Hotel Skanes Serail Skanes ****

Skanes Serail

Ocena hotelu (106 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 4.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.6
    • Atrakcje w okolicy 3.1
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 5.1
    • Standard wyposażenia 4.2
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.3
    • Ilość i dostępność 4.6
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 4.3
  • Hotel
    4.6
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 5.0
    • Sport 4.6
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.7

Rekomendacja

75% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.4

    Mircia07 ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      1.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Z cała pewnością ten hotel odradzam,nawet emerytom,jedyne co w tym hotelu jest na tak to roślinność chociaż też szału nie ma.Hotel swoje lata świetności już dawno ma za soba.Nie jestem bardzo wybredna ale żadnych superlatyw sie nie doszukałam .Byliśmy tydzień w czerwcu,po dwóch dniach miałam dość.Przed wyjazdem czytałam wszystkie złe opinie i te dobre także,zgadzam sie co do tych złych, oprócz tego że Polacy są dyskryminowani przez inny kolor opasek- to nie jest prawdą, hotel kupuje opaski najtansze,i czesto ich brakuje,dlatego widzimy różne ich kolory. Prawdopodobnie na poczatku tego roku tj.2014 została wymieniona cała obsługa tego hotelu,więc w innym jezyku niż arabskim i francuskim bardzo trudno sie porozumieć.Nie miejcie także złudzeń co do "świetności"animatorow, oni tez zostali zastąpieni,poprzedniej ekipy juz nie ma, a to był najmocniejszy punkt tego hotelu. Restauracja ........to raczej zakładowa stołówka, kelnerzy snują sie jak.....(sam zgadnij) Jeżeli to nie jest Wasz pierwszy wyjazd nie ryzykujcie. I jeszcze plaża:masakra.....woda po kolana na 50-60 metrów w głab,potem szeroki pas glonów i zaraz żółte bojki a za nimi pływające motorówki , a jak w nocy popada plaża zarzucona glonami. Na pomoc rezydenta z SUN&FUN za bardzo nie liczcie. ' Pokaż »

    2014-06-22
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 4.6

    gs3136 ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pomimo pewnych niedostatków w hotelu, raczej polecam wypoczynek w tym hotelu ze względu na oferowaną cenę. Niestety reprezentanci biura Sun&Fun niezorientowani w poziomie obsługi i oferty hotelu oraz zakresu i przebiegu sprzedawanych wycieczek. Duży plus dla przewodnika wycieczek p. Abdula. Pokaż »

    2014-05-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    Agnieszka222 ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.6
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel dla niewymagających gości ale całkiem przyzwoity. Dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, miła obsługa i animatorzy, pokoje też ok. Przy plaży oferują różnego rodzaju sporty wodne, ja leciałam na spadochronie, super sprawa. Wszystkie ceny trzeba negocjować, pamiątkowe ręczniki na plaży udało nam się kupić za 10 dinarów, co niektórzy przepłacali 40 dinarów !!! Targować się i jeszcze raz targować. Największym minusem są rozcieńczone alkohole!!! Nie da się tego pić, woda która znajduje się w dystrybutorze w restauracji to zwykła kranówa. W-Fi płatne :-( Za grosze można pojechać do miasta autobusem, zatrzymują się pod hotelem. Ogólnie polecam ten hotel, można w miłej atmosferze odpocząć. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu :-) Pokaż »

    2013-12-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.9

    Mar_tu_sia ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel duży, przyzwoity, przeznaczony dla mniej wymagających klientów. W tym hotelu przewaga Polaków choć spotkać można Francuzów, Rosjan, Czechów, Niemców. Posiłki raczej przeciętne i monotonne ale można coś wybrać dla siebie. Owoce do posiłków to: jabłka, gruszki, śliwki i melony co mnie nieco zdziwiło. Serwis w restauracji głównej MASAKRA - obsługi praktycznie nie ma tzn. kelnerzy biegają tylko przy tych osobach, które dają duże napiwki natomiast pozostali radźcie sobie sami. Niekończące się kolejki po posiłki i na maksa rozcieńczone napoje, brak posprzątanych i nakrytych stolików. Animatorzy i animacje super zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Basen średniej wielkości ale czysty. Plaża hotelowa ładna, piaszczysta codziennie sprzątana. W barach alkohole nic nie mają wspólnego z alkoholem jedynie piwo da się wypić bo nie jest mocno rozcieńczane. Pokoje nieduże skromnie urządzone, klimatyzowane co dziennie sprzątane - jak zostawisz dinara to na łóżku zastaniesz ładną kompozycję z prześcieradeł i kwiatów. Żeby dostać lepszy pokój lepiej daj w recepcji przy meldowaniu większy napiwek. Ja dałam 5 euro i dostałam pokój z widokiem na morze. Słyszałam od Polaków, którzy nie dali napiwku, że otrzymali pokoje z widokiem NA NIC. Tak czy inaczej najlepsze pokoje i tak dostają Francuzi, Niemcy i Rosjanie. Ogólne wrażenie z pobytu w tym hotelu dobre choć bez szału. Ogólnie mogę polecić ten hotel ale nie spodziewaj się nie wiadomo czego bo możesz się rozczarować. Pokaż »

    2013-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.9

    Zenek Zenek ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Byliśmy z dziewczyna od 22.08.2013 do 29.08.2013 Przyjechaliśmy w dzień, na pokój czekaliśmy 4 godziny, oczywiscie wraz z 20 innymi osobami. Po czym po 4 godzinach dostaliśmy pokój nie posprzątany do końca. Brak ręczników plazowych, materacy na lezakach, mini lodówki w pokoju, klomatyzacja ledwo działająca to nie to czego oczekiwaliśmy za takie pieniądze w hotelu 4 gwiazdkowym. Do tego kluczyk do sejfu pokojowego płatny i mimo ze płatny to po 4 dniach w recepcji ciagle twierdzili ze nie maja klucza i niedlugo sie zwolini, przez co całe wakacje w stresie czy nikt nas nie okradnie... Jedyne pozytywy z tych wakacji to ładne morze, super animatorzy i dobre jedzenie. Podsumowujac pierwszy i ostatni raz w tunezji. Pokaż »

    2013-08-29
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 4.8

    Patrycja Kucharska ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    To były moje pierwsze egzotyczne wakacje więc być może z tego powodu nie dopatrzyłam się zbyt wielu wad :) Jedyne nieudogodnienia, które były dla mnie rażące to obsługa w barze przy basenie, zwłaszcza kelner z nosem Gargamela! Miły był tylko w dzień w który dostał w łapę, ale można się było z Nim dogadać za odpowiednią sumę jak z całą resztą obsługi kiedy się im dawało napiwki. Ogólnie uprzedzeni do Polaków, można było zauważyć gorsze traktowanie i segregacje turystów, jednakże mnie to nie sprawiało większego problemu, co chciałam zawsze można było załatwić. Kubki a właściwie ich wieczny brak w barze przy basenie to również spory minus! A tak poza tym to same plusy: blisko lotniska, bo dosłownie 10 minut autobusem, do Monastiru 10 minut taksówką, do Sousse 20 minut autobusem. Piękny duży hotel z zadbaną zielenią, czysty basen, leżaków nigdy nie brakowało, całkiem spoko plaża z ładnymi parasolkami i kilkoma zadaszanymi łóżkami, bar przy plaży choć rzadko otwarty to również atrakcyjny. Bezustannie prowadzone były animacje, od rana do nocy: aqua aerobik, gimnastyka, waterpolo, siatkówka plażowa, do dyspozycji mieliśmy boisko do piłki nożnej, kort tenisowy, pinopong, minigolf. Przy hotelu na plaży oferowane były sporty wodne za dodatkową opłatą (obowiązkowo się targujcie) można było skorzystać ze skuterów wodnych, kajaków, przepłynąć się motorówką, przejechać na wielbłądzie, polatać lotnią :) Wieczorem zawsze po kolacji było przedstawienie w amfiteatrze i następnie dyskoteka przy plaży (naprawdę bosko tańczyć nocą na brzegu morza przy blasku księżyca :D). Przez dwa tygodnie ani razu nie powtórzyła się żadna animacja. Można było również skorzystać z usługi sesji zdjęciowej wykonanej dość profesjonalnie na terenie hotelu i plaży, małe studio tatuażu henną dostępne codziennie, gry w lotki i inne zabawy przy basenie.. Jedzenie smaczne, różnorodne, duży wybór, Ja jako wegetarianka głodna nie chodziłam, a Panowie mięsożercy również byli najedzeni:) Ogólnie fajnie i POLECAM :) Pokaż »

    2013-05-30
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (1)
  • 5.9

    Tunisa ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wszystko jak najbardziej na +, obsluga restauracji bardzo miła.

    2013-05-09
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.8

    gr8lucy ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Niestety negatywne opinie okazały się prawdą. Myślałam, że ktoś żartuje z tą segregacją turystów ale niestety nie. Różnica w obsłudze jest ogromna taka jak pomiędzy : czego....i jak mogę pomóc. W przypadku niewygodnych pytań w odwecie pytanie jaki jest numer mojego pokoju...tak jakby ten numer załatwiał wszystkie niedociągnięcia hotelu. Ze względu na to że nikt z obsługi nie nosi identyfikatorów trudno składać reklamacje bo co powiem (udawanemu managerowi hotelu) ten z czarnymi włosami był opryskliwy i próbował mnie zastraszać??? Nie był to mój pierwszy pobyt w Tunezji, ale pierwszy raz spotkałam się z tak niemiłą obsługą. Znam realia, wiem o napiwkach, ciężkiej sytuacji ludzi pracujących i żyjących w Tunezji itd., ale w tym przypadku to nie miało najmniejszego znaczenia. Zniosę rozdeptane karaluchy w pokoju ( szkoda ze ich nie sprzątnęli po zabiciu) zimne jedzenie, ale nie znoszę chamstwa, opryskliwości i prób zastraszania kiedy się pytam o różnicę w kolorze bransoletek. Co do pokoi to były okay ..bardzo prosty wystrój ale z gustem. Szkoda że nie było w łazience bidetu. Czystość w hotelu też okay i naprawdę pobyt byłby super gdyby nie obsługa. Nie rozumiem i nie polecam. Czułam się jak na jakimś rasistowskim obozie gdzie za każdym razem obsługa udowadnia mi gdzie jest moje miejsce. Zadziwiające ze nawet na jadalni kelnerzy nie uśmiechają się...to samo w barach. Pierwszy raz spotkałam się z taką obsługą w Tunezji. Przeważnie to pogodni i uśmiechnięci ludzie jednak nie w tym hotelu. Nie polecam...ostrzegam...i nigdy więcej nie pojadę do hotelu gdzie segregują klientów wg narodowości. Pokaż »

    2012-11-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 6.0

    monika monika ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jestem bardzo zadowolona z hotelu jak i z obsługi co prawda dopłacaliśmy w recepcji ponieważ byliśmy ze znajomymi i chcieliśmy pokoje obok siebie (bez problemu załatwiliśmy piękne pokoje z widokiem na może i basen:) alkohol słaby jak wszędzie i na każdym forum o tym piszą więc dziwie się tym osobą którzy wypisują opinie na ten temat i zaniżają w ten sposób ocenę! a co do obsługi też podzielone opinie ponieważ są osoby które myślą że to są murzyni i można traktować jak się chce JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE I TO WSZYSTKO Pokaż »

    2012-11-11
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 1.6

    JaWczasowicz ocenił hotel Skanes Serail

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Oznaczanie klientów z tzw. bloku wschodniego czerwonymi opaskami. Po zrobieniu awantury czasami dostawali niektórzy niebieskie. Wyjątek stanowili Francuzi - oni zawsze mieli niebieskie opaski, czerwonych nigdy. Odbijało się to na standardzie obsługi, np. wszyscy goście nie z Francji czekali zawsze na gości z Francji. Jak ci przyjechali i wybrali sobie pokoje - reszta była upychana gdzie popadnie. Notoryczny overbooking. Goście spędzali noc w holu hotelowym śpiąc tam na kanapach (oczywiście nie goście z Francji), bo nie było miejsca a rezydent nie za bardzo był zainteresowany znalezieniem nowego hotelu. Zbyt głośne animacje z powodu miejsca w jakim się odbywały - zamknięta przestrzeń. Dzieci uciekały zakrywając uszy. Nikt nie wpadł na to, żeby zrobić ciut ciszej. Basen jest ogólnodostępny. Każdy tubylec po wniesieniu opłaty wchodzi jak na basen miejski. Plaża zresztą też. Co sobota w hotelu odbywały się wesela. Bezczelna obsługa - manager hotelu osobom, które miały wykupioną opcję see view a nie dostały wmawiał, że na umowie z tour operatorem opcja see view to tylko informacja, że hotel takimi pokojami dysponuje. Stołówka - jedzenie raz dobre, raz paskunde, np. same kości na obiad z minimalną ilością mięsa. Jedyny plus - ładna plaża, fantastyczne morze i wycieczka na Saharę. To polecam gorąco - samego hotelu nie. Pokaż »

    2012-10-25
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny