Hotel Elpida Kalo Chorio ***

Ocena hotelu (56 opinii)

4.2
  • Położenie
    4.2
    • Odległość od plaży / stoku 3.3
    • Plaża / stoki 5.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 2.9
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.0
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.3
    • Łazienka 3.1
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.7
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    3.8
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 3.6
    • Animacje i rozrywka 3.2
    • Sport 2.5
    • Obsługa 4.5
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.5

Rekomendacja

81% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.5

    nazu ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Było super.Hotel ELPIDA okazał się świetnym miejscem na wypoczynek wśród pięknej roślinności.Bardzo urokliwe bylo to,że budynki hotelu nie byly na jednym poziomie.Przy basenie i na tarasie z jadalni można było podziwiać przepiękny widok na morze.Smaczne jedzenie.Do plaży z 15 min,fajnym spacerkiem, dla naszego zdrowia.Polecam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2014-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    polina26 ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jak na 3 gwiazdki to jest dobrze.Sam pobyt wspominam bardzo dobrze, obsługa miła , właściciel tak samo ! super atmosfera z chęcią tam kiedyś wróce !

    2013-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.1

    bobikos002 ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      3.4
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.4
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Wlasnie wrocile, z zona z tego hotelu i jestem rozczarowany' sam hotel to jak na koloni 15 Lat temu, lazienka masakra' miejscowosc dziura. Nie ma tam co robic, jednak plaze super. Najgorsze dojscie na plaze -daleko. Podejscie do hotelu pod gore po kilku wejsciach to jakby sie bylo na gorskich spacerach. All - hmmmm o 23.01 juz nie podadza nic' mozna kupic z karty bo z tym nie ma problemu, przekaski podczas dnia sa jak kupimy sobie w sklepie. Ogolnie nigdy wiecej hotel w wersji all wart 1500 zl nie wiecej. Ogolnie nie polecam, ale kto jak woli. Pokaż »

    2013-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.6

    placek ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Dwa dni temu wróciliśmy z Hotelu elBida :) oceniamy Go w skrócie tak : standard hotelu hmmm troche PRL,niezbyt czysto ,ale da sie wytrzymać. Jedzenie bradzo dobre,troche się powtarzało ,ale żadne zatrucie nie wystąpiło :) miejscowosc bardzo ładna i spokojna ,atrakcji wiele nie ma ,ale za to plaża bardzo piękna ,dostęp do wypożyczalni samochodów i skuterów tak więc można zwiedzać okolice. Powiem jeszcze tak jest to mały ,skromny hotel ,pięknie położony ,ale jeśli jesteś młodym i aktywnym czlowiekiem który czasami chce się zabawić to raczej nie polecam ,gdyż wybieraja sie tam starsze osoby bądz rodziny z malymi dziećmi. Ja jednak wystawiam pozytywna opinie gdyż poznalam takich ludzi jakich naprawde malo wiec bawilam sie MEGA w .... no tu brzydkie slowo :) pozdrowienia dla placka ;D Pokaż »

    2012-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.0

    1988_Rafal ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.6
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Wziąłem wakacje last minute 8 dni za 1800 zł, czytałem dużo opinii więc wiedziałem mniej więcej czego się spodziewać aczkolwiek hotel trochę Mnie zawiódł. Jedzenie niezbyt smaczne i bardzo mały wybór (warzywa bez smaku ale to raczej przez klimat Grecji) napoje typu cola, sprite same podróbki. Soki z proszku, herbata bez smaku. Na plus alkohole ale czasem człowiek musi wypić coś innego :P jest to rodzinny hotel więc obsługa słaba często trzeba wołać kogoś aby nalał przy barze jakiegoś napoju. W recepcji też bardzo często kogoś nie ma. Pokój i łazienka czyste, ale przydałby im się lifting. Zadowolony natomiast byłem z widoków z hotelu (przepiękny widoki na góry i błękitne morze) oraz basenu - dużego i głębokiego gdzie było bardzo dużo przestrzeni na leżaki. Jeszcze jednym plusem jest bardzo ładny ogród hotelu. troszkę daleko do tej lepszej piaszczystej plaży (ale jak się już dojdzie rekompensuje spacerek). Ogólnie z wakacji jestem zadowolony ponieważ cena nie była wygórowana, gdyby jednak przystało mi płacić 2100 albo 2200 jak było na początku to uważałbym że cena jest za wysoka i czułbym duży niedosyt. Pokaż »

    2012-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.9

    lilaniki ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciliśmy z wakacji hotelu razem z córeczką (2 latka). Hotel jest bardzo przyjemny, basen nie jest bardzo duży, ale na obecną liczbę gości jak najbardziej OK. Mega duży plus - internet za free w pokojach i w recepcji (mieliśmy all). Jeśli mamy netbooki lub inne sprzęty - w pokoju poserfujemy bez problemu. Jedzenie pyszne, obsługa miła, polka za barem, poza tym cała paleta EU. EN,FR, PL, RU, DE i inni. Dość długa podróż busem na miejsce - ponad 1,5 h. Ale naprawdę warto! Faktem jest brak większych atrakcji, raczej dla nie-imprezowiczów. Plaża nie jest tak daleko jak napisane w ofercie. Jest blisko. Pokoje schludnie urządzone, nie ma szaleństw, za to rekompensata w postaci widoków na morze (też z pokoi) i basen jednocześnie.. bezcenna... Sklepów w okolicy za dużo nie ma. Jest mnóstwo wypożyczalni aut i skuterów... Tawerny są, dość oblegane. Hotel godny polecenia. Pan rezydent pomocny, w hotelu często widywany, zawsze uśmiechnięty i życzliwy. Obsługa bardzo miła, jedzenie - pyszne. Od zimnych zakąsek do musaki i frytek, poprzez nuggetsy i fasolkę. Każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki, piwo, wino - są dobre. Poza tym kawa, herbata. do wyboru, do koloru. Polecam dla wszystkich, którzy chcą w dobrym standardzie mieć all inc. I pary i młode małżeństwa i single - znajdą tu swoje miejsce. Hotel ma urok. Pokaż »

    2012-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 3.7

    Cuki ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Mieszane uczucia mam co do tego miejsca. Hotel - na wsi totalnej - jeśli ktoś chce imprezować to nie tam, co dla mnie akurat było plusem. - Dobra komunikacja autobusami (do Siti, Ierapetry i Agios) no i przystanek pod samym hotelem. - Położony na wzgórzu, więc są piękne widoki. - pokoje czyste - miła obsługa - jest ładna plaża, ale dość daleko, bliżej jest o wiele gorsza, więc warto się przejść kawałek dalej. NIESTETY : - brak przechowali bagażów (a takie były zapewnienia, że będą sobie bezpiecznie w przechowalni stały) - stały 3 godz. na środku holu, niby ktoś z obsługi miał na nie oko ale chyba każdy wie, że nie da się tego upilnować. - All inclusive - monotonne - szczególnie śniadania ciągle to samo. Nie wiem czy to moje "szczęście" ale włosy w żarciu znajdowałam, a koleżanka robala w makaronie. Część jedzenia smaczna, ale nudna. - brak było animacji dla dzieci (też miały być - to ważne szczególnie dla rodziców) - chociaż pokoje czyste to ręczniki po 4 dniach nam wymienili (a niby co 3 dni to mieli robić) pani sprzątająca naobiecywała 3go dnia, że przyniesie i nic... - miał być czynny bar przy basenie - ale tylko w folderze o nim piszą, w rzeczywistości jest zamknięty. - dużo Polaków (robili wiochę) z ecco holiday już nigdy więcej nie pojadę - nie było rezydenta z tego biura podróży! dokoptowali nas do rezydenta easy travel i wiadomo, on spotkania robił pod nich. Wyjazd będę wspominała świetnie, ale z innych, prywatnych, względów. Pokaż »

    2012-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 2.9

    andzelika89 ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłam w tym hotelu na wakacjach, ale nikomu bym go nie polecała. Pokoje były ... okropne, nie mówią o łazience do której lepiej nie wchodzić. W rzeczywistości nie było tam nic podobnego do tego co na zdjęciach. Jeśli ktoś chce zespuć sobie wakacje pod każym względem to może tak jechać. Ja tylko zraziłam się do Grecji. Pokaż »

    2012-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 5.2

    pawel6822 ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy w hotelu Elpida 2 tygodnie, rodzina z 3 dzieci, mieliśmy apartament z 2 pokojami, aneksem kuchennym, łazienką, pokojem dziennym i tarasem. Położenie cudowne, plaża wydaje się daleko, ale idzie się na nią ok. 15 minut, a jest jedną z ładniejszych w tym regionie. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki także wymieniane codziennie, jedzenie smaczne, nawet jeśli się powtarzało, to można było wziąć coś innego. Obsługa bez zarzutów, jedynie rezydent nie zorientowany. Hotel godny polecenia! Pokaż »

    2012-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    rozabs ocenił hotel Elpida

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pięknie położony, kameralny hotel. Okolica spokojna i cicha, cudowne widoki. Pokój typu studio, duży i wygodny, wszystko było sprawne. Obsługo sympatyczna. Jedzenie dobre, różnorodne i dużo. Byliśmy z biura Easy Travel i wszystko było zgodne z opisem oferty, a do tego rewelacyjny rezydent Michał F. Pokaż »

    2012-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny