Hotel Royal Jinene Resort Sousse ****

Royal Jinene Resort

Ocena hotelu (61 opinii)

3.7
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 4.3
    • Plaża / stoki 3.3
    • Cicha i spokojna okolica 4.5
    • Restauracje w okolicy 2.6
    • Atrakcje w okolicy 3.3
    • Komunikacja 3.8
  • Pokoje
    3.5
    • Wielkość 3.8
    • Standard wyposażenia 3.1
    • Czystość 4.1
    • Łazienka 3.0
  • Wyżywienie
    3.7
    • Ilość i dostępność 3.6
    • Smak i jakość potraw 4.4
    • Różnorodność potraw 3.2
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    3.5
    • Basen 3.6
    • Udogodnienia dla dzieci 3.1
    • Animacje i rozrywka 4.2
    • Sport 2.9
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.0
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

50% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.6

    kasiazu91 ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Początkowo obawialiśmy sie pobytu w tym hotelu ze względu na spro negatywnych komentarzy. Ostatecznie nie było tak źle. Za niewielką dopłatą w paszporcie dostaliśmy bardzo ładny pokój , duży, z widokiem na morze, Super! W pokoju wyposazenie funkcjonalne , telewizor , krzesełka , stolik lustra , meble . łazienka -prysznico-wanna, suszarka. Brak lodówki, ale widzieliśmy ,że niktorym do pokoju panowie z obsługi przynosili małą lodoweczkę, pewnie tzreba zapłacić. w pokoju w zasadzie tylko sie spi więc my nie potrzebowaliśmy zadnych :wpasów" . Pokój sprzątany codziennie ( troche powierzchownie, ale robaki nie laziły , wiec ok) . NIestety w trakcie sprzatania dodatkowo były przeglądane nasze osobiste rzeczy ( te cenniejsze byly w sejfie) Zdarzają się kradzieże z udziałem pan sprzątjących i nie pomagają tu nawet zostawiane dolary. Te incydenty rzutuja niestety na odbbiór hotelu. all inclusive hmm : bar prezy plazy płatny, bar prz basenie czynny praktycvznie caly dzien , strasznie w nim śmierdzi ;/ jak jest sie na plazy to trzeba zasuwac do tego baru basenowego . Jest bar przy recepcji - działa od 10-24 i jest ok. Przy basenie mozna skorzystac z tzn snack baru gdzie sa serwowane przekąski , przez tydzien naszego pobytu byly to mini pizze , kanapki i 2 rodzaje ciasta- strasznie ubogo. Snack bar czynny od 15.30-17.30 - kiepsko . Jedzenie na stołówce monotone ale to normalne w tego typu wycieczkach nie ma sie co dziwic. Atrakcje- kiepsko ! byly co prawda animacje wieczorne ale słabiutkie i zazwyczaj nudne :( ok 12.00 w poludnie animacje basenowe- jakis aerobik, węźyki, tance -ok 1,5h ) na raty leci muzyka- codzienie ta sama i w takiej samej kolejnosci :) do sousse ok 15 minut taxi do portu el kantaui tez jakies 15 min taxi , polecam zobaczyc ten port :) warto dla młodych osob nie polecam tego hotelu , jesli juz dla osob starszych, nie jest to miejsce gdzie bysmy wrocili , aczkolwiek wakacje udane :) Pokaż »

    2012-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    Janet Kwasiborska ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel, w moim mniemaniu, jest warty polecenia. Jednak jest małe ale, pragnę zauważyć, że tak owy usytuowany jest w kraju arabskim, gdzie standard hotelu jest często zawyżany. Nie jest to hotel, który można rekomendować ludziom "podróżnikom", pławiącym się w luksusie lub niejednokrotnie takiego doznającym. Osobom, które były w standardowo lepszym hotelu, mogę jedynie powiedzieć, że za taką cenę Jinene nie jest najgorszy. Natomiast persony nie oczekujące Bóg wie jakiego luksusu, spędzą tu wspaniały czas. Jeśli chodzi o obsługę, to żal mi było się z nią rozstawać. Kelnerzy byli bardzo mili, panie sprzątające bardzo uprzejme, a animatorzy rozbawiali mnie na całego. Z niektórymi osobami, jak np. z Anisem (barman, który nalewa napoje podczas obiadu i kolacji), można zżyć się tak mocno, że to nie jest do opisania. Większość ludzi tam pracujących ma stale uśmiech na twarzy i można z nimi porozmawiać. Czystość w hotelu jest umiarkowana (znów wrócę do tego, że to kraj arabski i nie przykłada się tam zbyt dużej wagi do czystości). Jedzenie dość często się powtarza, ale z drugiej strony osobiście nie miałabym pomysłu co jeszcze dodać. Potrawy są bardzo smaczne i sycące. Co chwilę donoszone są dania, które już się kończą. Desery są przepyszne- nigdy nie zapomnę smaku ciast i ciasteczek. Były to niezapomniane wakacje. Pokaż »

    2012-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.4

    sylwia mat ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    zalety: blisko plaza...i na tyle sie one koncza.. wady:..kelnery, barmani itp.. maja cie gdzies, jedzenie masakra..jak przyjedzie sie godzine przed koncem brakuje polowy na stolach..jest pusto...all- to jakis zart!..alkohol..tylko piwo-siki, syf i malaria, chodza karaluchy, lazienki stare, w hotelu smierdzi tak jak i w pokojach, basn o wiele mniejszy niz sie wydaje na zdjeciach, w basenie syf, maja do niego tez dostep (i jest ich wiecej niz turystow) tutejsi ludzie -kobiety kapia sie ubrane od gory w dol...wiec ...szok.naprawde nie polecam!!!te 4gwiazdki to jakis zart, hotel zasluguje na 2! Pokaż »

    2012-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    agonia268 ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    HOTEL SUPER, EXTRA, ŚWIETNY! Na prawdę godny polecenia, byłam tam wraz ze znajomymi, którzy już czwarty rok z rzędu spędzają tam wakacje! To świadczy tylko i wyłączenie o tym, że hotel jest zadbany, pokojówki miłe i utrzymujące czystość w pokojach, kelnerzy bardzo przyjaźni, animatorzy zabawiający wszystkich dookoła, jedzenie bardzo dobre, kazdy cos dla siebie znajdzie. Bardzo polecam ten hotel, w tym roku również się tam wybieram ze znajomymi, ktorzy juz tez tam byli i wracają, zatem hotel jak najbardziej godny polecenia! W dodatku wszędzie blisko! Gorąca Tunezja zaprasza!:)) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 3.1

    wbek007 ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel dla starszych osob malo wymagajacych ale ogolnie nie najgorzej obsluga na plus All inclusive slabiutki i raczej niepotrzebny

    2011-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 2.5

    lipton ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    . Na dzień dobry dostaliśmy pokój z widokiem na ulice oraz budowę, pewnie kolejnego hotelu. Na nasze szczęście po otrzymaniu kluczy i udaniu sie do pokoju zastaliśmy na miejscu 2 sprzątaczki/pokojówki, które walczyły z syfem, który zostawił poprzedni gość. po zapłaceniu 10E poprosiłem o pokój z widokiem na morze i moja prośba została spełniona przez faceta, który akurat urzędował w recepcji (czarny z wąsem). dostaliśmy pokój w części najdalej wysuniętej w stronę morza. z dala od budowy, śmietników, huczących klimatyzacji, oraz od kącika gdzie po 21 odbywają się animacje, które nie muszą sie wszystkim podobać i nie trzeba być przymuszonym do słuchania muzyki do 1 w nocy. jedzenie generalnie codzinnie to samo, dla każdego coś "dobrego". Nic sie nie marnowało, bo następnego dnia serwowowane byly "sałatki" z pokrojoną "wędliną" (jakaś mielonka z wielbłąda) ze śniadania z dnia poprzedniego. Można było zjeść świeżą rybę, kurczaka, wołowinę czy cos w tym rodzaju. Jak ktoś się nastawia na niewiadomo jaką kuchnię i rarytasy to nie ten hotel. w pokoju było "w miarę" czysto. 1 dinar zostawiony pokojówce każdego dnia nie zaszkodził. Piwo i napoje chłodzące przy basenie podawane w plastkikowych kubkach... zwrotnych przepłukiwanych wodą. "Piwo" dalece smakiem odbiega nawet od najtańszych szczyn dostępnych na polskim rynku, no ale i do tego można było sie przyzwyczaić. w opcji AL INCL bezpłatne są cola, niby "fanta", sprite, wino białe, różowe i czerwone- dało się pić. ponadto miejscowa wódka Bucha i likier figowy. inne drinki płatne. Miejsce przy basanie zajmowaliśmy bez problemu koło 9. Plaża jak na załączonych filmach-ciasna, woda czysta. Za tą kasę jesteśmy w miarę zadowoleni, ale 2 raz w to miejsce byśmy nie pojechali. Kto nie jest francuskim pieskiem,skrajnym pedantem i nie będzie przeszkadzało trochę brudu, smrodu zjełczałego jaja to na tydzień może sie wybrać-najlepiej ze znajomymi w większym gronie. no i trza uważać, żeby sraki nie dostać :) Pokaż »

    2011-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 4.9

    puszysta ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jak na 3gwiazdki bylismy mile zaskoczeni;bylo naprawde super....dobre jedzenie,mila obsluga i wspanialy widok z pokoju[bez jakiejkolwiek doplaty].Mielismy tez super pogode;miedzy 17 a 21stopni w cieniu,takze mozna bylo sie opalac....jesli chcesz odpoczac a nie tylko zwracac uwage na drobiazgi[!!!]bardzo polecam;super hotel na zimowe wakacje!! Pozdrowienia;Agnieszka Pokaż »

    2011-01-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.5

    graziat73 ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Zdecydowanie nie polecam, na pewno nie jest to standard 4* opisywany przez biuro podróży. Pokój z widokiem na budowę lub na morze ale z nieustającym hukiem od pracujących maszyn klimatyzacji. Tragiczne dojście do plaży odgrodzone murem, na plaży to samo, mur, albo jakieś badyle, brudno, tłoczno a w barze przy plaży nie ma praktycznie nic za darmo (oprócz coli i fanty). Jeden mały basen z woda tak śmierdzącą chlorem, że aż odrzuca, a ilość kąpiących się w nim na raz ludzi nie zachęca do skorzystania. Pokój okropny, brak lodówki, suszarki, ciasno, nie ma gdzie postawić walizek. Obsługa wchodzi do pokoju rano po jednokrotnym zapukaniu i nawet nie czeka na odpowiedź. Nieważne co Ty wtedy robisz czy śpisz czy się ubierasz. W recepcji wiecznie nieuprzejmi, mają napisane, że bank czynny w godz. od... do... a np. nie mają napisane, w które dni w ogóle nieczynny. Niektórym klientom wymieniają pieniądze nawet gdy bank jest zamknięty ale na pewno nie Polakom. W łazienkach przy recepcji i restauracji jest tak brudno, że wejście tam odrzuca a szczególnie wieczorem i rano. Winda się zacina, a na podłogach w korytarzach i pokojach położona jest wykładzina dywanowa, która w razie zaprószenia ognia natychmiast przeniesie go na cały teren hotelu. Animacje są monotonne i prawie codziennie to samo, przez parę godzin dla dzieci, a potem jakieś durne zabawy (też biorą w nich udział przeważnie dzieci) dla dorosłych. Dyskotek zaczyna się po północy i zawsze grają te same utwory a po godzinie czasu jest taka muzyka, że trzeba uciekać. Pokaż »

    2011-01-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 3.6

    Kasia ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Ogólnie jesteśmy zadowoleni z hotelu. Polecamy dla młodych ludzi ale jednak chociaż w 2,3 pary żeby się nie nudzić :) Ogólnie czysto i przyjemnie jedzenie także dobre. Polecamy

    2011-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    karola99 ocenił hotel Royal Jinene Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jak dla mnie wszystko bylo super,jedzenie zajebiste,bardzo duzy wybor,super mila przesympatyczna obsluga,pokoje codzienne sprzatane,basen czysty,bliziutko do plazy,zamierzam sie wybrac tam jeszcze raz,jedyny minus to troche daleko od miasta,miejsce godne polecenia!! Pokaż »

    2010-11-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny