będzie pamiętał, ale samą przyjemnością jest patrzenie na dziecko, które cieszy się na widok wody ;-)

zgadzam się z Tobą w 100% smile

Dziecko może się wszędzie rozchorować, a po to są rodzice - osoby z założenia dorosłe i rozsądne, aby dbali o nie i starali się żeby do tego nie doszło. Tylko Ci co nie myślą realnie o tym co jedzą na wakacjach (szczególnie w krajach afrykańskich) i co piją maja większość wspomnień związanych z zemstą faraona która wg mnie jest niczym innym jak biegunką spowodowaną BRAKIEM HIGIENY!

Ja ze swojej strony polecam iść do mądrego (podkreślam MĄDREGO) pediatry, takiego który nie odradza wojaży z dziećmi i zapytać o jakieś środki osłonowe dla dziecka. Ja przed wyjazdem do Turcji dawałam córce przez tydzień taką florę bakteryjną i nie było żadnych problemów w trakcie 2 tyg pobytu.
życzę udanych wyjazdów smile

3 Post przez teraz 2011-08-30 10:59:12

Hotele egipskie są idealnie przygotowane pod dzieci. Piękne baseny, duże pokoje, place zabaw, animacje. Ogólnie - wiele się tam dzieje. Dla mnie Egipt jest idealnym miejscem pod wakacje z dzieckiem, o ile oczywiście nie je jeszcze samemu. Zemsta może być dla dziecka nie do przetrwania.

4 Post przez rumak 2011-07-28 11:27:01

Hotel dla dzieci musi przede wszystkim posiadać mnóstwo atrakcji dla dzieci. Jakiś park wodny i inne klimatyczne miejsca. Nie może być nudno. Chodzenie z dzieckiem na plażę odpada, no chyba że ledwie jeden raz, tak by sprawdzić co się dzieje, bo normalnie jest za gorąco. Ważne by hotel ogólnie reprezentował wysoki standard. Nie może to wyglądać tak, że hotel będzie kiepski.

5 Post przez rabek 2011-07-25 13:29:33

Najlepsza w Egipcie jest sieć Albatrosów w Hurghadzie. Jest ich 8, ale np. będąc w Aqua Vista, możesz korzystać jeszcze z 3 innych hoteli. Jeden ma sztuczną falę, drugi zjeżdżalnie i mini park wodny dla dzieci, a trzeci własną plażę. W każdym coś fajnego i inne atrakcje. Co do Titaniców to nie wiem jak w nich jest ;-)

6 Post przez xdmuszka 2011-07-22 11:17:00

Naprawdę polecam Titanic Beach i sąsiadujący Titanic Palace. Wstęp jest do obu hoteli. Mnóstwo dzieci, animacje, zjeżdżalnie i inne bajery, jak to dzieci lubią. Towarzystwo na pewno znajdzie. A poza tym, to przecież tam jest dużo Polaków smile

7 Post przez turrist 2011-07-22 10:53:40

Dziecko może poważnie rozchorować się w Polsce, a nie na wakacjach. Tylko panikarze twierdzą, że wyjazd na wakacje z małym dzieckiem to spory problem. Wręcz przeciwnie - taki wyjazd jest dla dziecka znakomitą przygodą. Wiem - i tak nic nie będzie pamiętał, ale samą przyjemnością jest patrzenie na dziecko, które cieszy się na widok wody ;-)

8 Post przez dorata 2011-07-20 10:40:31

Nie ma reguły - jedno dziecko przetrwa to lepiej, a drugie gorzej. Jestem pod wrażeniem Twojego dziecka - ja sama miałam problemy żołądkowe w czasie wakacji, a sukcesem jest to, że dokładnie te same problemy nie dotyczyły również i dziecka. Dziecko może równie dobrze zachorować i w POlsce, nie trzeba do tego Egiptu. Wszedzie trzeba uważać na maluchów!

9 Post przez justyna_15 2011-07-19 11:59:59

córka miała 3 lata jak byliśmy w Egipcie i jadała wszystko nic jej nie było nawet bóla brzucha,jak pojechaliśmy w góry to zmiana klimatu bardzo zle na nią wpłynęła,wymioty biegunka wysoka goraczka i prawie cały wyjazd siedzieliśmy w pokoju

10 Post przez dupson 2011-06-28 12:22:52

Póki dzieci się nie objadają i nie jedzą czego popadnie to wszystko jest w porządku. Problem pojawia się dopiero wtedy, gdy dzieci zaczynają jeść tak nierozsądnie jak dorośli - wszystkiego trzeba spróbować. Wtedy dzieci może rzeczywiście dopaść choroba faraona. Generalnie jestem zdania, że najlepiej do Egiptu pojechać z małym dzieckiem.

11 Post przez admoni 2011-06-27 12:07:18

W lipcu 2010  byłam z 13-letnim synem i  córką  półtoraroczną   w hoteli Dana Beach w Hurgadzie  nic im nie było, mała piła soki i jadła ich owoce  syn również . Hotel super na wysokim poziomie . Na jadalni porządek sztućce i talarze wymyte i wyparzone jedzenie świeże i ładnie podane . Byliśmy w dwie rodziny w sumie 8 osób i nikt nie był chory . Polecam ten hotel jest na prawdę super.

12 Post przez gulgulka 2011-05-09 12:49:14

Przede wszystkim musicie odpowiedzialnie podejść do wyjazdu. Dziecko nie może mieć kontaktu z jedzeniem i piciem egipskim. Żadnej wody z kranu, nawet przegotowanej. Żadnych lokalnych, posiekanych owoców - wyłącznie słoiczki i te najlepiej również przywiezione z Polski. Wtedy być może dziecko będzie bezpieczne, ale na wakacjach nigdy nie ma takiej gwarancji. Najlepiej jest przed wyjazdem skonsultować się z lekarzem - on najlepiej doradzi jakie lekarstwa zabrać czysto profilaktycznie.

13 Post przez szymonek 2011-05-06 15:57:32

Słuchajcie... moje dziecko ma 6 miesięcy. Czy wyjazd z nim na wakacje do Egiptu będzie ryzykowny? Czy mamy się czego obawiać? Nawet jeśli całe jedzenie dla dzidzi zabierzemy z Polski? Czy Turcja będzie bezpieczniejsza dla dziecka?

14 Post przez tytus 2011-04-14 15:04:18

Nie obawiacie się zostawiania swojego dziecka z pracownicami hotelu? Ja bym się bardzo mocno obawiał. Przecież nie wiadomo kim są te kobiety. Może zatrudnione przypadkiem?

15 Post przez joanna33k 2011-04-06 18:32:19

ja byłam w Egipcie w lutym 2011 było super byłam bez dzieci ale widziałam tam jak dzieci były zadowolone panie które się nimi opiekowały wiedziały co mają robić i robiły to super rysowały z nimi bawiły się rodzice mogi odpocząć i onic się niemartwić ja teraz wylatuje do Tunezji tylko tym razem z dziećmi i też mam obawy jak tam jest tym bardziej że lecę tam pierwszy raz pozdrawiam j.k

Forum Oceniacz.pl » Dziecko na wakacjach » Z dzieckiem do Egiptu » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.