Hotel Piramida Spa & Wellness Tychy *****

Piramida Spa & Wellness

Ocena hotelu (19 opinii)

5.2
  • Położenie
    5.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.8
    • Restauracje w okolicy 4.8
    • Atrakcje w okolicy 5.3
    • Komunikacja 5.4
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 5.2
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.3
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.6
    • Smak i jakość potraw 5.7
    • Różnorodność potraw 5.8
    • Obsługa 5.4
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 4.3
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 5.3
    • Obsługa 5.4
    • Czystość 5.5
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

  • 5.7

    Lidia Las ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pierwszy kwietniowy weekend spędziliśmy z rodzinką w Piramidzie. Wg mnie adekwatne 5* - bardzo szeroka oferta spędzania czasu wolnego - przez weekend ani chwili nie nudziliśmy się. Restauracja na duży plus - potrawy różnorodne i smaczne, nawet naszym małym niejadkom smakowały. :) Pokaż »

    2016-04-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Gosia Wojniusz ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Piękny hotel w malowniczym miejscu. Przepyszna kuchnia i dużo atrakcji na miejscu, więc nie nudziliśmy się ani chwili.

    2015-12-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.1

    Ola ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel Piramida "Spa" i "wellness" absolutnie NIE zasługuje na swoje rzekome 5*. Osoby, które wystawiają pozytywne oceny, chyba w życiu nie były w hotelu 5-gwiazdkowym. Obiekt okazał się być kiczowatym, ciemnym pomieszczeniem, którego wystrój z początku śmieszy, ale potem zwyczajnie zaczyna przygnębiać. Największą porażką okazał być się śmierdzący basen wielkości dużego pokoju, wyłączona suana (aby ją włączyć trzeba bylo iść w reczniku do recepcji!!) oraz centrum "relaksacyjne" czyli szklarnia na poddaszu z kilkoma leżakami. W pokojach brak możliwości otworzenia okna!! Do pozytywnych cech tego obiektu można zaliczyć: czystość pokojów, smaczne i różnorodne jedzenie oraz ciekawą okolicę. Jednak obiektu nie polecam, ze względu na nieproporcjonalną cenę do jakość świadczonych usług. Pokaż »

    2015-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    wiola438 ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Ja z pobytu w hotelu byłam bardzo zadowolona. Obsługa na wysokim poziomie, jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane no i przede wszystkim... hotel zadbany i naprawdę czysty, co dla mnie ma dość spore znaczenie.

    2015-05-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    JoannaSk ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jedzenie, obsługa hotelu na najwyższym poziomie. Położenie idealne dla lubiących aktywnie wypoczywać. Spokój, cisza. Dla osób ceniących sobie pełny relaks. Godny polecenia.

    2015-03-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Wiatr ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Dobre miejsce na aktywny wypoczynek i dla tych, którzy starają się dobrze i zdrowo odżywiać :) Razem z partnerką długo wahaliśmy się czy odwiedzić to miejsce, ale po pozytywnych opiniach, również na tym portalu, postanowiliśmy zaryzykować. Okolica idealna jest do pieszych wycieczek, biegania, nordic walkingu oraz rowerowych wypraw. Polecamy też regenerujące zabiegi, ktore oferuje hotel oraz bioenergoterapeutyczne miejsca, takie jak Piramidion. Nie korzystaliśmy z usług pana Ceglińskiego, może następnym razem, bo planujemy następny raz. Wyróżnić tutaj muszę jedzenie, które naprawdę było smaczne, ze świeżych produktów i ładnie podane. Na sniadanie duzy wybór, obsługa równiez na poziomie. Pokoje okey, czyste, jak i cały budynek. Piramidy to nie do końca nasze klimaty, ale ty urządzono wszystko gustownie i bez skrajności. Pokaż »

    2015-03-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Sandraaa ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wykupiłam pobyt zdrowotny z bioenergoterapeutą, ponieważ wierzę w medycynę naturalną. Wcześniej też sporo czytałam o samym Tadeuszu Ceglińskim, tamtejszym bioenergoterapeucie. Wykupiłam 7 noclegów, dostałam 15 procent rabatu. W cenie miałam śniadanie i obiadokolacje - w pełni wszystko wystarczało, nie musiałam nic dodatkowego dokupować, ale czasem pozwoliłam sobie na jakiś kawałek ciasta, szczególnie polecam tiramisu i domową szarlotkę. Podczas pobytu korzystałam również z indywidualnych terapii z panem Ceglińskim. Codziennie chodziłam do komnaty Piramidion na szczycie hotelu, która oprócz zdrowotnych właściwości-dostarcza niesamowitych walorów estetycznych. Ciekawe jest również Podziemie Ozyrysa, gdzie również można doskonale się zrelaksować. Nie umiem pływać, więc nie korzystałam z dostępnego basenu, ale skorzystałam z biczy. Obowiązkowym punktem w ciągu dnia był dla mnie spacer po okolicznych zielonych terenach, także wokół jeziora. Powrócę jeszcze do jedzenia. Było bardzo dobre i ładnie podane. Podobało mi się także podejście całej obsługi do klientów. Zarówno kelnerzy, osoby z recepcji czy panie sprzątające to mili i przyjaźni ludzie. Co do sprzątania, hotel, części wspólne oraz pokoje, były utrzymane w należytym porządku. W kwestii podsumowania, zauważyłam, że tydzień spędzony w tym hotelu lepiej na mnie wpłynął niż niejeden wyjazd do sanatorium. Szczególnie pozytywnie odczuwam brak dolegliwości migrenowych oraz bólowych (stawowych). Ale zauważyłam też ogólną regeneracje organizmu, czuję się bardziej wypoczęta i zregenerowana. Pokaż »

    2015-01-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Bartek_P ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wystrój fajny, choć może egipskie klimaty nie każdemu mogą się podobać. Ja polecam. Na górze hotelu jest przeszklona skośna komnata do relaksacji!! Naprawdę warto skorzystać.

    2014-12-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Jasia ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wykupiłam pobyt zdrowotny z bioenergoterapeutą, ponieważ wierzę w medycynę naturalną. Wcześniej też sporo czytałam o samym Tadeuszu Ceglińskim, tamtejszym bioenergoterapeucie. Wykupiłam 7 noclegów, dostałam 15 procent rabatu. W cenie miałam śniadanie i obiadokolacje - w pełni wszystko wystarczało, nie musiałam nic dodatkowego dokupować, ale czasem pozwoliłam sobie na jakiś kawałek ciasta, szczególnie polecam tiramisu i domową szarlotkę. Podczas pobytu korzystałam również z indywidualnych terapii z panem Ceglińskim. Codziennie chodziłam do komnaty Piramidion na szczycie hotelu, która oprócz zdrowotnych właściwości-dostarcza niesamowitych walorów estetycznych. Ciekawe jest również Podziemie Ozyrysa, gdzie również można doskonale się zrelaksować. Nie umiem pływać, więc nie korzystałam z dostępnego basenu, ale skorzystałam z biczy. Obowiązkowym punktem w ciągu dnia był dla mnie spacer po okolicznych zielonych terenach, także wokół jeziora. Powrócę jeszcze do jedzenia. Było bardzo dobre i ładnie podane. Podobało mi się także podejście całej obsługi do klientów. Zarówno kelnerzy, osoby z recepcji czy panie sprzątające to mili i przyjaźni ludzie. Co do sprzątania, hotel, części wspólne oraz pokoje, były utrzymane w należytym porządku. W kwestii podsumowania, zauważyłam, że tydzień spędzony w tym hotelu lepiej na mnie wpłynął niż niejeden wyjazd do sanatorium. Szczególnie pozytywnie odczuwam brak dolegliwości migrenowych oraz bólowych (stawowych). Ale zauważyłam też ogólną regeneracje organizmu, czuję się bardziej wypoczęta i zregenerowana. Pokaż »

    2014-12-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Mirecki ocenił hotel Piramida Spa & Wellness

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Razem z żoną wiele słyszeliśmy o Jeziorze Paproceńskim, więc postanowiliśmy sprawdzić te opinie. Wybraliśmy Piramidę, bo jest blisko tego jeziora, a poza tym żonę zafascynowały pozytywne właściwości tego miejsca na zdrowie. Byliśmy tam 4 dni, 3 noclegi. O jeziorze krótko napiszę, że piękne miejsce, idealne do spacerów, jak i rowerowych wycieczek. Co do hotelu-nie zawiedliśmy się. 5 gwiazdek zobowiązuje, ale hotel spełnił nasze oczekiwania. Jego architektura robi wrażenie już na pierwszy rzut oka. Jeszcze lepiej wygląda wieczorem, kiedy jest podświetlony. Zdecydowanie jest to jeden z najoryginalniejszych budynków w okolicy, choć i gdzie indziej trudno spotkać tak nietypowy kształt. Musimy też pochwalić obsługę, bardzo mili młodzi ludzie. Kulturalni, grzeczni. Cały hotel utrzymany w czystości, dotyczy to zarówno pokoi, jak i stref wspólnych, takich jak strefa wellenss. Żona korzystała z różnych zabiegów, mi wystarczył basen i sauna oraz Piramidion. Ten ostatni to taka wisienka na torcie hotelu. Leżaki, wszystko przeszklone, czuć pozytywną moc miejsca. Żona twierdzi, że odczuła bioenergoterapeutyczne zalety, ja podczas pobytu na pewno się lepiej czułem, taki bardziej wypoczęty. Ostatnią rzeczą, o której chciałbym tutaj wspomnieć jest jedzenie. Bardzo dobre! Śniadanie zorganizowane jest w formie bufetu, bardzo rozbudowanego. Było tam dosłownie wszystko: oprócz takich standardowych rzeczy były różne pasty, a nawet ryby. Wszystko świeże. Zazwyczaj podawana jest kawa i herbata, tu jeszcze mieliśmy do wyboru napoje. Na kolację mieliśmy do wyboru 3 albo 4 dania - w zależności czy to był weekend czy dzień powszedni. Ciekawe rozwiązanie, nie spotkałem się z nim do tej pory. Oczywiście, jeśli ktoś chciał coś z menu to nie było problemu, jedynie tylko troszkę dłużej czekał. Brudne talerze sprzątano na bieżąco, kelnerzy robili wszystko sprawnie i szybko. Ceny dań rozsądne, a porcje takie, że można się nimi najeść. Podsumowując, warto się tam wybrać, szczególnie we dwoje :-) Pokaż »

    2014-11-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny