Hotel Ikar Plaza Kołobrzeg

Ikar Plaza

Ocena hotelu (21 opinii)

4.0
  • Położenie
    3.8
    • Odległość od plaży / stoku 4.3
    • Plaża / stoki 3.5
    • Cicha i spokojna okolica 4.3
    • Restauracje w okolicy 3.5
    • Atrakcje w okolicy 3.0
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    4.7
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    3.7
    • Ilość i dostępność 3.5
    • Smak i jakość potraw 3.6
    • Różnorodność potraw 3.6
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    3.9
    • Basen 4.4
    • Udogodnienia dla dzieci 4.2
    • Animacje i rozrywka 3.3
    • Sport 3.4
    • Obsługa 4.0
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    3.9

Rekomendacja

57% poleca ten hotel

Ranking

  • 6.0

    malgorzatakatarzynalewandowska ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam. Po tygodniowym pobycie dzielę się swoją opinią o danym miejscu wypoczynku, aby rozchwiać wiele wątpliwych opinii, dzięki którym niestety i ja tuż przed urlopem wahałam się czy Ikar Plaza to aby dobry wybór. Moi drodzy, spędzając urlop w tym ośrodku nie schodził mi uśmiech z twarzy dla obsługi hotelu najwyższą wartością jest zadowolenie gości. Całe wyposażenie hotelu, od pokoi, po restaurację, kuchnię, siłownię, basen, strefę wellness i inne nic nie różnią się od tych opisywanych na stronie internetowej. Nie jest prawdą jak piszą inni, że polscy goście są traktowani gorzej. W moim odczuciu byłam tam gościem ważnym. Wszędzie spotykałam się z miłą, uśmiechniętą, rozmowną obsługą. Pokoje są przestronne, widoki przepiękne i wszędzie blisko. Mi wystarczył tydzień relaksu w tym hotelu, aby doładować dwuletnie akumulatory. Czułabym się nie w porządku gdybym nie dodała, iż nad wszystkim zawsze czuwa widoczny Anioł Stróż hotelu czyli o wysokiej klasie i kulturze osobistej Dyrektor, który pod czujnym okiem obserwuje gości i pyta się ich o opinie. Aby każdy wyjeżdżał w pełni usatysfakcjonowany starają się zaspakajać potrzeby nawet najbardziej wymagających gości. Praca z ludźmi naprawdę nie należy do łatwych zadań, ja nie należę do łatwych ludzi, mój egzamin zdali na 6. Pokaż »

    2013-09-29
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.8

    anka1111 ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel oceniam bardzo ale to bardzo dobrze, w porównaniu z hotelami w Hiszpanii ten powinien mieć pięć gwiazdek. Duże czyste pokoje, duże łazienki, dwa baseny i bardzo blisko do pięknej szerokiej plaży. Super hotel dla pobytów z dziećmi. Animacje z klaunami rewelacja. SPA na wysokim profesjonalnym poziomie, przemiła obsługa. W tym roku byłam bardzo zaskoczona piękną, szeroką plażą. Jak dla mnie hotel idealny dla mojej rodziny w przystępnych cenach. Reasumując byłam tu drugi raz i na pewno jeszcze wrócę - bardzo dobry hotel. Pokaż »

    2013-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.8

    boba2 ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Tak szczerze i obiektywnie, lokalizacja hotelu bardzo dobra, do jakości i różnorodności jedzenie tez nie można się doczepić. Niestety dziwnie tłoczno robi się w niektórych godzinach posiłków ze az trzeba czekac w kolejce do wejścia na jadalnie (dziwne!) ZAKAZ podawania kawy przy posiłkach popołudniowych jest jakims koszmarnym zwyczajem. Do sporych minusów można dodac ciasny parking za który pobierane są duże opłaty (wiadomo ze goście nie przyjeżdżają na wrotkach). I taki mały szczegół ale może duzy dla ludzi prowadzących działanosc-- brak zasięgu i problemy z internetem, dla ludzi którzy mimo odpoczynku również pracują jest sporym utrudnieniem. Co do obsługi...może mielismy szczęście bo Ci z którymi mielismy kontakt byli uprzejmi i pomocni. Pokaż »

    2013-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.0

    tomek1234 ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    nie polecam totalne dziadostwo ziemniaki pastewne na obiad ,parking platny przed hotelem nie ma miejsc a za hotelem bloto musisz miec gumowce

    2013-04-01
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (9)
  • 1.0

    rodzina_z_dziecmi ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    W zasadzie aż szkoda słów. Jedyna motywacja żeby coś tutaj napisać to przestrzec innych przed pobytem w tym hotelu. W skrócie: jedzenie fatalne dodatkowo na stołówce tłoczno - stoi się w kolejce żeby wejść, do picia jakieś namiastki soków z proszku chyba, kawy nie da się wypić, woda w basenie lodowata, bawialnia dla dzieci w stęchłej piwnicy. Mnóstwo starych niemieckich tetryków. Pokaż »

    2013-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (6)
  • 3.2

    tka40 ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Odpoczywalismy niedawno w tym w polskim hotelu a mielismy wrażenie że jesteśmy gośćmi kategorii drugiej.Wszystko podporządkowane było gościom niemieckim.Chcielismy skorzystać z pokazu tańca towarzyskiego - wtęp 25zł jak głosiła ulotka rozdawana w recepcj, niestety rozczarowanie nasze bylo ogromne, gdy wchodzac do restauracji na pokaz tańca Panie wpuszczające gości poinformowały nas, że niestety to jest dla gości niemieckich, wszystko prowadzone bedzie w języku niemieckim i MOŻE jak bedą wolne miejsca bedziemy mogli wejsc...Dlaczego więc w ulotce widniala ta atrakcja jako ogólnodostępna????!!!! Żenada, że tak nas potraktowano ...niesmak i przykrość pozostały, nie wybierzemy juz do tego hotelu i nie polecamy go naszym rodakom Pokaż »

    2013-02-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 6.0

    SkyLex ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Już od 3 lat jeżdżę z mężem i dziećmi do tego hotelu, wsunie byliśmy już tam 8 razy zawsze przez 9 dni lub 16 dni i absolutnie polecam ten hotel każdemu ! Czytając niektóre opinie, aż śmiać mi się chce, za co dziękuję :) jedzenie super, różnorodne, naczyń NIGDY nie brakuje, co chwilę donoszą coś świeżego, absolutnie nie lekceważą polaków (a do tych co pisali, ze lekceważą, najwidoczniej mieli niemiły wyraz twarzy i odpychali sobą obsługę "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie"), kelnerzy są przemili, (moja 17-letnia córka właśnie poznała się tam z kelnerem z jadalni i do dnia dzisiejszego są parą :P), pokoje super, codziennie dostawaliśmy świeże ręczniki, co 3 dni była zmieniana pościel. Bawialnia owszem w piwnicy, ale według mnie lepiej, ponieważ dzieci mają tam cisze i spokój, mogą spokojnie się bawić, zabawek jest tam mnóstwo ! Różnorodność saun: solankowa, sucha, parowa - SUPER ! Basen przecudny no i jacuzzi ♥ Masaże rewelacyjne ! Naprawdę masażystki się na tym znają ! Niemców faktycznie jest dużo, ale złego słowa na nich nie powiem, bardzo mili, sympatyczni starsi ludzie. Dzisiaj właśnie wróciłam z Ikara Plazy i już odliczam dni do kolejnego wyjazdu ! Polecam ten hotel wszystkim, zdecydowanie zasługuje na 5 gwiazdek ! Jeszcze 38 dni do kolejnego wyjazdu do Ikara Plazy ♥ Pokaż »

    2013-01-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 2.5

    Maria Pxyz ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Byłam gościem w restauracji hotelu Ikar Plaza. Restauracja bardzo przyjemna, ale obsługa w sposób dość lekceważący traktowała Polaków. Zaobserwowałam, ze w stosunku do Niemców kelnerzy byli bardziej staranni w obsłudze. Dla mnie Polki zabrakło szklanki do grzanego wina, wobec czego podano mi dużo mniejszą ilość w filiżance do herbaty, oczywiście za tą samą cenę. Niemcom podawano w odpowiednich szklankach. Czy w restauracji hotelowej tej kategorii jest do pomyślenia, żeby brakowało naczyń, a obsługa dorabiała się kosztem gości? Pokaż »

    2013-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 1.7

    Natasza1977 ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nie polecam tego miejsca nikomu, to nawet nie jest hotel, gwiazdki nadali sobie sami. Podczas pobytu zatruliśmy się z mężem, chcieli nam wmówić, że sami przywieźliśmy wirusa, a potem okazało się, że pół hotelu choruje. Posiłki fatalne, wędlina i mięso to najgorsze gatunki, same sałatki z majonezem, kawa nie do picia. Na stołówce brak klimatyzacji i wentylacji, duszno i smierdząco. Pokoje rzadko sprzątane, bez klimatyzacji. Basen z lodowatą wodą, a masaże w pakiecie to żenada - 15 minut głaskania. I ta niemiecka geriatria potrafi wykończyć, nieprzyjemni dederowcy, którym obsługa wchodzi w tyłki. Nie polecam tego miejsca !!! Pokaż »

    2012-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (3)
  • 5.9

    anka1111 ocenił hotel Ikar Plaza

    • Położenie
      5.6
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam w tym hotelu w sierpnia z rodziną i jestem z pobytu zadowolona. Bardzo dobra jakość usług w przystępnej cenie, co niestety nie jest zawsze regułą. Hotel położony blisko plaży i deptaka nadmorskiego. Fajny, taki w nowoczesnym stylu, przede wszystkim nowiutki i czysty. I co bardzo dla mnie ważne czyste łazienki. Pokoje fajne bo bardzo duże z balkonami, które są bardzo przydatne w upalne dni. Jedzenie w formie bufetu szwedziekgo smaczne i duży wybór. Obsługa życzliwie nastawiona do gości, panie z recepcji bardzo miłe i pomocne - przy moim dzieku to naprawdę trzeba anielskiej cierpliwości. Co mi się bardzo pobobało - to dwa baseny jeden wewnątrz hotelu a drugi na zewnątrz. Nie trzeba jechać do grecji żeby poczuć się jak w grecji, tylko trzeba trafić na ładną pogodę tak jak miałam szczęście. Napewno jeszcze zawitam do tego obiektu i zaciągne moich znajomych, bo warunki do wypoczynku idealne dla rodziny z dzieckiem i co ważne w dobrej cenie. Pokaż »

    2012-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny