Temat: Nurkowanie w Egipcie - prośba o pomoc
Nurkował ktoś w Egipcie? Wybieramy się tam z grupą przyjaciół i chcemy poznać opinie tych, którzy mają już doświadczenie jeśli chodzi o sprzęt, bezpieczeństwo, obsługę… Z góry dzięki
Zaloguj się lub zarejestruj.
Nurkował ktoś w Egipcie? Wybieramy się tam z grupą przyjaciół i chcemy poznać opinie tych, którzy mają już doświadczenie jeśli chodzi o sprzęt, bezpieczeństwo, obsługę… Z góry dzięki
Tak ja miałem przyjemność nurkować w sharm i przyznam szczerze że w tym roku będę nurkował w hurgadzie jeśli będzie taka możliwość, a co do sprzętu to widać że wiele osób z niego korzysta ale do tego co można zobaczyć to warto. Miałem 2 zejścia 1 na 10m z egipskim instruktorem a 2 na 12m z Polakiem.
Dziękuję Piotr za odpowiedź, możesz mi jeszcze napisać jak to wygląda cenowo, np taki jednorazowy wypad pod wodę wraz z wypożyczeniem sprzetu?
W sharm jedno zejście kosztowało 50$ a dwa 75$ sprzęt jest w cenie bo to jest całodniowa wycieczka na rafy!!! chcesz wiedziec wiecej pisz na piotr1570@interia .pl moge wysłać tez kilka fotek!!!!
Nurkowałam w ubiegłym roku w Hurgadzie, centrum nurkowe Friends Divers przy hotelu Dana Beach. Całodniowa wycieczka, w tym 2 zejścia po 15 minut z instruktorem, obiad, napoje i wypożyczenie sprzętu 60 $ od osoby. Snurkować można do upojenia! Polecam, jest tam świetny polski instruktor - Paweł Hyjek, który robi też cudowne podwodne foty (www.hyjekdiving.com) Obejrzyj, warto!. Sprzęt lekko sfatygowany, ale da się wytrzymać, rozmiar dobierają. Było fantastycznie. Przyjemnej zabawy!
Ach, zapomniałam dodać, że mimo wrażenia, że to wszystko odbywa się na trochę wariackich papierach, to wbrew pozorom - jest bezpiecznie!
Ja tez w tamtym roku nurkowałam w hurgadzie raj pod wodą w tym roku tez mamy zamiar nurkować ale w sharm podobno są ładniejsze rafy pozdrawiam
To prawda w Sharm widoki są odlotowe ale trzeba nurkować w tym parku którego nazwy nie pamiętam!! Najlepsze ceny mają w biurze ABBA-SHARM
polecam nurkowanie w Egipcie ale dobre plaże,polecam nurkowanie przy Hotelu Hilton- cudownie, dla początkujących trzeba zabrać własna maskę i rurkę.Na wszystkich wycieczkach do nurkowania polecają własne maski nie polecam.
Ja też polecam zabrać własny sprzęcik, maska, rurka, płetwy także dlatego że w wielu hotelach są pomosty do nurkowania, a jeśli nie to zawsze można udać się do sąsiednich obiektów za niewielką opłatą... A na prawdę warto. Co do Aaaba Sharm byłam z nimi na nurkowaniu-Sharm ale akurat trafiliśmy kiepską pogodę, mocny wiatr i było kiepsko ale sama organizacja na wysokim poziomie i te ceny, bez porównania z naszymi kontrahentami.
Posty [ 1 do 10 z 20 ]