Hotel Dolina Charlotty Resort & SPA Strzelinko k. Słupska ****

Dolina Charlotty Resort & SPA

Ocena hotelu (53 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 3.1
    • Plaża / stoki 3.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 3.9
    • Atrakcje w okolicy 4.2
    • Komunikacja 2.9
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.6
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.6
    • Łazienka 4.5
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.5
    • Smak i jakość potraw 4.4
    • Różnorodność potraw 4.5
    • Obsługa 4.5
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 3.9
    • Animacje i rozrywka 3.7
    • Sport 4.0
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.6
  • Jakość / cena
    4.1

Rekomendacja

74% poleca ten hotel

Ranking

  • 1.4

    mint_m ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Naprawdę przestrzegam przed tym miejscem. Na korytarzu i w pokoju zabaw straszny smród, pani która pilnowała dzieci (bo trudno ją nazwać animatorką - siedziała i rozwiązywała krzyżówki) wyjaśniła, że to tak zawsze i ze ścian:) Hałas od ogromnych wentylatorów pod oknem. Brud straszny - niby sprzątanie codziennie ale pająk zabity na środku łazienki przez trzy dni rozrzucał swoje kończyny, cale szczęście, że kafelki brązowe to jak się człowiek nie przyjrzy to brudu nie widać. Gdy jako matka z dzieckiem nagle dostałam 40 stopniowej gorączki to pani z recepcji nie poratowała mnie nawet tabletką przeciwbólową, powiedziała, ze mam jechać do apteki do Ustki:( Z zabiegów spa nie dane mi było skorzystać bo nie miałam z kim zostawić dziecka - pokój zabaw mały, śmierdzący, mało zabawek i znudzona pani pilnująca. Tylko okolica przepiękna i szkoda, że cała reszta nie pozwala się z niej cieszyć. Piękne położenie, zwierzątka, występy gwiazd. Obsługa fatalna pod każdym względem. Pokaż »

    2014-05-11
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (12)
  • 5.1

    Maciek ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam. Czytając na temat tego hotelu byłem trochę zdziwiony że zebiera tak nie pochlebne opinie. Powoli zacząłem się obawiać. Szczerze nie było za bardzo czego. Nasz wyjazd rozpoczął się 29 czerwca a zakończył się 3 maja w sobotę. Ogólnie trzeba przyzna że umiejscowienie tego hotelu jest bardzo dobre. Zdala od zgiełku miasta. Atmosfera jaka tam panuje jest magiczna. Co do jedzenia standar tam jest naprawdę wysoki. Dania były bardzo dobre. SPA jak najbardziej polecam. Napewno tam wrócę na wakacje ze swoją kobietą :) Pozdrawiam i z czystym sumieniem polecam. Pokaż »

    2014-05-05
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (1)
  • 2.1

    Anka22 ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.7
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Witam właśnie wrócilismy całą rodziną z pobytu wielkanocnego brak obsługi hotelowej , jak na 4 gwiazdki to jest sporo nie dociągniec , brak remontów , hotel wyglada na bardzooo stary , młody personel bardzo , każda atrakcja płatna dla gościa hotelowego , pokoje extremalnie małe , jedzenie na ocenę 3 !!! Biala kiełbasa nie jadalna !!!!! Ogólnie menu świątecznie oceniamy bardzo kiepsko , jak na tak drogi hotel myśleliśmy chociaż jedzenie świąteczne bedzje do przyjęcia Pokaż »

    2014-04-21
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (12)
  • 5.9

    ArkadiuszK ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Odwiedziliśmy z żoną hotel po wcześniejszym wyszukaniu go przez internet. Zawsze wybieramy się do miejsc, które są umiejscowione w pięknych miejscach, najlepiej trochę dalej od miejskiego zgiełku (zazwyczaj jeździmy samochodem więc możemy podjechać do pobliskiego miasta w razie potrzeby). Miejsce, w którym jest usytuowany hotel jest- można się tu pokusić o stwierdzenie- magiczne. Sam hotel również wita niesamowitą atmosferą, którą czuć już po przekroczeniu jego progu. Cały hotel utrzymany w jednym stylu - nam osobiście pasującym. Kulinarnie dania w restauracji niczym nie odbiegają od standardów hotelowych z najwyższych półek. Największym plusem okazała się strefa SPA. Najmilej wspominamy masaż kamieniami (bardzo odprężający i przyjemny). Nasza ogólna ocena hotelu jest bardzo wysoka, ponieważ jesteśmy w pełni zadowoleni z usług, z których skorzystaliśmy podczas pobytu. Mamy nadzieję, że jeszcze tu wrócimy. Pokaż »

    2014-01-24
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (4)
  • 5.0

    Magdalena Nowaczyk ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Tydzień temu wróciłam wraz z rodziną z magicznej Doliny - tak można ją nazwać i dziwię się niektórym negatywnym opiniom umieszczanym na forum na temat tego hotelu. Zarezerwowałam pobyt świąteczny natomiast na miejscu wraz z mężem zdecydowaliśmy o przedłużeniu pobytu do Nowego Roku. Panie w recepcji bardzo pomocne i miłe, co prawda na początku był problem aby przedłużyć nam pobyt w tym samym pokoju, ale Pani recepcjonistka stanęła na wysokości zadania i całe 8 dni gościliśmy w przestronnym pokoju z pięknym widokiem na jezioro. Posiłki bardzo różnorodne, jedzenie smaczne. Bardzo dużą atrakcją dla dzieci było wspólne wyjście do ZOO i fokarium z opiekunką, która oprócz troski wykazała się duża wiedzą o obiekcie. Bal sylwestrowy na najwyższym poziomie - muzyka, towarzystwo i przede wszystkim pyszne jedzenie sprawiły że Nowy Rok powitaliśmy w doskonałych nastrojach. Szczerze polecam ten hotel i już myślę o powrocie na wakacje! Magdalena z Warszawy. Pokaż »

    2014-01-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 6.0

    MariaWolska ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Dzisiaj wróciliśmy z mężem z pobytu świątecznego w ośrodku, jesteśmy urzeczeni ośrodkiem, obsługą, pokojami,wyżywieniem, organizacją wolnego czasu przez właściciela. Poprostu ośrodek marzeń niejednej osoby planującej wyjazd aby odpocząć, nabrać sił i spędzić mile czas za tak niewygórowaną cenę. Byliśmy z naszym pieskiem, bo to jest jeden z nielicznych ośrodków gdzie można zabrać swojego pupila. Tak miłej i kompetentnej obsługi jaka jest w hotelu można życzyć innym ośrodkom. Jedzenie marzenie każdego smakosza. Dodatkowo kawiarenki i restauracje gustownie wykonane to następny duży plus dla właściciela. Hotel można polecić każdej rodzinie oraz osobom samotnym chcącym wypocząć i zapoznać się z przyrodą, zwierzętami, gdyż jest tam piękne ZOO i fokarium, jazda konna. Ośrodek godny polecenia co też będziemy robić razem z mężem u znajomych. Jeszcze raz dziękujemy właścicielowi, kelnerom, recepcjonistkom i miłym Paniom sprzątającym. Dziękujemy Maria i Jarosław Wolscy. Pokaż »

    2013-12-27
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  • 5.3

    Wiolka36 ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W Dolinie spędziliśmy wigilię i Boze Narodzenie. Jestesmy zachwyceni tak samo jak nasze dzieci. Po pierwsze opiekunki dla dzieci, zorganizowany czas dla dzieci, masa atrakcji czyli zoo i fokarium. Polecam szczegolnie dla rodzin i dla aktywnych. Mila i usmiechnieta obsluga, menu dla dzieci. Rewelacja! Pokaż »

    2013-12-27
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.9

    beatka22 ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Własnie wrócilismy z cudownego pobytu w tym hotelu.Przed wyjazdem poczytałam sobie opinie o tym hotelu i byłam pełna obaw czy dobrze robię zabierając tam swoich przyjaciół,opinie były przerażające.Ludzie wypisujecie takie bzdury ! Hotel cudowny,czystość wręcz sterylna w pokojach,obsługa dbała o wszystko.Personel uśmiechnięty i przyjazny.Jedzenie przepyszne i urozmaicone.Zastanawiam się, co Ci niezadowoleni z menu jadają w swoich domach? Chyba że mówimy o rodzinach które mają służbę i swoich prywatnych kucharzy.Jedzenie na bardzo wysokim poziomie kulinarnym i bardzo smaczne.Lubię dobrze zjeść,więc moje kubki smakowe mogły poszaleć :) Polecam ten hotel osobom które chciałyby odpocząć i się wyciszyć.Wiem jedno,z uśmiechem na twarzy więcej się zyskuje niż z grymasem niezadowolenia. Pokaż »

    2013-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (3)
  • 4.9

    Ania Maciejewska ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel jest ładnie położony. W dolinie otoczony lasem. Byliśmy tam jesienią więc kolorystyka otaczającej przyrody była powalajaca. Wokół spokój i cisza. Jeżeli ktoś szuka miejsca do imprezowania to nie trafił:) Pokoje duże czyste urządzone w wielkiej prostocie. Posiłki smaczne i zróżnicowane - bardzo bogata oferta. Spa na średnim poziomie w basenie bardzo zimna woda trzy sauny i jedno jakuzzi ( to trochę za mało jak na spa) zabiegi na twarz takie sobie natomiast są bardzo fajne masaże filipińskie- polecam. Ogólnie pobyt udany - ceniłam sobie ogromny spokój i relaks. Pokaż »

    2013-07-12
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (6)
  • 1.9

    januszm ocenił hotel Dolina Charlotty Resort & SPA

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Złe oznakowanie dojazdu, obsługa recepcji stara się być miła, lecz nie idą za tym konkretne działania, a wszelkie zgłaszane uwagi były przyjmowane z usmiechem, lecz ignorowane.Nasz pobytzbiegł się niestety z pobytem grupy zorganizowanej(mpreza firmowa) i od tego momentu przestalismy istniećdla.Na śniadaniu pozostawały resztki pozostawione przez grupę, brudne stoliki i bałagan w restauracji, a kelnerzy i kierownik sali zniknęli, a znalezienie personelu wymagało czasu i wtrwałości. Jedzenie było uzopełnieane na wyraźną prośbę gości, a i jakość pozostawiała wiele do życzenia. Pokoje ascetyczne, raczej 3* niż 4-5*, a parter jest na poziomie ziemi. Na basen wpuszczani są chętni nie będący gośćmi hotelowymi i nikt tego nie kontroluje, w efekcie zostały ukradzine klapki a reakcja personelu polegała na wzruszeniu ramion, następnie dostarczeniu do pokoju jakich starych klapek i totalnym zdumieniu, że nie chceę ich przyjąć Pokaż »

    2013-05-29
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (15)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny