Odp: soczewki kontaktowe - czy warto brać do Egiptu ?
Jak najbardziej ![]()
Zaloguj się lub zarejestruj.
Jak najbardziej ![]()
a czy należy się przejmować wodą w Egipcie? Chodzi mi głownie o to czy jeżeli umyje się ręce w wodzie i potem bezposrednio zaklada sie soczewki lub zdejmuje soczewki z oka to czy nie dojdzie do jakiegos zakażenia oka itp. Z góry dzięki za odpowiedz ![]()
Soczewek używa moja żona i córka, są miesięczne więc ich nie zdejmują. Jeżeli chodzi o zakażenie to osobiście nie słyszałem o takich przypadkach. Jeżeli myję zęby ich wodą z kranu to jakoś nie widzę problemu z zakładaniem soczewek po umyciu rąk ![]()
Nie ma z tym żadnego problemu. Moja żona zawsze zabiera soczewki na wakacje, bo tak jest łatwiej. 2 razy miała je w Egipcie - żadnych problemów nie było. Z tym, że na wakacje zawsze zabiera soczewki jednodniowe, które nawet jeśli się zniszczą jednego dnia, to idą do kosza, bo tak czy siak wieczorem by tam trafiły ;-)
Pytanie i odpowiedź autora? Jeśli ktoś chodzi w soczewkach to musi je zabrać ze sobą ;-)
Oczywiście soczewki będą również przydatne dla tych, którzy dużo pływają i noszą okulary. W ich wypadku soczewki wydają się być konieczne. Generalnie - na każdych wakacjach soczewkami można swobodnie zastąpić okulary.
Zawsze biorę soczewki kontaktowe z tym ,że w Egipcie myję ręce wodą mineralną lub przegotowaną ,kiedy je zakładam/
ściągam i nigdy nie miałam problemów.
Okulary na wakacjach to raczej tylko z konieczności. Skoro soczewki zapewniają komfort i swobodę, to po co w takim razie męczyć się z okularami? Można je zgubić w wodzie, a wtedy tylko nowe problemy i dodatkowe koszty. Raczej nie tędy droga. Warto nawet na same wakacje kupić soczewki jednodniowe by mieć pod tym względem święty spokój ;-)
No właśnie sama sie zastanawiam nad soczewkami, też używam miesięcznych,i myślałam,czy nie kupić jednodniowych .... trzeba nad tym pomysleć
Jeśli miesięczne wypadną ci np. w basenie to trochę szkoda - mogłaś w nich chodzić przez cały tydzień.
A jednodniowe? Trudno. Założysz kolejne. Moja partnerka zawsze na wakacje zabiera jednodniówki, bo kiedyś już miesięczne straciła ;/
Na wakacje tylko jednodniowe. Osobiście nie chodzę w okularach, ani soczewkach, ale znam wiele takich osób, które chodzą. Na wakacje jednodniowe - bawiąc się, kąpiąc i robiąc inne rzeczy bardzo łatwo jest stracić soczewki, a to przecież sporo kosztuje ;/
Posty [ 1 do 10 z 13 ]