Hotel El Faraana Heights Nabq Bay ****

El Faraana Heights

Ocena hotelu (54 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 3.8
    • Plaża / stoki 3.7
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 2.7
    • Atrakcje w okolicy 2.8
    • Komunikacja 4.0
  • Pokoje
    4.8
    • Wielkość 5.0
    • Standard wyposażenia 4.8
    • Czystość 4.7
    • Łazienka 4.8
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 4.4
    • Smak i jakość potraw 3.7
    • Różnorodność potraw 3.7
    • Obsługa 4.2
  • Hotel
    3.9
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 3.0
    • Animacje i rozrywka 3.5
    • Sport 3.2
    • Obsługa 4.1
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

72% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.0

    irek19621 ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Zdecydowanie nie polecam. Byłem wielokrotnie w Egipcie i widziałem wiele.Ten ośrodek nie jest wart nawet jednej gwiazdki.Jedzenie ohydne gotowane na wodzie z kranu, po 2 dniach rzygałem i srałem dalej niż widzę. Mój syn znalazł się w szpitalu na 3 dni pod kroplówką. Za dopłatą zmieniłem hotel na inny z tej samej kategorii i tam dopiero doszedłem do zdrowia z rodziną. Pokaż »

    2014-01-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.8

    dagata ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Stanowczo odradzam ten hotel!!!! Jeśli chodzi o obiekt to jest ładny, basenów dużo,ale żaden podgrzewany zimą. Pokoje czyste, standardowo wyposażone i codziennie sprzątane. Hotel usytuowany jest na uboczu i brakowało trochę tego żeby sobie tak po prostu wyjść poza jego teren i pochodzić po sklepikach. Animacje fajne a najlepszy animator to Tito. najbardziej nieprzyjemne sprawy zostawiłam na koniec.... Jedzenie porażka!!!!!!! Bardzo mały wybór, nieestetycznie podane, wybór herbat- jeden rodzaj, brak kubków, sztućców. My mieliśmy snack i po trzech dniach nie dało się tego jeść, cały czas to samo. byliśmy dwa tygodnie i w ostatni dzień już nic nie jedliśmy bo nie potrafiliśmy już nic przełknąć. Nigdy więcej do tego hotelu!!! Porażka!!!! Pokaż »

    2013-01-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 1.9

    arbiter ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    nie rozumiem w ogóle jak można ten hotel polecić komukolwiek!!!byłem w Egipcie kilka razy, zdecydowanie to najgorszy hotel. Ale po kolei. Pokoje jak na ten hotel są bardzo OK, czyste, codziennie sprzątane, nie można mieć zastrzeżeń, jak na hotel 4* w Egipcie. Baseny są fajne, rzeczywiście zgadzam się z opiniami. Ale podkreślam,że pod tym względem tylko terminy letnie, gdyż żaden basen nie jest podgrzewany , woda jest bardzo zimna. W biurach mówią że jeden basen jest podgrzewany co jest kompletną bzdurą.Położenie hotelu jest słabe, ale dla mnie nie miało to znaczenia nastawiłem się na pobyt tylko w hotelu. Ale dla osób chcących ruszać się poza hotel zdecydowanie odradzam. To ostatni hotel w Nama Bay, dalej już tylko pustynia. Plaża okropna, leżaki zniszczone ( te przy basenach nowe, są Ok), rafy słabe i generalnie amatorom snurkowania odradzam, gdyż jest ciężko trzeba dopłynąć. Lepiej wykupić wycieczkę do Ras Mohamed, zapłacić 30 dolarów ale jest super. Tym co chcą przy hotelu posnurkować zdecydowanie polecam hotele po drugiej stronie Sharm, tam są super rafy,a teraz to co mnie przeraziło najbardziej!!! Stołówka, bo na pewno nie restauracja, jest brudna, nakrycia brudne, obsługa okropna, oni zawsze się śmieją i mówią że ok, poprawimy załatwimy ale olewają turystów. Wiecznie brakuje kubków i sztućców. Dramat!!! Wieczorami nic się nie dzieje, nie ma gdzie posiedzieć bo to co maja to raczej nie Lobby Bar tylko jakaś śmierdząca mordownia. Obsługa jest nieprzyjemna. Ale generalnie pod tym względem popsuło się przez sytuacje polityczną chyba w całym Egipcie. Animatorzy , no cóż jak im się chce jest w miarę ok, a chce się tylko jednemu, to przemiły kontaktowy egipcjanin Tito. Inni to olewacze! Podsumowując odradzam wszystkim ten hotel o każdej porze roku. podkreślam kolacja sylwestrowa była w restauracji innej, dużej i była super (jedzenie, zabawa), ale sylwester jest raz w roku!!! Przy okazji odradzam Rainbow Tours, egipscy rezydenci - olewacze!!! Pokaż »

    2013-01-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.0

    bencol ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Ostatni hotel w mieście. Baseny super, plaża taka sobie - nie za czysta, jedzenie monotonne, ale da się wytrzymać, obsługa raczej powolna, czasami arogancka, szczególnie w rejestracji, nie dostaliśmy lunch box-ów jadąc na wycieczkę do Izraela. Podobno się nie należy jadąc z biura w mieście. Raczej nie polecam i tam więcej nie pojade. Byliśmy w listopadzie - uwaga na komary - od godziny 17 atakują niemilosiernie, do tego trochę much i karaluchów. Pokaż »

    2012-11-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.5

    Małgorzata ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Spędziłam w tym resorcie 2tygodnie (lipiec-sierpień). Jest on bardzo duży. Na jego terenie znajdziemy jeden duży basen ze sztuczną falą (włączaną i wyłączaną), na którym odbywają się animacje (skierowane i prowadzone bardziej dla Rosjan, choć starali się również animatorzy mówić po ang.) . W głąb resortu mamy 4 baseny połączone ze sobą, na którym znajdziemy ciszę i spokój – minus, na terenie tych basenów nie ma baru! Aby iść po napój trzeba było udać się aż na basen główny. Pokoje sprzątane codziennie, niestety odbywało się to w godzinach po południowych zamiast rano, więc kiedy wracaliśmy ok.18 do pokoju zdarzało się, że nie mogliśmy wejść i się umyć, bo Pan akurat sprzątał. Było to trochę denerwujące. Jedzenie to kwestia gustu, my akurat zajadaliśmy się rybami, w czwartki były kebaby, a także przepysznym spaghetti robionym przez kucharza codziennie, samemu wybierałeś sobie składniki. W pierwszym dniu dostaje się kartkę, aby codziennie pobierać sobie czyste ręczniki na plażę, trzeba pamiętać, aby ją potem pobierać za każdym razem, gdy oddaje się ręcznik, bo za nie zdanie tych kart (ile osób tyle kart) trzeba płacić 10$. Do plaży jest kawałek, można iść na pieszo albo, co godzinę skorzystać z busa. Na plaży jest malutki bar, z którego można brać sobie piwo, napoje. Brak prysznica jest dużym minusem, bo morze jest bardzo słone. Należy także uważać, aby nie podrzeć ani nie zgubić bransoletki all inclusive, bo każą płacić za każdą nową (chyba 5$). Resort jest położony na samym końcu miejscowości, aby się dostać do centrum należy skorzystać z busa, tylko trzeba się targować, aby nie dać się okroić! Lepiej nie korzystać z busów, które stoją przy hotelu, bo ich cena jest zawyżona, lepiej dojść sobie do pobliskiego ronda i tam już iść wzdłuż ulicy i łapać samochód. Ogólnie pobyt uważam za udany! Pokaż »

    2012-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.6

    medyk2007 ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    omjcie hotetel szerokim łukiem ostatni hotel w szarmie wszędzie daleko mrówki faraonki , muchy komary i jaszczurki skąd się wzięły chyba z tego brudu łazienki trgedia jedzenie monotonne jak to w egipcie plaży praktycznie nie ma kamienie i nic ciekawego na pochwałę zasługuje basen główny duży w miarę głęboki i czysty w recepcji gruby Joseph łupi turystów z kasy, chyba dorabia do pensji a to za uszczerbiony brelok do kluczy a to za pogientą lekko kartę na ręczniki itd. sztuka 20$ a w dodatku udaje że nie zna angielskiego.jest w egipcie wiele hoteli godnych polecenia napewno nie jest nim Farana higts. po raz 8 byłem w egipcie i chyba ostatni dzięki hotelowi w/w.pozdrawiam Pokaż »

    2012-10-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.3

    Kasia ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przed wyjazdem wiele naczytałam się różnych opinii na temat hotelu - szczerze mówiąc miałam mieszane uczucia, ale miałam nadzieję, że wszystko będzie OK. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z siedmiodniowego pobytu w tym hotelu. Można nawet powiedzieć, że przerósł on moje oczekiwania i wymagania. Nie wiedzieć czemu hotel na zdjęciach w Internecie wygląda dużo gorzej i mniej zachęcająco niż na żywo :) Dużo basenów, regularnie czyszczonych, miła obsługa, pokoje bardzo duże, czyste i zadbane. Naprawdę nie było się do czego przyczepić...no może prawie... (UWAGA!) Jedyna rzecz na minus to jakiś ogromny maszt (do sieci komórkowej..nie wiem?), który stoi ok. 30 metrów od głównego basenu, w dodatku wydaje dźwięki nadlatującego statku UFO, szumi, buczy i nie wiadomo co jeszcze - mimo puszczanej muzyki, było go słychać i mi osobiście na tyle przeszkadzał, że zajmowałam leżaki po drugiej stronie największego basenu - nie wiem jak ludzie mogli pod nim "wypoczywać". (Nie ma go na żadnych zdjęciach! Zdjęcia są albo sprytnie kadrowane albo celowo retuszowane!). Poza tym jedzenie smaczne - śniadania standard, kolacje mocno urozmaicone (W patio restauracji pieczone świeże kebaby, poza tym ogromne pieczone tuńczyki na rusztach i inne). Opcja Snack zamiast normalnych obiadów trochę nudna i ciągle to samo (naleśniki, hamburgery, pieczone ziemniaki itd.). Plaża jest oddalona od hotelu o jakieś 400m w linii prostej (podobno można przejść przez dziurę w płocie :) ale ja jeździłam busem hotelowym). Animacje w amfiteatrze były super! Te poza trochę mniej fajne, ale co kto lubi. Muzyka przy barze do 24:00 - potem tylko szumy masztu :) a do najbliższej dyskoteki jest niemała odległość. Ogólnie polecam! Jak już pisałam jestem zadowolona z pobytu w Faraana Heights! Pokaż »

    2012-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 4.8

    zyrafa ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel bardzo fajny,dużo basenów,jedzenie smaczne,obsługa w barach i na stołówce miła i uprzejma i UWAGA na rzeczy przy meldowaniu jezeli dostaniecie cokolwiek uszkodzonego breloczek przy kluczu lub karty na ręczniki zgłoście to zaraz my dostaliśmy uszkodzony breloczek i przy wymeldowywaniu musieliśmy za niego zapłacić 20$ kierownik recepcji to gbur i cham ni jak nie dało się wytłumaczyć że to nie nasza wina.Oprócz tego incydentu było super.Polecam ten hotel. Pokaż »

    2012-10-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.4

    Aleksa95 ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Polecam hotel na wakacje ! , basen jak marzenie , obsługa bardzo miła z chęcia pomocy w każdej sytuacji , jedzenie w restauracji bardzo smaczne , duży wybór , przekąski w mini barze powtarzaja sie , różne rodzaje alkoholu , niestety w pokoju na pobyt była tylko 1 butelka wody pitnej , ale na osrodku był dystrybutor . Animacje super : joga , aqua gym , tance i iprezy w amfiteatrze . POLECAM !!!! :) Pokaż »

    2012-09-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.6

    malgosia123 ocenił hotel El Faraana Heights

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam 5 raz Sharm, zawsze bliżej centrum ale tu również mi się bardzo podobało...basen fantastyczny,sztuczna fala...poza tym więcej jest basenów niż w opisie..plaża z łagodnym zejściem do morza, trochę niespotykana jak na Sharm..po lewej stronie rafa, ale niestety brak ratownika, trochę trudno do niej dotrzeć najlepiej więc we dwójkę ze względów bezpieczeństwa, widoki za to przepiękne..obsługa i w hotelu, i na plaży wyjątkowo miła...sporo Rosjan,jedzenie ok, tak jak wszędzie w Sharm...zapłaciliśmy 2270 za dwa tygodnie i uważam,że cena rewelacyjna w stosunku do tego co nam zaoferowano :-) Pokaż »

    2012-09-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny