Temat: Z dzieckiem do Egiptu
Wybieram się do Egiptu w tym roku. Chcę zabrać ze sobą moją córeczkę ma 5 lat. Nie wiem jaki hotel wybrać, gdzie są jakieś fajne atrakcje dla dzieci. Może ktoś ma jakieś doświadczenie. Proszę o radę ![]()
Zaloguj się lub zarejestruj.
Wybieram się do Egiptu w tym roku. Chcę zabrać ze sobą moją córeczkę ma 5 lat. Nie wiem jaki hotel wybrać, gdzie są jakieś fajne atrakcje dla dzieci. Może ktoś ma jakieś doświadczenie. Proszę o radę ![]()
z dizeckiem wybieraj hurghade i okolice poniewa tam sa piaszczyste plaze i lagodne wejscia do morza, natomiast szarm to glownie klify -dlugie przejscie po rafie w butach a potem wielka glebia.jesli szarm to tylko hotel z duzym basenem najlepiej z czyms w rodzaju aqua parku.
Byliśmy w Park Inn w Sharm. Plaża nie nadaje się do pływania Klifu nie było ale przy brzegu płytko a potem rafa i głębia.
W hotelu jest Aqua Prak z zjeżdżalniami dla dzieci. Jedzenie dobre bez problemów żołądkowych. Byliśmy z córką 3 lata i była zachwycona.
nie słuchaj , jedź śmiało do sharm , hitele maja prywatne plaże również piaszczyste, byłem zdzieckiem takim małym i był zachwycony!
Śmiało polecić mogę Caribbean world, byłem tam w ubiegłym roku z córką (6L) i była zachwycona, łagodna plaża piaszczysta, płycizna przy brzegu, mały aqua park w basenie przy samej plaży no sporo polaków więc miała koleżanki, dlatego też tam jadę w tym roku.
nie słuchaj , jedź śmiało do sharm , hotele maja prywatne plaże również piaszczyste, byłem z dzieckiem takim małym i był zachwycony!
Moim zdaniem śmiało można z dziećmi podróżować pod warunkiem że są szczepione na żółtaczkę typu A inne szczepienia teżby nie zaszkodziły. Ja podróżukę z dziećmi, jedno ma 10 lat a drugie 2,5 roku. W lutym tego roku spędzałam urlop w Sharm i spokojnie mogę polecić. Dzieci były poprostu szczęśliwe i nie dokuczały im żadne dolegliwości.
witam
polecam IBEROTEL MAKADI CLUB OASIS, jest super, trzy place zabaw, jeden blisko basenu, wiec widac dzieci z lezaków, duzy teren, jest gdzie pospacerowac, jedzenie ok, menu dla dzieci, klub dla dzieci, tylko do plazy mały kawaleczek , ale to w ramach spaceru, my bylismy bardzo zadowoleni
No ja właśnie uwielbiam Egipt ale nasza córeczka ma dopiero 1,5 roku i to chyba trochę za wcześnie. Kusi mnie oczywiście ciepełko, super ciepłe morze ale boję się o jedzenie. Przeglądam różne oferty i szukam czegoś dla takich maluchów. Generalnie znajomi polecają Grecję bo ta sama flora bakteryjna...
Ostatnio znalazłam w ALfa Starze fajny hotel na Krecie ale mąż ciągle o tym Egipcie. Problem w tym, że nie da się wziąć słoiczków na 2 tygodnie ani tym bardziej gotować. Muszę się dowiedzieć co w razie problemów można podać dziecku na tamtejsze problemy żołądkowe. Czy ktoś był z takim maluchem w Egipcie?
Śmiało polecić mogę Caribbean world, byłem tam w ubiegłym roku z córką (6L) i była zachwycona, łagodna plaża piaszczysta, płycizna przy brzegu, mały aqua park w basenie przy samej plaży no sporo polaków więc miała koleżanki, dlatego też tam jadę w tym roku.
Wlasnie wybralam ten hotel.Bylam juz 2 razy w Egipcie- niestety nigdy nie trafilam na hotel z pieknym morzem dla osob ktore nie umieja pływac, a w tym roku jade z moim 14 let.wnukiem.Napisz mi jak tam jest-prosba.pozdrawiam zuzia
Posty [ 1 do 10 z 39 ]