Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Dodaj nową odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Hyde Park » Pijaństwo na wakacjach ;-) » Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Captcha image. Turn pictures on to see it.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

1 Post przez szymonek 2012-01-31 11:22:59

Alicja - chcesz powiedzieć, że ludzie na lotach na Dominikanę i inne odległe kierunki również piją? Nie mogę tego pojąć. Po co? Ja nawet na krótkich lotach nic nie piję bo obawiam się konsekwencji - różnie można zareagować nawet po odrobinie alkoholu ;/

2 Post przez wilson 2012-01-30 14:06:05

@marzena - wiadomo, że każdy na wakacje jedzie robić co chce i to jego święte prawo. Ale pewne zachowania (jak opisane przez tunezjomaniak) są nieakceptowalne, bo uderzają w innych turystów. Jak chcą się napić i robić awantury to niech się zamykają w pokojach. Czy wszędzie gdzie pojadę musze się spotykać z ludźmi, którzy nie potrafią rozsądnie korzystać z alkoholu? rozumiem, że można przesadzić, każdemu się zdarza, ale mimo wszystko jako turysta każdy z nas jest gościem w obcym kraju...

Sam nie jestem wielkim miłośnikiem zwiedzania od rana do nocy, ale po prostu nie pojmuję ludzi, którzy płacą kilkaset złotych za wycieczkę, na której cały dzień piją na ławeczce, chociaż mogliby to samo robić w Polsce:P

3 Post przez alicja 2012-01-28 10:00:08

Najgorsze są przeloty czarterami, a jeśli jedzie integracja to już koniec... Kiedyś leciałam 10godzin to ich taka dusza towarzystwa tak się nachlała, że całe 10 godzin wywodził te swoje mądrości- nie przepraszam 9,5 godziny, bo 0,5 spał. Siedział w samolocie za mną. Drugim razem kiedy skusiłam się na czarter modliłam się żeby taki znowu nie siadł za mną. No i nie siadł za mną, siedział obok. Trwało to 12 godzin. Nie słuchał próśb obsługi, aby już nie pić i się uspokoić, koło siebie robił chlew, tragedia. Taki to jest boss, on jedzie na urlop. Na wycieczki ta ekipa też jeździła, chlali i bawili się dobrze, a reszta nie miła nic z wycieczek. Pilotki nie było słychać, potem dała sobie spokój z opowiadaniem o regionie. Parę godzin z takimi można wytrzymać, ale tamto katastrofa. Najgorsze, że oni są pewni tego, że są zabawni. Czartery są tańsze, ale dopóki linie lotnicze nie zrobią z tym porządku to ja dziękuję. Niech sadzają tych imprezowiczów razem gdzieś z tyłu i odizolują od normalnych ludzi. Można przecież się napić, ale trzeba się zachowywać kulturalnie i zwracać jednak uwagę na innych pasażerów.  W liniach rejsowych dotąd takich zachowań nie widziałam, a pasażerów leci 2 razy więcej. Myślę, że bez różnicy czy to Polak, czy nie. Żaden pijak nie ma honoru.

4 Post przez tunezjomaniak 2012-01-27 12:04:35

marzena - sory, ale tam gdzie miałam do czynienia z dziwnie zachowującymi się turystami byli to pijani Polacy. W Egipcie np. potrafili wyzywać po polsku miejscowych, pracowników hotelu. To normalne? Właśnie o takich ludzi chodzi. Pić można, ale z głową. Jeśli ktoś głupieje po wódce to po co ją pije i się poniża?

5 Post przez marzena0410 2012-01-25 11:56:05

Czy wy aby nie przesadzacie? Urlop jest po to,żeby sie wyluzować.Po to jest opcja all żeby z niej korzystać i wypijac piwko,drinka czy winko.A jak komuś to przeszkadza to niech wykupi wczasy ze śniadaniem tylko i potem zwiedza i zwiedza....każdy robi to co lubi.Jeden jedzie zwiedzać,inny wypocząć ,inny żeby sie opić(nie napić).I wybaczcie moi drodzy ale jeszcze nie widziałam żeby tymi lokalnymi alkoholami (nędznymi swoja drogą) ktos sie upił!!Poprostu sie nie da! Można sie co najwyżej opić...A jeśli chodzi o pijanych turystów to i owszem ale byli to rosjanie.Upijali sie dzień w dzień,darli,rozrabiali i chamsko zachowywali.Ale oni nosili ze sobą swój alkohol przywieziony na wczasy bo tym, w hotelu ,tak by sie nie zaprawili.Rosjanie to prawdziwa zakała wczasów!Nie nasi rodacy.

6 Post przez wilson 2012-01-25 09:52:42

kurak napisał/a:

Nie dorastamy, ale bardziej znajdujemy inne, ciekawe rozrywki.
Czy trzeba pić? Ja sam staram się to ograniczyć do minimum. Bo po co?
Bawić się można bez alkoholu i cały czas staram się to wprowadzać w życie ;-)

Słuszna decyzja...:)

Ale ciągle można spotkać rodaków, którzy - jak ostatnio widziałem w Pradze - zamiast zwiedzać cudowne miasto decydują się na picie na ławeczce. Z całym szacunkiem dla wszystkich, ale to już jest chore

7 Post przez kurak 2012-01-24 11:58:04

Nie dorastamy, ale bardziej znajdujemy inne, ciekawe rozrywki.
Czy trzeba pić? Ja sam staram się to ograniczyć do minimum. Bo po co?
Bawić się można bez alkoholu i cały czas staram się to wprowadzać w życie ;-)

8 Post przez wilson 2012-01-23 10:46:44

tolek napisał/a:

A ja uważam, że ludzie na wakacjach piją coraz mniej. Zauważyłem to nawet po weselach. Kiedyś wódka, wódka i wódka. A teraz? Lampa wina, jakiś drink... Ludzie się zmieniają. Nie wszyscy chcą się wciąż upijać ;-)

Tu się zgodzę, choć ciągle dominuje kultura upijania się to coraz częsciej, jak europa południowa traktujemy alkohol jako przystawkę. może dorastamy...:P

9 Post przez tolek 2012-01-17 12:11:14

A ja uważam, że ludzie na wakacjach piją coraz mniej. Zauważyłem to nawet po weselach. Kiedyś wódka, wódka i wódka. A teraz? Lampa wina, jakiś drink... Ludzie się zmieniają. Nie wszyscy chcą się wciąż upijać ;-)

10 Post przez hulik 2012-01-12 13:07:44

A ja tam pozwalam sobie na wiele podczas wyjazdów, bo tylko wtedy mogę. Na co dzień sporo jeżdżę autem, więc poimprezować nie mogę ;-)

11 Post przez sofik 2012-01-10 13:02:41

Pewnie znajdą się i takie dla polskich turystów, tylko nie są raczej promowane i często uczęszczane. Z czystej ciekawości zapytam moją koleżankę, która pracuje w BP. Ciekawa jestem jak wiele można takich miejsce znaleźć w popularnych kierunkach turystycznych.

12 Post przez bozena1511 2012-01-02 13:16:31

sofik, pewnie są takie hotele, ale nie w ofercie dla POLSKICH turystów.

13 Post przez sofik 2012-01-02 11:14:29

A czy znacie hotele, w których np. nie ma alkoholu? Nie jest sprzedawany? Na 100% takie miejsca istnieją, tylko pytanie gdzie ;-) Wtedy by nie kusiło i człowiek nie miałby problemów... Pić czy nie pić? ;-)

14 Post przez karles 2011-11-17 11:17:47

Wakacje są po to, by zwiedzać i odpoczywać, a każdy musi samodzielnie sobie powiedzieć, co dla niego oznacza wypoczynek. Czy dla ciebie wypoczynek to picie? Skoro tak to korzystaj. Ja również piję na wakacjach, ale symbolicznie i do towarzystwa. Na pewno nie tak, by doprowadzić się do fatalnego stanu.

15 Post przez crazyefa 2011-11-16 19:27:28

oczywiście, popieram Picię:) po co są wakację, ale bez przesadyzmu, imprezować, bawić sie , i pic wink,ale tylko w doborowym towarzystwie smile

Forum Oceniacz.pl » Hyde Park » Pijaństwo na wakacjach ;-) » Dodaj nową odpowiedź

Partnerzy: Hotele | Last Minute

• O nas
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Pomoc - FAQ
  • XML
  • Blog
  • Centrum prasowe
  • Reklama
  • Partnerzy
  • Mapa witryny
  • Kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone YoYo Sp. z o.o. © 2003-2009.