Hotel Remes Sport & Spa Opalenica ****

Remes Sport & Spa

Ocena hotelu (10 opinii)

5.3
  • Położenie
    3.8
    • Odległość od plaży / stoku 2.0
    • Plaża / stoki 2.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.9
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 4.7
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    5.7
    • Wielkość 5.7
    • Standard wyposażenia 5.7
    • Czystość 6.0
    • Łazienka 5.5
  • Wyżywienie
    5.7
    • Ilość i dostępność 5.7
    • Smak i jakość potraw 5.8
    • Różnorodność potraw 5.7
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    5.5
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 5.4
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 6.0
    • Obsługa 5.8
    • Czystość 6.0
  • Jakość / cena
    5.5

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

  • 6.0

    kamkar ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel spełnia wszystkie najwyższe standardy. Razem z Dziewczyną byliśmy już tam kilka razy i za każdym razem Hotel odkrywał przed Nami coraz to nowe atrakcje. Przestronne, nowoczesne pokoje, wyśmienite jedzenie w restauracji. Na szczególną uwagę zasługuje Spa oraz Strefa Wellness & Fitness o niepowtarzalnym, wyjątkowym klimacie, "serce hotelu" :) Duży basen, sauna, łaźnia oraz gorące jacuzzi ;) Po prostu musisz tam być :) Pokaż »

    2014-01-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.9

    Aquamarine ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel położony przypuszczalnie ładnie, jednak na środku nikąd, innymi słowy w szczerym polu. Na powitanie przed parkingiem barierka i maszynka z biletami. To jest dobre w centrum miasta albo dla przypadkowo parkujących, jednak w przypadku gości hotelowych jest nieporozumieniem.Nawet jeśli na koniec pobytu okazuje się, że nie trzeba zapłacić za parking - pierwsze wrażenie jest właśnie takie i ono pozostaje. Z parkingu do wejścia jest kawał drogi i w żaden łatwy sposób nie da się podjechać. Akurat miałem ciężki bagaż i się nataskałem. Pokój standard - ładny, przestronny i niczego więcej jeśli chodzi o urządzenie bym nie oczekiwał. W łazience słuchawka od prysznica nieszczelna i pryska daleko na boki. Brodzik w prysznicu ultrapłytki a odpływ zatkany. Zanim zauważyłem co jest grane pół łazienki miałem zalane. Musiałem powycierać na golasa... Mogłem w sumie wezwać panienkę z służby pięter, no ale co gdyby przyszedł facet?? ;) Ogrzewanie w pokoju wydolne, przy -8 w nocy radzi sobie bez problemu. Ale jest to ogrzewanie nawiewowe (klimatyzacja zapewne również) i wentylator jest głośny. Zdecydowanie za głośny. Moja żona zasypia w każdych warunkach a ja wziąłem tabletkę na spanie i jakoś poszło. Ale do hotelu SPA nie przyjeżdżamy posłuchać wentylatora... Restauracja ładnie urządzona, ma klimat, obsługa kontaktowa i miła, w porywach nawet bardzo miła, jednak menu kuchni jest dość wąskie a dania takie trochę "niszowe" - coś tam ze szpinakiem, coś innego z orzechami... ja zamówiłem golonkę. Wydawała się bezpieczna. Dostałem niedużą (w mojej ocenie) porcję mięsa, położoną na placku kapusty, otoczoną czterema małymi ziemniaczkami. Nic nie powiedziałem. Ale na kolację bałem się zamówić stek. Byłoby mi jednak trochę głupio zamówić danie za 80 PLN i wstać od stołu nienajedzony. Na śniadanie się najadłem i obsługa bardzo miła; jednak z góry zwróciłem uwagę, że chcę się najeść (jestem szczupły i nie jestem żarłokiem; nie jestem jednak na diecie); SPA robi bardzo dobre wrażenie. Pokaż »

    2012-12-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    nova1959 ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spędzaliśmy w tym hotelu święta Bożonarodzeniowe oraz Sylwestra. Piękne miejsce.Wszystko dopracowane w najmniejszym szczególe. Byliśmy zachwyceni zwłaszcza obsługą! Byliśmy pod wielkim wrażeniem zaangażowania i kompetencji recepcjonistki w SPA. Urocza osoba ,która mimo iż wigilie spędzała w pracy tryskała życzliwością. Również obsługa recepcji głównej na wielki plus. Zabiegi w SPA na bardzo wysokim poziomie. Bez wątpienia polecamy! Pokaż »

    2012-01-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    agatha247 ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wspaniały Hotel! spędziłam cudowny weekend w tym hotelu. Świetna obsługa, rewelacyjna kuchnia, piękne i malownicze Spa oraz przytulne pokoje. To wszystko sprawiło że weekend był naprawdę cudowny!

    2012-01-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    krysss ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Profesjonalna obsługa, piękne miejsce, doskonałe jedzenie, wspaniałe SPA, cicha okolica!

    2012-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Anja07 ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel wspaniały! Spędziłam tam romantyczny weekend z narzeczonym w ubiegłym miesiącu! Skorzystaliśmy z jednego z wielu ciekawych pakietów Spa, byliśmy dopieszczeni w 100%! ciekawe rozwiązania architektoniczne, smaczna kuchnia, miła, uśmiechnięta i pomocna obsługa sprawiły, że na pewno tak wrócimy...Polecam Hotel osobom, które chcą uciec od wielkomiejskiego zgiełku. Jedyny minus to Spa&Wellness otwarte tylko do 22.00 oraz brak transportu np z dworca pkp do hotelu Pokaż »

    2010-10-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.1

    rogus00 ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Super hotel polecam wszystkim chcącym odpocząć od codziennego miejskiego zgiełku. fajne zaplecze SPA, bowiling, bilard. Pokoje czyste jedzenie smaczne. Duży plus dla obsługi z Recepcji Hotelu za pomoc podczas naszego pobytu. Mogę polecić na 100% Pokaż »

    2010-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 5.3

    robsonic ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam serdecznie !! Byłem tam na szkoleniu zorganizowanym przez pewną eventową firmę. Pomyślałem, że ponownie odwiedzimy jakiś straszny pałacyk w okolicy Poznania. Cóż za zdziwienie było kiedy dowiedziałem się że jedziemy do Opalenicy. Hotel - bajka- wnętrza piękne, sale konferencyjne a do tego wspaniałe pokoje. Wieczorem impreza w przepięknej sali z miłą obsługą i rewelacyjnym jedzeniem. Następne nudne szkolenie w tym hotelu minęło i żal było opuszczać tak wspaniały obiekt. Pokaż »

    2010-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.2

    IHA ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    profesjonalna obsługa, przemiła atmosfera, przepiękne wnętrza i dodatki, świetne jedzenie !!! Aż się chce tam wracać.Opalenica może być dumna. GRATULACJE DLA WŁAŚCICIELI OBIEKTU i POWODZENIA :)

    2010-08-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.7

    MKopalenica ocenił hotel Remes Sport & Spa

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Miałem w tym hotelu imprezę rodzinną z której jestem bardzo zadowolony. Kwota jaką zapłaciłem za osobę 110 zł jest niezwykle atrakcyjna w stosunku do okolicznej konkurencji 120 - 140 zł/os (przy takiej samej ilości zaproponowanego menu), która nie jest w stanie w żaden sposób zapewnić takiego standardu jaki jest w Hotelu Remes. Menu jakie mieliśmy było na tyle bogate że wszyscy goście byli najedzeni do syta a z tego co zostało na drugi dzień cieszyli się inni zaproszeni na poprawiny goście. Jakość obsługi, profesjonalność przygotowania imprezy oraz dekorację stołu na okoliczność mojej imprezy oceniam na 11pkt z 10 możliwych. Gorąco polecam wszystkim osobą które szukają miejsca w którym chcieliby zorganizować niezapomniane przyjęcie. Pokaż »

    2010-05-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (9)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny