Temat: Pierwsza podróż - ile mieliście lat?
Ile mieliście lat, kiedy po raz pierwszy byliście za granicą?
Ja aż 15 i była to bardzo tania Grecja ;-)
Jak to wyglądało w Waszym przypadku?
Zaloguj się lub zarejestruj.
Ile mieliście lat, kiedy po raz pierwszy byliście za granicą?
Ja aż 15 i była to bardzo tania Grecja ;-)
Jak to wyglądało w Waszym przypadku?
17. Wakacje autokarem we Włoszech za jakieś kilka stów. Miejscowość Bibione - wyjazd był naprawdę rewelacyjny, ale zbyt prędko to ja na autokar się nie zdecyduję. Wtedy na wakacje patrzyło się zupełnie inaczej.
4 lata - Węgry ![]()
Jazda "dużym" fiatem i podziwianie wystaw sklepów gdzie można było kupić wszystko a u nas nic.
A sama to 14 lat - obóz, Hiszpania, costa brava. Świetny camping Interpals w Plaja de Pals, Istnieje do dzisiaj!
10 lat- Gruzja (Batumi). Pierwszy raz samolotem- ależ to było przeżycie ![]()
kurcze ale mieliście fajnie,ja jako dziecko no powiećmy już od 6 roku życia co wakacje Polska ale jakby nie było co piękniejsze miejsca w Polsce widziałam,a że mieszkałam nad morzem, bo teraz mieszkam 60 km od morza,to jak wracaliśmy z wojaży to reszta wakacji na naszej plaży,a takie zagraniczne to byłam juz mężatką samochodem na Białoruś potem Niemcy nic ciekawego,moja przygoda prawdziwa z wakacjami zaczeła się w 2007 roku Turcja Side było zaje...............i od tego czasu rok w rok a nawet 2 razy w rok,to jest jak narkotyk
A ja pierwszy raz mając 16 lat byłem w Turcji z rodzicami. Kiedy osiągnąłem te 18 lat to już zaczęło się większe podróżowanie za własną kasę, ale oczywiście po minimalnych kosztach. Teraz staram się wypoczywać w coraz lepszym standardzie i oglądać coraz ciekawsze miejsca ;-)
hi hi Drodzy Małolaci!: lata 70-te obozy harcersko - "pionierskie" w NRD i Czechosłowacji; lata 80-te saksy handlowe Węgry i NRD; lata 90-te pierwsze wycieczki na normalny paszport: Dania, Niemcy, Szwecja, Austria, wakacje w Czechach, na Słowacji i od 2006r. coroczne wakacje tam gdzie chcę i jak chcę ![]()
Anna, jestem pod wrażeniem, z Twoich postów wnioskuję, ze jesteś w wieku mojej mamy, a moja mama i komputer to dwie sprzeczne sprawy, Ty natomiast widzę szalejesz w sieci
no cóż super. w roku 70...jeszcze mnie w planach pewnie nie było, wracając do tematu. Moja pierwsza podróż zagraniczna to 1997 Cypr. Pamiętam wszystko i tęsknię za tym krajem.
No cóż, stuknęła mi pierwsza -siątką
, ale należę do rocznika, który na studiach miał styczność, poprawka - widział komputer
Był "na całą ścianę"!!! Uczono nas natomiast obsługi projektora filmowego, sami kręciliśmy filmy. NIE JESTEŚMY Z EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO
Obecnie każde wakacje mam sfilmowane - super jest oglądać zimą i wspominać ![]()
Pierwsza moja wycieczka to Bułgaria, ale byłem małym dzieckiem. Wtedy był to wyjazd własnym samochodem i niewiele z niego pamiętam. Później byłem jeszcze raz sam w Bułgarii i bardzo mi się tam podobało. Ogólnie jednak teraz możliwości podróżowania są znacznie większe ;-)
Posty [ 1 do 10 z 14 ]