Temat: Pogoda w Polsce
Ten sezon będzie dla Polski chyba najgorszym od wielu lat.
Czy ktoś z Was mieszka w miejscach turystycznych? Jak sezon?
Pogoda nie niszczy budżetów domowych?
Zaloguj się lub zarejestruj.
Ten sezon będzie dla Polski chyba najgorszym od wielu lat.
Czy ktoś z Was mieszka w miejscach turystycznych? Jak sezon?
Pogoda nie niszczy budżetów domowych?
Pewnie, że niszczy. Mój kolega ma takie biznes. W zeszłym roku zarobił 4 razy więcej. W tym roku w sierpniu ma puste pokoje, a tego nie było od lat. Nie ma się co dziwić. Ja w tym roku również całkowicie odpuściłem sobie wypoczywanie w Polsce, bo po co mi to? Zimno, drogo, a jeszcze w dodatku co rusz jakieś huragany, powodzie i katastrofy. Takie wakacje to żadna przyjemność.
Ta pogoda niszczy chyba każdy biznes. Mnóstwo Polaków wyjeżdża za granicę. To chyba właśnie pogodzie zawdzięczamy tak wysokie w tym roku ceny wyjazdów zagranicznych. Ehhh... i pomyśleć jakie w zeszłym roku były lasty. Może w przyszłe wakacje będzie lepiej. Zarabiającym na turystyce po Polsce, być może koniec sierpnia będzie przydatny.
Apropo pogody - lato w tym roku przesunęło się chyba na przełom września i października.
Ładną mamy w końcu pogodę. Przez ostatni tydzień u nas utrzymywało się ponad 20 stopni. Od jutro ma już być gorzej ;(
Właśnie z tego powodu siedziałem za granicą. A wierzcie mi że naprawdę chciałbym móc wydawać pieniądze na wczasy właśnie u nas - ale po prostu się nie da:/
Ostatnio np. odwiedzałem apartamenty w Moskwie i wyobrażacie sobie że nawet tam się bardziej opłaca? No oprócz długiej podróży;)
Miron - skoro spamujesz to chociaż pisze sensownie - przecież w Rosji jest kiepska pogoda, a sama wiza wjazdowa na miejsce jest strasznie droga. Na przyszłość - myśl na tym co tworzysz ;-)
A co powiecie o pogodzie aktualnie? Nie kojarzę by w poprzednich latach na początku grudnia nie było jeszcze kompletnie śniegu, ale to oczywiście super ;-) Mam nadzieję, że taki stan utrzyma się co najmniej do świąt ;-) Bo wtedy śnieg się już przyda ;-) Tylko ciekawe jakie po tym wszystkim będą wakacje...
Narzekaliśmy na pogodę w czasie wakacji, a proszę jaką mamy teraz ;-)
Dawno u nas nie było tak, by do 6 grudnia nie widzieć śniegu. No i jak ten Mikołaj dziś na saniach przejedzie? No jak zapytuję? ;-) Tak poważnie to oby taka sytuacja utrzymała się jak najdłużej. Z całą pewnością będzie wtedy lepiej.
Chyba dawno nie mieliśmy tak dobrej pogody w grudniu. Pytanie tylko - co lepsze? Tak fatalne wakacje jakie mieliśmy w tym roku + taka zima, jaką mamy obecnie, czy też normalna zima i normalne wakacje... Chyba jednak jestem za taką pogodą jaką mamy aktualnie. Na wakacje i tak latam za granice ;-)
tylko że lecisz na tydzien, dwa. a całe lato...no właśnie. Ale nie mamy na to wpływu, więc szkoda gadać. Ja jednak wolę jak lato jest W LATO, a zima ZIMA.
Posty [ 1 do 10 z 20 ]