Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Ubezpieczenie na wakacje » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez tunezjomaniak 2011-08-04 09:46:49

W chwili obecnej ubezpieczenia w biurach podróży obejmują naprawdę mnóstwo chorób, a suma ubezpieczeniowa jest naprawdę bardzo wysoka. Ubezpieczenie na wakacje możecie sobie rozszerzać, ale zastanówcie się nad tym kilka razy. Czy na pewno warto narażać się jeszcze na dodatkowe koszty? Ja uważam, że nie.

2 Post przez dorata 2011-07-25 13:20:36

Zwrócili ci całą kwotę? 130 Euro?
Widocznie takie są przepisy - mają określony czas na zwrot kasy. Z drugiej strony dbają o markę - jeśli ubezpieczyciel zawodzi, to przecież biuro podróży może go zmienić. Przecież im również zależy na dobrej opinii. Twoje słowa świadczą tylko o tym, że ubezpieczyciele działają OK.

3 Post przez annamg 2011-07-24 20:03:09

chorwat napisał/a:

Jeśli zrobiłaś wszystko zgodnie z umową i przez rezydentkę to nie powinno być większych problemów. Żeby nie wypłacili kasy muszą najpierw mieć o co się przyczepić, a  z tego co widzę nie mają. Czasami zgłoszenia trzeba dokonywać dzwoniąc do ubezpieczyciela w Polsce. W tym wypadku tak nie było?

Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Od momentu wysłania zgłoszenia do momentu zaksięgowania pieniędzy na moim koncie minęło tylko 7 dni. Dostałam zwrot za lekarza i leki.

4 Post przez cynk 2011-07-24 19:40:11

Ja tylko raz skorzystalam z dodatkowego ubezpieczenia i to ze wzgledu na moja mala corke. Jednak balam sie ze cos moze sie jej stac. a tak normalnie to nie trace kasy. Mowi sie trudno, najwyzej zaplace majatek, jednak jeszcze tak nie bylo. Mi osobiscie podoba sie grupa Warta, maja stosunkowo niskie oplaty, stanowczo nie lubie PZU

5 Post przez chorwat 2011-07-13 10:31:02

Jeśli zrobiłaś wszystko zgodnie z umową i przez rezydentkę to nie powinno być większych problemów. Żeby nie wypłacili kasy muszą najpierw mieć o co się przyczepić, a  z tego co widzę nie mają. Czasami zgłoszenia trzeba dokonywać dzwoniąc do ubezpieczyciela w Polsce. W tym wypadku tak nie było?

6 Post przez annamg 2011-07-12 11:54:21

Ja, będąc na Rodos 2 tygodnie temu, zamówiłam wizytę pediatry (za pośrednictwem rezydentki). Lekarz przyjechał do hotelu, zbadał dziecko, wystawił recepty i rachunek. Zapłaciłam 130 euro. Wczoraj wypełniłam odpowiedni kwestionariusz ubezpieczyciela i wysłałam wraz z dokumentami od lekarza i paragonem z apteki do TU. Ciekawa jestem czy faktycznie zwrócą mi poniesione koszty.

7 Post przez roniek 2011-07-12 11:45:30

Te ubezpieczenia kosztują najczęściej jakieś 20 złotych, więc szału oczekiwać nie można.
Nigdy nie kupowałem dodatkowego ubezpieczenia - wydaje mi się, że to nie ma większego sensu. Wystarczy mi to podstawowe. Wiem, że różne rzeczy się dzieją, ale jestem dobrej myśli. Nie widzę wszem i wobec problemów.

8 Post przez tolek 2011-06-30 12:40:36

Najważniejsze jest wcześniejsze sprawdzenie zakresu ubezpieczenia. Czasami okazuje się, że ubezpieczenie rzeczywiście opiewa na bardzo mała sumę. Biura podróży lubią na nas oszczędzać. Jeśli ktoś podczas wyjazdu turystycznego miałby naprawdę duże problemy zdrowotne to taka suma ubezpieczeniowa mogła by nie być wystarczająca.

9 Post przez summer 2011-06-29 10:30:05

A ja twierdzę, że jest sens kupować ubezpieczenie dodatkowe. Dlaczego?
Otóż z reguły ubezpieczenie z biura podróży jest bardzo ubogie. Suma ubezpieczeniowa może okazać się nawet zbyt mała by pokryć niektóre koszty leczenia. Z tego względu warto je rozszerzyć. Podobnie wygląda kwestia ubezpieczenia bagażu. Najczęściej jest ubezpieczony na 500 Euro, a czasami przecież same ciuchy z torby są więcej warte.

10 Post przez Gosiuha 2011-06-28 21:55:33

Ja w tym roku wykupuję ubezpieczenie w Generali. ma szeroki zakres i obejmuje między innymi koszty leczenia, usługi assistance, NNW, OC, bagaż podróżny oraz odwołanie imprezy.
Dodatkowo te opcje są naprawdę fajne
http://www.generalidirect.pl/ubezpieczenia-turystyczne/?r,infoBox,activeTab=2
bo w podróży nic nie wiadomo...

11 Post przez tolek 2011-06-10 10:24:44

Różnie ludzie podchodzą do tematu ubezpieczenia. Jedni kupuja wszystkie od wszystkiego, a innym wystarcza to ubezpieczenie z biura podróży. Mi właśnie ta druga opcja zdecydowanie najbardziej odpowiada. Pierwsza to napychanie kasy ubezpieczycielom. Od wszystkiego co istotne jesteście ubezpieczenia w ramach ubezpieczenia obowiązkowego. O więcej nie ma sensu się starać.

12 Post przez jackbeti 2011-06-09 21:15:35

Ja miałam ten sam problem i zadzwoniłam do Pani z biura podrózy i wytłumaczyla mi że ubezpieczenie jaki mamy w SUN FAN wystarcza ,chyba że ktoś jest przewlekle chory wtedy wykupuje się dodatkowe ubezpieczenie.

13 Post przez zypek 2011-06-06 11:53:25

To nie jest artykuł sponsorowany tylko zwyczajny spam, który pewnie zaraz ktoś usunie. Co do ubezpieczeń to podtrzymuję to, co wcześniej powiedziałem, czyli wystarczy ubezpieczenie wykupowane obowiązkowo w biurze podróży. Dla mnie dodatki są zbędne, chyba że lubicie na darmo wydawać pieniądze.

14 Post przez annamg 2011-06-05 11:09:54

czarna_porzeczka napisał/a:

Ubezpieczenie zdrowotne - to jedno. Ale problemy ze zdrowiem, to nie jedyne jakie mogą nam się przytrafić podczas wyjazdu. Osobiście korzystam z ubezpieczeń podróżnych Generali. Zakres ubezpieczenia jest szeroki - od kosztów leczenia poprzez usługi assistance (kilka wariantów), NNW, OC, bagaż podróżny aż po ubezpieczenie na wypadek odwołania imprezy. Sama wybieram najdogodniejszy dla siebie zakres i skwotę ubezpieczenia. Jeśli się komuś przyda podaję link do strony ze szczegółami http://www.generalidirect.pl/ubezpieczenia-turystyczne/?r,infoBox,activeTab=2

To brzmi jak "artykuł sponsorowany".

15 Post przez czil 2011-03-01 14:42:03

Ale z ubezpieczenia, o którym piszesz można skorzystać nawet nie posiadając karty.
Jeśli jesteś za granicą bez karty, to wtedy po prostu musisz zabrać ze sobą dokumenty potwierdzające leczenie. Składasz papiery do Funduszu Zdrowia i na tej podstawie uzyskujesz zwrot środków. Oczywiście trwa to kilka tygodni.

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Ubezpieczenie na wakacje » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.