Hotel Gortyna Scaleta ***

Gortyna

Ocena hotelu (19 opinii)

3.5
  • Położenie
    2.7
    • Odległość od plaży / stoku 3.7
    • Plaża / stoki 3.3
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 1.0
    • Atrakcje w okolicy 1.5
    • Komunikacja 3.0
  • Pokoje
    3.8
    • Wielkość 4.3
    • Standard wyposażenia 4.0
    • Czystość 3.3
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 4.7
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    2.8
    • Basen 3.7
    • Udogodnienia dla dzieci 1.7
    • Animacje i rozrywka 2.7
    • Sport 1.7
    • Obsługa 3.1
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    3.7

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.1

    Joanna ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Okropny hotel!Pokoje rodzinne to pomyłka:pomimo dopłaty nie mogliśmy się przez tydzień doprosić dodatkowej pościeli dla dziecka. Lodówki mimo zapewnień, że już już bedzie nie doczekaliśmy się, co przy 2 małych dzieci było dość kłopotliwe. Ręczniki dziurawe, łazienka brudna z cuchnącym odpływem na środku. Po 3 zgłoszeniach, po tygodniu zasypali odpływ chlorem- pomogło na 1 dzień. Obok placu zabaw dość głęboki dół z odpadkami ogrodowymi- niczym nie zabezpieczony!!! Trzeba też uważać, bo organizują imprezy dla ludzi z zewnątrz i zmieniają pory posiłków. Potem niezbyt miła obsługa uniemożliwia nałożenie porcji nawet dla dzieci. Szczerze odradzam jakikolwiek pobyt! Jeszcze jedno- Polacy są z miejsca gozej traktowani. Przykłąd: jeden z turystów mówił po Polsku w momencie kwaterunku, dostał koszmarny pokój. Kiedy zrobił awanturę w recepcji i wyciagnął Szwedzki paszport od razu zmienili mu wszystko. Aha- trzeba uważać przy płaceniu w barze. Często zdaża się, ze wcześniej podana cena "nagle" się podwaja... Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2009-05-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    Marcin ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel nie załuguje na 3***. Basenik maleńki, obok b.ruchliwa trasa, do plazy 900m ( tunelem pod ulicą) lub 500m z konicznością przebiegania przez ulicę. Sala jadalna brak klimy koszmar. Klima za dopłatą w pokojach. Wokół kilka pabów i knajp. Plaza ok piaszczysta i niezaludniona. Trzeba wynająć autko i samemu podrózowac po wyspie. Dobra obsluga baru i all inclusive ( polacy). Ogólnie kiepsko. Pokaż »

    2009-05-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    Dorota Perczyńska ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Na nocleg to i owszem...Jeśli ktoś nie szuka luksusu, nie szuka rozrywki, a jedynie miejsca wypadowego , to polecam.Jeśli chcesz tanio i na Krecie - można zaryzykować! Da się przeżyć! Natomiast jeśli ktoś jest wymagający i widział w życiu niejeden hotel, niech nie wybiera hotelu Gortyna. Pokaż »

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.2

    Albert ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Najgorsze wakacje od wielu lat.Nie polecam nikomu tego hotelu.Brak klimatyzacji w restauracji, w pokoju za doplata.Basen hotelowy malutki ,bardzo mocno chlorowany -brak prysznica przy basenie.Az szkoda sie rozpisywac

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.4

    Agnieszka ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel - Tragedia. Najkrócej mówiąc - brud, smród, nędza i ubustwo. Zmarnowany urlop i pieniądze.

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    Konrad ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Przed hotelem jest mały (ok. 8x8 metrów) basen, z brodzikiem dla dzieci. Jest też kilka stolików, trochę leżaków w cieniu (które wolne są tylko rano i wieczorem). Hotelowy bar czynny chyba od godz. 12 do późnej nocy (dopóki są klienci :) Wielki plus to rewelacyjny barman, który zna nawet podstawowe słowa po polsku :) W linii prostej do plaży jest 260m :) ale drogą ok. 400m. Dojście OK, trzeba albo przejść przez ruchliwą drogę albo tunelem pod nią (nadrabiając kilkadziesiąt metrów), mijamy sklep z zimnymi napojami, następnie wzdłuż wypaśnego hotelu Creta Star, i już jesteśmy na plaży. Plaża piaszczysta, z odrobiną kamieni. W wodzie też w większości piasek, zdarzają się pojedyncze kamienie. Wejście do wody bardzo łagodne. 10m od brzegu woda sięga do pasa. Natomiast zdarzają się duże fale, więc woda bardziej nadaje się do zabaw i masaży wodnych niż do typowego pływania. Woda przejrzysta, choć zdarzają się rośliny pływające. Leżaków/parasoli na plaży nie brakuje. Kosztują 3,50EUR od osoby. Przy odrobinie sprytu można \"ominąć\" kasiarza ;) Z obserwacji wynika, że kasiarz zbiera opłatę 2-3 razy dziennie. Wystarczy wcześnie zauważyć że się zbliża i wejść na ten czas do morza. Kasuje tylko tych których zastanie na leżaku. Ale nie na wszystkich plażach to zadziała. Np. w pobliskim Rethymno kasiarz biegnie gdy tylko zobaczy nowe osoby zajmujące wolny leżak/parasol. Ewentualnie można zainwestować we własny przenośny parasol (7 EUR) i leżakować na piasku :) Pokaż »

    2009-04-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Katarzyna ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel malutki, basen też, pokoje czyste, jedzenie świeże i smaczne, do morza 10 minut drogi , przez ruchliwą ulice, plaża OK, do centrum dojazd autobusem około 15 minut , obsluga bradzo miła , barman super!!!

    2009-04-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    albert ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Polozenie hotelu ,przy autostradzie ,dostep na plaze bardzo utrudniony.Jedzenie niesmaczne , obsluga beznadziejna ,brak klimatyzacji powodowal ,ze kelnerowi pot kapal do potraw.Brak klimatyzacji w pokojach.Plus dla fotografa robiacego zdjecie basenu - wydawal sie duzy.Ogolnie przestrzegam przed tym hotelem kazdego normalnego czlowieka. Pokaż »

    2009-03-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    Mirosława Bylska ocenił hotel Gortyna

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel ładny, ale pokoje trochę ubogie: brak lodówki, łazienka bardzo mała. Panie pokojówki sprzątają dwa, trzy razy w tygodniu. Polakom przydzielają pokoje w bungalowach, my mieliśmy szczęście, bo mąż mówił po niemiecku i dostaliśmy pokój hotelowy. Jedzenie w hotelu średnio urozmaicone, ale da się przeżyć. Tak chyba jest prawie we wszystkich hotelach. Ogólnie za taką cenę polecam. Pokaż »

    2009-01-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny