Oceniacz.pl Niezależny serwis oceny bazy hotelowej w Polsce i na świecie.
  • Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • Oferty wyjazdów
  • Opinie
  • Forum

Zaloguj się lub zarejestruj.

Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi Regulamin

Zemsta faraona-lekarstwo (Strona 1 z 8)

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Zemsta faraona-lekarstwo

Strony 1 2 3 … 8 Następna

Napisz odpowiedź

Informacja przez RSS

Posty [ 1 do 10 z 73 ]

1 Temat przez agulinka86 2009-05-07 19:54:24

• agulinka86

Temat: Zemsta faraona-lekarstwo

Chciałam się podzielic na forum ciekawym odkryciem. Byłam niedawno w Egipcie i wiadomo jak to bywa w krajach arabskich dopadłam mnie tak zwana zemsta faraona. Ponieważ mieliśmy super Panią Rezydent poradziła mi żebym skorzystała z lekarstwa które opłacane jest z ubezpieczenia które jest w cenie wycieczki. Czy ktoś się już z czymś takim spotkał. Bo ja szczerze mówiąc kilka razy wyjeżdżałam już za granicę a o takie możliwości słyszałam pierwszy raz.

Raportuj Post 1 Cytuj Post 1

2 Odpowiedź przez Mariola 2009-05-09 16:06:09

• Mariola
  • zobacz proifl »
  • Bruxelles

Odp: Zemsta faraona-lekarstwo

lekarstwo w cenie wycieczki... hmmm... pewnie miała na myśli jakiegoś drinka :-D
Zawsze brałam na "zemstę" jakieś specyfiki z kraju i już wcześniej zażywałam preparaty na florę bakteryjną przewodu pokarmowego a kurację kontynuowałam na miejscu i jeszcze przez jakiś czas po powrocie. Najskuteczniejsza metoda na tę przypadłość to kieliszek wódeczki. Oprócz tego - nie pić wody nieznanego pochodzenia (w tym kostek lodu do drinków), uważać na owoce morza i z ostrożnością podchodzić do surowych warzyw (które mogą być myte w bieżącej, niezdrowej dla nas wodzie). Jeśli jednak mimo ostrożności przypadłość nas dopadnie, stosować tylko tamtejsze specyfiki. Zapytajcie rezydentów o nazwę już na pierwszym spotkaniu. Życzę zdrowia :-)

Raportuj Post 2 Cytuj Post 2

3 Odpowiedź przez Mirosław, Jan Sołtysik 2009-05-10 09:26:59

• Mirosław, Jan Sołtysik
  • zobacz proifl »

Odrdzewiacz - czyli coca cola którą mozna dostać s sklepach, lub udać się do pierwszej lepszej apteki oni wiedzą najlepiej. Ja byłem tylko tydzień i nic nas z żoną takiego nie spotkało. Miejismy jednak koniak.

Raportuj Post 3 Cytuj Post 3

4 Odpowiedź przez Mariola 2009-05-10 16:39:18

• Mariola
  • zobacz proifl »
  • Bruxelles

miroslaw_jan napisał/a:

Odrdzewiacz - czyli coca cola którą mozna dostać s sklepach, lub udać się do pierwszej lepszej apteki oni wiedzą najlepiej. Ja byłem tylko tydzień i nic nas z żoną takiego nie spotkało. Miejismy jednak koniak.

jeśli coca cola to odgazowana :-)

Raportuj Post 4 Cytuj Post 4

5 Odpowiedź przez Katarzyna Skrzyńska 2009-05-13 17:10:17

• Katarzyna Skrzyńska
  • zobacz proifl »

Zgadzam się smile cola pomaga na wszystkie dolegliwości, które pozostawia nam faraon smile Z drugiej strony przyznam się, że do grobowca nie weszłam ...bo się bałam smile

Raportuj Post 5 Cytuj Post 5

6 Odpowiedź przez Bea Bea 2009-05-14 13:21:21

• Bea Bea
  • zobacz proifl »

Polecam Cole  jak najbardziej oraz leki które posiadają Nifuroksazyd-Powszechnie stosowany w leczeniu biegunek wywołanych przez bakterie. Lek stosowany doustnie. Ostre i przewlekłe biegunki pochodzenia bakteryjnego, zakażenia pokarmowe.

Działa ! smile sprawdziłam na swojej osobie będąc w Hurghadzie smile

Można kupic w aptece przed wyjazdem albo na miejscu egipski odpowiednik

Raportuj Post 6 Cytuj Post 6

7 Odpowiedź przez Krystyna Przemorska-Chatys 2009-05-18 15:34:09

• Krystyna Przemorska-Chatys
  • zobacz proifl »
  • Wrocław

bea_79 napisał/a:

Polecam Cole  jak najbardziej oraz leki które posiadają Nifuroksazyd-Powszechnie stosowany w leczeniu biegunek wywołanych przez bakterie. Lek stosowany doustnie. Ostre i przewlekłe biegunki pochodzenia bakteryjnego, zakażenia pokarmowe.

Działa ! smile sprawdziłam na swojej osobie będąc w Hurghadzie smile

Można kupic w aptece przed wyjazdem albo na miejscu egipski odpowiednik

Raportuj Post 7 Cytuj Post 7

8 Odpowiedź przez Krystyna Przemorska-Chatys 2009-05-18 15:46:29

• Krystyna Przemorska-Chatys
  • zobacz proifl »
  • Wrocław

Byliśmy  w ub roku  niedaleko Hurgady-Sunrise select sunset beach-nie mieliśmy żadnych sensacji żołądkowych.Tydzień przed wyjazdem i tam przez 2 tygodnie zażywaliśmy nasze bakterie-probiotyki -BIOPRON 9  tylko 1 kapsułkę dziennie i one miały "przewagę" w przewodzie pokarmowym /jestem lekarzem/.Na miejscu ,gdyby coś się działo miałam nasz preparat dostępny bez recepty-ENDIEX.Jest to polski odpowiednik egipskiego  ANTINALU  i odpowiednik NIFUROKSAZYDU ,tylko 2 razy silniejszy od Nifuroksazydu.Endiexem ratowaliśmy znajomych.
Życzę przyjemnego wypoczynku .
Krystyna

Raportuj Post 8 Cytuj Post 8

9 Odpowiedź przez Ewa_1 2009-05-20 18:12:38

• Ewa_1

Egipski ANTINAL jest bardzo skuteczny i faktycznie można go było w razie potrzeby dostać od rezydentki.

Raportuj Post 9 Cytuj Post 9

10 Odpowiedź przez Beata 2009-05-26 13:24:53

• Beata
  • zobacz proifl »

Antinal można kupić w każdej aptece w Egipcie bez recepty - jest taniej niż u nas. Jego cena to 5 $. Dawka jest mocna bo to tzw. 200. (Ale w Polsce też już pojawił się nifuroksazyd 200) Działa rewelacyjnie i jest bardzo skuteczny oczywiście jeśli się nie czeka na rozwój choroby. Czy posiada jakieś skutki uboczne - nie wiem  - trzeba  by było zapytać lekarza, pewnie jak każdy lek w mniejszym lub większym stopniu.  Będąc w Egipcie profilaktycznie zakupiliśmy ten specyfik już na początku naszych wakacji. Ponieważ mój syn, jeśli dopadają go sensacje jelitowe, bardzo choruje więc postanowiłam raczej zapobiegać niż leczyć podając mu codziennie niewielką dawkę leku. Wiadomo dziecko to dziecko, nie umyje rąk, zapomni i nachłepcze się wody z kranu, zachłyśnie się wodą z basenu, nie odmówi sobie lodów etc... W Polsce bardzo często łapał tzw. jelitówki,  w Egipcie o dziwo przy maleńkich dawkach Antinalu ani razu. W przeciwieństwie do męża, który sądził, że alkohol + cola to najlepsze lekarstwo na robale - niestety pomylił się i półtora dnia chorował. Ale żyje i ma się dobrze ;-)

Raportuj Post 10 Cytuj Post 10

Posty [ 1 do 10 z 73 ]

Strony 1 2 3 … 8 Następna

Napisz odpowiedź

Forum Oceniacz.pl » Porady dla wyjeżdzających » Zemsta faraona-lekarstwo

Szybka odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki