Hotel Gortyna Scaleta ***

Gortyna

Ocena hotelu (19 opinii)

3.5
  • Położenie
    2.7
    • Odległość od plaży / stoku 3.7
    • Plaża / stoki 3.3
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 1.0
    • Atrakcje w okolicy 1.5
    • Komunikacja 3.0
  • Pokoje
    3.8
    • Wielkość 4.3
    • Standard wyposażenia 4.0
    • Czystość 3.3
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 4.7
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    2.8
    • Basen 3.7
    • Udogodnienia dla dzieci 1.7
    • Animacje i rozrywka 2.7
    • Sport 1.7
    • Obsługa 3.1
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    3.7

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    navcia ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ogólnie spoko dla mało wymagających osób. Jedzenie smaczne, duży wybór na obiadokolacji. Co prawda śniadania monotonne już na 14dni, ale zawsze świeże. Sprawna obsługa kelnerska. Basen wystarczający, ilość leżaków przy nim - również. Serwis room sprząta codziennie. Ze sportu to jest kort do tenisa, jest bliard (płatny) no i stół do tenisa stołowego. Obsługa zna j. polski, niemiecki, angielski - te na pewno. Internet wifi w receochu płatny 1h - 1eur. Płacisz kasę i dostajesz login i hasło, które wpisujesz w swoim odbiorniku. Obok hotelu market (ceny średnie) i wypożyczalnia aut. My wypożyczyliśmy za 180eur z full ubezpieczeniem Kia Picanto na 8dni. Uważać na nawigację - nam wcisnęli uszkodzoną, ale bez problemu wymienili potem na inną. Autko śmigało sprawnie po górach na południu Krety, po półwyspie Gramvousa ird, byliśmy w szoku, że silniczek 1.1 dał radę. Ogólnie w te 8 dni przejechaliśmy 1300km i objechaliśmy całą Kretę. Położenie Scallety trochę lipne na wypady na wschód Krety, gdzie jest dużo super miejsc. Jeśli ktoś planuje objechać całość wyspy to proponuję się zatrzymać w Agios Nikolaos albo w Chanii. Z minusów to lokalizacja tuż przy głównej drodze ekspresowej (kto ma pokój od strony tej ulicy i jednocześnie z "widokiem na morze" (drzewa i krzewy) to ma hałas od przejeżdżających non stop aut. My wybraliśmy pokój na parterze od drugiej strony i była tam cisza, ale za to była masa komarów. Ogólnie stosunek ceny do jakości to naprawdę pobyt bardzo tani. Polecam osobom chcącym spędzić pobyt na Krecie aktywnie, bo jednak siedzieć całe 2 tygodnie w takim hotelu o tym standardzie to chyba byłaby mordęga :) Zresztą osobiście nie wyobrażam sobie gdziekolwiek pobytu 2 tyg. w hotelu i nic poza nim i plażą. Kwestia woli. Pokaż »

    2012-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.9

    Wiesława Pałkowska ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel skromny, w miarę czysty, dla niewymagających turystów, na który składa się budynek główny (starsza i nowsza część) oraz bungalowy. Miła obsługa (jęz. grecki, niemiecki i słaby angielski). Nieduży, ale funkcjonalny basen, niewiele leżaków w stosunku do liczby gości. Turyści głównie z Rosji, Czech, Niemiec i Polski. Posiłki urozmaicone w formie bufetu - dwa rodzaje śniadań (wędliny, sery żółte, feta, jajka, pomidory, dżemy, jogurt, płatki, muesli, owoce, kawa, herbata, mleko), kolacje w większym wyborze (sałatki, makarony, ryż, surowe i gotowane warzywa, kilka rodzajów mięs, ziemniaki, frytki, ciasto). Spokojna okolica, brak atrakcji turystycznych. Koło hotelu przystanek autobusu, którym można dotrzeć do Rethymnonu (12 km). Główne mankamenty tego miejsca to główna droga przebiegająca tuż obok hotelu (hałas) i wszechobecny, nieprzyjemny zapach ze studzienek kanalizacyjnych. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2011-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 3.3

    wiesiek_k01 ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    W zasadzie o tym hotelu mam przewagę pozytywnych nad negatywnymi wrażeniami . Ale zacznę jednak o tej mniej przyjemnej. Rzeczywiście po nocnym locie mieliśmy pecha, że zakwaterowano nas w jednym z tych bungallowów blisko hałaśliwej drogi szybkiego ruchu. Zapach stęchlizny, trochę robaków na podłodze i agresywne komary. Nie dało się zasnąć. O świcie zabraliśmy bagaże i wróciliśmy do recepcji z stanowczym żadaniem zamiany pokoju. Musieliśmy czekać, aż przyjdzie do pracy kierownik o godz. 9.00. Dobry pokój w hotelu głównym przydzielono nam dopiero ok. 12.00. Jeżeli komuś przytrafi się podobna sytuacja musicie postąpić tak samo i zdecydowanie. Więc pierwszy dzień wypoczynku stracony bo zmęczenie nas złamało. Potem reszta pobytu była OK. Dobre jedzenie, obsługa bardzo miła, pokoje były sprzątane codziennie. Tunele pod drogą do plaży nie są eleganckie ale naprawdę te kilkanaście metrów nie sprawia żadnego problemu. Okolica skromna ale cudownie pachnąca wysuszonymi ziołami z okolicznych łąk. Pokaż »

    2010-02-25
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 4.8

    anya ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą - proszę nie oczekiwać luksusów za 2000zł/2 tyg all inclusive. Bywałam w lepszych hotelach za te pieniądze, ale Keta do najtańszych miejsc nie należy. Jestem zdecydowanie zadowolona z wyjazdu i polecam:) PS. Prosze jednak walczyć o pokoje w hotelu, bo bungalowy to podobno koszmar:P (nie wiem, nie widziałam) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2009-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Piotr Szenejko ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Czytajac opinie innych i spedzajac wakacje w gortynie musze nadmienic, ze ten hotel nie jest dla ksiezniczek ktore chcialyby blyszczec a nie bardzo bylo komu sie nimi zachwycac. Hotel czysty, blisko drogi jak wszystkie na krecie, basen chlorowany jak kazdy inny ( kwestia higieny ), jedzenie smaczne ( bylem swiadkiem jak jedna z ksiezniczek pytala obsluge czy to co ma na talerzu to kapusta czy salata ) prawdziwe mistrzostwo swiata nie dziwie sie obsludze w takich wypadkach, ze nie trzymaja cisnienia, klima i lodowka na zyczenie i za doplata otrzymalem bez problemu i bylem bardzo zadowolony za jedyne 35 eur/tydz, karaluchow nie stwierdzilem, obok hotelu wynajalem samochod zjechalismy pol krety i uznalismy, ze to jedne z najbardziej udanych wakacji w naszym zyciu ( a co nieco juz widzielismy ). Polecamy goraco dla tych ktorym zalezy aby wypoczynek byl aktywny, tani i czysty. Pokaż »

    2009-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.3

    Dorot ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Pokoje dwuosobowe są w porządku, gorzej z jedynkami- brak prysznica, wymairy łazienki 1x1m2, kazdego nowego klieta pakują do bungalow, nie mieszkałam tam ale z opowieści wyika ze nie jest najlepiej. Od strony ulicy głośno, od drugiej strony ok ale chodzą kury i koty dlatego lepiej mieszkać na 1.piętrze. Ogólnie ok, niesamowity barman:) dla ludzi którym nie zależy na luxusach polecam, jedzienie dobre i czysta pościel a reszta -wiele do rzyczenia Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2009-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.2

    krzysztof prorok ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    jedyny pozytyw to barman,hotel przy ruchliwej drodze przez którą trzeba przejśc na plaże,mały basen,mało atrakcji,brak w pobliżu barów,nie polecałbym mikomu

    2009-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    Zbigniew Nowak ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    To nie jest przede wszystkim HOTEL!!! Generalnie jest beznadziejny! Poleciłbym go dla ludzi którzy wogole nie przykładają uwagi do:1.karaluchów w łazience!!!,2. dojściem do plaży wąskim cimnym, wiecznie zalanym jakimś szambem tunelem pod bardzo ruchliwą drogą krajową,3. Skarleta to mieścina w której znajduje sie "noclegownia" to niesamowita dziura gdzieś przy głonej drodze do Retymnonu, tam nić nie ma dosłownie nic!!!, oprócz pięknego z drugiej strony drogi krajowej przy samym morzu hotelu przez duże H o nazwie CRETA STAR (pięć gwiazdek), Jeżeli jeszcze możecie to naprawdę nie polecam tego hotelu. Pokaż »

    2009-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.2

    Katarzyna ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel i jego lokalizacja BEZNADZIEJNE!!! NAJGORSZY WYJAZD OD 10 LAT. Pokoje różne,uwaga- dla Polaków najgorsze. Klimatyzacja która jest w cenie w sierpniu, w ostatnim tygodniu wyłączona, brak lodówek, problem z ręcznikami - brudne, podarte, ogólnie brakuje. Basen mały, dokoła polbruk, który nagrzewa się strasznie, chodzenie boso gwarantuje poparzenia, leżaki połamane, brudne, trzeba polowac od rana. Lokalizacja- na odludziu, do miasta trzeba dojechać, przy głównej ulicy przebiegającej przez Kretę. Po 22-ej na minutę kilkadziesiąt samochodów przejeżdza.Wyjście prosto na ulicę, także dla rodzin z dziećmi niezbyt, nie ma żadnego zaplecza, przy ulicy i ugorach dookoła straszna wada. Stanowczo NIE POLECAM Pokaż »

    2009-06-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    marlena ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel DRAMAT a pobyt PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda pieniędzy jedzenie koszmarne,jedynie co dobre to w ostateczności raki z colą lub spraitem.

    2009-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny